burek
Newbie
Activity: 35
Merit: 0
|
|
January 19, 2014, 08:46:05 PM |
|
Nakon Coinye West coina, bilo je samo pitanje vremena.... Koindashian! Svijet kriptovaluta je divan
|
|
|
|
dadach
|
|
January 19, 2014, 09:47:27 PM |
|
Kako su stvari sa placanjem poreza? Recimo kad bi imo 20,30 bitcoina i prodao ih preko bitstampa onda bi mi na banku sjelo oko 120 000 kuna za 25 bitcoina. Da li bi najebo ako to nebi prijavio i ako nebi platio nikakav porez na to?
Pišeš ko donaciju iz Paname (prolazi drugim govnarima) ne donacija nego posudba rođaka iz paname Ako imas uplatu na Bitstamp onda si kupio btc, trgovao btc-om, zaradio puno btc-a, prodao btc i to je neoporezivo. Ako nemas uplatu onda bi mozda trebao objasnjavati odakle ti btc. Ako si kopao onda nisi prijavio rad, to je kaznjivo i oporezivo. Takva je direktiva u EU. Slovenci i Nijemci to vec tako primjenjuju. Nadam se da ovo pomaze. cek znaci ako nemam uplate na bitstamp ili bitkonan, onda sve pare koje su mi sjele od njih mogu biti oporezovane? HNB je okarakterizirala BTC kao warcraft gold, da li onda moram prijaviti i 100k golda koje imam na warcraft accountu i koje sam prodao za kune?
|
To DA Moon!!! donations accepted >.< 38nvHaNqF5nv4ifhUyq9CChnBmRs2DSv4r
|
|
|
dmeter
|
|
January 19, 2014, 10:08:59 PM |
|
http://www.youtube.com/watch?v=rmqYsdAGnWAmolim vas pogledajte ovaj video ja postižem te brzine ali sa 1000/1500 ali u mene powertune mora biti barem od 10 do 20 da bi kartice radile i ne rušile se ako smanjim voltažu i malo ruši mi se sistem meni jedna R9 290 guta 370-400 Wati više ne znam šta napravit a sljedeči tjedan mi dolazi plačenih još R9 290 da nije možda greška šta sam išao na FM procesore zamisto am3 ali šta ču još imam 3 FM ploče sa procesorima i memorijom
|
|
|
|
buenaventura
Newbie
Activity: 32
|
|
January 19, 2014, 10:15:56 PM |
|
Hitno mi je, koje vide da uzmem za matičnu ? Sutra spajam na aluminijski okvir matičnu, moram pazit da matične ne dira ništa konstrukcije kako ste to rješili ??
|
|
|
|
burek
Newbie
|
|
January 19, 2014, 11:37:02 PM |
|
cek znaci ako nemam uplate na bitstamp ili bitkonan, onda sve pare koje su mi sjele od njih mogu biti oporezovane?
Kad iskopaš zlato iz zemlje isto ga moraš prijaviti. Kad trošiš lovu nitko te ne pita na šta si potrošio, ali kad ti lova sjedne onda si svima pod povećalom i svi gledaju kako bi ti uzeli dio toga.
|
|
|
|
grunf16
Newbie
Activity: 2
|
|
January 20, 2014, 03:40:17 AM |
|
@buenaventura
napravi ili naruci da ti naprave plasticne odstojnike (oko 1 cm siroke i isto tako visoke, moze i 2-4 mm manje, ako nemas adekvatan materijal, probusene na mjeru srafa kojim pricvrscujes plocu za ram) tako da ti ploca ne dodiruje aluminijumski okvir...
|
|
|
|
dadach
|
|
January 20, 2014, 06:55:53 AM |
|
cek znaci ako nemam uplate na bitstamp ili bitkonan, onda sve pare koje su mi sjele od njih mogu biti oporezovane?
Kad iskopaš zlato iz zemlje isto ga moraš prijaviti. Kad trošiš lovu nitko te ne pita na šta si potrošio, ali kad ti lova sjedne onda si svima pod povećalom i svi gledaju kako bi ti uzeli dio toga. kaj ak sam dobio bitcoine klikajuci po portalima i koliko iznosi porez?
|
|
|
|
buenaventura
Newbie
Activity: 32
|
|
January 20, 2014, 08:10:32 AM |
|
Hitno mi je, koje vide da uzmem za matičnu ? Sutra spajam na aluminijski okvir matičnu, moram pazit da matične ne dira ništa konstrukcije kako ste to rješili ??
@madcoin šta si ti stavlja, razmišljam se obične setove od kučišta ušarafit na okvir i gotovo
|
|
|
|
seljo
Legendary
Activity: 1179
Merit: 1014
Hodling since 2011.®
|
|
January 20, 2014, 08:41:46 AM |
|
Kako su stvari sa placanjem poreza? Recimo kad bi imo 20,30 bitcoina i prodao ih preko bitstampa onda bi mi na banku sjelo oko 120 000 kuna za 25 bitcoina. Da li bi najebo ako to nebi prijavio i ako nebi platio nikakav porez na to?
Pišeš ko donaciju iz Paname (prolazi drugim govnarima) ne donacija nego posudba rođaka iz paname Ako imas uplatu na Bitstamp onda si kupio btc, trgovao btc-om, zaradio puno btc-a, prodao btc i to je neoporezivo. Ako nemas uplatu onda bi mozda trebao objasnjavati odakle ti btc. Ako si kopao onda nisi prijavio rad, to je kaznjivo i oporezivo. Takva je direktiva u EU. Slovenci i Nijemci to vec tako primjenjuju. Nadam se da ovo pomaze. cek znaci ako nemam uplate na bitstamp ili bitkonan, onda sve pare koje su mi sjele od njih mogu biti oporezovane? HNB je okarakterizirala BTC kao warcraft gold, da li onda moram prijaviti i 100k golda koje imam na warcraft accountu i koje sam prodao za kune? Za prvo pitanje da. Za drugo pitanje, da li ti znaš da je to ilegalno i da time kršiš ugovor sa Blizzardom koji si potpisao da možeš uopće igrati WoW i da te za to mogu tužiti i kazniti?
|
Hodling since 2011.®
|
|
|
dadach
|
|
January 20, 2014, 08:52:25 AM |
|
Pišeš ko donaciju iz Paname (prolazi drugim govnarima) ne donacija nego posudba rođaka iz paname Ako imas uplatu na Bitstamp onda si kupio btc, trgovao btc-om, zaradio puno btc-a, prodao btc i to je neoporezivo. Ako nemas uplatu onda bi mozda trebao objasnjavati odakle ti btc. Ako si kopao onda nisi prijavio rad, to je kaznjivo i oporezivo. Takva je direktiva u EU. Slovenci i Nijemci to vec tako primjenjuju. Nadam se da ovo pomaze. cek znaci ako nemam uplate na bitstamp ili bitkonan, onda sve pare koje su mi sjele od njih mogu biti oporezovane? HNB je okarakterizirala BTC kao warcraft gold, da li onda moram prijaviti i 100k golda koje imam na warcraft accountu i koje sam prodao za kune? Za prvo pitanje da. Za drugo pitanje, da li ti znaš da je to ilegalno i da time kršiš ugovor sa Blizzardom koji si potpisao da možeš uopće igrati WoW i da te za to mogu tužiti i kazniti? znaci na isplatu od 10000kn koliko bi mogao biti porez? od sad na dalje sto da koristim? localbitcoins?
|
|
|
|
madcoin
|
|
January 20, 2014, 09:33:52 AM |
|
@madcoin šta si ti stavlja, razmišljam se obične setove od kučišta ušarafit na okvir i gotovo najbolje je tako kako kazes. ploca treba imat uzemljenje i preko kucista, a ne samo preko mase od napajanja. ja nisam napravio po svom savjetu bilo mi je ljeno busit rupice po pravom rasporedu pa sam ja probusio "otprilike" i plocu vezao vezicama a na lim sam stavio samoljepljivu spuzvicu da izolira bila mi je frka dal ce pinovi sa donje strane ploce probit spuzvicu, ali nisu uglavnom, ovo rjesenje sa vezicama mi se svida, brzo je i prakticno.. iako nije ispravno
|
|
|
|
|
madcoin
|
|
January 20, 2014, 09:55:44 AM |
|
da, da, to je prava stvar. samo ne trazi plasticne (ili ove cool crne). ploca je dizajnirana da ima uzemljenje kroz te vijke.
|
|
|
|
seljo
Legendary
Hodling since 2011.®
|
|
January 20, 2014, 10:26:10 AM |
|
Pišeš ko donaciju iz Paname (prolazi drugim govnarima) ne donacija nego posudba rođaka iz paname Ako imas uplatu na Bitstamp onda si kupio btc, trgovao btc-om, zaradio puno btc-a, prodao btc i to je neoporezivo. Ako nemas uplatu onda bi mozda trebao objasnjavati odakle ti btc. Ako si kopao onda nisi prijavio rad, to je kaznjivo i oporezivo. Takva je direktiva u EU. Slovenci i Nijemci to vec tako primjenjuju. Nadam se da ovo pomaze. cek znaci ako nemam uplate na bitstamp ili bitkonan, onda sve pare koje su mi sjele od njih mogu biti oporezovane? HNB je okarakterizirala BTC kao warcraft gold, da li onda moram prijaviti i 100k golda koje imam na warcraft accountu i koje sam prodao za kune? Za prvo pitanje da. Za drugo pitanje, da li ti znaš da je to ilegalno i da time kršiš ugovor sa Blizzardom koji si potpisao da možeš uopće igrati WoW i da te za to mogu tužiti i kazniti? znaci na isplatu od 10000kn koliko bi mogao biti porez? od sad na dalje sto da koristim? localbitcoins? Uplati 1000 kn negdje na exchange i miran si. Eto na Konan uplati najlakše ti je kupi litecoin, bitcoin i pošalji sebi gdje hoćeš.
|
Hodling since 2011.®
|
|
|
dadach
|
|
January 20, 2014, 02:06:50 PM |
|
Pišeš ko donaciju iz Paname (prolazi drugim govnarima) ne donacija nego posudba rođaka iz paname Ako imas uplatu na Bitstamp onda si kupio btc, trgovao btc-om, zaradio puno btc-a, prodao btc i to je neoporezivo. Ako nemas uplatu onda bi mozda trebao objasnjavati odakle ti btc. Ako si kopao onda nisi prijavio rad, to je kaznjivo i oporezivo. Takva je direktiva u EU. Slovenci i Nijemci to vec tako primjenjuju. Nadam se da ovo pomaze. cek znaci ako nemam uplate na bitstamp ili bitkonan, onda sve pare koje su mi sjele od njih mogu biti oporezovane? HNB je okarakterizirala BTC kao warcraft gold, da li onda moram prijaviti i 100k golda koje imam na warcraft accountu i koje sam prodao za kune? Za prvo pitanje da. Za drugo pitanje, da li ti znaš da je to ilegalno i da time kršiš ugovor sa Blizzardom koji si potpisao da možeš uopće igrati WoW i da te za to mogu tužiti i kazniti? znaci na isplatu od 10000kn koliko bi mogao biti porez? od sad na dalje sto da koristim? localbitcoins? Uplati 1000 kn negdje na exchange i miran si. Eto na Konan uplati najlakše ti je kupi litecoin, bitcoin i pošalji sebi gdje hoćeš. bah, uplatio sam 1500kn, ali sam zaboravio staviti svoj ID...valjda mi nece popapati novce
|
|
|
|
seljo
Legendary
Hodling since 2011.®
|
|
January 20, 2014, 02:15:49 PM |
|
Pišeš ko donaciju iz Paname (prolazi drugim govnarima) ne donacija nego posudba rođaka iz paname Ako imas uplatu na Bitstamp onda si kupio btc, trgovao btc-om, zaradio puno btc-a, prodao btc i to je neoporezivo. Ako nemas uplatu onda bi mozda trebao objasnjavati odakle ti btc. Ako si kopao onda nisi prijavio rad, to je kaznjivo i oporezivo. Takva je direktiva u EU. Slovenci i Nijemci to vec tako primjenjuju. Nadam se da ovo pomaze. cek znaci ako nemam uplate na bitstamp ili bitkonan, onda sve pare koje su mi sjele od njih mogu biti oporezovane? HNB je okarakterizirala BTC kao warcraft gold, da li onda moram prijaviti i 100k golda koje imam na warcraft accountu i koje sam prodao za kune? Za prvo pitanje da. Za drugo pitanje, da li ti znaš da je to ilegalno i da time kršiš ugovor sa Blizzardom koji si potpisao da možeš uopće igrati WoW i da te za to mogu tužiti i kazniti? znaci na isplatu od 10000kn koliko bi mogao biti porez? od sad na dalje sto da koristim? localbitcoins? Uplati 1000 kn negdje na exchange i miran si. Eto na Konan uplati najlakše ti je kupi litecoin, bitcoin i pošalji sebi gdje hoćeš. bah, uplatio sam 1500kn, ali sam zaboravio staviti svoj ID...valjda mi nece popapati novce Ukoliko se pojavi problem javi se u PM fx1trader i objasni mu šta se desilo i mislim da će ti se riješiti. Ili na site-u imaš mail info@bitkonan.com
|
Hodling since 2011.®
|
|
|
burek
Newbie
|
|
January 20, 2014, 02:51:18 PM |
|
kaj ak sam dobio bitcoine klikajuci po portalima i koliko iznosi porez?
Ima jedan grafit koji glasi: "SAMO IZ NOSA MOŽEŠ NEŠTO IZVUĆI, A DA DRŽAVA NA PRUŽI RUKU" 'nuff said
|
|
|
|
dmeter
|
|
January 20, 2014, 03:07:34 PM |
|
Kupija sam još 2 R9 290 koje je platia skok dogecoina na 150 a još mi nisu došli serverska napajanja. imam par napajanja 500-600W ali ipak bi tija kupit neka kvalitetnija barem minimum 850 seasonic ili nešto drugo ali da je isporuka odmah zna li ko ima li di kupit platinum seasonica ili čak i termaltake od 1200 hvala unaprijed
|
|
|
|
istrijan
Newbie
Activity: 40
|
|
January 20, 2014, 06:23:20 PM |
|