Bitcoin Forum
May 08, 2024, 01:04:14 AM *
News: Latest Bitcoin Core release: 27.0 [Torrent]
 
   Home   Help Search Login Register More  
Pages: « 1 ... 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 [162] 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 ... 230 »
  Print  
Author Topic: Official BITMINE CoinCraft series 28nm ASIC miners thread  (Read 565006 times)
bomberb17
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 771
Merit: 528



View Profile
May 12, 2014, 01:08:39 PM
 #3221

My target:
Port the whole mineros to another linux distro for the RPi (e.g. raspbian).

Why?
Bitmine's custom linux distribution (yocto) is very minimal, it doesn't have a package manager or a gcc compiler to install other software (like no-ip for remote access, cgmon for automatic restarting if cgminer hangs, screen to observe cgminer running etc.)

My steps so far:
1. Download raspbian image from http://downloads.raspberrypi.org/raspbian_latest.
2. Write raspbian to another SD card using win32diskimager.
3. Copy the whole mineros directory to the new SD.
4. Put the new SD into the CC Desk's RPi (a bit tricky  Smiley )
5. After booting, run
Code:
sudo apt-get update
6. Install RPIO
Code:
sudo apt-get install python-setuptools
sudo easy_install -U RPIO
7.
Code:
sudo apt-get install python-smbus
8.
Code:
apt-get install python-pexpect
9. Install latest cgminer (4.3.3):
Code:
sudo aptitude install git autoconf libtool libcurl4-openssl-dev libncurses5-dev pkg-config yasm make libusb-1.0-0-dev
git clone git://github.com/ckolivas/cgminer.git cgminer
cd cgminer
./autogen.sh
./configure --enable-bitmine_A1
make
make install

So after these steps, everything "should" have been set...

But my problems are:


A. By manually running cgminer:
Code:
cgminer --text-only --lowmem --bitmine-a1-options 16000:800000:8000 -o stratum+tcp://nl1.ghash.io:3333 -O bomberb17.worker:1234
it does not run (displays the "starting cgminer..." screen for a second then it exits). Tried without the "text-only" and/or "lowmem" options, didn't make any difference.

B.
Code:
root@raspberrypi:/home/pi# python /mineros/boot.py start
start-stop-daemon: unable to stat //python (No such file or directory)
start-stop-daemon: unable to stat //cgminer (No such file or directory)
(Although by running this command, the fans start spinning and I get the display in front)

So if someone familiar with linux can help solve this, please post! I can also provide link to download the raspbian image with all of the above steps done to save your time, PM if you want it..

(I have posted the above also in the "CC Troubleshooting" thread).


Look at boot.py - what daemons does it start? Do you have them installed?

I'm not sure how to answer the question, but check this out
http://pastebin.com/jWvPLQJQ
at line 52 I think something is going on. I forgot to tell you that all this is based on the previous firmware.
1715130254
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1715130254

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1715130254
Reply with quote  #2

1715130254
Report to moderator
1715130254
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1715130254

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1715130254
Reply with quote  #2

1715130254
Report to moderator
In order to get the maximum amount of activity points possible, you just need to post once per day on average. Skipping days is OK as long as you maintain the average.
Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction.
Schinder75
Member
**
Offline Offline

Activity: 117
Merit: 10


View Profile
May 12, 2014, 01:36:15 PM
 #3222

Update from me.

Today I got the missing PSU (original 1000W, not enough power for 4 modules in moderate turbo) and the missing compensation module for my coindesk.
I set bitmine a 14-days timeframe expiring last week on tuesday. Excatly on that date bitmine send me the package with the needed parts.

So finally all went good for me and after hundreds of mails and a visit in switzerland (28-hour journey, 2350 km, 2 hours of sleep, 2 hours of visiting bitmine for pickup -> what a ride!), I'm happy that bitmine delivered me what I ordered.

But overall, I will never order there anything in the future, thats for sure!!!!

Wish you all the best getting your refunds or miners...

jseppeli
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 430
Merit: 500


View Profile
May 12, 2014, 04:11:27 PM
 #3223

sorry  1.5 th/s !!!! Grin

then I can tell you by others experience that it is not possible
at least not at the moment and I doubt it will never be
1.2-1.3th/s is possible but that can in the end result in lot of HW errors so that the real hashrate is still the same 1-1.1
bidoh
Member
**
Offline Offline

Activity: 79
Merit: 10


View Profile
May 12, 2014, 07:31:04 PM
Last edit: May 12, 2014, 11:16:31 PM by bidoh
 #3224

I made an account to post here. my feb order of a 1th/s unit arrived today, with CCP of 600mh/s. Neither work.

The 1Th/s unit registered 200mh/s when i powered it on the first time (it contains 5 modules I assume that were supposed to hash at 200mh/s each). I changed my pool info and the miner started mining up to 200mh/s then it went to 0 mh/s and has stayed there. Now nothing. No modules detected. No hashing. No info. CGminer crashing every other time I look at it in the web interface.

The CCP unit's display pannel is not showing any info. So i cant find the ip for the web interface and therefore cannot be sure that one works either. It lights up but nothing readable or even random pixels.

Im depressed as fuck now. I honestly dont know what to do.

The worst thing about this is last week kerim said I could have a cancellation last friday. within 30mins of that I had a UPS shipping date, had to wait a weekend for a faulty product that I didnt want, two days before the cancellation day.

I dont know if this is a UPS or bitmine problem but im so deflated, i dont think i can afford the postage to send them back. im also a bit more pissed off if it is a UPS problem as i paid for the "best"/most expensive/fastest service.

pics or it didnt happen.
http://imgur.com/a/wS3gu

videos:
https://www.youtube.com/watch?v=g1Uyrdp3d8E
https://www.youtube.com/watch?v=X-_JZFDFxj8
both should boot and show the hashrate.

edited to add pics and vids
Soros Shorts
Donator
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1617
Merit: 1012



View Profile
May 13, 2014, 01:38:33 AM
 #3225

I made an account to post here. my feb order of a 1th/s unit arrived today, with CCP of 600mh/s. Neither work.
WTF?!! My November (Jan delivery) 1 TH/s order arrived today without CCP.

However it is working perfectly up to 1.2 TH/s. Should I be happy or angry?
atta2k15
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 315
Merit: 250


View Profile
May 13, 2014, 04:10:53 AM
 #3226

videos:
https://www.youtube.com/watch?v=g1Uyrdp3d8E
https://www.youtube.com/watch?v=X-_JZFDFxj8
both should boot and show the hashrate.

edited to add pics and vids

test manually if you can connect to the pool.
If you cannot login (wrong credentials or pool down) desk will not show any modules,
because cgminer will not start.
Micky25
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 974
Merit: 1000



View Profile
May 13, 2014, 05:41:32 AM
 #3227

However it is working perfectly up to 1.2 TH/s. Should I be happy or angry?

Balanced, with bias to angriness?
masterOfDisaster
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 321
Merit: 250


View Profile
May 13, 2014, 05:50:05 AM
 #3228

I made an account to post here. my feb order of a 1th/s unit arrived today, with CCP of 600mh/s. Neither work.
WTF?!! My November (Jan delivery) 1 TH/s order arrived today without CCP.

However it is working perfectly up to 1.2 TH/s. Should I be happy or angry?

It depends...

Is the power supply powerful enough to continuously operate the miner at 1.2 TH/s?
Does the pool where you mine at show the 1.2 TH/s or is it only the miner itself that shows 1.2 TH/s?
Did you receive your order instead of getting your refund processed?
Are you happy about the difficulty in comparison to the difficulty in January?
Does your hardware reach 1,5 TH/s in turbo-mode?
Does your hardware reach ~0.5 W/GH/s in power-save mode (750 GH/s at 400 W)?

Delaying the delivery of additional hash rate that doesn't fit into the ordered device is compliant to the Terms of Sale, though...
RoboRob67
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 42
Merit: 0


View Profile
May 13, 2014, 06:03:39 AM
 #3229


Are you happy about the difficulty in comparison to the difficulty in January?


I think this is not fair, that is why the extra CPP is delivered...

I think Bitmine has a lot to learn about how to do business and especially how to communicate to their customers but on this point they compensate the loss...
jseppeli
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 430
Merit: 500


View Profile
May 13, 2014, 06:05:58 AM
 #3230


Are you happy about the difficulty in comparison to the difficulty in January?


I think this is not fair, that is why the extra CPP is delivered...

I think Bitmine has a lot to learn about how to do business and especially how to communicate to their customers but on this point they compensate the loss...

Well have you looked at the difficulty now and January?
Difference is only 400%+ and CPP gives you 50% more power.
jseppeli
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 430
Merit: 500


View Profile
May 13, 2014, 09:03:28 AM
 #3231

I was just on the phone talking to Kerim from Bitmine.
he cancelled my order and forwarded the refund form

in the end he then told me that I would get the refund within 30 days but some get it in less thatn 30 days and some get it after 30 days.

so he admitted that they can not keep the promised 30day refund limit they have given in the CPP!!
stevebrowne
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 128
Merit: 100


View Profile
May 13, 2014, 09:07:22 AM
 #3232

I have exchanged messages with Kerim today as well. He has promised to come back with a refund date.  As I am now 6 days over my refund days, I'm very interested in his response. (as will the lawyer I've lined up be).

But should it take an hour to come back with news? It's overdue. It's a BTC refund. Just do it.


jseppeli
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 430
Merit: 500


View Profile
May 13, 2014, 09:37:22 AM
 #3233

It is really strange that even BTC refunds are late
maybe their excuse is that their bank limits them Cheesy
for real I suspect that they have an different wallet with X amount of BTC they refund from and the BTC to that wallet comes from mining with customer hardware.
they still have almost 2000BTC in https://blockchain.info/address/1Cz1pTK8GxsJqdHQrFLWh77WwYsyqyDX3k and latest newest transaction is a week ago and the one before that is soon 2 weeks ago!
Collider
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 714
Merit: 500



View Profile
May 13, 2014, 10:10:45 AM
 #3234

If you demand your refund per their online sales agreement, and they dont refund you within 30 days, simply sue them.

It is a case won almost 100% guaranteed and they will face additional legal costs.
dp379
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 26
Merit: 0


View Profile
May 13, 2014, 11:00:14 AM
 #3235

I have exchanged messages with Kerim today as well. He has promised to come back with a refund date.  As I am now 6 days over my refund days, I'm very interested in his response. (as will the lawyer I've lined up be).

But should it take an hour to come back with news? It's overdue. It's a BTC refund. Just do it.





I'm also now 6 days overdue for my refund...  I will be interested to see what date you are told.

Do you have a direct email address for Kerim? I emailed info@bitmine.ch twice last week but have still yet to receive a response.

They responded to all my emails previously but not this time round for some reason.
Collider
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 714
Merit: 500



View Profile
May 13, 2014, 11:02:02 AM
 #3236

Well, you probably signed the second sheet?

You therefore agreed for a refund within 30 working days, not 30 calendar days as stated by the Online Terms of sale.
bidoh
Member
**
Offline Offline

Activity: 79
Merit: 10


View Profile
May 13, 2014, 11:09:14 AM
 #3237

@ atta2k15  1. tested the pool and its working (ghash) got 200mhs for about 30seconds when i first started and turned the machine on. I have also double and triple checked login id etc when i could get access to the web login interface. when the miner connected it registered on ghash at 100mhs and then nose dived. now no modules showing, no IP and after i got in contact to see if i wouldnt void my warrenty if i opened it up this is what i saw.
http://imgur.com/a/pPP9U

i know the pictures arent very clear but there is thermal paste and scratches EVERYWHERE. that red bit was completly off on the main 1TH/s unit and the CCP unit. then i notice a 1000w PSU in the bigger machine. Is that what i pid for? will that get 1.2TH/s~, i think not.
https://www.youtube.com/watch?v=w2uLBYbWeN4

paid yeterday £800 import tax to get these pieces of shit, sent 5 emails overnight adn all kerim will do is say ome tech guy will get in touch today.

Im seriously about to take these back to switzerland myself.
Qubaz
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 2
Merit: 0


View Profile
May 13, 2014, 11:32:23 AM
 #3238

So i have mailed and asked for a Refund on my "Last week February" order.
Been told that i could ask for a refund on "10 May".

My fear is that they are going to ignore my request and send it anyway.
jseppeli
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 430
Merit: 500


View Profile
May 13, 2014, 11:39:21 AM
 #3239

So i have mailed and asked for a Refund on my "Last week February" order.
Been told that i could ask for a refund on "10 May".

My fear is that they are going to ignore my request and send it anyway.

10th of May was last Saturday Smiley
if your order is still in Processing state then just send them another request for refund mail.
I was also in that same batch and got my request forwarded (to the acoounting or what they call it) today
bidoh
Member
**
Offline Offline

Activity: 79
Merit: 10


View Profile
May 13, 2014, 01:20:34 PM
 #3240

My CCP 's PSU blew when i turned it on due to the red back plate not being attatched after being manhandled during shipping.

both backplates had come out during transit.

WARNING. open your rigs/desks and ensure everything is connected BEFORE you turn it on. now i will have to wait to see if i can just send the psu back for a refund or have to send the whole CCP desk back.

I know this was a noob maneuver to not open and check the thing but i didnt if opening it would void my warrenty. i couldnt find any info on the website and the desks were devoid of documentation. I followed the setup guide on the website to the letter.

I now have the 1th/s unit running at 1th/s and have been assured, by bitmine, that the HCP Platinum 1000w can produce 1500w of power if needed however i cannot find any documentation from Antec that verifys this. I dont know if turbo mode is useable.

i dont feel i have got value for my money.

also my order was #5071 with PSU's. I dont care if bitmine now know who i am, i just feel sorry for other people who may make noob mistakes like me. there should be an official forum for this sort of thing rather than relying on bitcointalk.
Pages: « 1 ... 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 [162] 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 ... 230 »
  Print  
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!