Bitcoin Forum
November 21, 2018, 05:14:28 PM *
News: Latest Bitcoin Core release: 0.17.0 [Torrent].
 
   Home   Help Search Login Register More  
Pages: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 [29] 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 »
  Print  
Author Topic: [ANN] [LTC] [PPS] [OTP 2FA] [Stratum only] LTCMine PPS mining pool (3.3%)  (Read 226872 times)
Dehumanizer
Member
**
Offline Offline

Activity: 77
Merit: 10



View Profile
April 28, 2013, 06:46:26 PM
 #561

Great, it looks like it helped a lot. Since I have changed the expiration, I'm getting almost no rejects at all, thanks again.
1542820468
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1542820468

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1542820468
Reply with quote  #2

1542820468
Report to moderator
1542820468
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1542820468

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1542820468
Reply with quote  #2

1542820468
Report to moderator
1542820468
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1542820468

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1542820468
Reply with quote  #2

1542820468
Report to moderator
Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise here.
Dehumanizer
Member
**
Offline Offline

Activity: 77
Merit: 10



View Profile
April 28, 2013, 07:58:12 PM
 #562

Well, even though it looked like problem was solved, it was just some short term deviation and now the reject rate is back to 3% :-(
grottenolm
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 31
Merit: 0


View Profile
April 28, 2013, 08:05:35 PM
 #563

So, if miner got reject with "unknown-work" message, this means that local working set wasn't updated properly while pool's working set updated already. This could be caused by network problem, and can be resolved by manual expiry time decreasing. Try -E 30 option for cgminer/bfgminer.

Thanks a lot for posting your suggestions here, any knowledge sharing is highly appreciated. Maybe one more hint in case anyone runs into similar issues as I did:

I had ~4% to ~10% rejects on cgminer (a wild mixture of graphics cards on several systems). Setting expiry to 30 unfortunately didn't help. The reason turned out to be connected to the fact that the miners are on a relatively slow internet connection. After I disabled the stratum proxies and CPU miners on two of the systems, reducing network load, everything seems to be fine now Smiley
Balthazar
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 2464
Merit: 1012


Terran Emperor


View Profile WWW
April 28, 2013, 08:19:22 PM
 #564

So, if miner got reject with "unknown-work" message, this means that local working set wasn't updated properly while pool's working set updated already. This could be caused by network problem, and can be resolved by manual expiry time decreasing. Try -E 30 option for cgminer/bfgminer.

Thanks a lot for posting your suggestions here, any knowledge sharing is highly appreciated. Maybe one more hint in case anyone runs into similar issues as I did:

I had ~4% to ~10% rejects on cgminer (a wild mixture of graphics cards on several systems). Setting expiry to 30 unfortunately didn't help. The reason turned out to be connected to the fact that the miners are on a relatively slow internet connection. After I disabled the stratum proxies and CPU miners on two of the systems, reducing network load, everything seems to be fine now Smiley
If you have slow connection, it's recommended to run one instance of stratum/ltc proxy and connect all miners (including machines running cgminer) to this instance. This will dramatically reduce traffic usage.

novaco.in | ETC.HVPPS.NET (100 GH/s, PoT 1.5%) | EtherDig.Net (Deterministic Solo, 0.5%)
ETH: 0x8d35067233605bef6069191ae0922d134ff80d48
Listener
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 17
Merit: 0


View Profile
April 28, 2013, 08:59:17 PM
 #565

I get from time to time the message from cgminer, that the stratum pool could not be reached (last time today 21:20 server time)... cgminer is then still continuing mining, but all shares get rejected. When I restart cgminer then, everything is fine and it starts normally mining again.

Is this a problem from the server-side or should I configure cgminer in another way (e.g. that it tries to reconnect more often, ...)?
Balthazar
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 2464
Merit: 1012


Terran Emperor


View Profile WWW
April 28, 2013, 09:26:49 PM
 #566

I received some reports like this. I'm unsure about the reason, but switching to bfgminer usually resolves this issue.

novaco.in | ETC.HVPPS.NET (100 GH/s, PoT 1.5%) | EtherDig.Net (Deterministic Solo, 0.5%)
ETH: 0x8d35067233605bef6069191ae0922d134ff80d48
algorithmic
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 30
Merit: 0



View Profile
April 28, 2013, 09:48:56 PM
 #567

I am unable to set my email address. There error message is "The form is not filled correctly."
Could it be because you are not allowing addresses with a "+" character in the user name?


Balthazar
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 2464
Merit: 1012


Terran Emperor


View Profile WWW
April 28, 2013, 10:07:39 PM
 #568

Stats recalculated for 927 users. Other 130 users will be handled later.

novaco.in | ETC.HVPPS.NET (100 GH/s, PoT 1.5%) | EtherDig.Net (Deterministic Solo, 0.5%)
ETH: 0x8d35067233605bef6069191ae0922d134ff80d48
Balthazar
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 2464
Merit: 1012


Terran Emperor


View Profile WWW
April 28, 2013, 10:12:53 PM
 #569

I am unable to set my email address. There error message is "The form is not filled correctly."
Could it be because you are not allowing addresses with a "+" character in the user name?



I use this regexp:

Code:
^[_a-z0-9-]+(\.[_a-z0-9-]+)*@[a-z0-9-]+(\.[a-z0-9-]+)*(\.[a-z]{2,3})$

for email address sanity checking.

novaco.in | ETC.HVPPS.NET (100 GH/s, PoT 1.5%) | EtherDig.Net (Deterministic Solo, 0.5%)
ETH: 0x8d35067233605bef6069191ae0922d134ff80d48
Mhash pipe
Member
**
Offline Offline

Activity: 70
Merit: 10


View Profile
April 29, 2013, 12:42:15 AM
 #570

Thanks for keeping such a close eye on the pool and helping me reset my password. This pool is amazing!
Duetschpire
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 369
Merit: 250


bitify.com - Bitcoin Marketplace & Auction site


View Profile WWW
April 29, 2013, 12:57:40 AM
 #571

Just looked into the Event Viewer...

At round 1.08.00 am I have "a request to disable windows desktop manager" followed by "faulty application name cgminer.exe..module amdocl.dll" and to top things off   "amdkmdap driver crashed and successfully recovered" 1 sec after that...few hours later fragmentation process starts, finishes and the pc "shuts down ". Have in mind cards fans were working...Anyone  Roll Eyes

EDIT: One worker stopped soon after the upper mentioned findings the other 3 hours after that..

Sorry for the late reply, been away for the day...

It seems like the drivers are crashing which is causing cgminer to crash as well... When this happens and you're infront of the PC you'll notice the screens will turn off then back on and a bubble will pop out saying that the driver has crashed and recovered.

If you're not on version 13.3, update to that version it's more stable, check the OC if you're OCing the card, keep in mind that for scrypt mining the best ratio should be 0.68 e.g: CPU 1000 mem 1,470 if you're OCing the card unofficially through MSIAfterburner.conf, don't add the line manually, it cause my card to crash, just replace the 0 with 1 next to unofficialunlock= 0; this will give you a warning the1st time you launch afterburner, then it will fix itself.

Other things to look at is the intensity and the thread concurrency, lowering them will give you a more stable yet a bit slower mining.

Hope this helps

algorithmic
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 30
Merit: 0



View Profile
April 29, 2013, 01:06:55 AM
 #572

I am unable to set my email address. There error message is "The form is not filled correctly."
Could it be because you are not allowing addresses with a "+" character in the user name?


I use this regexp:

Code:
^[_a-z0-9-]+(\.[_a-z0-9-]+)*@[a-z0-9-]+(\.[a-z0-9-]+)*(\.[a-z]{2,3})$

for email address sanity checking.

Yeah, that won't allow valid addresses like george+jetson@gmail.com.
There's a good Stackoverflow question about validating e-mail with regex:
http://stackoverflow.com/questions/201323/using-a-regular-expression-to-validate-an-email-address

Anyway, no problem. I can work around it. Thanks.
talvivaara
Member
**
Offline Offline

Activity: 104
Merit: 10



View Profile
April 29, 2013, 02:18:42 PM
 #573

Weirdness, the TOTP code inquiry gives me "Incorrect code" every time. Doing everything the same as i did after using it last time and at that time it worked fine. I'm clueless of what to try. Ideas?
 Huh

EDIT: I'm on the road now and didn't have time to setup the method in the howtogeek-article. So been using the webapp... http://gauth.apps.gbraad.nl/
...which worked just fine before.

Excuse me, spare a coin for a cyber bum? - BTC: 1KiiToSx5G1ySGrSohvYtTxw5DUjbF7XYc - GET 10% OFF YOUR TRADING FEES FOR A YEAR @ Vircurex (referral link)
Balthazar
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 2464
Merit: 1012


Terran Emperor


View Profile WWW
April 29, 2013, 02:49:07 PM
 #574

Weirdness, the TOTP code inquiry gives me "Incorrect code" every time. Doing everything the same as i did after using it last time and at that time it worked fine. I'm clueless of what to try. Ideas?
 Huh

EDIT: I'm on the road now and didn't have time to setup the method in the howtogeek-article. So been using the webapp... http://gauth.apps.gbraad.nl/
...which worked just fine before.
Hm... Did you tried to perform time synchronization?

novaco.in | ETC.HVPPS.NET (100 GH/s, PoT 1.5%) | EtherDig.Net (Deterministic Solo, 0.5%)
ETH: 0x8d35067233605bef6069191ae0922d134ff80d48
talvivaara
Member
**
Offline Offline

Activity: 104
Merit: 10



View Profile
April 29, 2013, 03:02:14 PM
 #575

Weirdness, the TOTP code inquiry gives me "Incorrect code" every time. Doing everything the same as i did after using it last time and at that time it worked fine. I'm clueless of what to try. Ideas?
 Huh

EDIT: I'm on the road now and didn't have time to setup the method in the howtogeek-article. So been using the webapp... http://gauth.apps.gbraad.nl/
...which worked just fine before.
Hm... Time synchronization, maybe?
Ping is less than 20ms on all intervals, i usually have +25sec left over from the 30sec. Time & date settings untouched and on the same settings on the same laptop I used last time with the webapp. Undecided

It isn't all that urgent at the moment, as i was only going to check out stats for fun on my spear time. But It's weird enough that i thought to ask is there anything strange going on that you could see. Will report how it goes with jAuth or some other alternative when i get my hands on one. For now being my home server is down because i got too greedy mining with it OC'd. lulz Grin

Excuse me, spare a coin for a cyber bum? - BTC: 1KiiToSx5G1ySGrSohvYtTxw5DUjbF7XYc - GET 10% OFF YOUR TRADING FEES FOR A YEAR @ Vircurex (referral link)
Butters
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 40
Merit: 0


View Profile
April 29, 2013, 03:03:10 PM
 #576

What should I do in order to keep reject ratio lower? I'm constantly getting about 3% which is quite a lot from what I read here...
Ping to ltcmine.ru from my miner is about 28-30ms which is really nice, so that shouldn't be a problem. What else can keep my reject ratio that high?

Which type of rejects do you get? Is it "unknown-work" or something another?


Hey and what do to minimize stales when they are 'prev-hash' type of stales? getting around 2.5% now... Sad
Balthazar
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 2464
Merit: 1012


Terran Emperor


View Profile WWW
April 29, 2013, 03:07:39 PM
 #577

Weirdness, the TOTP code inquiry gives me "Incorrect code" every time. Doing everything the same as i did after using it last time and at that time it worked fine. I'm clueless of what to try. Ideas?
 Huh

EDIT: I'm on the road now and didn't have time to setup the method in the howtogeek-article. So been using the webapp... http://gauth.apps.gbraad.nl/
...which worked just fine before.
Hm... Time synchronization, maybe?
Ping is less than 20ms on all intervals, i usually have +25sec left over from the 30sec. Time & date settings untouched and on the same settings on the same laptop I used last time with the webapp. Undecided

It isn't all that urgent at the moment, as i was only going to check out stats for fun on my spear time. But It's weird enough that i thought to ask is there anything strange going on that you could see. Will report how it goes with jAuth or some other alternative when i get my hands on one. For now being my home server is down atm because i got too greedy mining with it OC'd. lulz Grin
Tested web app... It works for me. Smiley

novaco.in | ETC.HVPPS.NET (100 GH/s, PoT 1.5%) | EtherDig.Net (Deterministic Solo, 0.5%)
ETH: 0x8d35067233605bef6069191ae0922d134ff80d48
Balthazar
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 2464
Merit: 1012


Terran Emperor


View Profile WWW
April 29, 2013, 03:08:09 PM
 #578

What should I do in order to keep reject ratio lower? I'm constantly getting about 3% which is quite a lot from what I read here...
Ping to ltcmine.ru from my miner is about 28-30ms which is really nice, so that shouldn't be a problem. What else can keep my reject ratio that high?

Which type of rejects do you get? Is it "unknown-work" or something another?


Hey and what do to minimize stales when they are 'prev-hash' type of stales? getting around 2.5% now... Sad
Try -E 30 -s 30

novaco.in | ETC.HVPPS.NET (100 GH/s, PoT 1.5%) | EtherDig.Net (Deterministic Solo, 0.5%)
ETH: 0x8d35067233605bef6069191ae0922d134ff80d48
talvivaara
Member
**
Offline Offline

Activity: 104
Merit: 10



View Profile
April 29, 2013, 03:26:48 PM
 #579

...okay. And now it just works like a charm again. Shocked
Still sure beats me what just happened, once again I changed absolutely nothing in between. This really isn't good for my paranoia but happy to be logged in too.

Could it have something to do with switching between two HSPA+ links as I am now mobile and connecting through such? Well at least my laptop is gonna get cleaned and swiped real tidy and it's gonna enjoy many scans tonight, that I am certain of. Cheesy

Excuse me, spare a coin for a cyber bum? - BTC: 1KiiToSx5G1ySGrSohvYtTxw5DUjbF7XYc - GET 10% OFF YOUR TRADING FEES FOR A YEAR @ Vircurex (referral link)
Balthazar
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 2464
Merit: 1012


Terran Emperor


View Profile WWW
April 29, 2013, 03:41:26 PM
 #580

I've received 6 emails about "incorrect code" message, and the all of them resolved by time synchronization. Smiley

Connection shouldn't affect this because the totp code is generated locally. With obvious exception for cases like very slow connection, which could result with codes expiration during submit process. Smiley

novaco.in | ETC.HVPPS.NET (100 GH/s, PoT 1.5%) | EtherDig.Net (Deterministic Solo, 0.5%)
ETH: 0x8d35067233605bef6069191ae0922d134ff80d48
Pages: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 [29] 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 »
  Print  
 
Jump to:  

Sponsored by , a Bitcoin-accepting VPN.
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!