Apropo de monede alternative, am experimentat pentru o zi cu PPC.
Am mutat un rig pe BitparkingPPC si l-am lasat 24h acolo. Nu mai tin minte cat era profitabilitatea exacta a PPC in acel moment, dar dupa ce am vandut toti PPC castigati am iesit in castig dublu.
Nu am tinut prea mult la pret, probabil ca as fi scos mai mult chiar.
In scurt timp totusi PPC a scazut iar pe la 85% si m-am intors pe BTC.
Stau cu ochii pe ei acum:
http://dustcoin.com/miningcred ca conteaza mai putin cine este mai profitabil fix acum. idee e sa faci ceva, ceva ce nu o sa dispara, si vinzi cand trebuie.
sa zicem ca PPC-ul e la 80% acum din BTC, stai si faci o sapt, o luna etc., si vinzi cand va fi cazul, de exemplu la 150% din BTC.
acum 2-3 saptamani, cred ca LTC-ul a fost pt. cateva zile la 200-300% fata de BTC.
eu cum nu le am la specula, si am vandut 75% din toti BTC-ii pe care ii adunasem la sub 20$ ... ma gandesc ca as fi putut avea acum in plus multe mii de $, dar multe
singura cu care am nimerit-o partial, a fost LTC, am avut cumparati peste 3000 prin oct-nov anul trecut.
ii cumparasem cu 0.005-0.0075, de cam 15-18 btc, nu mai tin minte.
cand a vazut ca a crescut btc-ul, am vandut vreo 500 ltc sau mai mult la un pret de ... shoc, 0.0025, deci in pierdere raportat la btc, dar cam pe 0 daca ma raportam la $, asta din cauza cresterii btc de la 10$ la 40$ cand i-am vandut.
peste cateva zile, pretul a crescut foarte mult, si am apucat sa vand LTC la 0.01 si la 0.15, si am mai ramas si cu cateva sute.
experienta mea se traduce prin faptul ca am luat LTC de vreo 15-18BTC(sub 200$), si am vandut 75% din acei LTC, cateva luni mai tarziu pentru 25-27 BTC(aprox. 1300$, era cam 50usd/btc). e drept ca daca vindeai btc-ul acum la aprox. 100usd, era alta treaba, dar, daca atunci nu cumparam LTC, 100% vindeam acei BTC la 15-20usd max.
Daca esti inspirat cand sa vinzi, in aceste momente, orice moneda poate fi mai profitabila decat alta. Deci pe termen lung, se merita sa minezi si LTC, si PPC si ce-o mai fi, cu conditia ca acea moneda sa nu dea fail total, ca un moment de specula, sa vinzi mai in profit decat daca minai BTC ... se va ivi, numai sa te prinzi la timp care este acela.
de exemplu, daca stiam ca o sa scada LTC ca acum, la sub 0.007, iti dai seama ca ii vindeam si pe restul la 0.015-0.016.
dar iarasi, daca vindeam ltc la 0.015 si btc la 50$ atunci, e cam tot aia cum as vinde acum ltc la 0.007 si btc la 95$.
eu ma gandesc serios sa mai fac un sistem, vad ca BFL nu prea se unghesuie sa scoata ASIC-urile ... am inteles ca ei au externalizat tot procesul de development la alta firma, iar acum nu stiu daca ce-o facut altii pt. ei e bun sau nu.
Apropo philips, daca ai o sinteza la ce se mai intampla la BFL, ce se mai stie acum, scrie pe aici.
Daca as vedea un ASIC de la ei in urmatoarele 2 sapt., as comanda si eu unul, decat sa fac alt sistem ... vine vara, si n-am chef de alta caldura in casa