Bitcoin Forum
October 19, 2017, 12:24:00 AM *
News: Latest stable version of Bitcoin Core: 0.15.0.1  [Torrent]. (New!)
 
   Home   Help Search Donate Login Register  
Pages: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 [26] 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 »
  Print  
Author Topic: [GUIDE] BitFury Miner Support/Tuning  (Read 145569 times)
This is a self-moderated topic. If you do not want to be moderated by the person who started this topic, create a new topic.
GandalfG
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 259


Dig your freedom


View Profile
November 13, 2013, 09:00:28 AM

Guys I have a question about the H-board.

Where can I download the H-board layout file? I am trying to get one manufactured.

Thanks

 

Check OP man Smiley

Want to say thanks? 16ragydppe9QFRVhrdwEUjgfMS7KCfEFGY
Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise here.
1508372640
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1508372640

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1508372640
Reply with quote  #2

1508372640
Report to moderator
1508372640
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1508372640

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1508372640
Reply with quote  #2

1508372640
Report to moderator
BTClobsta
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 46


View Profile
November 13, 2013, 08:47:12 PM

Okay I got it working. The only problem I got now is that I can only get bank number 1-11 working. I have 12 plugged in. but only 11 looks to be working.
I知 have a problem running the rig when I have all 16 h boards plugged in. it would just power up and shut off. But when I remove 4 (left with 12) it would power on and I would be able to hash. However it would only hash with 11 boards. i've also notice that after hashing for about 20min or so, some of the h boards stop hashing. only 4 would be hashing still and the rest would stop. why is that?

Any idea on how to fix this problem.

i doubt that its the psu. but i could be wrong. my psu is 700w and 570w towards 12v. i have 2 pci-e cables on the psu.
if you think its the psu. please direct me to the right place to buy the right psu.
psu model:
coolmax
cu700b
GandalfG
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 259


Dig your freedom


View Profile
November 13, 2013, 09:03:53 PM

Okay I got it working. The only problem I got now is that I can only get bank number 1-11 working. I have 12 plugged in. but only 11 looks to be working.
I知 have a problem running the rig when I have all 16 h boards plugged in. it would just power up and shut off. But when I remove 4 (left with 12) it would power on and I would be able to hash. However it would only hash with 11 boards. i've also notice that after hashing for about 20min or so, some of the h boards stop hashing. only 4 would be hashing still and the rest would stop. why is that?

Any idea on how to fix this problem.

i doubt that its the psu. but i could be wrong. my psu is 700w and 570w towards 12v. i have 2 pci-e cables on the psu.
if you think its the psu. please direct me to the right place to buy the right psu.
psu model:
coolmax
cu700b

Mboard version ?

Want to say thanks? 16ragydppe9QFRVhrdwEUjgfMS7KCfEFGY
Keefe
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 681


View Profile
November 13, 2013, 11:11:44 PM

Okay I got it working. The only problem I got now is that I can only get bank number 1-11 working. I have 12 plugged in. but only 11 looks to be working.
I知 have a problem running the rig when I have all 16 h boards plugged in. it would just power up and shut off. But when I remove 4 (left with 12) it would power on and I would be able to hash. However it would only hash with 11 boards. i've also notice that after hashing for about 20min or so, some of the h boards stop hashing. only 4 would be hashing still and the rest would stop. why is that?

Any idea on how to fix this problem.

i doubt that its the psu. but i could be wrong. my psu is 700w and 570w towards 12v. i have 2 pci-e cables on the psu.
if you think its the psu. please direct me to the right place to buy the right psu.
psu model:
coolmax
cu700b


That PSU is definitely insufficient, because it is multi-rail and has low per-rail limits. Even if the two cables are on separate rails, you can only pull ~400W from them before you exceed the PSU's specs on those.

Go get a high-quality single-rail PSU with at least 700W on the 12V rail.

Here's a good one for $90 if you don't need it to be modular: http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16817182073
I try to find ones that get good reviews from JonnyGuru or HardOCP.

Swimmer63
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1484



View Profile
November 14, 2013, 04:28:55 AM

I have two h-cards, v2.2 available if anyone is looking.

https://bitcointalk.org/index.php?topic=333237.0
CMaxx22
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 56


View Profile
November 14, 2013, 08:49:46 AM

Hi! I download the raspberry pi image from the first post https://dl.dropboxusercontent.com/u/43738391/2013-Sep-27_BFSB_GM2.rar and write it to SD. Now how can I connect to Rpi? What is the default IP in this image?
BTClobsta
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 46


View Profile
November 14, 2013, 01:11:14 PM

Okay I got it working. The only problem I got now is that I can only get bank number 1-11 working. I have 12 plugged in. but only 11 looks to be working.
I知 have a problem running the rig when I have all 16 h boards plugged in. it would just power up and shut off. But when I remove 4 (left with 12) it would power on and I would be able to hash. However it would only hash with 11 boards. i've also notice that after hashing for about 20min or so, some of the h boards stop hashing. only 4 would be hashing still and the rest would stop. why is that?

Any idea on how to fix this problem.

i doubt that its the psu. but i could be wrong. my psu is 700w and 570w towards 12v. i have 2 pci-e cables on the psu.
if you think its the psu. please direct me to the right place to buy the right psu.
psu model:
coolmax
cu700b

Mboard version ?

mboard is v3.0
BTClobsta
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 46


View Profile
November 14, 2013, 01:23:57 PM

Hi! I download the raspberry pi image from the first post https://dl.dropboxusercontent.com/u/43738391/2013-Sep-27_BFSB_GM2.rar and write it to SD. Now how can I connect to Rpi? What is the default IP in this image?

did you try 192.168.1.249?
GandalfG
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 259


Dig your freedom


View Profile
November 14, 2013, 01:58:46 PM

Okay I got it working. The only problem I got now is that I can only get bank number 1-11 working. I have 12 plugged in. but only 11 looks to be working.
I知 have a problem running the rig when I have all 16 h boards plugged in. it would just power up and shut off. But when I remove 4 (left with 12) it would power on and I would be able to hash. However it would only hash with 11 boards. i've also notice that after hashing for about 20min or so, some of the h boards stop hashing. only 4 would be hashing still and the rest would stop. why is that?

Any idea on how to fix this problem.

i doubt that its the psu. but i could be wrong. my psu is 700w and 570w towards 12v. i have 2 pci-e cables on the psu.
if you think its the psu. please direct me to the right place to buy the right psu.
psu model:
coolmax
cu700b

Mboard version ?

mboard is v3.0
Ok there is 16  factory overclocked board. I think PSU can't handle that much.
First set speed on all boards to 52
Login to Pi and do command

Code:
rm /opt/bitfury/best.cnf ; for i in {1..256} ; do echo -e "$i\taIfDSo\t52" >> /opt/bitfury/best.cnf ; done

1 - After that try run with 12 boards for test for 30 min.
2 - If no hash drop, shutdown miner and add 1 more board.
3 - Make test.
Repeat for max board count working stable.

I strongly suggest decrease voltage on all boards. Turn little pot near Pulse inductor on Hboards counterclockwise about a quarter turn or so.
 

Want to say thanks? 16ragydppe9QFRVhrdwEUjgfMS7KCfEFGY
BenTuras
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 826



View Profile
November 14, 2013, 02:25:42 PM

Hi! I download the raspberry pi image from the first post https://dl.dropboxusercontent.com/u/43738391/2013-Sep-27_BFSB_GM2.rar and write it to SD. Now how can I connect to Rpi? What is the default IP in this image?

did you try 192.168.1.249?
I think the software takes the network address and replaces the last number by 249, so if your network is 192.168.11.x your bitfury will be 192.168.11.249.

You can probably get a list of clients by browsing to your access point ip address.

I am selling in stock OneStringMiner boards, based on the Bitfury chips. Have a look here: https://bitcointalk.org/index.php?topic=495536.0
server
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 815


~\/~


View Profile
November 14, 2013, 04:25:07 PM

Hi! I download the raspberry pi image from the first post https://dl.dropboxusercontent.com/u/43738391/2013-Sep-27_BFSB_GM2.rar and write it to SD. Now how can I connect to Rpi? What is the default IP in this image?

did you try 192.168.1.249?
I think the software takes the network address and replaces the last number by 249, so if your network is 192.168.11.x your bitfury will be 192.168.11.249.

You can probably get a list of clients by browsing to your access point ip address.

It uses dhcp and gets the first free ip from your router/switch... just look it up in your router or switch.
CMaxx22
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 56


View Profile
November 14, 2013, 04:35:26 PM

You can probably get a list of clients by browsing to your access point ip address.

did you try 192.168.1.249?

Thanx alot!
chamber32
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 13


View Profile
November 14, 2013, 07:05:42 PM

I would also recommend the following if your hash rate is fluctuating wildly using automatic settings, it definitely stabilized my rate!
(I'm only running 4 boards, so I didn't change voltage settings.)

Thanks GandalfG!


Ok there is 16  factory overclocked board. I think PSU can't handle that much.
First set speed on all boards to 52
Login to Pi and do command

Code:
rm /opt/bitfury/best.cnf ; for i in {1..256} ; do echo -e "$i\taIfDSo\t52" >> /opt/bitfury/best.cnf ; done

1 - After that try run with 12 boards for test for 30 min.
2 - If no hash drop, shutdown miner and add 1 more board.
3 - Make test.
Repeat for max board count working stable.

I strongly suggest decrease voltage on all boards. Turn little pot near Pulse inductor on Hboards counterclockwise about a quarter turn or so.

cypherdoc
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1764



View Profile
November 15, 2013, 06:59:28 PM

all of a sudden got a dead rig.

i can ssh in but don't get the normal log printout on login nor can i call up a stat.log.  raspi has green, red, yellow lights as normal but 0 hashing.  tried rebooting to no avail.

any suggestions?
ricolein
Member
**
Offline Offline

Activity: 71


View Profile
November 15, 2013, 07:17:02 PM

all of a sudden got a dead rig.

i can ssh in but don't get the normal log printout on login nor can i call up a stat.log.  raspi has green, red, yellow lights as normal but 0 hashing.  tried rebooting to no avail.

any suggestions?
Had same problem. In my case there was two burned boards. Remove all boards except one in each bus, try again. If it work add one board by one.
In my case two boards was burned.
Ciao

Enrico
Swimmer63
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1484



View Profile
November 15, 2013, 07:59:31 PM

Auction for 2 h-boards closing in 3 hrs.  Boards are version 2.2 for m-board v3.
https://bitcointalk.org/index.php?topic=333237.0
cypherdoc
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1764



View Profile
November 15, 2013, 08:06:21 PM

all of a sudden got a dead rig.

i can ssh in but don't get the normal log printout on login nor can i call up a stat.log.  raspi has green, red, yellow lights as normal but 0 hashing.  tried rebooting to no avail.

any suggestions?
Had same problem. In my case there was two burned boards. Remove all boards except one in each bus, try again. If it work add one board by one.
In my case two boards was burned.
Ciao

Enrico

that doesn't even work even with diff h boards in the first slot.  still can ssh in but no stat.log.  can still access BF GUI but 0 hashing.

does this imply a defective M board?
GandalfG
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 259


Dig your freedom


View Profile
November 15, 2013, 08:21:28 PM

all of a sudden got a dead rig.

i can ssh in but don't get the normal log printout on login nor can i call up a stat.log.  raspi has green, red, yellow lights as normal but 0 hashing.  tried rebooting to no avail.

any suggestions?
Had same problem. In my case there was two burned boards. Remove all boards except one in each bus, try again. If it work add one board by one.
In my case two boards was burned.
Ciao

Enrico

that doesn't even work even with diff h boards in the first slot.  still can ssh in but no stat.log.  can still access BF GUI but 0 hashing.

does this imply a defective M board?
1 - start Chainminer manually sudo /opt/bitfury/start-miner-console.sh and check log.
2 - Try other SDcard and RasPi
3 - Check 1V8  and 3V3 on M-Board - You can measure 1V8 on coil L01 and 3V3  pin 1 Raspberry socked.

Want to say thanks? 16ragydppe9QFRVhrdwEUjgfMS7KCfEFGY
darkfriend77
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 462


View Profile
November 15, 2013, 08:54:37 PM

using those heatsinks ...

4 x ICK PGA 17X17X8 Khlkrper PGA 43.1 mm
1 x ICK-40B Khlkrper DIL-40 51 mm

http://img-europe.electrocomponents.com/largeimages/L6744731-01.gif
http://img-europe.electrocomponents.com/largeimages/LD189900-01.gif

on the old h boards

and getting good results ...
cypherdoc
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1764



View Profile
November 15, 2013, 09:00:13 PM

all of a sudden got a dead rig.

i can ssh in but don't get the normal log printout on login nor can i call up a stat.log.  raspi has green, red, yellow lights as normal but 0 hashing.  tried rebooting to no avail.

any suggestions?
Had same problem. In my case there was two burned boards. Remove all boards except one in each bus, try again. If it work add one board by one.
In my case two boards was burned.
Ciao

Enrico

that doesn't even work even with diff h boards in the first slot.  still can ssh in but no stat.log.  can still access BF GUI but 0 hashing.

does this imply a defective M board?
1 - start Chainminer manually sudo /opt/bitfury/start-miner-console.sh and check log.
2 - Try other SDcard and RasPi
3 - Check 1V8  and 3V3 on M-Board - You can measure 1V8 on coil L01 and 3V3  pin 1 Raspberry socked.


well there you go.  bad sd card.

need to copy image over to bad card.  

by running this:

Code:
dd if=/dev/sdx of=/path/to/image bs=1M


how do i determine what sdx and /path/to/image is in Ubuntu?

this is what lsblk returns:

Code:
sr0                    11:0    1  1024M  0 rom   
mmcblk0               179:0    0   3.7G  0 disk 
├─mmcblk0p1           179:1    0    56M  0 part  /media/alienware/boot
└─mmcblk0p2           179:2    0   3.4G  0 part  /media/alienware/9c7e2035-df9b-
Pages: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 [26] 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 »
  Print  
 
Jump to:  

Sponsored by , a Bitcoin-accepting VPN.
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!