Bitcoin Forum
December 05, 2020, 06:23:02 AM *
News: Bitcointalk Community Awards
 
   Home   Help Search Login Register More  
Pages: « 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9 10 11 12 13 14 »  All
  Print  
Author Topic: AMD Releases Driver for DAG Issue !!!  (Read 28795 times)
ltcsprite
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 269
Merit: 101


View Profile
August 16, 2017, 07:34:18 PM
 #101

AMD sucks balls.

1607149382
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1607149382

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1607149382
Reply with quote  #2

1607149382
Report to moderator
Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise here.
1607149382
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1607149382

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1607149382
Reply with quote  #2

1607149382
Report to moderator
1607149382
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1607149382

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1607149382
Reply with quote  #2

1607149382
Report to moderator
Za1n
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 994
Merit: 1011



View Profile
August 16, 2017, 08:00:45 PM
 #102

Power consumption is too high on those drivers. Wait for fixed version

Confirmed, my power usage shot way up too with the new drivers and a lot of screwing around to get them to work with the modded BIOS, not worth the extra hash rate for the increased power usage.

Someone needs to clue AMD in that it's a balance, we could get this slightly increased hash rate before if we threw concerns about power consumption to the wind and just wanted to go all out and max our hash rate.

If AMD wants to be really helpful, they would not only give us a specific optimized mining driver (better than the current beta) but also AMD generated/approved VBIOS files that are highly optimized for mining as well.
ltcsprite
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 269
Merit: 101


View Profile
August 16, 2017, 08:01:56 PM
 #103

Selling off 13 AMD cards let me know if u want this garbage.

 Grin
blockbasher
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 31
Merit: 0


View Profile
August 16, 2017, 08:05:58 PM
 #104

I was able to get Afterburner beta 16 and after playing around with the power, the hash rates are all over the place.    High power it puts out 31 Mh/s stable for me but it's using way too much power for adding 1.5 more Mh/s...   Going to go back to older driver where I started... for now anyway
Za1n
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 994
Merit: 1011



View Profile
August 16, 2017, 08:18:50 PM
 #105

Power consumption is too high on those drivers. Wait for fixed version

Confirmed, my power usage shot way up too with the new drivers and a lot of screwing around to get them to work with the modded BIOS, not worth the extra hash rate for the increased power usage.

Someone needs to clue AMD in that it's a balance, we could get this slightly increased hash rate before if we threw concerns about power consumption to the wind and just wanted to go all out and max our hash rate.

If AMD wants to be really helpful, they would not only give us a specific optimized mining driver (better than the current beta) but also AMD generated/approved VBIOS files that are highly optimized for mining as well.

Since I am a glutton for punishment, I thought I would try this on a couple of 480's with stock BIOS settings just in case my earlier results were due to an incompatibility introduced by the aforementioned modified BIOS files.

Nope, same dismal results, probably even a bit worse. I didn't have to fight with the drivers as much and could skip the pixel patcher step, but overall the results are still pretty bad. If you have free electricity and live somewhere near the North Pole this mod works wonders for keeping you warm while hashing, but for the rest of us its pretty much a pass.

The only hope is the AMD is at least trying to throw miners a bone, but it remains to be seen how successful they will ultimately be at it.
AnnoyingMosquito
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 7
Merit: 0


View Profile
August 16, 2017, 09:04:36 PM
 #106

Gigabyte RX 580 gaming 8G Hynix.   Bios modded, now running 31.3Mh/s from 29.6Mh/s but having major issues controlling anything.   Trying to adjust clocks or voltage with Claymore seems to make everything go to hell and afterburner 4.4 beta, only the fan control works.  
Update afterburner to 4.4.0 beta 15 -> works for me
justchil
Member
**
Offline Offline

Activity: 92
Merit: 10


View Profile
August 16, 2017, 09:55:18 PM
 #107

Gigabyte RX 580 gaming 8G Hynix.   Bios modded, now running 31.3Mh/s from 29.6Mh/s but having major issues controlling anything.   Trying to adjust clocks or voltage with Claymore seems to make everything go to hell and afterburner 4.4 beta, only the fan control works.  
Update afterburner to 4.4.0 beta 15 -> works for me

Some cards work fine some it has little or no control.   I've tried beta 15 and 16.
Drawde
Member
**
Offline Offline

Activity: 87
Merit: 11


View Profile
August 16, 2017, 10:33:36 PM
 #108

I ran DDU in normal rather than safe mode and everything went fine. My XFX 580's went from 26.5 back up to 29.7 like they had been running when I first got them.

illanz
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 40
Merit: 0


View Profile
August 16, 2017, 10:40:08 PM
Last edit: August 16, 2017, 11:13:36 PM by illanz
 #109

OK OK

I managed to make it work...

Curiously, I have an ultra increase on my last GPU :

ETH: GPU0 28.648 Mh/s, GPU1 29.790 Mh/s, GPU2 29.061 Mh/s, GPU3 29.903 Mh/s, GPU4 29.681 Mh/s, GPU5 31.774 Mh/s

31,7 WOW ...

All OC settings are sync inside AB, this GPU remains over 31.5 solid, but the other ones vary between 27 and 29....

How could I reach the same hashrate on all GPUs  Huh

RX580 Sapphire Nitro + 8 Gb , Bios Mod From 1stMining Rig
afm
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 12
Merit: 0


View Profile
August 16, 2017, 11:07:14 PM
 #110

This driver breaks every mining app I have.  Huh

http://puu.sh/xbU0c/befddd85fe.png
chronek
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 275
Merit: 250


BD People Are Legend


View Profile
August 16, 2017, 11:17:54 PM
Last edit: August 16, 2017, 11:42:24 PM by chronek
 #111

so...
- ati official driver do not work with windows 7, but work good on windows 10 (i have win7)
- unofficial modded driver work good on win7 and win 10 (but can not be sure if it is clean)
- both drivers break overclock compability, wattool and afterburner not work (even with new beta afterburner it not change everything)
- overdriveNtool work for new driver, have voltage but have no offset
- peoples saw increase of power, but it is just result of broken oc tools, they do not change voltage
conclusion - i will stay on old driver and wait for problems to go away ..


                 ▄▄▄██████████████████▄▄▄
            ▄▄██▀▀▀▀▀███████████████████████▄▄
        ▄▄███▀   ▄▄▄   ▀████████████████████████▄▄
     ▄██████  ▄███████▄  ▀██████████████████▀▀▀█████▄
   ▄███████    ███▀▀ ██    ███████████  ███▀  ▄███████▄
  █████████▄  ▄█▀  ▄███    ██████████  ▄██  ▄███████████
 ██████████████▀  ████▀   ▄██▀▀▀████  ▄████▀  ███████████
██████████████▀  ▄███▀   ▄█▀  ▄▄ ██▀ ▄█  ██  █████████████
██████████████   ▀     ▄██▀  ▄█  █▀  █   █▀▄  ▀███████████
█████████████▀  ▄███▄  ▀██   ██ ▄▄▄  █▀ ▄▄▀█▄  ▀▄█████████
█████████████   █████   ▀██▄ ▀▄████▄  ▄███▄▀  ▄███████████
 █████   ▀██▀  ▄█████    █▀▀█████████████████▀███████████
  ████   ▄█▀   █████    ██ ▀▄█▀▄▄▀█ ▀▄▀█▀▄▀ █▀█ ▀▄██████
   ▀███▄▄   ▄█▄ ▀▀     ███ █ █ ▄▄▄█  █ █ █  █ █ ██████▀
     ▀██████████▄▄▄▄▄█████▄█▄██▄▄██ █▄███▄█▄█▄█▄████▀
        ▀▀██████████████████████████████████████▀▀
            ▀▀██████████████████████████████▀▀
                 ▀▀▀██████████████████▀▀▀
      Supported by
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
John McAfee     
|
|
|
|

   ▀██▄       ▀████▄
▄    ▀██          ▀██▄
██▄ ▄███         ▄█████▄▄
 ▀███████▄     ▄██▀ ▀▀████
      ▀████▄ ▄██▀     ▀█▀
        ▀████▄
        ▄█▀████▄
      ▄███▄▀▀████▄
    ▄████▀    ▀████▄
  ▄████▀        ▀██▀█▄
  ▀██▀            ▀██▀
kellypb01
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 32
Merit: 0


View Profile
August 17, 2017, 12:57:05 AM
 #112

changing voltage doesnt seems to work in AB and even in wattman. Im always getting 120-130 watts in GPUz but the hashrate do increased from 29.3 to 30.
fury420
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 50
Merit: 0


View Profile
August 17, 2017, 01:05:26 AM
 #113

so...
- ati official driver do not work with windows 7, but work good on windows 10 (i have win7)
- unofficial modded driver work good on win7 and win 10 (but can not be sure if it is clean)
- both drivers break overclock compability, wattool and afterburner not work (even with new beta afterburner it not change everything)
- overdriveNtool work for new driver, have voltage but have no offset
- peoples saw increase of power, but it is just result of broken oc tools, they do not change voltage
conclusion - i will stay on old driver and wait for problems to go away ..


I too could not get official driver to work with Win7, but the unofficial robinh00d driver works.

Afterburner beta #16 gave me clockspeed and voltage control for RX 470 and 480 using the robinh00d drivers
(have not tried with 570 yet)

Voltage changes are not applied immediately, takes effect when mining is paused/restarted.
Also it seems that changes to clocks end up resetting the effective voltage back to default, so make the voltage changes the final thing you apply.
kmarx
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 6
Merit: 0


View Profile
August 17, 2017, 01:39:54 AM
 #114

Drivers worked for me with some effort. Windows 10, 3 580 Gigabyte Aorus 8GB. Stock voltage was 1125mv.  

Out of the box, no luck with voltage control through Wattman. The Afterburner beta was able to bring the voltage down 96mv from stock, but it would quickly glitch and massively drop hashrate or hang.

Went in, flashed the bios with new voltages--875mv for each state, and I changed the top state from 1365mhz to 1125mhz. Raised memory speed to 2150mhz, stock memory timings.

Rebooted. Brought me down to 950mv.

I then went through Wattman again to change the memory controller voltage from 950mv to 875mv. Success! All three cards are again running at 1125/2150 and using 863mv. Temps and power consumption are now identical to what they were prior to the beta driver.

When I purchased the cards in May, each got around 26.7mh/s (~81mh/s total) under the above settings. That had dropped to ~24.5mh/s (~73mh/s total) prior to installing the beta drivers. Now, with the beta drivers, I'm back at 26.7mh/s (81mh/s total) over the last 24 hours.
skyglin
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 6
Merit: 0


View Profile
August 17, 2017, 06:31:39 AM
 #115

I confirm that power increase a lot after update.

I'm currently using Crimson ReLive Edition 17.7.1, my watt has been about ~870w, after update power shot up to anywhere from 1000w to 1300w.

Then I tried to downgrade to 17.7.2, watt did not decrease, that got me worry that something is wrong, since 17.7.2 is most recent stable version.

But after downgrade again to 17.7.1, my watt is stable again about ~870w.

So 17.7.2 and the blockchain beta version both eat away lot of power.

longjohnsilva
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 8
Merit: 0


View Profile
August 17, 2017, 06:35:44 AM
 #116

@kmarx

Wattmann sucks. Tried it a lot, but if any card hangs up all settings are reseted...
adaseb
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 2506
Merit: 1239



View Profile
August 17, 2017, 07:26:05 AM
 #117

Win 7 definitely doesn't work. Wasted like 2 hours trying.






.
.




░██████████████████░
████████████████████
█████████▀░░░███████
█████████░░▄████████
███████▀▀░░▀▀███████
███████▄▄░░▄▄███████
█████████░░█████████

█████████░░█████████

█████████▄▄█████████

████████████████████

░██████████████████░
░██████████████████░
████████████████████
████████████▀▀▀█▀███
███░▀█████▀░░░░░▀███
███▌░░░▀▀▀░░░░░░████
████▄░░░░░░░░░░░████
█████▀░░░░░░░░░█████

██████▄░░░░░▄▄██████

█████▄▄▄▄███████████

████████████████████

░██████████████████░
░██████████████████░
████████████████████
████████████████████
███████████▀▀░░▐████
███████▀▀░░░░░█████
████▀░░░▄█▀░░░▐█████
█████▄▄█▀░░░░░██████

███████▌▄▄▄▐██████

████████████████████

████████████████████

░██████████████████░
doktor83
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 1526
Merit: 611


View Profile WWW
August 17, 2017, 07:38:55 AM
 #118

so...
- ati official driver do not work with windows 7, but work good on windows 10 (i have win7)
- unofficial modded driver work good on win7 and win 10 (but can not be sure if it is clean)
- both drivers break overclock compability, wattool and afterburner not work (even with new beta afterburner it not change everything)
- overdriveNtool work for new driver, have voltage but have no offset
- peoples saw increase of power, but it is just result of broken oc tools, they do not change voltage
conclusion - i will stay on old driver and wait for problems to go away ..


This should go to the 1st page

SRBPolaris thread - HERE   |   SRBMiner-CN thread - HERE    |   SRBMiner-MULTI thread - HERE
http://www.srbminer.com
Metroid
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 1414
Merit: 320


Xtreme Monster


View Profile
August 17, 2017, 07:54:44 AM
 #119


- unofficial modded driver work good on win7 and win 10 (but can not be sure if it is clean)

I would stay away from robinhood's driver, I mean is legit and all and I even did a throughout 100% check up, however nothing is sure. I would use the official driver from AMD. I'm grateful for robinhood's effort to share the driver.

BTC Address: 1DH4ok85VdFAe47fSVXNVctxkFhUv4ujbR
odc
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 1
Merit: 0


View Profile
August 17, 2017, 08:04:46 AM
Last edit: August 17, 2017, 08:16:39 AM by odc
 #120

I am updating my rigs to the Blockchain Beta driver on windows 10.

6x MSI 470 8gb : DDU, driver install, patch, AB Beta 16, undervolting - OK!
6x MSI 570 4gb: DDU, driver install, patch, AB Beta 16, undervolting - OK!

6x MSI 580 8GB: problems:

DDU, driver install, patch, crashes, and had to add the cards one by one and let them get detected. but it only works for 5 cards!

I can't add the 6th card - "Thread stuck in device driver" when I reboot with the 6th card connected. The card works if I switch it with card n°5.

I can mine with pre-DAG slowdown hashrate with these 5 cards.

Does anyone else have this issue?
Does anyone have an idea?

Thanks for you kind help

Pages: « 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9 10 11 12 13 14 »  All
  Print  
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!