Bitcoin Forum
December 12, 2017, 07:10:22 PM *
News: Latest stable version of Bitcoin Core: 0.15.1  [Torrent].
 
   Home   Help Search Donate Login Register  
Pages: « 1 2 3 4 [5] 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 »  All
  Print  
Author Topic: [GUIDE][AMD][NVIDIA][CPU][XMR]How to Mine Monero / Sumokoin + Miners Downloads ⛏  (Read 128682 times)
charette.mtb
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 6


View Profile
September 10, 2017, 06:03:43 PM
 #81

would you be able to get Rx580 8gb cards to 900h/s, stable with low power consumption?

My Rig with 6 Rx580´s doing ~4400h/s with 600watts from the wall, using xmr stak amd

Hi,
I have RX580 to (sapphire nitro +).
There bios are modded for ETH, and they give me ~30mhs in ETH.

But for XMR I can't get more than 600mhs !

What are important parameters to mod for increasing my XMR hashrate (GPU freq, MEM, timmig, ...) ?

Thanks in advance

sapphire rx580 8G oc (Hynix) ; ETH 30Mhs MOD
core/mem 1411/2200
sgminer-gm
800mhs~

@Mattthev and Kozzz : Thank you for your response

I have few more questions Wink
I have 2 RX580 on this rig :

Sapphire RX580 nitro + 4Gb (elpida)
    gpu 1180 + mem 1850
    timming : 777000000000000022AA1C0073627C41B0551016BA0D9606006C060104061420EA8940AA0300000 01914292E692E3B16
    gatelessgate : 700mhs --> do I have possibility to increase it ?

Sapphire RX580 nitro + 8Gb (hynix)
    gpu 1180 + mem 2200
    timming : 777000000000000022AA1C00B56A6D46C0551017BE8E060C006AE6000C081420EA8900AB0300000 01B162C31C0313F17
    gatelessgate --> rawintensity:512,  worksize: 4,  gpu-threads: 2  --> can't get more than 630mhs!  any idea why ?


Hi!

I have simmilar problem with Sapphire RX580 8GB, no more than 670H/s on 1150/2150 -48mV in AB, some cards 1150/2175 -48mV in AB, more OC give memory errors

I try DAG fix drivers, ....

miners xmr-stak-amd, GG, Clamore 9.7 and also sgminer 5.5.5 - nothing helped  Huh Huh Huh Huh

what windows version do you have ?
exact when you run CMD on window.

thnx

----
BTC


Here is my Windows version : 10.0.15063


same to me, a have also one old rig with .... 14393 winver and same problem. I go try one rig on ethOS or smOS....

---
BTC


ok, could you PM me the result, please ?
thanks
1513105822
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1513105822

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1513105822
Reply with quote  #2

1513105822
Report to moderator
1513105822
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1513105822

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1513105822
Reply with quote  #2

1513105822
Report to moderator
Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise here.
1513105822
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1513105822

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1513105822
Reply with quote  #2

1513105822
Report to moderator
Saphire
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 179


View Profile
September 11, 2017, 06:54:10 AM
 #82

Anyone know what happened to Nanopool (xmr.nanopool.org) ?

Mattthev
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 252


⛏ Indeed Miners ⛏


View Profile
September 11, 2017, 07:22:14 AM
 #83

Anyone know what happened to Nanopool (xmr.nanopool.org) ?
I don't mine on Nanopool, but if you have troubles start your own thread, you will get better support.

Guides:RX 470/480/570/580, VEGA Bios Mod Tutorial - SRB, PBE 💰💲│How to Mine Monero / Sumokoin + Miners Downloads ⛏How to Mine AEON (Cryptonote-light) + Miners Downloads ⛏
Guides:How to Mine ⚡Electroneum + Miners Downloads ⛏

Need bios mod, performance timings or help? Cool E-mail: monerobiosedit@gmail.com│ETH 0xA266f3158E84A70Cd2AD2cE9F0Da3143C0392A73│BTC  36aU6vUWxTG7UigKEpZzXmB6k6jy2D7xVY
Mattthev
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 252


⛏ Indeed Miners ⛏


View Profile
September 11, 2017, 07:25:19 AM
 #84

@Mattthev and Kozzz : Thank you for your response

I have few more questions Wink
I have 2 RX580 on this rig :

Sapphire RX580 nitro + 4Gb (elpida)
    gpu 1180 + mem 1850
    timming : 777000000000000022AA1C0073627C41B0551016BA0D9606006C060104061420EA8940AA0300000 01914292E692E3B16
    gatelessgate : 700mhs --> do I have possibility to increase it ?

Sapphire RX580 nitro + 8Gb (hynix)
    gpu 1180 + mem 2200
    timming : 777000000000000022AA1C00B56A6D46C0551017BE8E060C006AE6000C081420EA8900AB0300000 01B162C31C0313F17
    gatelessgate --> rawintensity:512,  worksize: 4,  gpu-threads: 2  --> can't get more than 630mhs!  any idea why ?
I don't use gatelessgate so I can't tell, but your timings aren't the best. Elpida is copied stock timing strap from bios, isn't it? Hynix is the leak timing strap, but it's better on ETH than on XMR from what I know. With better timings you should have increase in hashrate, also try different miner.

You don't need new blockchain drivers for Monero, I have all cards on older 17.6.2. drivers

Guides:RX 470/480/570/580, VEGA Bios Mod Tutorial - SRB, PBE 💰💲│How to Mine Monero / Sumokoin + Miners Downloads ⛏How to Mine AEON (Cryptonote-light) + Miners Downloads ⛏
Guides:How to Mine ⚡Electroneum + Miners Downloads ⛏

Need bios mod, performance timings or help? Cool E-mail: monerobiosedit@gmail.com│ETH 0xA266f3158E84A70Cd2AD2cE9F0Da3143C0392A73│BTC  36aU6vUWxTG7UigKEpZzXmB6k6jy2D7xVY
802529er
Member
**
Offline Offline

Activity: 98

Ethereum All The Way Baby


View Profile
September 11, 2017, 07:32:08 AM
 #85

Anyone know what happened to Nanopool (xmr.nanopool.org) ?



I mine to xmr nanopool and it’s been fine for me today, just refresh and it should fix that, the only thing I don’t like about Nano is the 0.5 min withdrawal for XMR

Screw Altcoins
bulgar73
Member
**
Offline Offline

Activity: 101


View Profile
September 11, 2017, 11:16:24 AM
 #86

@Mattthev and Kozzz : Thank you for your response

I have few more questions Wink
I have 2 RX580 on this rig :

Sapphire RX580 nitro + 4Gb (elpida)
    gpu 1180 + mem 1850
    timming : 777000000000000022AA1C0073627C41B0551016BA0D9606006C060104061420EA8940AA0300000 01914292E692E3B16
    gatelessgate : 700mhs --> do I have possibility to increase it ?

Sapphire RX580 nitro + 8Gb (hynix)
    gpu 1180 + mem 2200
    timming : 777000000000000022AA1C00B56A6D46C0551017BE8E060C006AE6000C081420EA8900AB0300000 01B162C31C0313F17
    gatelessgate --> rawintensity:512,  worksize: 4,  gpu-threads: 2  --> can't get more than 630mhs!  any idea why ?
I don't use gatelessgate so I can't tell, but your timings aren't the best. Elpida is copied stock timing strap from bios, isn't it? Hynix is the leak timing strap, but it's better on ETH than on XMR from what I know. With better timings you should have increase in hashrate, also try different miner.

You don't need new blockchain drivers for Monero, I have all cards on older 17.6.2. drivers

i have simmilar problem, but one card do 830H/s and others 5 do only max.670H/s. ....

---
BTC

BTC: 15atFPxoU1A41DjGapPaVdSRVFE1JdZGS7
Supercoiner111
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 154


View Profile
September 11, 2017, 07:41:45 PM
 #87

Nice write up, I will try it out to see how is the hashrate....

▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
Felix80
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 161


View Profile
September 13, 2017, 05:08:06 AM
 #88

Hi all!
Currently I have 6 rx 480 4G Hynix Bios moded.
I have 25.5M/h  Eth per card.
Now I am trying Monero with sgminer.
1106/2006 Core/Mem
-74 Mv
2/4/512 Thr/Ws/Wri
I have 670-690h per card.
Can i do samething to increase that?
More Mem overclock makes errors in HWinfo
More core makes wattage worse. Maybe there some miner settings to tweak? Thx


Did you try to increase rawintensity? I found this (post #100) https://bitcointalk.org/index.php?topic=1612690.msg17635338#msg17635338 for calculate the rawintensity.
Rx 480/580 36*4*4=576 (rawintensity 576 / worksize 4 / gpu-threads 2)
Rx 470/570 32*4*4=512 (rawintensity 512 / worksize 4 / gpu-threads 2)

I don't know if is true but for me worked.
Mattthev
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 252


⛏ Indeed Miners ⛏


View Profile
September 13, 2017, 08:21:49 AM
 #89

Did you try to increase rawintensity? I found this (post #100) https://bitcointalk.org/index.php?topic=1612690.msg17635338#msg17635338 for calculate the rawintensity.
Rx 480/580 36*4*4=576 (rawintensity 576 / worksize 4 / gpu-threads 2)
Rx 470/570 32*4*4=512 (rawintensity 512 / worksize 4 / gpu-threads 2)

I don't know if is true but for me worked.
And what hashrate do you have? I don't think it will work better for RX 480. But it might.

Guides:RX 470/480/570/580, VEGA Bios Mod Tutorial - SRB, PBE 💰💲│How to Mine Monero / Sumokoin + Miners Downloads ⛏How to Mine AEON (Cryptonote-light) + Miners Downloads ⛏
Guides:How to Mine ⚡Electroneum + Miners Downloads ⛏

Need bios mod, performance timings or help? Cool E-mail: monerobiosedit@gmail.com│ETH 0xA266f3158E84A70Cd2AD2cE9F0Da3143C0392A73│BTC  36aU6vUWxTG7UigKEpZzXmB6k6jy2D7xVY
Felix80
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 161


View Profile
September 13, 2017, 09:38:29 AM
 #90

My average is about 722 h/s, with claymore is 713. core/mem 1050/2000

I don't think it will work better for RX 480. But it might.
I have only one Rx 470 and can't check. Maybe someone with a Rx 480 will can try.
dragonmike
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 504



View Profile
September 13, 2017, 12:31:07 PM
 #91

RX 570 here with modded bios.
1120/1925 @ 975mV (iirc)= 800H/s using Claymore.

    ▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄   
   ████████████████████████████████  
     ▀██████████████████████████▀    
        ▀████████████████████▀       
          ████████████████▀         
            █████████████           
            ▀████████████▀           
             ▀██████████▀            
              ██████████             
               ████████              
               ▀██████▀              
                ██████               
                  ▀                  
.
.trade.io.
██████
██████
███
███
███
███
███
███
███
███
███
██████
██████

▄██████████████████▄
███       ▀███████
███       █████████
███       █████████
███       █████████
███              ██
███   ▄▄▄▄▄▄▄▄   ███
███   ▄▄▄▄▄▄▄▄   ███
███              ███
███▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄███
██████████████████▀

▄██████████████████▄
███████████▀ ███████
█████████▀   ███████
███████▀     ██▀ ███
███ ▀▀       █▄▄████
███          █▀▀▀▀██
███ ▄▄       ███████
██████▄     █▄ ▀███
█████████▄   ███▄███
███████████▄ ███████
▀██████████████████▀

▄██████████████████▄
████████████████████
███████████████▀▀ ██
█████████▀▀     ███
████▀▀     ▄█▀   ███
███▄    ▄██      ███
█████████▀      ▄██
█████████▄     ████
█████████████▄ ▄████
████████████████████
▀██████████████████▀
██████
██████
   ███
   ███
   ███
   ███
   ███
   ███
   ███
   ███
   ███
██████
██████
.
.Join the Trading Revolution.
Felix80
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 161


View Profile
September 13, 2017, 01:29:48 PM
 #92

RX 570 here with modded bios.
1120/1925 @ 975mV (iirc)= 800H/s using Claymore.

I've just received a rx 570. Your card is 4 or 8gb, what memory type?
dragonmike
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 504



View Profile
September 13, 2017, 02:10:08 PM
 #93

RX 570 here with modded bios.
1120/1925 @ 975mV (iirc)= 800H/s using Claymore.

I've just received a rx 570. Your card is 4 or 8gb, what memory type?
4GB, Elpida.
Got 14 of'em, they're Asus Expedition OC's.

    ▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄   
   ████████████████████████████████  
     ▀██████████████████████████▀    
        ▀████████████████████▀       
          ████████████████▀         
            █████████████           
            ▀████████████▀           
             ▀██████████▀            
              ██████████             
               ████████              
               ▀██████▀              
                ██████               
                  ▀                  
.
.trade.io.
██████
██████
███
███
███
███
███
███
███
███
███
██████
██████

▄██████████████████▄
███       ▀███████
███       █████████
███       █████████
███       █████████
███              ██
███   ▄▄▄▄▄▄▄▄   ███
███   ▄▄▄▄▄▄▄▄   ███
███              ███
███▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄███
██████████████████▀

▄██████████████████▄
███████████▀ ███████
█████████▀   ███████
███████▀     ██▀ ███
███ ▀▀       █▄▄████
███          █▀▀▀▀██
███ ▄▄       ███████
██████▄     █▄ ▀███
█████████▄   ███▄███
███████████▄ ███████
▀██████████████████▀

▄██████████████████▄
████████████████████
███████████████▀▀ ██
█████████▀▀     ███
████▀▀     ▄█▀   ███
███▄    ▄██      ███
█████████▀      ▄██
█████████▄     ████
█████████████▄ ▄████
████████████████████
▀██████████████████▀
██████
██████
   ███
   ███
   ███
   ███
   ███
   ███
   ███
   ███
   ███
██████
██████
.
.Join the Trading Revolution.
Felix80
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 161


View Profile
September 13, 2017, 07:28:05 PM
 #94

RX 570 here with modded bios.
1120/1925 @ 975mV (iirc)= 800H/s using Claymore.

I've just received a rx 570. Your card is 4 or 8gb, what memory type?
4GB, Elpida.
Got 14 of'em, they're Asus Expedition OC's.

Very nice hashrate. My new Rx 570 is a MSI gaming X (Hynix) and have the same hashrate of Rx 470, both the same settings. I don't think can i do better.

Someone have compared Windows 10 vs Ethos vs Simplemining? I search a better solution hashrate/watt because in my country the cost of energy is not cheaper.
Mattthev
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 252


⛏ Indeed Miners ⛏


View Profile
September 13, 2017, 07:39:19 PM
 #95

RX 570 here with modded bios.
1120/1925 @ 975mV (iirc)= 800H/s using Claymore.
You didn't get to work XMR-STAK for same hashrate? Did I send you the config files?

Guides:RX 470/480/570/580, VEGA Bios Mod Tutorial - SRB, PBE 💰💲│How to Mine Monero / Sumokoin + Miners Downloads ⛏How to Mine AEON (Cryptonote-light) + Miners Downloads ⛏
Guides:How to Mine ⚡Electroneum + Miners Downloads ⛏

Need bios mod, performance timings or help? Cool E-mail: monerobiosedit@gmail.com│ETH 0xA266f3158E84A70Cd2AD2cE9F0Da3143C0392A73│BTC  36aU6vUWxTG7UigKEpZzXmB6k6jy2D7xVY
dragonmike
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 504



View Profile
September 13, 2017, 09:14:19 PM
 #96

RX 570 here with modded bios.
1120/1925 @ 975mV (iirc)= 800H/s using Claymore.
You didn't get to work XMR-STAK for same hashrate? Did I send you the config files?
Don't think you did...
I have fiddled with it a bit but haven't had much time.
Also wanted to give Gateless Gate a go, but between my new job, family time and all I've just been happy to let the rigs mine with Claymore...

    ▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄   
   ████████████████████████████████  
     ▀██████████████████████████▀    
        ▀████████████████████▀       
          ████████████████▀         
            █████████████           
            ▀████████████▀           
             ▀██████████▀            
              ██████████             
               ████████              
               ▀██████▀              
                ██████               
                  ▀                  
.
.trade.io.
██████
██████
███
███
███
███
███
███
███
███
███
██████
██████

▄██████████████████▄
███       ▀███████
███       █████████
███       █████████
███       █████████
███              ██
███   ▄▄▄▄▄▄▄▄   ███
███   ▄▄▄▄▄▄▄▄   ███
███              ███
███▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄███
██████████████████▀

▄██████████████████▄
███████████▀ ███████
█████████▀   ███████
███████▀     ██▀ ███
███ ▀▀       █▄▄████
███          █▀▀▀▀██
███ ▄▄       ███████
██████▄     █▄ ▀███
█████████▄   ███▄███
███████████▄ ███████
▀██████████████████▀

▄██████████████████▄
████████████████████
███████████████▀▀ ██
█████████▀▀     ███
████▀▀     ▄█▀   ███
███▄    ▄██      ███
█████████▀      ▄██
█████████▄     ████
█████████████▄ ▄████
████████████████████
▀██████████████████▀
██████
██████
   ███
   ███
   ███
   ███
   ███
   ███
   ███
   ███
   ███
██████
██████
.
.Join the Trading Revolution.
Jackychany007
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 2


View Profile
September 14, 2017, 02:36:29 PM
 #97

Hello miners,

My first question here.
My setup is ten Sapphire Nitro+ RX 580 8GB cards on a asrock h110 board.
I want to setup  mining with 6 cards to mine Etherium with claymore miner v10.
These 6 cards work perfect for Etherium. I now get  29,6 MH.
Now i want to set  up another  claymore v9.7 client  for monero on my RIG. But i get a lot of problems and errors.
Is it possible to mine these two coins on one mining rig together.
Can i run two clients: Claymore miner v10 for six GPU and Claymore miner v9.7 for four GPU ?

I hope you can tell me how to do it.
Or is it possible to use Claymore v10 for Etherium (6GPU) and XMR-STAK-CPU for Monero (4 GPU).

I tried this above settings and it works perfect for Etherium and ZCash (with two clients). But cant get it to work for Etherium and Monero.
Pls help me 😊
Mattthev
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 252


⛏ Indeed Miners ⛏


View Profile
September 14, 2017, 03:43:15 PM
 #98

RX 570 here with modded bios.
1120/1925 @ 975mV (iirc)= 800H/s using Claymore.
You didn't get to work XMR-STAK for same hashrate? Did I send you the config files?
Don't think you did...
I have fiddled with it a bit but haven't had much time.
Also wanted to give Gateless Gate a go, but between my new job, family time and all I've just been happy to let the rigs mine with Claymore...
Send me an e-mail I'll send you the configs, I don't remember your e-mail Cheesy

Guides:RX 470/480/570/580, VEGA Bios Mod Tutorial - SRB, PBE 💰💲│How to Mine Monero / Sumokoin + Miners Downloads ⛏How to Mine AEON (Cryptonote-light) + Miners Downloads ⛏
Guides:How to Mine ⚡Electroneum + Miners Downloads ⛏

Need bios mod, performance timings or help? Cool E-mail: monerobiosedit@gmail.com│ETH 0xA266f3158E84A70Cd2AD2cE9F0Da3143C0392A73│BTC  36aU6vUWxTG7UigKEpZzXmB6k6jy2D7xVY
Mattthev
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 252


⛏ Indeed Miners ⛏


View Profile
September 14, 2017, 03:44:47 PM
 #99

Hello miners,

My first question here.
My setup is ten Sapphire Nitro+ RX 580 8GB cards on a asrock h110 board.
I want to setup  mining with 6 cards to mine Etherium with claymore miner v10.
These 6 cards work perfect for Etherium. I now get  29,6 MH.
Now i want to set  up another  claymore v9.7 client  for monero on my RIG. But i get a lot of problems and errors.
Is it possible to mine these two coins on one mining rig together.
Can i run two clients: Claymore miner v10 for six GPU and Claymore miner v9.7 for four GPU ?

I hope you can tell me how to do it.
Or is it possible to use Claymore v10 for Etherium (6GPU) and XMR-STAK-CPU for Monero (4 GPU).

I tried this above settings and it works perfect for Etherium and ZCash (with two clients). But cant get it to work for Etherium and Monero.
Pls help me 😊

I guess you also send this via e-mail so answered there.

Guides:RX 470/480/570/580, VEGA Bios Mod Tutorial - SRB, PBE 💰💲│How to Mine Monero / Sumokoin + Miners Downloads ⛏How to Mine AEON (Cryptonote-light) + Miners Downloads ⛏
Guides:How to Mine ⚡Electroneum + Miners Downloads ⛏

Need bios mod, performance timings or help? Cool E-mail: monerobiosedit@gmail.com│ETH 0xA266f3158E84A70Cd2AD2cE9F0Da3143C0392A73│BTC  36aU6vUWxTG7UigKEpZzXmB6k6jy2D7xVY
charette.mtb
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 6


View Profile
September 14, 2017, 06:08:30 PM
 #100

Hi all!
Currently I have 6 rx 480 4G Hynix Bios moded.
I have 25.5M/h  Eth per card.
Now I am trying Monero with sgminer.
1106/2006 Core/Mem
-74 Mv
2/4/512 Thr/Ws/Wri
I have 670-690h per card.
Can i do samething to increase that?
More Mem overclock makes errors in HWinfo
More core makes wattage worse. Maybe there some miner settings to tweak? Thx


Did you try to increase rawintensity? I found this (post #100) https://bitcointalk.org/index.php?topic=1612690.msg17635338#msg17635338 for calculate the rawintensity.
Rx 480/580 36*4*4=576 (rawintensity 576 / worksize 4 / gpu-threads 2)
Rx 470/570 32*4*4=512 (rawintensity 512 / worksize 4 / gpu-threads 2)

I don't know if is true but for me worked.

Thanks !
Pages: « 1 2 3 4 [5] 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 »  All
  Print  
 
Jump to:  

Sponsored by , a Bitcoin-accepting VPN.
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!