Bitcoin Forum
December 04, 2016, 08:37:49 PM *
News: Latest stable version of Bitcoin Core: 0.13.1  [Torrent].
 
   Home   Help Search Donate Login Register  
Pages: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 [17] 18 19 20 21 22 23 »  All
  Print  
Author Topic: [REQUESTS] Minimal Electrum builds for Windows  (Read 44198 times)
flatfly
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 938


View Profile
September 07, 2012, 08:09:09 PM
 #321

Great! And thanks for your patience too!

Please don't hate Python, without Python there would be no Electrum Smiley


Yea, that worked like a charm Wink thanks for your efforts! I still hate Python though!!!

Electrum is a great lightweight client

Sorry to be the bearer of bad news but it doesn't work! It does work via the Python cmd console though, I just type e and thats it! using python 27.

Just curious, does electrum work with python 32?
@Sovereign108:

How does this build work out for you?

Hopefully this should fix the startup problem that you've experienced.

OK, we're almost there... What about this one?

As for Python 3.2, I don't know if Electrum runs on it, but the 2.7 branch is usually considered more stable for mission-critical applications (for now) and still has more libraries available anyway. Also, it is still being officially updated.


1111127SpvabYpoeDoiz5L7QPkfiSh2Q. Only donate if you have a reason to.
1480883869
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1480883869

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1480883869
Reply with quote  #2

1480883869
Report to moderator
1480883869
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1480883869

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1480883869
Reply with quote  #2

1480883869
Report to moderator
Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise here.
Sovereign108
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 56


View Profile
September 07, 2012, 08:55:17 PM
 #322

.....but loading electrum still leaves that halo of a shadow for a small window. I posted a screenshot some time ago. What could be causing that?

Now gonna google python vs ruby Smiley Love those showdowns...
flatfly
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 938


View Profile
September 07, 2012, 09:04:15 PM
 #323

.....but loading electrum still leaves that halo of a shadow for a small window. I posted a screenshot some time ago. What could be causing that?

Now gonna google python vs ruby Smiley Love those showdowns...

 
No other users reported this "shadow window" issue on Windows 7 (both 32 and 64bit), so it's pretty strange...

Does it also happen when you type "e"?
And are you able to close it somehow or do you have to kill the process?

1111127SpvabYpoeDoiz5L7QPkfiSh2Q. Only donate if you have a reason to.
Sovereign108
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 56


View Profile
September 07, 2012, 09:11:02 PM
 #324

Well, it just happened once after startup without me loading the console. After it loaded once, that shadow window doesn't come up again console or not. The shadow remains after I quit electrum and I have no idea how to get rid of it!
.....but loading electrum still leaves that halo of a shadow for a small window. I posted a screenshot some time ago. What could be causing that?

Now gonna google python vs ruby Smiley Love those showdowns...

 
No other users reported this "shadow window" issue on Windows 7 (both 32 and 64bit), so it's pretty strange...

Does it also happen when you type "e"?
And are you able to close it somehow or do you have to kill the process?
flatfly
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 938


View Profile
September 07, 2012, 10:21:03 PM
 #325

Hmmm I will get a Windows 7 machine soon so hopefully I will be able to
further investigate this...

Well, it just happened once after startup without me loading the console. After it loaded once, that shadow window doesn't come up again console or not. The shadow remains after I quit electrum and I have no idea how to get rid of it!
.....but loading electrum still leaves that halo of a shadow for a small window. I posted a screenshot some time ago. What could be causing that?

Now gonna google python vs ruby Smiley Love those showdowns...

 
No other users reported this "shadow window" issue on Windows 7 (both 32 and 64bit), so it's pretty strange...

Does it also happen when you type "e"?
And are you able to close it somehow or do you have to kill the process?

1111127SpvabYpoeDoiz5L7QPkfiSh2Q. Only donate if you have a reason to.
Sovereign108
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 56


View Profile
September 10, 2012, 04:04:38 PM
 #326

HI, I've got another issue with electrum! basically, all of my receive address labels have vanished! Are they supposed to be saved or what?
flatfly
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 938


View Profile
September 11, 2012, 08:49:48 AM
 #327

HI, I've got another issue with electrum! basically, all of my receive address labels have vanished! Are they supposed to be saved or what?

Address Labels and other preferences are saved in the wallet (electrum.dat) file. Can you give more details as to what happened?   Did you try to edit, move or delete  the wallet file?

1111127SpvabYpoeDoiz5L7QPkfiSh2Q. Only donate if you have a reason to.
Sovereign108
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 56


View Profile
September 11, 2012, 09:10:47 AM
 #328

Didn't do anything Just a restart from a BSOD, and a couple of times closing and opening electrum for various reason.....
HI, I've got another issue with electrum! basically, all of my receive address labels have vanished! Are they supposed to be saved or what?

Address Labels and other preferences are saved in the wallet (electrum.dat) file. Can you give more details as to what happened?   Did you try to edit, move or delete  the wallet file?
Sovereign108
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 56


View Profile
September 11, 2012, 07:58:27 PM
 #329

I did see this message though in the console (electrum still works though)...

Python 2.7.3 (default, Apr 10 2012, 23:31:26)

Type "electrum -help" for a list of available commands.
(Full documentation at https://en.bitcoin.it/wiki/Electrum)
---

11/09/2012 10:00:24.56> e
Install zbar package to enable QR scans
Connected to electrum.bitcoins.sk:50001
Exception in thread Thread-1:
Traceback (most recent call last):
  File "C:\Users\Sovereign108\AppData\Roaming\Electrum_SysFiles\1.01-g2\C_\Pyt
hon27\lib\threading.py", line 551, in __bootstrap_inner
    self.run()
  File "C:\Users\Sovereign108\AppData\Roaming\Electrum_SysFiles\1.01-g2\C_\Ele
ctrumPY\lib\interface.py", line 426, in run
    self.handle_response(response)
  File "C:\Users\Sovereign108\AppData\Roaming\Electrum_SysFiles\1.01-g2\C_\Ele
ctrumPY\lib\interface.py", line 376, in handle_response
    self.wallet.receive_history_callback(addr, result)
  File "C:\Users\Sovereign108\AppData\Roaming\Electrum_SysFiles\1.01-g2\C_\Ele
ctrumPY\lib\wallet.py", line 865, in receive_history_callback
    self.save()
  File "C:\Users\Sovereign108\AppData\Roaming\Electrum_SysFiles\1.01-g2\C_\Ele
ctrumPY\lib\wallet.py", line 670, in save
    f = open(self.path,"w")
IOError: [Errno 22] invalid mode ('w') or filename: 'C:\\Users\\Sovereign108\\
AppData\\Local\\Electrum\\electrum.dat'

Disconnected.
Poking
flatfly
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 938


View Profile
September 12, 2012, 09:19:59 AM
 #330

I did see this message though in the console (electrum still works though)...

Python 2.7.3 (default, Apr 10 2012, 23:31:26)

Type "electrum -help" for a list of available commands.
(Full documentation at https://en.bitcoin.it/wiki/Electrum)
---

11/09/2012 10:00:24.56> e
Install zbar package to enable QR scans
Connected to electrum.bitcoins.sk:50001
Exception in thread Thread-1:
Traceback (most recent call last):
  File "C:\Users\Sovereign108\AppData\Roaming\Electrum_SysFiles\1.01-g2\C_\Pyt
hon27\lib\threading.py", line 551, in __bootstrap_inner
    self.run()
  File "C:\Users\Sovereign108\AppData\Roaming\Electrum_SysFiles\1.01-g2\C_\Ele
ctrumPY\lib\interface.py", line 426, in run
    self.handle_response(response)
  File "C:\Users\Sovereign108\AppData\Roaming\Electrum_SysFiles\1.01-g2\C_\Ele
ctrumPY\lib\interface.py", line 376, in handle_response
    self.wallet.receive_history_callback(addr, result)
  File "C:\Users\Sovereign108\AppData\Roaming\Electrum_SysFiles\1.01-g2\C_\Ele
ctrumPY\lib\wallet.py", line 865, in receive_history_callback
    self.save()
  File "C:\Users\Sovereign108\AppData\Roaming\Electrum_SysFiles\1.01-g2\C_\Ele
ctrumPY\lib\wallet.py", line 670, in save
    f = open(self.path,"w")
IOError: [Errno 22] invalid mode ('w') or filename: 'C:\\Users\\Sovereign108\\
AppData\\Local\\Electrum\\electrum.dat'

Disconnected.
Poking


Can you search your C:\users\sovereign108 folder (+sub folders) for all occurrences of electrum.dat ? Do you find several?

Just a wild guess, could it be that the BSOD has corrupted some of your directory structure somehow?

Perhaps time to make a fresh profile? I was actually wondering if that 'shadow' window you've been getting is not caused by some corruption in the current profile...

1111127SpvabYpoeDoiz5L7QPkfiSh2Q. Only donate if you have a reason to.
Sovereign108
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 56


View Profile
September 12, 2012, 11:40:06 AM
 #331

I don't see any electrum.dat files, just electrum files. i deleted everything and the shadow window still comes up. Somehow, it remembers my wallet transaction details??? I thought I deleted everything...
flatfly
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 938


View Profile
September 13, 2012, 05:34:04 PM
 #332

I don't see any electrum.dat files, just electrum files. i deleted everything and the shadow window still comes up. Somehow, it remembers my wallet transaction details??? I thought I deleted everything...

If it still remembers your details, it means the electrum.dat file is still there. It's the only place any electrum data gets stored.

Make sure you enable the "hidden files and folders" checkbox when searching.

Sorry for the slow replies, I'm travelling and can't go online very often.

1111127SpvabYpoeDoiz5L7QPkfiSh2Q. Only donate if you have a reason to.
Sovereign108
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 56


View Profile
September 14, 2012, 11:31:58 AM
 #333

Hi, I lost my labels again! This time I didn't do anything out of place and I don't see any error messages.....
flatfly
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 938


View Profile
September 14, 2012, 06:24:17 PM
 #334

Hi, I lost my labels again! This time I didn't do anything out of place and I don't see any error messages.....

There still seems to be something wrong/corrupted with your electrum.dat file... Were you able to locate it?

It should be in the %appdata%\electrum directory, unless you're using the portable version. When you find it, try to delete it and restore the wallet from your seed. This should create a fresh electrum.dat file.

Hope this helps!

1111127SpvabYpoeDoiz5L7QPkfiSh2Q. Only donate if you have a reason to.
DanielVG
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 238

I want free lunch, i'm gonna go with this guy.


View Profile
September 25, 2012, 08:08:57 PM
 #335

i'm using electrum on mac and the application doesn't connect to a server anymore.
I found an executable with console in the app package folder  and found this error:

/Applications/Electrum.app/Contents/MacOS/Electrum ; exit;
MacBook-pro-myname:~ myname$ /Applications/Electrum.app/Contents/MacOS/Electrum ; exit;
Install zbar package to enable QR scans
Connected to 176.9.206.164:50001
received error: {u'id': 4, u'error': u'limit reached: 1BMRCqkRWGS9v59NfMTDoJn5egPX1fAxJi'}


how can i restore my wallet?



+there seems to be a bug in the mac version.  when i press "pro mode" nothing happens, until i go into the menu and press "about electrum" then it goes to the pro interface.

flatfly
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 938


View Profile
September 25, 2012, 09:47:55 PM
 #336

i'm using electrum on mac and the application doesn't connect to a server anymore.
I found an executable with console in the app package folder  and found this error:

/Applications/Electrum.app/Contents/MacOS/Electrum ; exit;
MacBook-pro-myname:~ myname$ /Applications/Electrum.app/Contents/MacOS/Electrum ; exit;
Install zbar package to enable QR scans
Connected to 176.9.206.164:50001
received error: {u'id': 4, u'error': u'limit reached: 1BMRCqkRWGS9v59NfMTDoJn5egPX1fAxJi'}


how can i restore my wallet?



+there seems to be a bug in the mac version.  when i press "pro mode" nothing happens, until i go into the menu and press "about electrum" then it goes to the pro interface.

Hi, this is the Windows build thread... Please post in the main thread for help:
 https://bitcointalk.org/index.php?topic=100502
(I don't have much experience with MacOS)

1111127SpvabYpoeDoiz5L7QPkfiSh2Q. Only donate if you have a reason to.
sethsethseth
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 256


Not trusting third parties with my private keys


View Profile
October 06, 2012, 09:23:17 PM
 #337

Is there any way to sign a message with an address using electrum?  I want to quit using the satoshi client completely.

SealsWithClubs poker room has  over 400 players online. Buy in from .01 to 60btc.      BTCSportsMatch lets you bet sports with vig free lines!  Best kept secret in bitcoin....          LocalBitcoins.com is very user-friendly now for bank transfers.  You don't have to live close to trade when in the same currency area.           
Electrum client is awesome. Try it. And please stop sending bitcoins to sites run by security newbies, or don't complain when you lose everything.
flatfly
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 938


View Profile
October 06, 2012, 09:27:37 PM
 #338

Is there any way to sign a message with an address using electrum?  I want to quit using the satoshi client completely.

Sure, here's a step-by-step guide I once compiled for this:


A. To sign a message:

1. Hold SHIFT down while launching Electrum
2. (Only if the address is external and must be imported)
    Import your address by typing:
    e -o import 1YourBitcoinAddress:5YourPrivateKey
3. In the virtual console that has appeared, type:
    e signmessage 1YourBitcoinAddress "MessageLine1\nMessageLine2\nMessageLine3"
  
    This should output the base64-encoded cryptographic signature.    


B. To verify a signed message:

1. Hold SHIFT down while launching Electrum
2. In the virtual console that has appeared, type:
    e verifymessage 1YourBitcoinAddress "TheSignature" "MessageLine1\nMessageLine2\nMessageLine3"    
     (Be sure to include the quotes.)

   If successful, this must return True.  


Note that all of the above can be performed on a non-networked computer, if preferred.

PS: hopefully in a future release, these commands will be accessible from the graphical interface. For now, they are only available through the advanced (text-based) console.

1111127SpvabYpoeDoiz5L7QPkfiSh2Q. Only donate if you have a reason to.
sethsethseth
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 256


Not trusting third parties with my private keys


View Profile
October 06, 2012, 10:23:29 PM
 #339

Sweet!  That was the only reason I was putting up with satoshi client.  Didn't think to ask before now.

SealsWithClubs poker room has  over 400 players online. Buy in from .01 to 60btc.      BTCSportsMatch lets you bet sports with vig free lines!  Best kept secret in bitcoin....          LocalBitcoins.com is very user-friendly now for bank transfers.  You don't have to live close to trade when in the same currency area.           
Electrum client is awesome. Try it. And please stop sending bitcoins to sites run by security newbies, or don't complain when you lose everything.
sethsethseth
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 256


Not trusting third parties with my private keys


View Profile
October 09, 2012, 07:18:47 PM
 #340

Is there a way to copy the signed message to the clipboard fast?  It's annoying to select it.

SealsWithClubs poker room has  over 400 players online. Buy in from .01 to 60btc.      BTCSportsMatch lets you bet sports with vig free lines!  Best kept secret in bitcoin....          LocalBitcoins.com is very user-friendly now for bank transfers.  You don't have to live close to trade when in the same currency area.           
Electrum client is awesome. Try it. And please stop sending bitcoins to sites run by security newbies, or don't complain when you lose everything.
Pages: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 [17] 18 19 20 21 22 23 »  All
  Print  
 
Jump to:  

Sponsored by , a Bitcoin-accepting VPN.
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!