Bitcoin Forum
December 16, 2017, 07:54:00 AM *
News: Latest stable version of Bitcoin Core: 0.15.1  [Torrent].
 
   Home   Help Search Donate Login Register  
Pages: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 [18] 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 ... 87 »
  Print  
Author Topic: Gateless Gate Sharp 1.1.4: zawawa's open-source dual ETH/XMR/PASC/LBC miner  (Read 164239 times)
cryptominer420
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 187


View Profile
January 18, 2017, 04:20:34 PM
 #341

Well guys using Version 1.1 on suprnova on my 5 bios modded powercolor RX 470's clocked at 1250Mhz core and 1720 ram if I set a static difficulty of 1500 my reported average hashrate on the pool side is 1152h/s over 1 hr so that would break down to a effective hash of 230.4h/s per card.


SO i need to remolded my 470 to get 230 like CM with the fee off  at stock setting ? . no complaints if i have to i have to ... ID rather use Gateless Gate.



would you be willing to post your Exact setting ? .

Above all before some one miss judges me , I m not complaining or against paying Fees  that said i know it is a  little bit longer and  zawawa is doing his best to catch up  but if some one is actually getting such high speeds please share with us your exact setting and this is not a demand ,,  if you willing and don't mine other wise cool if not .

My cards all have custom memory straps, I use Driver 16.6.2.
Power is +5
core runs at 1250
mem runs on 1720

The actual miner reports a average of 201h/s for each card but when I set to mine at a static difficulty on suprnova of 1500 I am getting a average hashrate on the pool of over 1150h/s for my 5 card rig.


I do have to say that i killed my 6th rx470 finding the ideal memory straps for my powercolor cards. First thing to try is setting your difficulty to 1500 using d=1500 as your password on suprnova pools and see what you get.

I am not planning to share my straps as I would feel terrible if some one used them and fried their card.

BTC: 1Eeb9SoBeY7AQjjFn7YMJZMY7Jtw5gxxHs  ETH: 0x68e4EA3b7e60C8D6fC9BA92775ccE27Ca542D114
1513410840
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1513410840

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1513410840
Reply with quote  #2

1513410840
Report to moderator
1513410840
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1513410840

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1513410840
Reply with quote  #2

1513410840
Report to moderator
Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise here.
toptek
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1120


View Profile
January 18, 2017, 04:36:21 PM
 #342

Well guys using Version 1.1 on suprnova on my 5 bios modded powercolor RX 470's clocked at 1250Mhz core and 1720 ram if I set a static difficulty of 1500 my reported average hashrate on the pool side is 1152h/s over 1 hr so that would break down to a effective hash of 230.4h/s per card.


SO i need to remolded my 470 to get 230 like CM with the fee off  at stock setting ? . no complaints if i have to i have to ... ID rather use Gateless Gate.



would you be willing to post your Exact setting ? .

Above all before some one miss judges me , I m not complaining or against paying Fees  that said i know it is a  little bit longer and  zawawa is doing his best to catch up  but if some one is actually getting such high speeds please share with us your exact setting and this is not a demand ,,  if you willing and don't mine other wise cool if not .

My cards all have custom memory straps, I use Driver 16.6.2.
Power is +5
core runs at 1250
mem runs on 1720

The actual miner reports a average of 201h/s for each card but when I set to mine at a static difficulty on suprnova of 1500 I am getting a average hashrate on the pool of over 1150h/s for my 5 card rig.


I do have to say that i killed my 6th rx470 finding the ideal memory straps for my powercolor cards. First thing to try is setting your difficulty to 1500 using d=1500 as your password on suprnova pools and see what you get.

I am not planning to share my straps as I would feel terrible if some one used them and fried their card.


I don't blame you on the not sharing part i don't either for the same reason ,... I use Coinotron pool and two others .. so I'm ok then i get about the same at stock setting using the New AMD Drivers Crimson ReLive Edition 17.1.1 . I thought you had discovered some thing new Smiley .
OhGodAGirl
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 149

Look, I'm really not that interesting. Promise.


View Profile WWW
January 18, 2017, 04:38:20 PM
 #343

I may not understand much of OpenCL or graphics at all  but as network engeneer I still think that hardware limits cannot be exceeded for the purpuse mentioned above.
There is no queue mechanism or alike that can be used to queue solution rate AFAIK. Protocol specifics doesn't allow workarounds.

Yes we can not exceed hardware limits, but for now miner use 63% of mcu and 80% of power, so it not utilize full hardware capacity, why? I suspect that miner computation have 2 phases, one when fetching from memory - cores wait (are blocked), and second cores compute (not use memory).

in simple way:
now threads do: [[external memory read to registers][comp][external memory write result]][[external memory read to registers][comp][external memory write result]]
so one part cores waiting, second part memory not used...

i want (all at the same time):
thread1: [external memory read to cache][external memory read to cache][external memory read to cache]
thread2: [[read cache][comp][write cache]][[read cache][comp][write cache]][[read cache][comp][write cache]]
thread3: [external memory write result][external memory write result][external memory write result]

yes it have flaws in logic, but why i can not discuss that?

You can discuss it - no one is saying otherwise.

But resorting to name calling and abuse when someone who does this for a living tells you you're incorrect is very...well, it's a poor way to handle it.

If you wish to have a discussion, you need make sure to be polite. Ask WHY your theory is not possible, instead of just resorting to name calling.

1P1C58d4CUiEokjoAfWiZVTogZFAeAfawh
chronek
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 262


View Profile
January 18, 2017, 04:56:56 PM
 #344

But resorting to name calling and abuse when someone who does this for a living tells you you're incorrect is very...well, it's a poor way to handle it.

If someone not tell what is wrong, but just say that i am "talking out your arse." then i just praise his creative answer.
zawawa
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 420


Miner Developer


View Profile
January 18, 2017, 05:35:27 PM
 #345

Hmm... The existing NVIDIA busy CPU patches for SILENTARMY does not seem to work.
What to do, what to do...

Gateless Gate Sharp, an open-source ETH/XMR miner: http://bit.ly/2rJ2x4V
BTC: 1BHwDWVerUTiKxhHPf2ubqKKiBMiKQGomZ
zawawa
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 420


Miner Developer


View Profile
January 18, 2017, 06:43:20 PM
 #346

OK, the new fix is somewhat working. Oh well, there is only so much I can do.
I can always come back to this later.

Gateless Gate Sharp, an open-source ETH/XMR miner: http://bit.ly/2rJ2x4V
BTC: 1BHwDWVerUTiKxhHPf2ubqKKiBMiKQGomZ
th00ber
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 626


View Profile
January 18, 2017, 11:34:36 PM
 #347

vcruntime140.dll missing both Win7 and Win10
I tried to reinstall VC Redist / DL missing lib

But not working ... any tips on how to run this in windows ?

That's pretty weird... Are you using a 32-bit version of Windows by any chance?
64 bits both... Have you à release with the full DLL dependencies ?

https://www.microsoft.com/en-us/download/confirmation.aspx?id=48145
<3

I got it running on win 10.
The perf are not bad at all !!
zawawa
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 420


Miner Developer


View Profile
January 19, 2017, 03:15:05 AM
 #348

vcruntime140.dll missing both Win7 and Win10
I tried to reinstall VC Redist / DL missing lib

But not working ... any tips on how to run this in windows ?

That's pretty weird... Are you using a 32-bit version of Windows by any chance?
64 bits both... Have you à release with the full DLL dependencies ?

https://www.microsoft.com/en-us/download/confirmation.aspx?id=48145
<3

I got it running on win 10.
The perf are not bad at all !!

Glad it's working for you. I thought I got rid of that dependency, though. Let me doublecheck.

Gateless Gate Sharp, an open-source ETH/XMR miner: http://bit.ly/2rJ2x4V
BTC: 1BHwDWVerUTiKxhHPf2ubqKKiBMiKQGomZ
john1010
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 480

What about you?


View Profile
January 19, 2017, 11:33:52 AM
 #349

Alright, I'm finally done implementing the "variable" NR_ROWS_LOG.
Now you can customize all the relevant parameters specifically for each round.
I am almost hitting the 180 sol/s mark with RX 480, and GTX 1060 is reaching 170 sol/s.
My wife is now constantly complaining about my forgetfulness and absent-mindedness, but that's OK...

You can rip what you sow mate  Smiley All that hardwork will reward you someday.. Who know I will become a big miner soon, definitely I will use your work.. Smiley and of course you have my reward.. Just keep it up!!  Wink

4NEW DEV DOES'T GIVE ME THE BOUNTY AFTER OF ALMOST 4WEEKS I ADVERSTISE THEIR SIGNATURE... STAY AWAY THAT COIN!!!!
zawawa
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 420


Miner Developer


View Profile
January 19, 2017, 12:03:36 PM
 #350

Alright, I'm finally done implementing the "variable" NR_ROWS_LOG.
Now you can customize all the relevant parameters specifically for each round.
I am almost hitting the 180 sol/s mark with RX 480, and GTX 1060 is reaching 170 sol/s.
My wife is now constantly complaining about my forgetfulness and absent-mindedness, but that's OK...

You can rip what you sow mate  Smiley All that hardwork will reward you someday.. Who know I will become a big miner soon, definitely I will use your work.. Smiley and of course you have my reward.. Just keep it up!!  Wink

Hopefully... I have some pretty wild ideas, but I wonder how many of them would actually materialize. We will see.

Gateless Gate Sharp, an open-source ETH/XMR miner: http://bit.ly/2rJ2x4V
BTC: 1BHwDWVerUTiKxhHPf2ubqKKiBMiKQGomZ
zawawa
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 420


Miner Developer


View Profile
January 19, 2017, 12:16:30 PM
 #351

While preparing the GCN assembly version, I just decided on a whim to bump up the version and to add support for Ethash, CryptoNight, and NeoScrypt. I ported some of sgminer-gm's kernels to NVIDIA and also added my own optimized NeoScrypt kernel. The high CPU usage with NVIDIA cards is somewhat ameliorated, too. Enjoy!

https://github.com/zawawawa/gatelessgate

Gateless Gate Sharp, an open-source ETH/XMR miner: http://bit.ly/2rJ2x4V
BTC: 1BHwDWVerUTiKxhHPf2ubqKKiBMiKQGomZ
john1010
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 480

What about you?


View Profile
January 19, 2017, 12:29:45 PM
 #352

I tried to run it on my miner, Im running win10 x64 3x RX 480 8gb stock suddenly  I got this kind of error..





My bat file:

Code:
setx GPU_FORCE_64BIT_PTR 0
setx GPU_MAX_HEAP_SIZE 100
setx GPU_MAX_USE_SYNC_OBJECTS 1
setx GPU_MAX_ALLOC_PERCENT 100
setx GPU_MAX_SINGLE_ALLOC_PERCENT 100

gatelessgate.exe -k equihash -o zcl-apac.suprnova.cc:4042 -u john1010.MyPC -p x -I 24 -g 2 -w 256 --thread-concurrency 8192 --lookup-gap 2 --vectors 1 --gpu-platform 0 --gpu-threads 2 --gpu-fan 75


Am I doing it right or something in my bat file is missing? @zawawa  

Thanks

4NEW DEV DOES'T GIVE ME THE BOUNTY AFTER OF ALMOST 4WEEKS I ADVERSTISE THEIR SIGNATURE... STAY AWAY THAT COIN!!!!
zawawa
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 420


Miner Developer


View Profile
January 19, 2017, 12:35:38 PM
 #353

I tried to run it on my miner, Im running win10 x64 3x RX 480 8gb stock suddenly  I got this kind of error..



My bat file:

Code:
setx GPU_FORCE_64BIT_PTR 0
setx GPU_MAX_HEAP_SIZE 100
setx GPU_MAX_USE_SYNC_OBJECTS 1
setx GPU_MAX_ALLOC_PERCENT 100
setx GPU_MAX_SINGLE_ALLOC_PERCENT 100

gatelessgate.exe -k equihash -o zcl-apac.suprnova.cc:4042 -u john1010.MyPC -p x -I 24 -g 2 -w 256 --thread-concurrency 8192 --lookup-gap 2 --vectors 1 --gpu-platform 0 --gpu-threads 2 --gpu-fan 75

Am I doing it right @zawawa 

Thanks

This problem was just addressed with Version 0.1.2. Damn the DLL Hell...

Gateless Gate Sharp, an open-source ETH/XMR miner: http://bit.ly/2rJ2x4V
BTC: 1BHwDWVerUTiKxhHPf2ubqKKiBMiKQGomZ
john1010
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 480

What about you?


View Profile
January 19, 2017, 12:50:35 PM
 #354

@zawawa Problem solved!!  I've done a good result with visual redistribute.. It's now work like a charm!! I think there's a little bit settings I need to do to get the 220h/s.. Do you have a sample bat confg for my RX 480 sir?

Thanks!!


4NEW DEV DOES'T GIVE ME THE BOUNTY AFTER OF ALMOST 4WEEKS I ADVERSTISE THEIR SIGNATURE... STAY AWAY THAT COIN!!!!
FFI2013
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 488


View Profile
January 19, 2017, 04:07:30 PM
 #355

Whats the difference between GPU_FORCE_64BIT_PTR=0
and GPU_FORCE_64BIT_PTR=1
Also does anyone have a good conf file for 390 and 290 they like to share
Thanks

Nousplatform██  ██  █
██  ██  █
██  ██  █
██  ██  █
██  ██  █
██  ██  █
██  ██  █
██  ██  █
██  ██  █
██  ██  █
██  ██  █
██  ██  █
██  ██  █
██  ██  █
██  ██  █
██  ██  █
██  ██  █
██  ██  █
██  ██  █
██  ██  █
██  ██  █
██  ██  █
██  ██  █
██  ██  █
██  ██  █
██  ██  █
|██  ██  █
██  ██  █
██  ██  █
██  ██  █
██  ██  █
██  ██  █
██  ██  █
██  ██  █
██  ██  █
██  ██  █
██  ██  █
██  ██  █
██  ██  █
m1n1ngP4d4w4n
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 154

CryptoLearner


View Profile
January 19, 2017, 04:18:56 PM
 #356

Whats the difference between GPU_FORCE_64BIT_PTR=0
and GPU_FORCE_64BIT_PTR=1
Also does anyone have a good conf file for 390 and 290 they like to share
Thanks

http://cryptoyeti.com/ethereum-mining-gpu-cant-allocate-the-dag-in-a-single-chunk/

this explain what are the values for, enjoy the reading.

BTC - 1B1RBYkzxiTmrbnFe2vj8EaNPSYftW8186 for tips Wink
FFI2013
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 488


View Profile
January 19, 2017, 05:42:50 PM
 #357

Whats the difference between GPU_FORCE_64BIT_PTR=0
and GPU_FORCE_64BIT_PTR=1
Also does anyone have a good conf file for 390 and 290 they like to share
Thanks

http://cryptoyeti.com/ethereum-mining-gpu-cant-allocate-the-dag-in-a-single-chunk/

this explain what are the values for, enjoy the reading.
thank you I've been looking for info on these settings good read

Nousplatform██  ██  █
██  ██  █
██  ██  █
██  ██  █
██  ██  █
██  ██  █
██  ██  █
██  ██  █
██  ██  █
██  ██  █
██  ██  █
██  ██  █
██  ██  █
██  ██  █
██  ██  █
██  ██  █
██  ██  █
██  ██  █
██  ██  █
██  ██  █
██  ██  █
██  ██  █
██  ██  █
██  ██  █
██  ██  █
██  ██  █
|██  ██  █
██  ██  █
██  ██  █
██  ██  █
██  ██  █
██  ██  █
██  ██  █
██  ██  █
██  ██  █
██  ██  █
██  ██  █
██  ██  █
██  ██  █
zawawa
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 420


Miner Developer


View Profile
January 19, 2017, 07:16:15 PM
 #358

@zawawa Problem solved!!  I've done a good result with visual redistribute.. It's now work like a charm!! I think there's a little bit settings I need to do to get the 220h/s.. Do you have a sample bat confg for my RX 480 sir?

Thanks!!



I achieved that speed with a modded BIOS with altered memory strap timings.
The other parameters are something like this:

Core Voltage: +50mV
Power Limit: +50%
Core Clock: 1150MHz
Memory Clock: 2150MHz

I was even able to run the miner at 238 sol/s with this:

Core Voltage: +50mV
Power Limit: +50%
Core Clock: 1250MHz
Memory Clock: 2250MHz

Be very careful with overclocking, though, as you could seriously damage the hardware.

Gateless Gate Sharp, an open-source ETH/XMR miner: http://bit.ly/2rJ2x4V
BTC: 1BHwDWVerUTiKxhHPf2ubqKKiBMiKQGomZ
manotroll
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 287


View Profile
January 20, 2017, 01:08:22 AM
 #359

I'll post the income on eth with the 390x
m1n1ngP4d4w4n
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 154

CryptoLearner


View Profile
January 20, 2017, 03:35:48 AM
 #360

Whats the difference between GPU_FORCE_64BIT_PTR=0
and GPU_FORCE_64BIT_PTR=1
Also does anyone have a good conf file for 390 and 290 they like to share
Thanks

http://cryptoyeti.com/ethereum-mining-gpu-cant-allocate-the-dag-in-a-single-chunk/

this explain what are the values for, enjoy the reading.
thank you I've been looking for info on these settings good read

You're welcome, took me time to find that one lost into thousands of bitcoin forum post on google when looking for the specific keywords  Grin, a very good read indeed  Cool

BTC - 1B1RBYkzxiTmrbnFe2vj8EaNPSYftW8186 for tips Wink
Pages: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 [18] 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 ... 87 »
  Print  
 
Jump to:  

Sponsored by , a Bitcoin-accepting VPN.
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!