Geçen ay kaldığım yerden devam ediyorum. Mayıs/Haziran dönemindeki son yazılarım aşağıdadır...
1. Altcoinler neden yükseliyor?Açıklama: Altlardaki düşüş ve yükseliş eğilimlerinin BTC ve genel piyasa ile ilişkisi üzerine bir yazı hazırlayarak, başlıktaki soruya cevap vermeye çalıştım.
2. Total Supply ve ALTIN, DOLAR, VB...Açıklama: Bir varlığın, emtianın, paranın ya da altının sirkülasyon miktarı ve değeri üzerinden bazı örnekler verdim. Bu doğrultuda coin ve tokenlerdeki "değer/sirkülasyon/toplam arz üçgenine vurgu yapmaya çalıştım.
3. Doları 3-4 liraya sabitlemek?Açıklama: Bu sabitlemenin, getirisiden çok daha fazla götürüsü olabileceğini; günümüzdeki mevcut örnekler üzerinden açıkladım.
4. Token Swap: STORM -> STORMX (STMX)Açıklama: STORM swap'ı geçtiğimiz günlerde başlatılmıştı. Açmış olduğum bu konuda, hem borsada hem de şahsi cüzdanlarda tutanların ne yapmaları gerektiğini; CTO'nun ve Binance'nin yayınladığı makaleler üzerinden aktardım.
5. Yaptığınız işte başarılı olmak için ne gerekir?Açıklama: Girişimcilikte ya da en ufak yapılan bir işte bile başarı kazanmanın nelere bağlı olduğunu anlatmaya çalıştığım bu yazıda, daha önceden çok daha kapsamlı hazırlamış olduğum "Başarılı Girişimcilik Tavsiyeleri" konusuna da yönlendirme yaptım.
6. Altcoinlere Genel BakışAçıklama: Son zamanlarda yükseliş atakları yapan ya da düşerek alım fırsatı veren birkaç coin/token hakkında bilgi verdim.
7. Kripto Para Günlüğü: Hedefe Uzun Yoldan YürümekAçıklama: Kripto piyasasında uzun vadeci olabilmenin ve kazanmanın püf noktalarını 4 madde üzerinden örnek vererek anlattım.
8. Öğrendiklerimizi unutma zamanı mı?Açıklama: "Öğrenilmiş çaresizlik" psikolojisinin bizde yol açtığı olumsuz durumları aktarmaya çalıştığım bu yazıda, gerçek ve suni zararların ayrımının da doğru yapılması gerektiğini vurgulamaya çalıştım.
9. Ne alacaz kardişim?Açıklama: BTC ve ETH en fazla tercih edilen kripto paralar olmasına rağmen, fiyat yüksekliğinden dolayı (özellikle küçük yatırımcılar tarafından) az adetlerde alınabildiğinden getirisi de fazla olmamaktadır. Bu yazıda, doğru altcoinlere girmenin ve sepeti çeşitlendirmenin yüzlerce X kazandırabileceğine dikkat çekmek istedim.
10. 80'ler 90'lar...Açıklama: Bu dönemde moda olan bazı kavramlar, teknolojik aletler, yazılımlar, giysiler, yiyecekler vs... Nostaljiye katkı sunmak adına 80'ler 90'lara ben de hatırladıklarımı eklemeye çalıştım.
11. Sosyal Medya ve TürkçeAçıklama: Dilimizi doğru kullanmanın ve böylelikle düşüncelerimizi en doğru şekilde aktarabilmenin forumdaki önemine değinmeye çalıştım. En fazla yapılan yanlışlar hakkında örnekler de verdim.