Bitcoin Forum
November 26, 2020, 02:22:07 AM *
News: Bitcointalk Community Awards
 
   Home   Help Search Login Register More  
Pages: « 1 2 3 4 5 6 [7] 8 9 10 11 12 13 14 »  All
  Print  
Author Topic: AMD Releases Driver for DAG Issue !!!  (Read 28793 times)
diegomadureira
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 4
Merit: 0


View Profile
August 17, 2017, 02:54:27 PM
 #121

I'm testing with rx 570 4gb
I have 27,890mhz
Total power 4gpu = 650w
1112/1950
1606357327
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1606357327

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1606357327
Reply with quote  #2

1606357327
Report to moderator
1606357327
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1606357327

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1606357327
Reply with quote  #2

1606357327
Report to moderator
1606357327
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1606357327

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1606357327
Reply with quote  #2

1606357327
Report to moderator
Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise here.
Mattthev
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 854
Merit: 358


👉MINING-BIOS.eu💲⛏


View Profile WWW
August 17, 2017, 05:10:38 PM
 #122

This driver breaks every mining app I have.  Huh


Have you used DDU? Try reinstall again, you may use DDU even twice.

Mining Bios with Performance Timings 👍 Mining-Bios.euPBE 1.7PBE 3 PRO👌⛏│AFFILIATE system 10% ref 💰💲BTC│👉 XMR-AEON-STAK 🔝⛏ Monero V9 (CNv4) ✅│XMRig AMD🔝⛏ CNv4 ✅
FIAT from BINANCE to REVOLUT 💳│🚀Upcoming/Active ICO list📈🤑│👉Free Bitcoin BTC Faucet💰💲│Guides:RX 470/480/570/580, VEGA Bios Mod Tutorial - SRB, PBE 💰💲│PBE.eu
CRYPTO to FIAT BTC💲💳│ How to Mine XMR/RYO and CN coins + Miners Downloads💰⛏│Guides:How to Mine AEON💰⛏
monerobiosedit@gmail.com│✅Did I help you? Give me some +Merit 🤜🤛👌
Za1n
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 994
Merit: 1011



View Profile
August 17, 2017, 06:06:03 PM
 #123

I ran DDU in normal rather than safe mode and everything went fine. My XFX 580's went from 26.5 back up to 29.7 like they had been running when I first got them.



I don't think the question is whether or not the drivers are able to increase the hashrate, as everyone pretty much agrees on this point. The question is does it increase the hashrate while maintaining the power saving measures many of us were previously running. These measures could include BIOS mods, overclocking, and undervolting.

So for everyone, the more helpful updates would include not only the fact that your hashrate returned to previous levels, but what was your pre-beta and post-beta power consumption readings and did you need to make any adjustments to return to normal levels.

For example, I have a RX580 8 GB that when I first got it I could get 30 MHs out of it at 122 watts. With the DAG issue it slowly crept down to ~27 MHs while still drawing 122 watts.

I then apply the Beta driver but need to revert some of the previous adjustments to make it work properly. I now am back to ~30 MHs in performance, but when I look at the power draw it is now using 150 watts.

So doing some simple math with the beta driver the card now consumes 5 watts of power for every 1 MHs of performance.

The pre-beta driver state it used only 4.5 watts for every 1 MHs of performance.

And the original state (where we all want to get back to) it required only 4.06 watts for every 1 MHs in performance.

So as you can see from the example, the beta driver (with adjustments to make it run stable) seems to draw roughly 0.5 to 1 whole extra watt for every 1 MHash it generates, which overtime can add up. At 30 MHs this is 30 watts extra per card, and in a 6 GPU rig it is 180 more watts. Since the new driver does not seem to work well with earlier BIOS mods or most overclocking and under-clocking settings most of us had in place prior, this is not really an improvement.
vapourminer
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 3066
Merit: 1699


what is this "brake pedal" you speak of?


View Profile
August 17, 2017, 06:33:18 PM
 #124



I too could not get official driver to work with Win7


same here.. uninstall afterburner and delete settings, ddu, install driver, patch, win7 comes up recognizing all cards, but claymore 9.8 exits at the pool prompt.

vuli
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 233
Merit: 100


Andrius | Junior Business developer at Unboxed ICO


View Profile WWW
August 17, 2017, 06:54:54 PM
 #125

hmja, even official driver, i don't know. This undervolting and power consumption is giving me grey hairs.

Unboxed - rowing community of people getting paid to do what they love to get a share of the $36 billion brands are spending annually on Facebook Ads
diegomadureira
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 4
Merit: 0


View Profile
August 17, 2017, 07:19:49 PM
 #126

afterburner beta running on rx 470 ASUS
I have 27mhz in 68w
jsanzsp
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 73
Merit: 0


View Profile
August 17, 2017, 08:05:57 PM
 #127

afterburner beta running on rx 470 ASUS
I have 27mhz in 68w

Same here, AF 16 beta
adaseb
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 2492
Merit: 1237



View Profile
August 17, 2017, 08:19:10 PM
 #128

Is it really required to DDU twice? I am pretty sure if it doesn't work once it won't work the second time.

The DDU takes like 15 mins and another 15 mins to actually install the driver.





.
.




░██████████████████░
████████████████████
█████████▀░░░███████
█████████░░▄████████
███████▀▀░░▀▀███████
███████▄▄░░▄▄███████
█████████░░█████████

█████████░░█████████

█████████▄▄█████████

████████████████████

░██████████████████░
░██████████████████░
████████████████████
████████████▀▀▀█▀███
███░▀█████▀░░░░░▀███
███▌░░░▀▀▀░░░░░░████
████▄░░░░░░░░░░░████
█████▀░░░░░░░░░█████

██████▄░░░░░▄▄██████

█████▄▄▄▄███████████

████████████████████

░██████████████████░
░██████████████████░
████████████████████
████████████████████
███████████▀▀░░▐████
███████▀▀░░░░░█████
████▀░░░▄█▀░░░▐█████
█████▄▄█▀░░░░░██████

███████▌▄▄▄▐██████

████████████████████

████████████████████

░██████████████████░
mrbugera2
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 30
Merit: 0


View Profile
August 17, 2017, 08:45:29 PM
 #129

i installed but gpu 0, gets lower..

can you give me a good bios for rx480 8gb samsung? with stable hashes?
with core clock and memory clock options?

https://i.imgur.com/WM3vyzQ_d.jpg?maxwidth=640&shape=thumb&fidelity=high
afm
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 12
Merit: 0


View Profile
August 17, 2017, 10:11:00 PM
 #130

I used the leaked beta driver and not the official one, it worked on Windows 7 x64!

RX 470's (Samsung Memory)

Before:
http://puu.sh/xcJoR/1e1c1b1dbf.png

After:
http://puu.sh/xcJrh/a6e0155152.png

This driver breaks every mining app I have.  Huh

http://puu.sh/xbU0c/befddd85fe.png
Have you used DDU? Try reinstall again, you may use DDU even twice.
mrbugera2
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 30
Merit: 0


View Profile
August 17, 2017, 10:27:09 PM
 #131

i cant even change memory clock and core clock after installing beta driver..
mettalmag
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1076
Merit: 1003


≡v≡


View Profile
August 17, 2017, 10:49:01 PM
 #132

i cant even change memory clock and core clock after installing beta driver..
install afterburners beta version and you'll be able to change them

I tested it on RX4xx, RX5xx and on some older versions, so far so good

btw here's the beta of AB
http://office.guru3d.com/afterburner/MSIAfterburnerSetup440Beta16.rar
mrbugera2
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 30
Merit: 0


View Profile
August 17, 2017, 11:00:38 PM
 #133

i'll try it, do you have a bios for 480 8gb samsung?  Undecided
w0lf0.
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 924
Merit: 508



View Profile
August 17, 2017, 11:08:24 PM
 #134

i'll try tomorrow with mine 4x msi 470s 4gb(all Samsung memory), any good firmware for these?
my firmware isn't good  Undecided

           ▀██▄ ▄██▀
            ▐█████▌
           ▄███▀███▄
         ▄████▄  ▀███▄
       ▄███▀ ▀██▄  ▀███▄
     ▄███▀  ▄█████▄  ▀███▄
   ▄███▀  ▄███▀ ▀███▄  ▀███▄
  ███▀  ▄████▌   ▐████▄  ▀███
 ███   ██▀  ██▄ ▄██  ▀██   ███
███   ███  ███   ███  ███   ███
███   ███   ███████   ███   ███
 ███   ███▄▄       ▄▄███   ███
  ███▄   ▀▀█████████▀▀   ▄███
   ▀████▄▄           ▄▄████▀
      ▀▀███████████████▀▀
DeepOnion
.Anonymous and Untraceable.
ANN  Whitepaper  Facebook  Twitter  Telegram  Discord 





      ▄▄██████████▄▄
    ▄███▀▀      ▀▀█▀   ▄▄
   ███▀              ▄███
  ███              ▄███▀   ▄▄
 ███▌  ▄▄▄▄      ▄███▀   ▄███
▐███  ██████   ▄███▀   ▄███▀
███▌ ███  ███▄███▀   ▄███▀
███▌ ███   ████▀   ▄███▀
███▌  ███   █▀   ▄███▀  ███
▐███   ███     ▄███▀   ███
 ███▌   ███  ▄███▀     ███
  ███    ██████▀      ███
   ███▄             ▄███
    ▀███▄▄       ▄▄███▀
      ▀▀███████████▀▀
.
kodokbuduk
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 294
Merit: 100


View Profile
August 17, 2017, 11:28:17 PM
 #135

Any fix for Linux user?
mrbugera2
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 30
Merit: 0


View Profile
August 17, 2017, 11:33:03 PM
Last edit: August 18, 2017, 12:23:20 AM by mrbugera2
 #136

i cant even change memory clock and core clock after installing beta driver..
install afterburners beta version and you'll be able to change them

I tested it on RX4xx, RX5xx and on some older versions, so far so good

btw here's the beta of AB
http://office.guru3d.com/afterburner/MSIAfterburnerSetup440Beta16.rar

thaaank you Smiley it helped..

i have 28 MHs Sad i think sapphire rx480 nitro + 8gb (SAMSUNG) must have more hashes Cheesy help guys to encrease Sad

https://image.ibb.co/bwjgEv/IMG_2878.jpg
https://image.ibb.co/jXwuZv/IMG_2879.jpg

and the power 115-120W
Skol600ml
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 150
Merit: 100


View Profile
August 18, 2017, 03:21:09 AM
 #137

Any fix for Linux user?

It was release before linux itself, It's called Windows.
Metroid
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 1400
Merit: 318


Xtreme Monster


View Profile
August 18, 2017, 03:57:57 AM
 #138

Any fix for Linux user?

It was release before linux itself, It's called Windows.

hehe. I hardly laugh but this was really funny.

BTC Address: 1DH4ok85VdFAe47fSVXNVctxkFhUv4ujbR
Dlugina23
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 504
Merit: 251



View Profile
August 18, 2017, 04:10:33 AM
 #139

Dag have issue in amd what about nvidia?
Metroid
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 1400
Merit: 318


Xtreme Monster


View Profile
August 18, 2017, 04:54:25 AM
 #140

Dag have issue in amd what about nvidia?

amd have issue with dag and nvidia have issue with dog.:dog:

BTC Address: 1DH4ok85VdFAe47fSVXNVctxkFhUv4ujbR
Pages: « 1 2 3 4 5 6 [7] 8 9 10 11 12 13 14 »  All
  Print  
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!