Bitcoin Forum
December 17, 2017, 06:45:07 PM *
News: Latest stable version of Bitcoin Core: 0.15.1  [Torrent].
 
   Home   Help Search Donate Login Register  
Pages: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 [10]  All
  Print  
Author Topic: [Guide] Dogie's Comprehensive Avalon Avalon2 Setup [HD]  (Read 30922 times)
Varog
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 10


View Profile
November 22, 2014, 07:05:06 AM
 #181

Help needed, please.
I've got Avalon2 220GH miner. It worked very well but I decided to upgrade the FW and SW. Firstly, I downloaded and flashed the last Avalon2 .bin - no success. Then I found somewhere that this version of ASIC should be updated with FW for Avalon1. Done, but again no success. I don't remember if I messed with cgminer (I was going to), it was months ago.
Eventually I can't access the miner's interface to fix this problem. I get into failsafe mode (rapid LED blinking) but this doesn't help. Advanced IP Scanner sees the router as a 'dead' host. No ping, no telnet, no ssh.
Any chance to help me? Thanks.
1513536307
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1513536307

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1513536307
Reply with quote  #2

1513536307
Report to moderator
Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise here.
Luke-Jr
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 2282



View Profile
November 22, 2014, 07:44:06 AM
 #182

Help needed, please.
I've got Avalon2 220GH miner. It worked very well but I decided to upgrade the FW and SW. Firstly, I downloaded and flashed the last Avalon2 .bin - no success. Then I found somewhere that this version of ASIC should be updated with FW for Avalon1. Done, but again no success. I don't remember if I messed with cgminer (I was going to), it was months ago.
Eventually I can't access the miner's interface to fix this problem. I get into failsafe mode (rapid LED blinking) but this doesn't help. Advanced IP Scanner sees the router as a 'dead' host. No ping, no telnet, no ssh.
Any chance to help me? Thanks.
If you plug the modules into a PC, you can just run BFGMiner and it should work fine.

Varog
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 10


View Profile
November 22, 2014, 09:45:35 AM
 #183

If you plug the modules into a PC, you can just run BFGMiner and it should work fine.
Thank you for the idea. However, I want to get rid of my problem in principle.
dogie
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1456


dogiecoin.com


View Profile WWW
November 22, 2014, 09:33:57 PM
 #184

Help needed, please.
I've got Avalon2 220GH miner. It worked very well but I decided to upgrade the FW and SW. Firstly, I downloaded and flashed the last Avalon2 .bin - no success. Then I found somewhere that this version of ASIC should be updated with FW for Avalon1. Done, but again no success. I don't remember if I messed with cgminer (I was going to), it was months ago.
Eventually I can't access the miner's interface to fix this problem. I get into failsafe mode (rapid LED blinking) but this doesn't help. Advanced IP Scanner sees the router as a 'dead' host. No ping, no telnet, no ssh.
Any chance to help me? Thanks.

Google for WRT failsafe instructions, then you can reflash the Avalon WRT OS.

Varog
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 10


View Profile
November 23, 2014, 03:59:53 AM
 #185

........... I get into failsafe mode (rapid LED blinking) but this doesn't help. Advanced IP Scanner sees the router as a 'dead' host. No ping, no telnet, no ssh.
...........

Google for WRT failsafe instructions, then you can reflash the Avalon WRT OS.

I found lots of instructions how to flash WR703N in different modes, in Linux and Windows. The real problem is that I can't reach it by LAN through ping, telnet, nor ssh. IP scanner sees the router as 'dead' host in failsafe 192.168.0.100, and 'live' when normally started but again, no ping, no telnet, no ssh.

BTW what is the microUSB port left open for in Avalon? Never met any use of it in instructions.
dogie
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1456


dogiecoin.com


View Profile WWW
November 23, 2014, 05:41:24 AM
 #186

........... I get into failsafe mode (rapid LED blinking) but this doesn't help. Advanced IP Scanner sees the router as a 'dead' host. No ping, no telnet, no ssh.
...........

Google for WRT failsafe instructions, then you can reflash the Avalon WRT OS.

I found lots of instructions how to flash WR703N in different modes, in Linux and Windows. The real problem is that I can't reach it by LAN through ping, telnet, nor ssh. IP scanner sees the router as 'dead' host in failsafe 192.168.0.100, and 'live' when normally started but again, no ping, no telnet, no ssh.

Google specifically for failsafe, you have to hit the reset button in a particular pattern to boot it into a different mode... which then allows you to reflash the WRT image.

Varog
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 10


View Profile
November 23, 2014, 06:21:57 AM
 #187

Google specifically for failsafe, you have to hit the reset button in a particular pattern to boot it into a different mode... which then allows you to reflash the WRT image.
Thank you but I'm doing that exactly. When booting normally, the blue LED flashes numerous times slowly (~2 Hz) then it lights. For failsafe I press reset button, and LED begins to flash very fast and keeps flashing.
Then, see above...  Huh


UPD: Plus, I tried connecting Avalon to two different PCs, to router it used to work through, used different LAN cables, network settings. Each time everything works perfect but no ping, no telnet, no ssh.

UPD2: Is it possible to use an original WR703N (the blue box) as replacement with Avalon?
dogie
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1456


dogiecoin.com


View Profile WWW
November 23, 2014, 10:45:04 PM
 #188

Google specifically for failsafe, you have to hit the reset button in a particular pattern to boot it into a different mode... which then allows you to reflash the WRT image.
Thank you but I'm doing that exactly. When booting normally, the blue LED flashes numerous times slowly (~2 Hz) then it lights. For failsafe I press reset button, and LED begins to flash very fast and keeps flashing.
Then, see above...  Huh


UPD: Plus, I tried connecting Avalon to two different PCs, to router it used to work through, used different LAN cables, network settings. Each time everything works perfect but no ping, no telnet, no ssh.

UPD2: Is it possible to use an original WR703N (the blue box) as replacement with Avalon?

The fact the LEDs are flashing correctly suggests its waiting at that IP now. You can follow my alternative subnet setup instructions from the Bitmain S3 thread to get there. If its still not working then I'm not sure what is going wrong. Yes you can use an original WR703N, and flash the Avalon image.

Varog
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 10


View Profile
November 27, 2014, 03:08:45 PM
 #189


The fact the LEDs are flashing correctly suggests its waiting at that IP now. You can follow my alternative subnet setup instructions from the Bitmain S3 thread to get there. If its still not working then I'm not sure what is going wrong. Yes you can use an original WR703N, and flash the Avalon image.

Progress Report (no progress actually)

1. I disconnected the network module from Avalon and connected it through LAN and microUSB charger. The behavior is the same, visible as 192.168.0.100, 'dead' in failsafe, live in 'normal' boot (with IP scanner). No ping, no telnet, no ssh.
2. I've got another WR703N native device. It works perfect but connected to Avalon it gets no power. It's not the same as the Avalon network module.
3. Got an idea about some LightningAsic firmware reportedly best for routers and mining. Still trying to figure out.
xR1pp3Rx
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 4


View Profile
November 27, 2014, 10:15:58 PM
 #190

ok so I got a bat file to start up the BFGminer.. i used this one:
bfgminer -S avalonmm:\\.\COM22 --set avalonmm:clock=1500 --set avalonmm:voltage=1 --set avalonmm:fan=80

i changed the com port to mine wich says 5 and saved the file.
i double click the bat file and BFG miner opens up and asks for url , username, and PW.

i enter that info and it say no new devices found
and pool 0 is hiding info

can anyone help me understand what i am doing wrong?
dogie
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1456


dogiecoin.com


View Profile WWW
November 28, 2014, 02:37:26 AM
 #191

ok so I got a bat file to start up the BFGminer.. i used this one:
bfgminer -S avalonmm:\\.\COM22 --set avalonmm:clock=1500 --set avalonmm:voltage=1 --set avalonmm:fan=80

i changed the com port to mine wich says 5 and saved the file.
i double click the bat file and BFG miner opens up and asks for url , username, and PW.

i enter that info and it say no new devices found
and pool 0 is hiding info

can anyone help me understand what i am doing wrong?


https://gitorious.org/bitcoin/bfgminer/source/5d56de04be2172235f2076ea54ab9c65de5cd4b7:README.GPU

dogie
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1456


dogiecoin.com


View Profile WWW
November 28, 2014, 02:37:50 AM
 #192


The fact the LEDs are flashing correctly suggests its waiting at that IP now. You can follow my alternative subnet setup instructions from the Bitmain S3 thread to get there. If its still not working then I'm not sure what is going wrong. Yes you can use an original WR703N, and flash the Avalon image.

Progress Report (no progress actually)

1. I disconnected the network module from Avalon and connected it through LAN and microUSB charger. The behavior is the same, visible as 192.168.0.100, 'dead' in failsafe, live in 'normal' boot (with IP scanner). No ping, no telnet, no ssh.
2. I've got another WR703N native device. It works perfect but connected to Avalon it gets no power. It's not the same as the Avalon network module.
3. Got an idea about some LightningAsic firmware reportedly best for routers and mining. Still trying to figure out.

...you do have external 5V power to the WR don't you?

xR1pp3Rx
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 4


View Profile
November 28, 2014, 03:35:53 AM
 #193

ok so I got a bat file to start up the BFGminer.. i used this one:
bfgminer -S avalonmm:\\.\COM22 --set avalonmm:clock=1500 --set avalonmm:voltage=1 --set avalonmm:fan=80

i changed the com port to mine wich says 5 and saved the file.
i double click the bat file and BFG miner opens up and asks for url , username, and PW.

i enter that info and it say no new devices found
and pool 0 is hiding info

can anyone help me understand what i am doing wrong?


https://gitorious.org/bitcoin/bfgminer/source/5d56de04be2172235f2076ea54ab9c65de5cd4b7:README.GPU

is this for my Avalon single unit?
im not sure what im looking for,  link says GPU?
i am trying to get a single avalon2 working in bfgminer.

in the meantime i am reading that link.
dogie
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1456


dogiecoin.com


View Profile WWW
November 28, 2014, 04:55:24 AM
 #194

ok so I got a bat file to start up the BFGminer.. i used this one:
bfgminer -S avalonmm:\\.\COM22 --set avalonmm:clock=1500 --set avalonmm:voltage=1 --set avalonmm:fan=80

i changed the com port to mine wich says 5 and saved the file.
i double click the bat file and BFG miner opens up and asks for url , username, and PW.

i enter that info and it say no new devices found
and pool 0 is hiding info

can anyone help me understand what i am doing wrong?


https://gitorious.org/bitcoin/bfgminer/source/5d56de04be2172235f2076ea54ab9c65de5cd4b7:README.GPU

is this for my Avalon single unit?
im not sure what im looking for,  link says GPU?
i am trying to get a single avalon2 working in bfgminer.

in the meantime i am reading that link.


Yes, it has info about configuring BFGminer generally so you don't have to type pool and login each time. I'm not sure why you're not getting it shown though.

xR1pp3Rx
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 4


View Profile
November 28, 2014, 01:47:44 PM
 #195

its so frustrating.. ive had this thing for months and have given up each time after days and days of not getting anything to work. failure number 6 this time. are these things worth anything at this time? probably cant even sell it at this point...
dogie
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1456


dogiecoin.com


View Profile WWW
December 01, 2014, 08:48:58 AM
 #196

its so frustrating.. ive had this thing for months and have given up each time after days and days of not getting anything to work. failure number 6 this time. are these things worth anything at this time? probably cant even sell it at this point...


They're worth something, head over to marketplace -> goods -> computer hardware

lumberjak2007
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 1


View Profile
July 20, 2017, 02:14:18 AM
 #197

Ok, so i a got a hand me down Avalon 2 (one of the Chinese knock off, as it has a Bitmine.com sticker on it and it's in a stainless steel case). I was able to reset the password, and can now log in but i can get this thing to mine to save my life. I've played with all the different setting i could think of but i keep get tons of discards. to be honest i haven't actually mined an accepted share yet, but tons and tons of discards. I'm hoping somebody has some idea as to what i can try cause i'm all out of ideas... i have no clue what else to do and i've been working on this for at least a week. I'm super lost guys and any help anybody can provide is greatly appreciated.

heres some pics of what i'm getting:

http://i67.tinypic.com/eqb57t.jpg
http://i66.tinypic.com/30w8dbq.jpg



and of course the log from the cgminer API:

[Firmware Version] => 20130923
cgminer: 48681dd
cgminer-openwrt-packages: 3527ce4
luci: 296b358
Reply was 'STATUS=S,When=1500516661,Code=70,Msg=CGMiner stats,Description=cgminer 3.4.3|STATS=0,ID=AVA0,Elapsed=52,Calls=0,Wait=0.000000,Max=0.000000,Min=99999999.000000,baud=115200,miner_count=24,asic_count=10,timeout=42,frequency=300,fan1=0,fan2=0,fan3=0,temp1=0,temp2=0,temp3=0,temp_max=0,Device Hardware%=0.0000,no_matching_work=0,match_work_count1=0,match_work_count2=0,match_work_count3=0,match_work_count4=0,match_work_count5=0,match_work_count6=0,match_work_count7=0,match_work_count8=0,match_work_count9=0,match_work_count10=0,match_work_count11=0,match_work_count12=0,match_work_count13=0,match_work_count14=0,match_work_count15=0,match_work_count16=0,match_work_count17=0,match_work_count18=0,match_work_count19=0,match_work_count20=0,match_work_count21=0,match_work_count22=0,match_work_count23=0,match_work_count24=0,Controller Version=0,USB Pipe=0,USB Delay=r0 0.000000 w0 0.000000,USB tmo=4803 0|STATS=1,ID=POOL0,Elapsed=52,Calls=0,Wait=0.000000,Max=0.000000,Min=99999999.000000,Pool Calls=0,Pool Attempts=0,Pool Wait=0.000000,Pool Max=0.000000,Pool Min=99999999.000000,Pool Av=0.000000,Work Had Roll Time=false,Work Can Roll=false,Work Had Expire=false,Work Roll Time=0,Work Diff=512.00000000,Min Diff=512.00000000,Max Diff=512.00000000,Min Diff Count=436,Max Diff Count=436,Times Sent=6,Bytes Sent=433,Times Recv=11,Bytes Recv=4189,Net Bytes Sent=1010,Net Bytes Recv=4079|STATS=2,ID=POOL1,Elapsed=52,Calls=0,Wait=0.000000,Max=0.000000,Min=99999999.000000,Pool Calls=0,Pool Attempts=0,Pool Wait=0.000000,Pool Max=0.000000,Pool Min=99999999.000000,Pool Av=0.000000,Work Had Roll Time=false,Work Can Roll=false,Work Had Expire=false,Work Roll Time=0,Work Diff=4096.00000000,Min Diff=4096.00000000,Max Diff=4096.00000000,Min Diff Count=436,Max Diff Count=436,Times Sent=2,Bytes Sent=150,Times Recv=5,Bytes Recv=2925,Net Bytes Sent=150,Net Bytes Recv=2925|'
[STATUS] =>
(
   [STATUS] => S
   [When] => 1500516661
  
Code:
=> 70
   [Msg] => CGMiner stats
   [Description] => cgminer 3.4.3
)
[STATS0] =>
(
   [STATS] => 0
   [ID] => AVA0
   [Elapsed] => 52
   [Calls] => 0
   [Wait] => 0.000000
   [Max] => 0.000000
   [Min] => 99999999.000000
   [baud] => 115200
   [miner_count] => 24
   [asic_count] => 10
   [timeout] => 42
   [frequency] => 300
   [fan1] => 0
   [fan2] => 0
   [fan3] => 0
   [temp1] => 0
   [temp2] => 0
   [temp3] => 0
   [temp_max] => 0
   [Device Hardware%] => 0.0000
   [no_matching_work] => 0
   [match_work_count1] => 0
   [match_work_count2] => 0
   [match_work_count3] => 0
   [match_work_count4] => 0
   [match_work_count5] => 0
   [match_work_count6] => 0
   [match_work_count7] => 0
   [match_work_count8] => 0
   [match_work_count9] => 0
   [match_work_count10] => 0
   [match_work_count11] => 0
   [match_work_count12] => 0
   [match_work_count13] => 0
   [match_work_count14] => 0
   [match_work_count15] => 0
   [match_work_count16] => 0
   [match_work_count17] => 0
   [match_work_count18] => 0
   [match_work_count19] => 0
   [match_work_count20] => 0
   [match_work_count21] => 0
   [match_work_count22] => 0
   [match_work_count23] => 0
   [match_work_count24] => 0
   [Controller Version] => 0
   [USB Pipe] => 0
   [USB Delay] => r0 0.000000 w0 0.000000
   [USB tmo] => 4803 0
)
[STATS1] =>
(
   [STATS] => 1
   [ID] => POOL0
   [Elapsed] => 52
   [Calls] => 0
   [Wait] => 0.000000
   [Max] => 0.000000
   [Min] => 99999999.000000
   [Pool Calls] => 0
   [Pool Attempts] => 0
   [Pool Wait] => 0.000000
   [Pool Max] => 0.000000
   [Pool Min] => 99999999.000000
   [Pool Av] => 0.000000
   [Work Had Roll Time] => false
   [Work Can Roll] => false
   [Work Had Expire] => false
   [Work Roll Time] => 0
   [Work Diff] => 512.00000000
   [Min Diff] => 512.00000000
   [Max Diff] => 512.00000000
   [Min Diff Count] => 436
   [Max Diff Count] => 436
   [Times Sent] => 6
   [Bytes Sent] => 433
   [Times Recv] => 11
   [Bytes Recv] => 4189
   [Net Bytes Sent] => 1010
   [Net Bytes Recv] => 4079
)
[STATS2] =>
(
   [STATS] => 2
   [ID] => POOL1
   [Elapsed] => 52
   [Calls] => 0
   [Wait] => 0.000000
   [Max] => 0.000000
   [Min] => 99999999.000000
   [Pool Calls] => 0
   [Pool Attempts] => 0
   [Pool Wait] => 0.000000
   [Pool Max] => 0.000000
   [Pool Min] => 99999999.000000
   [Pool Av] => 0.000000
   [Work Had Roll Time] => false
   [Work Can Roll] => false
   [Work Had Expire] => false
   [Work Roll Time] => 0
   [Work Diff] => 4096.00000000
   [Min Diff] => 4096.00000000
   [Max Diff] => 4096.00000000
   [Min Diff Count] => 436
   [Max Diff Count] => 436
   [Times Sent] => 2
   [Bytes Sent] => 150
   [Times Recv] => 5
   [Bytes Recv] => 2925
   [Net Bytes Sent] => 150
   [Net Bytes Recv] => 2925
)
[/b]
mallardchandler
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 3


View Profile
October 18, 2017, 04:00:29 AM
 #198

Any idea what would be causing this?


[2017-10-17 22:52:18.355] AV2 3: No valid shares for over 1 minute, issuing a USB reset
 [2017-10-17 22:52:18.586] AV2 3 attempted reset got err:(0) LIBUSB_SUCCESS / LIBUSB_TRANSFER_COMPLETED
 [2017-10-17 22:52:19.732] AV2 3 Ava2Write usb write err:(-7) LIBUSB_ERROR_TIMEOUT
 [2017-10-17 22:52:19.956] AV2 3 attempted reset got err:(0) LIBUSB_SUCCESS / LIBUSB_TRANSFER_COMPLETED
 [2017-10-17 22:52:19.963] Avalon2: Error -4 on read in avalon_gets got 0
 [2017-10-17 22:52:19.965] AV2 3: Device disappeared, shutting down thread
 [2017-10-17 22:52:19.970] AV2 3 failure, disabling!
 [2017-10-17 22:52:25.371] Hotplug: avalon2 added AV2 4
 [2017-10-17 22:53:26.378] AV2 4: No valid shares for over 1 minute, issuing a USB reset
 [2017-10-17 22:53:26.607] AV2 4 attempted reset got err:(0) LIBUSB_SUCCESS / LIBUSB_TRANSFER_COMPLETED
 [2017-10-17 22:53:27.752] AV2 4 Ava2Write usb write err:(-7) LIBUSB_ERROR_TIMEOUT
 [2017-10-17 22:53:27.976] AV2 4 attempted reset got err:(0) LIBUSB_SUCCESS / LIBUSB_TRANSFER_COMPLETED
 [2017-10-17 22:53:27.982] Avalon2: Error -4 on read in avalon_gets got 0
 [2017-10-17 22:53:27.984] AV2 4: Device disappeared, shutting down thread
 [2017-10-17 22:53:27.989] AV2 4 failure, disabling!
 [2017-10-17 22:53:34.020] Hotplug: avalon2 added AV2 5
 [2017-10-17 22:54:36.420] AV2 5: No valid shares for over 1 minute, issuing a USB reset
Pages: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 [10]  All
  Print  
 
Jump to:  

Sponsored by , a Bitcoin-accepting VPN.
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!