Bitcoin Forum
December 07, 2016, 08:37:10 PM *
News: Latest stable version of Bitcoin Core: 0.13.1  [Torrent].
 
   Home   Help Search Donate Login Register  
Pages: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 [13] 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 »  All
  Print  
Author Topic: [REQUESTS] Minimal Electrum builds for Windows  (Read 44221 times)
flatfly
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 938


View Profile
June 30, 2012, 01:25:55 PM
 #241


Or you could perhaps try to compare the new wallet before and after it goes bad?  So the files will be less cluttered...


Ah good idea, I can probably do a diff on the files before and after trying a reconnect. Will do that later today Smiley

Just wondering, have you had a chance to try that?

No I did not yet, kinda slipped my mind. The "funny" thing is though that I'm getting the same problem on Linux. So I'm guessing it's not totally related to the Windows client.

Well this is getting strange... Just minutes after your reply, I started having the same problem!!
Stays forever stuck on "Connecting...", no matter what server I try. I do see some network
traffic, though.

The good news is that I will be able to investigate more easily Smiley

OK, for me it was just caused by a buggy gui_qt.py file I was using for some tests.
Replacing it with the official one fixed the issue.

Perhaps it's also some edits that you made to that file that caused the "Connecting..." issues for you?

1111127SpvabYpoeDoiz5L7QPkfiSh2Q. Only donate if you have a reason to.
1481143030
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1481143030

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1481143030
Reply with quote  #2

1481143030
Report to moderator
1481143030
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1481143030

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1481143030
Reply with quote  #2

1481143030
Report to moderator
Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise here.
1481143030
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1481143030

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1481143030
Reply with quote  #2

1481143030
Report to moderator
1481143030
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1481143030

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1481143030
Reply with quote  #2

1481143030
Report to moderator
1481143030
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1481143030

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1481143030
Reply with quote  #2

1481143030
Report to moderator
flatfly
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 938


View Profile
July 03, 2012, 10:07:01 AM
 #242

Off topic:
Could you tell me what is the easiest way to make an anonymous transaction using electrum?

If you're still interested in that, check out my new guide to anonymous transactions Smiley

1111127SpvabYpoeDoiz5L7QPkfiSh2Q. Only donate if you have a reason to.
bitcats
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1008



View Profile
July 03, 2012, 11:06:10 AM
 #243

Thanks for the tutorial.
I'd prefer to use electrum with TOR.

"Unser Problem ist nicht ziviler Ungehorsam, unser Problem ist ziviler Gehorsam."  - Howard Zinn
flatfly
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 938


View Profile
July 04, 2012, 11:17:09 AM
 #244

Thanks for the tutorial.
I'd prefer to use electrum with TOR.

Agree, that would be great...

1111127SpvabYpoeDoiz5L7QPkfiSh2Q. Only donate if you have a reason to.
genjix
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1232


View Profile
July 05, 2012, 12:05:27 AM
 #245

Thanks for the tutorial.
I'd prefer to use electrum with TOR.

Agree, that would be great...

If you setup a TOR hidden service then we can see how easy it is, and try to set it up. A TCP Stratum server running over Tor.

I'm guessing it should be trivial (hopefully).
Joe200
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 266



View Profile
July 06, 2012, 06:42:19 PM
 #246

Now that I can post here, ...

Thank you for Electrum. It's a great addition as it opens up bitcoins to a wider audience.

I am trying to use the portable client, but it does not work.

Downloaded http://win-electrum.googlecode.com/files/elec060-portable.exe Ran it. Clicked "Create new wallet". Selected the ecdsa.org server.

The window that comes up says

Please wait...
Addresses generated: 0
Kilobytes received: 0.0

And nothing happens. When I close it, I get the window that gives me the seed for the new wallet. Click OK, no password. Electrum opens. On the bottom: Not connected, Blocks: -1.

Is the problem on my end? Anyone else able to use the portable client? Is my computer blocking something? (My computer filters some websites.)

Seemingly unrelated issues. electrum.dat is created, but in the wrong folder. IIUC, it should be created in Electrum_SysFiles\0.60\C_\ElectrumPY . Instead, it's created outside of Electrum_SysFiles. I moved it by hand, no problem.

e.cmd doesn't work out of the box. I had to rewrite it like this:

@ECHO OFF
set path=foo\Electrum_SysFiles\0.60\sys;%path%
foo\Electrum_SysFiles\0.60\C_\Python27\python.exe electrum %WALLFILE% %1 %2 %3 %4 %5 %6 %7

Also, I renamed Electrum_SysFiles\0.60\%System% to Electrum_SysFiles\0.60\sys, so I could use it in the path statement.

flatfly
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 938


View Profile
July 06, 2012, 07:06:59 PM
 #247

Now that I can post here, ...

Thank you for Electrum. It's a great addition as it opens up bitcoins to a wider audience.

I am trying to use the portable client, but it does not work.

Downloaded http://win-electrum.googlecode.com/files/elec060-portable.exe Ran it. Clicked "Create new wallet". Selected the ecdsa.org server.

The window that comes up says

Please wait...
Addresses generated: 0
Kilobytes received: 0.0

And nothing happens. When I close it, I get the window that gives me the seed for the new wallet. Click OK, no password. Electrum opens. On the bottom: Not connected, Blocks: -1.

Is the problem on my end? Anyone else able to use the portable client? Is my computer blocking something? (My computer filters some websites.)

Seemingly unrelated issues. electrum.dat is created, but in the wrong folder. IIUC, it should be created in Electrum_SysFiles\0.60\C_\ElectrumPY . Instead, it's created outside of Electrum_SysFiles. I moved it by hand, no problem.

e.cmd doesn't work out of the box. I had to rewrite it like this:

@ECHO OFF
set path=foo\Electrum_SysFiles\0.60\sys;%path%
foo\Electrum_SysFiles\0.60\C_\Python27\python.exe electrum %WALLFILE% %1 %2 %3 %4 %5 %6 %7

Also, I renamed Electrum_SysFiles\0.60\%System% to Electrum_SysFiles\0.60\sys, so I could use it in the path statement.

Thanks for trying Electrum on Windows! The portable version should work out of the box, We've had a lot of users with very few issues. You shouldn't have to edit or move any files at all for it to work.

No, electrum.dat is not supposed to be created in the ElectrumPY folder.
The portable version should create it in the same directory as the executable (elec060-portable.exe).

The Electrum_SysFiles folder contains all the required Python files and libraries for
Electrum to work properly. Normally, the end-user never has to deal with those.
 
(FYI, e.cmd is only there for the console mode, which is accessed by holding down
the SHIFT key while starting Electrum, to work properly - it's normal that it does
nothing when executed manually, don't worry about it)

It could be that server ecdsa.org was down at the moment you tried to connect.

What I would suggest is to delete all files, and start over again.
If ecdsa.org does not work for you right now, perhaps you can try
another server, such as electrum.novit.ro for instance.
Let me know if you still encounter those issues.

1111127SpvabYpoeDoiz5L7QPkfiSh2Q. Only donate if you have a reason to.
flatfly
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 938


View Profile
July 10, 2012, 05:38:18 PM
 #248

Please note that my web page is down at the moment, due to my web host. Hopefully this won't be too long.

1111127SpvabYpoeDoiz5L7QPkfiSh2Q. Only donate if you have a reason to.
flatfly
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 938


View Profile
July 11, 2012, 09:24:37 AM
 #249

website still down, sorry about that.

in the meantime, v0.60 can still be downloaded through
the following links:

(SHA1: a4fd9d0ed152d3beee7d1859e8736ef5bb5d8ee9)

https://code.google.com/p/win-electrum/downloads/detail?name=elec060.exe&can=2&q=

https://code.google.com/p/win-electrum/downloads/detail?name=elec060-portable.exe&can=2&q=

1111127SpvabYpoeDoiz5L7QPkfiSh2Q. Only donate if you have a reason to.
Tachikoma
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 938



View Profile WWW
July 11, 2012, 09:48:10 AM
 #250

Need some temp hosting? I can give you a small VPS if that would help.

website still down, sorry about that.

in the meantime, v0.60 can still be downloaded through
the following links:

(SHA1: a4fd9d0ed152d3beee7d1859e8736ef5bb5d8ee9)

https://code.google.com/p/win-electrum/downloads/detail?name=elec060.exe&can=2&q=

https://code.google.com/p/win-electrum/downloads/detail?name=elec060-portable.exe&can=2&q=

Electrum: the convenience of a web wallet, without the risks | Bytesized Seedboxes BTC/LTC supported
flatfly
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 938


View Profile
July 11, 2012, 12:48:06 PM
 #251

Need some temp hosting? I can give you a small VPS if that would help.

website still down, sorry about that.

in the meantime, v0.60 can still be downloaded through
the following links:

(SHA1: a4fd9d0ed152d3beee7d1859e8736ef5bb5d8ee9)

https://code.google.com/p/win-electrum/downloads/detail?name=elec060.exe&can=2&q=

https://code.google.com/p/win-electrum/downloads/detail?name=elec060-portable.exe&can=2&q=

Yeah, actually that would help me out quite a bit, as it seems the problems with my host are going to take a while to solve. I would need minimal storage only, as the larger files are stored on Google Code.

Very appreciated, thanks!

1111127SpvabYpoeDoiz5L7QPkfiSh2Q. Only donate if you have a reason to.
flatfly
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 938


View Profile
July 12, 2012, 11:36:22 AM
 #252

Hello,

I had to change my URL for Windows builds due to hosting issues.
The new URL is:

http://dre.redmartian.org/elecwin.htm

I couldn't build 0.61 yet, though.

1111127SpvabYpoeDoiz5L7QPkfiSh2Q. Only donate if you have a reason to.
ThomasV
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1722



View Profile WWW
July 12, 2012, 12:23:09 PM
 #253

Hello,

I had to change my URL for Windows builds due to hosting issues.
The new URL is:

http://dre.redmartian.org/elecwin.htm

I couldn't build 0.61 yet, though.

ok, I'll update the link

can you explain why you could not build 0.61?

Electrum: the convenience of a web wallet, without the risks
flatfly
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 938


View Profile
July 12, 2012, 02:07:45 PM
 #254

Hello,

I had to change my URL for Windows builds due to hosting issues.
The new URL is:

http://dre.redmartian.org/elecwin.htm

I couldn't build 0.61 yet, though.

ok, I'll update the link

can you explain why you could not build 0.61?


Thanks for updating the link.

Actually, it's got nothing to do with 0.61: my "development"
machine (which was just an old EeePC, believe it or not)
decided to die on me last weekend. And with my financial
situation being extremely bad (probably the understatement
of the year), I can't even afford to buy a new one for
now, and probably won't until I find a new job.

I will see if I can get someone to lend/give me a
replacement computer in the meantime.

PS:
How could a 35-year-old former Cisco employee get himself
into such a mess? That's a long story I'm not ready to
share on this forum just yet. But any help or advice is welcome.

1111127SpvabYpoeDoiz5L7QPkfiSh2Q. Only donate if you have a reason to.
flatfly
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 938


View Profile
July 12, 2012, 02:09:54 PM
 #255

Also wanted to mention that I'm still working on making my build process fully documented / repeatable by others, but replacing my tools with 100% open-source ones is proving tougher than I thought (especially when trying to keep the same build compatible with XP, Vista, and 7).

1111127SpvabYpoeDoiz5L7QPkfiSh2Q. Only donate if you have a reason to.
flatfly
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 938


View Profile
July 13, 2012, 11:44:24 AM
 #256

Need some temp hosting? I can give you a small VPS if that would help.

website still down, sorry about that.

in the meantime, v0.60 can still be downloaded through
the following links:

(SHA1: a4fd9d0ed152d3beee7d1859e8736ef5bb5d8ee9)

https://code.google.com/p/win-electrum/downloads/detail?name=elec060.exe&can=2&q=

https://code.google.com/p/win-electrum/downloads/detail?name=elec060-portable.exe&can=2&q=

I was able to find a solution to my hosting issues.
 
Tachikoma, thanks again for helping out with the temporary VPS.
I guess I will no longer need it now but it was very appreciated.

1111127SpvabYpoeDoiz5L7QPkfiSh2Q. Only donate if you have a reason to.
Tachikoma
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 938



View Profile WWW
July 13, 2012, 11:50:27 AM
 #257

Need some temp hosting? I can give you a small VPS if that would help.

website still down, sorry about that.

in the meantime, v0.60 can still be downloaded through
the following links:

(SHA1: a4fd9d0ed152d3beee7d1859e8736ef5bb5d8ee9)

https://code.google.com/p/win-electrum/downloads/detail?name=elec060.exe&can=2&q=

https://code.google.com/p/win-electrum/downloads/detail?name=elec060-portable.exe&can=2&q=

I was able to find a solution to my hosting issues.
 
Tachikoma, thanks again for helping out with the temporary VPS.
I guess I will no longer need it now but it was very appreciated.

Roger! I will remove it again, hit me up if you ever need something a little more permanent Smiley

 

Electrum: the convenience of a web wallet, without the risks | Bytesized Seedboxes BTC/LTC supported
MadSweeney
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 163



View Profile
July 15, 2012, 02:29:34 AM
 #258

A customer of mine had problem connecting to any server using your Windows build version 0.60. She gets the message "Not connected. Block: -1".

I resolved this by restoring her wallet on my Linux desktop with version 0.61.

lassdas
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1512


View Profile
July 18, 2012, 02:31:47 PM
 #259

I've got the same problem,
not connected to any server with 0.60 on XP64 (tried the portable version too without success), while 0.56 worked fine.




flatfly
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 938


View Profile
July 18, 2012, 03:50:47 PM
 #260

I've got the same problem,
not connected to any server with 0.60 on XP64 (tried the portable version too without success), while 0.56 worked fine.



Yes this is a known occasional issue and hasn't been fixed yet. It's not totally clear whether it is windows specific or not.

1111127SpvabYpoeDoiz5L7QPkfiSh2Q. Only donate if you have a reason to.
Pages: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 [13] 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 »  All
  Print  
 
Jump to:  

Sponsored by , a Bitcoin-accepting VPN.
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!