Bitcoin Forum
November 17, 2017, 10:01:07 PM *
News: Latest stable version of Bitcoin Core: 0.15.1  [Torrent].
 
   Home   Help Search Donate Login Register  
Pages: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 [27] 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 »
  Print  
Author Topic: [ANN][TAG] TAGMining.Com is now the official pool of Tagcoin!  (Read 44725 times)
ny2cafuse
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1372


Criptoe Team member and Auroracoin Team member


View Profile
January 08, 2014, 12:04:22 AM
 #521

I saw those cards earlier, but I can't choke $30 or more over MSRP when prime has them for $209 usually.

I hear you on that, man.  I was a little ticked that I had to go that route and pay shipping.  But I'm happy I did it.  With all the BTC Gyft orders I've made recently, the amount of bonus Gyft points was enough to reduce the cost to the point that it was like buying them prime, if not less.  Gotta love Gyft.

-Fuse

Community > Devs
1510956067
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1510956067

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1510956067
Reply with quote  #2

1510956067
Report to moderator
1510956067
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1510956067

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1510956067
Reply with quote  #2

1510956067
Report to moderator
1510956067
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1510956067

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1510956067
Reply with quote  #2

1510956067
Report to moderator
A blockchain platform for effective freelancing
Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise here.
24Kilo
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 434


View Profile
January 08, 2014, 04:12:41 AM
 #522

I resisted the urge to buy a few 270X's today... need to finish the 2x280X rig I am building before starting another project.

EDIT - How are you fellows getting your GPU's to run at TC24,000... I cannot get a single card of mine to run at that speed... max is TC22,400 if I am lucky... I am not specifying shaders, work size, lookup gap, nothing... except TC24,000... and every time I get a memory error on every machine and every card...

Here is an example of my batch file...

cgminer --scrypt -o stratum+tcp://tag.cryptopool.it:3338 -u tagging.1 -p x --thread-concurrency 24000 -I 13 --gpu-fan 75-85 --auto-fan --temp-target 83 --temp-overheat 84 --temp-cutoff 90 --gpu-memclock 1500 --auto-gpu --gpu-engine 350-1040  --gpu-powertune 20 --expiry 1 --scan-time 1 --queue 0 --no-submit-stale -o stratum+tcp://tagmining.com:3333 -u 24Kilo.1 -p x

Do I not have enough RAM... 2GB of DDR3 1333... not enough power... 750W - 35A per rail... this even happens with a single card set-up... I am using Windows 7... no idea... cgminer will not even start.

I am using auto-gpu to help with overheating... but that does not seem to make a difference... any advice?Huh

johndec2
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 352


View Profile
January 08, 2014, 12:19:43 PM
 #523

24kilo... I've been meaning to ask, why are you propping up a tiny pool?  You are virtually solo mining there.  It wouldn't be because of the fees, I'm sure Fuse has you on "mates rates" here... I know we Aussies like to go for the underdog but that is really stretching it  Shocked
johndec2
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 352


View Profile
January 08, 2014, 12:30:01 PM
 #524

To answer the previous post from 24kilo. The only card that I can get to run at TC 24000 is my 270x.  My 7xxx cards will not run happily at that TC.  I find 16384 is the sweet spot for my 7950's and my 7850's are happiest at 8192.
vesperwillow
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 616


View Profile
January 08, 2014, 01:20:45 PM
 #525

EDIT - How are you fellows getting your GPU's to run at TC24,000... I cannot get a single card of mine to run at that speed... max is TC22,400 if I am lucky... I am not specifying shaders, work size, lookup gap, nothing... except TC24,000... and every time I get a memory error on every machine and every card...

Here is an example of my batch file...

cgminer --scrypt -o stratum+tcp://tag.cryptopool.it:3338 -u tagging.1 -p x --thread-concurrency 24000 -I 13 --gpu-fan 75-85 --auto-fan --temp-target 83 --temp-overheat 84 --temp-cutoff 90 --gpu-memclock 1500 --auto-gpu --gpu-engine 350-1040  --gpu-powertune 20 --expiry 1 --scan-time 1 --queue 0 --no-submit-stale -o stratum+tcp://tagmining.com:3333 -u 24Kilo.1 -p x

Do I not have enough RAM... 2GB of DDR3 1333... not enough power... 750W - 35A per rail... this even happens with a single card set-up... I am using Windows 7... no idea... cgminer will not even start.

I am using auto-gpu to help with overheating... but that does not seem to make a difference... any advice?Huh

System ram doesn't have much to do with scrypt mining, and your PSU is fine. I think I know which memory error you're referring to.. it relates to mapping the GPU memory, which relates to TC. Target TC is usually best determined by multiplying the card's bus width by 64. For most 7950's, the bus width is 384, so that times 64 is 24675. I would try that and then go down by 64 until you find something which works. 24512...24448..24384... etc.

Also before testing, I would make a backup copy of all the .bin files cgminer creates and set them aside somewhere, then I would delete them from the cgminer folder. This way cgminer is starting fresh. Next, make a startup config where you specify 0 for engine and memory clocks, let cgminer go with the default clock speeds until you find TC which works.

I would also try my scrypt.bin file once more at some point, especially since you're getting rid of all the .bin files in the cgminer folder during this testing. Put mine in there and set your engine to 1130 and memory to 1250 and TC to 24000, and see what it does.

Let us know how it all goes.

vesperwillow
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 616


View Profile
January 08, 2014, 05:24:10 PM
 #526

Broke down and grabbed some VisionTek and Sapphire 270x's to give them a shot. I'll only open one of each and see if I like them, and if not, Amazon will take them all back haha..

Now that I've used most of my available giftcards, with my luck the other cards I've been wanting will come in stock.. hahaha

The goal is to put 5 of these into the ASRock 970EX4 motherboard and reach 2.3-2.5mh using less than 950watts.

ny2cafuse
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1372


Criptoe Team member and Auroracoin Team member


View Profile
January 08, 2014, 06:59:17 PM
 #527

FYI... Amazon has stock on those gigabyte 270X cards again.  Seems like that guy is just churning through inventory.  I'm halfway tempted to buy another 6.... sooooo tempting.

Damn Fedex is a day minumum behind the two other deliveries coming today.  All ordered same day, but Fedex is shipping the MBs and PSUs.  I hate Fedex.

-Fuse

Community > Devs
ny2cafuse
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1372


Criptoe Team member and Auroracoin Team member


View Profile
January 08, 2014, 07:54:00 PM
 #528

Holy shite.... wife just called to tell me I got the gigabyte cards already.  I ordered them 26 hours ago.  Best Amazon seller ever lol.

-Fuse

Community > Devs
vesperwillow
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 616


View Profile
January 08, 2014, 09:20:16 PM
 #529

Holy shite.... wife just called to tell me I got the gigabyte cards already.  I ordered them 26 hours ago.  Best Amazon seller ever lol.

-Fuse

<-- Jealous =P Mine won't be here till Monday.

24Kilo
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 434


View Profile
January 08, 2014, 10:05:35 PM
 #530

24kilo... I've been meaning to ask, why are you propping up a tiny pool?  You are virtually solo mining there.  It wouldn't be because of the fees, I'm sure Fuse has you on "mates rates" here... I know we Aussies like to go for the underdog but that is really stretching it  Shocked

John,

A few weeks ago, Fuse and I were discussing the fact that our pool, TAGMining was holding over 51% of the hash-rate, so I offered to move over to TAG.cryptopool.IT to build another pool. Within a few days, I found out that LeftToeCut, the TAG.cryptopool.IT pool admin, had been in an automobile accident and hopsitalised. I then told LeftToeCut that I would keep his pool alive until he recovered and was back online. We have been in contact and he is due to be home on this Friday, 10th of January, and back to running the pool. His miners have crashed out over a week ago. I told LeftToeCut that I would keep his pool alive and I have and will.

It has been a hard slog with some blocks taking over 24 hours to break, in the end, it has probably cost me around 200TAG to do this... but I keep my word.

I am very much looking forward to coming back to TAGMining soon and just being along for the ride. I should have left one GPU on TAGMining so that I would be in the running for the jackpot, but I have thrown everything I have into keeping TAG.cryptopool.IT alive.

I thought we were out of the woods yesterday, I had someone join me with 35Mh/s and we starting breaking blocks, and then they left after about 12 hours... so I am back to being the pool whale again.

I have to swing by my local MSY later today and pick-up a set of ASUS 280X's and build another rig this afternoon. I am trying to get up to speed on BAMT, but it is doing my head in... I would love to have one of Vesper's USB sticks!!! But then I would not learn anything, would I?

I am just hoping that TAG drops back to a reason level of difficulty for the next few weeks and I can make up for lost time after get back to TAGMining.

vesperwillow
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 616


View Profile
January 08, 2014, 10:15:25 PM
 #531

I think it's a very stand-up and honorable thing to help out 'toe the way you have, definitely treating him like a mate.

With that said, I wouldn't worry about our pool having a majority hashrate. Remember, there are chinese whales out there with mind-boggling hash. If they want to take the netrate over, they can do it in the flip of a switch. Some of them with nearly a gigahash of power.

ny2cafuse
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1372


Criptoe Team member and Auroracoin Team member


View Profile
January 09, 2014, 12:48:17 AM
 #532

Can one of you guys post a batch command or settings for the 270X?  Trying a bunch of different things and I'm just too brain-dead from work to think right now.

I'll owe you a beer  Grin.

-Fuse

Community > Devs
vesperwillow
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 616


View Profile
January 09, 2014, 01:16:30 AM
 #533

Engine / Memory / KH / Temp / Watt (all @ 24000 TC, stock cooler)

1030 / 1500 / 445 / 60C / 163w
1080 / 1500 / 467 / 61C / 168w
1115 / 1500 / 480 / 61C / 172w
1130 / 1500 / 485 / 61C / 174w
1145 / 1500 / 492 / 61C / 175w

24Kilo
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 434


View Profile
January 09, 2014, 01:22:09 AM
 #534

Vesper,

What do you use to check the watt usage? A KillaWatt or a software app?

ny2cafuse
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1372


Criptoe Team member and Auroracoin Team member


View Profile
January 09, 2014, 01:26:18 AM
 #535

Engine / Memory / KH / Temp / Watt (all @ 24000 TC, stock cooler)

1030 / 1500 / 445 / 60C / 163w
1080 / 1500 / 467 / 61C / 168w
1115 / 1500 / 480 / 61C / 172w
1130 / 1500 / 485 / 61C / 174w
1145 / 1500 / 492 / 61C / 175w

lookup-gap? powertune?  Intensity?  I've tried with -g 2 -i 13, and it's craptastic.  Tried with -g 1 -i 17-19 and same thing.

I'll keep plugging away.

-Fuse

Community > Devs
24Kilo
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 434


View Profile
January 09, 2014, 01:43:08 AM
 #536

I don't have any 270X's yet... but here is where I would start...

cgminer --scrypt --lookup-gap 2 --thread-concurrency 8192 -g 2 -I 13 -w 256 --gpu-fan 75-85 --auto-fan --temp-target 79 --temp-overheat 80 --temp-cutoff 90 --gpu-memclock 1500 --auto-gpu --gpu-engine 350-1030 --gpu-powertune 20 --expiry 1 --scan-time 1 --queue 0 --no-submit-stale

ny2cafuse
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1372


Criptoe Team member and Auroracoin Team member


View Profile
January 09, 2014, 02:13:15 AM
 #537

First solid result for the Gigabyte R9 270X:

460kh @ 65 degrees with 1600rpm on the fan... honestly can't hear the card over the rest of the system.

Code:
--gpu-engine 1150 --gpu-memclock 1500 -I 17 -g 1 -w 256 --thread-concurrency 24000

Going to play a little with the values to see if I can get it closer to 490kh.

-Fuse

EDIT-

Code:
--gpu-engine 1150 --gpu-memclock 1500 -I 18 -g 1 -w 256 --thread-concurrency 24000

Gets me 475kh with about the same temps, and maybe 1800RPM on the fan.  But about 1 in 20 shares is a stale... so not sure what the overall efficiency would be.  Back to the tweaking...

Community > Devs
vesperwillow
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 616


View Profile
January 09, 2014, 04:31:42 AM
 #538

Oh, sorry bout that haha.. I'll go edit my review

Usually if it's not specified in my reviews, I go with defaults (ie, I don't specify it). For lookup gap, I don't specify it, so cgminer defaults to 2 (which supposedly is most efficient for scrypt). For intensity, I'm balls to the wall baby, 20 all the way. Here's my actual config from the rig running 492kh, with no HW errors, a bajillion accepts and 0.01% rejects:

"intensity" : "20",
"worksize" : "256",
"kernel" : "scrypt",
"thread-concurrency" : "24000",
"api-port" : "4028",
"expiry" : "120",
"gpu-engine" : "1145",
"gpu-memclock" : "1500",
"gpu-powertune" : "20",
"temp-overheat":"87",
"temp-target":"50",
"log" : "5",
"no-pool-disable" : true,
"queue" : "1",
"scan-time" : "60",
"scrypt" : true,
"shares" : "0",
"kernel-path" : "/usr/local/bin"


As to the meter: http://www.amazon.com/P3-International-P4400-Electricity-Monitor/dp/B00009MDBU/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1389241972&sr=8-1&keywords=kilowatt+meter

24Kilo
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 434


View Profile
January 09, 2014, 12:52:58 PM
 #539

Miner #6 came online tonight... pair of ASUS 280X's... wow... I thought the Gigabyte Rev 2 cards were nice... the ASUS cards are a whole different level... run about 10C cooler... and run 730Kh/s out of the box with no tweaking at all... so I am now a solid 9Mh/s with getting close to 11Mh/s with all the PC's online.

Next rig will be a trio of 270X's... but not for another week or so... got to make some money.

Off-topic - Fuse... how did Coinye go... I tried to get into two pools... could not connect... could not be bothered and went back to mining TAG.

Broncosoozie
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 39


View Profile
January 09, 2014, 04:01:40 PM
 #540

Wow you got 730KH/s out of the ASUS card without tweaking any settings? That's impressive!

I spent forever trying to get mine to push 700 and I've tweaked a bunch.  It only ran at like 550-600 right out of the box. Do you know what settings it's currently running at to get that high?

BTC: 1Bsd6C4CNydTqjrhKbeGT54ufu5hXX5qrv EAC: eSBUAH4nK3TPebfnqVMbz4mEV2rMnKEvCs
Pages: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 [27] 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 »
  Print  
 
Jump to:  

Sponsored by , a Bitcoin-accepting VPN.
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!