manjina
Jr. Member
Activity: 44
Merit: 2
|
|
February 25, 2018, 08:58:54 AM |
|
Ja sam glasao cim sam ugledao poll...
|
|
|
|
mefisto0603
Newbie
Activity: 20
Merit: 1
|
|
February 25, 2018, 10:12:56 AM |
|
ja ne mogu da glasam takodje
|
|
|
|
aleksej996
Sr. Member
Activity: 490
Merit: 389
Do not trust the government
|
|
February 25, 2018, 11:00:50 AM |
|
Da, newbie rank stvarno ne moze. Moracemo da sacekamo da se stariji clanovi uloguju, moze potrajati i par nedelja, ali ne treba da dozvolimo da ovo probadne, necemo imati nista bolju sansu verovatno kasnije. Treba drzati onaj topic aktivan i na vrhu, ovaj topic isto.
|
|
|
|
Vlada69
Jr. Member
Activity: 238
Merit: 5
|
|
February 25, 2018, 01:11:39 PM |
|
Da, newbie rank stvarno ne moze. Moracemo da sacekamo da se stariji clanovi uloguju, moze potrajati i par nedelja, ali ne treba da dozvolimo da ovo probadne, necemo imati nista bolju sansu verovatno kasnije. Treba drzati onaj topic aktivan i na vrhu, ovaj topic isto.
takodje ne mogu da glasam al da dodam malo na aktivnost
|
|
|
|
mefisto0603
Newbie
|
|
February 25, 2018, 02:11:58 PM |
|
jel se neko maje sa daily trading odje ? Teo bi malko da se poigram (recimo 100e udjem) pa me interesuje koja menjacnica je ok za nas srbende ? Coinbase/grax ne moze, sta ostaje a da je dobro ? (i da ne uzimaju 10e za ulaz/izlaz...indijanci ).
|
|
|
|
itod
Legendary
Activity: 1974
Merit: 1077
^ Will code for Bitcoins
|
|
February 25, 2018, 02:18:50 PM |
|
jel se neko maje sa daily trading odje ? Teo bi malko da se poigram (recimo 100e udjem) pa me interesuje koja menjacnica je ok za nas srbende ? Coinbase/grax ne moze, sta ostaje a da je dobro ? (i da ne uzimaju 10e za ulaz/izlaz...indijanci ). Pocni sa: Kraken, Bitstamp, Poloniex, Bittrex. Dovoljno za pocetak
|
|
|
|
Vlada69
Jr. Member
|
|
February 25, 2018, 02:21:19 PM |
|
jel se neko maje sa daily trading odje ? Teo bi malko da se poigram (recimo 100e udjem) pa me interesuje koja menjacnica je ok za nas srbende ? Coinbase/grax ne moze, sta ostaje a da je dobro ? (i da ne uzimaju 10e za ulaz/izlaz...indijanci ). Pocni sa: Kraken, Bitstamp, Poloniex, Bittrex. Dovoljno za pocetak Bitfinex...
|
|
|
|
mefisto0603
Newbie
|
|
February 25, 2018, 02:32:09 PM |
|
10k limit na bitfinex...neka fala
|
|
|
|
Vlada69
Jr. Member
|
|
February 25, 2018, 02:34:09 PM |
|
10k limit na bitfinex...neka fala pa moze covek da kupi od nekog za 100e i da prebaci coine na bitfinex. i onda trejd na nekih od parova.
|
|
|
|
examplens
Legendary
Activity: 3458
Merit: 3480
Crypto Swap Exchange
|
|
February 25, 2018, 02:40:48 PM |
|
Ma u principu je svejedno. Zavisi kojom valutom hoces da trgujes. Onda biras gde je najveci obim trgovine i ides tamo. I zavisi koja ti platforma vizelno najbolje izgleda, tj gde se najbolje snalazis. Ja npr. Bittrex, livecoin i od skoro Kucoin
|
|
|
|
bozicso
|
|
February 25, 2018, 03:00:38 PM |
|
Bilo bi dobro ako znate nekog sa foruma da je ''uticajan'' da malo lobira na temi, takodje mogli bi ovde biti malo vise aktivniji i pisati sto vise razlicitih tema da im ne damo protiv argumente
|
upcomingcarsreview.com
|
|
|
Cryptodiscuss
Member
Activity: 518
Merit: 10
|
|
February 25, 2018, 03:05:13 PM |
|
jel se neko maje sa daily trading odje ? Teo bi malko da se poigram (recimo 100e udjem) pa me interesuje koja menjacnica je ok za nas srbende ? Coinbase/grax ne moze, sta ostaje a da je dobro ? (i da ne uzimaju 10e za ulaz/izlaz...indijanci ). Pocni sa: Kraken, Bitstamp, Poloniex, Bittrex. Dovoljno za pocetak 100e da raspodeli na 4 berze, a daj... Ja npr. Bittrex, livecoin i od skoro Kucoin
Sa 100e uci na bitrex se ne isplati, jer je visok withdraw fee, ali on ima stop-los, kucoin i livecoin su povoljni sa dobrim novcicima sa velikim oscilacijama, minex na livecoin je pun pogodak, ne bi bila losa ni criptopia i ona ima razne novcice, slicno kucoinu sve i svasta sa ogromnim oscilacijama. Poloniex ima 10x manji fee na withdrawal na dosta novcica u odnosu na bitrex, i ima stop-los ali cesto imaju neke probleme sa nekim walletima pa je to smaranje, ali na kraju sve ispeglaju, osim toga je ok...
|
|
|
|
mefisto0603
Newbie
|
|
February 25, 2018, 03:11:43 PM |
|
e to su vec korisne informacije. U principu, hocu da se poigram i sebi sam zadao budzet od 100e al ne zelim da bacim 10e da udjem i 10e da izadjem sa berze malko je glupo. U svakom slucaju...proucicu narednih par dana sta i kako hvala za info.
|
|
|
|
mobiland
Jr. Member
Activity: 32
Merit: 2
|
|
February 25, 2018, 04:47:19 PM |
|
Jos malo mi treba do juniora pa se nadam da cu iskoro moci da glasam...Ostali new isto da se potrude da prebace rank,nemojte spamovati al probajte sa se ukljucite negde u diskusiju pa nabacite kojo activity....
|
|
|
|
LeoN_
Newbie
Activity: 10
Merit: 0
|
|
February 25, 2018, 04:48:44 PM Last edit: February 25, 2018, 05:42:36 PM by LeoN_ |
|
Da li neko ima iskustva sa Kraken-om, preciznije, da li je povlacio novac na banku preko njih ?
EDIT: Takodje me zanima i Bitstamp
|
|
|
|
tiboraskic
Newbie
Activity: 4
|
|
February 25, 2018, 06:01:01 PM |
|
Drugari, da li iko zna (ili gde konkretno može da se pročita) KO POSTAVLJA TE "ZADATKE" koje rešavaju "rudari" Svi pišu samo da mineri "rešavaju komplikovane matematičke probleme..." ŠTA mi to zapravo rešavamo i time stvaramo kriptovalutu??
|
|
|
|
Vlada69
Jr. Member
|
|
February 25, 2018, 06:05:58 PM |
|
Drugari, da li iko zna (ili gde konkretno može da se pročita) KO POSTAVLJA TE "ZADATKE" koje rešavaju "rudari" Svi pišu samo da mineri "rešavaju komplikovane matematičke probleme..." ŠTA mi to zapravo rešavamo i time stvaramo kriptovalutu?? misterije ovog sveta salim se kalkulacije za banke, osiguravajuca drustva, naucne i univerzitetske studije itd.
|
|
|
|
Vlada69
Jr. Member
|
|
February 25, 2018, 06:28:11 PM |
|
jel se neko maje sa daily trading odje ? Teo bi malko da se poigram (recimo 100e udjem) pa me interesuje koja menjacnica je ok za nas srbende ? Coinbase/grax ne moze, sta ostaje a da je dobro ? (i da ne uzimaju 10e za ulaz/izlaz...indijanci ). U stvari za te pare je bolje uloziti u neke coine za proof-of-stake (lisk, clams, itd.) i skinuti client program koji bi stalno radio na kompu i dodavao vam kamatu na kolicinu koju posedujete. Za clam coin ako imate stari wallet za Bitcoin se moze dobiti 4.6 clama za svaki. Lisk je malo komplikovaniji. Takodje mozete probati i coine za kolicinu hard disk memorije Proof-of-Capacity kao Burstcoin ako imate velike hard diskove.
|
|
|
|
dusan1080
Newbie
Activity: 29
|
|
February 25, 2018, 06:49:47 PM |
|
Da li neko ima iskustva sa Kraken-om, preciznije, da li je povlacio novac na banku preko njih ?
EDIT: Takodje me zanima i Bitstamp
Kraken zaobidji, imas mnogo boljih menjacnica
|
|
|
|
aleksej996
Sr. Member
Activity: 490
Merit: 389
Do not trust the government
|
|
February 25, 2018, 07:34:54 PM |
|
Drugari, da li iko zna (ili gde konkretno može da se pročita) KO POSTAVLJA TE "ZADATKE" koje rešavaju "rudari" Svi pišu samo da mineri "rešavaju komplikovane matematičke probleme..." ŠTA mi to zapravo rešavamo i time stvaramo kriptovalutu?? misterije ovog sveta salim se kalkulacije za banke, osiguravajuca drustva, naucne i univerzitetske studije itd. Niko ne postavlja nikakve zadatke, to ti je isti problem samo su drugacije vrednosti za svaki blok. Nisu ni komplikovani nista, samo ne postoji algoritam za resavanje, nego se resenja pogadjaju. Procitaj malo o hash funkcijama i onda ce ti biti lako da primenis na ovo. U Bitkoinu da bi rudar pronasao validan blok, mora da nadje blok kojem je hash manji od nekog odredjenog broja. Ako znas sta je hash funkcija, onda vidis da se ovaj problem moze resiti samo pravljenjem novih blokova i hashovanjem istih dok ne ubodes. To ti je proces rudarenja. PS: Ajte ljudi ostavite neki komentar na nasu aplikaciju za srpski board https://bitcointalk.org/index.php?topic=3013762.0Trebalo bi da taj topic ostane pri vrhu Meta board-a.
|
|
|
|
|