Bitcoin Forum
December 15, 2017, 12:48:55 AM *
News: Latest stable version of Bitcoin Core: 0.15.1  [Torrent].
 
   Home   Help Search Donate Login Register  
Pages: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 [15] 16 17 18 »  All
  Print  
Author Topic: ASrock H110 Pro BTC+ 13 GPU Board  (Read 50518 times)
Dernik
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 4


View Profile
October 25, 2017, 08:59:56 AM
 #281

I have a rig on this MB, it wasn't easy to get it works, spend a lot of time, got a lot of experience Smiley

Initially MB refuses to load from USB, any type of storage flash drives, CD/DVD.
BIOS was starting normally, USB mouse worked and USB drives were seen in Boot menu and BIOS settings, but after initial booting from any kind of device USB stopped responding, nothing helped, tried change USB settings (Legacy in BIOS), different types of installation media USB sticks, USB CD/DVD, various OS (Win 7, Win 10, Linux). Unfortunately don't have any SATA DVD Reader to install from.
And even when Windows 10 booted to first screen with language and keyboard selection I was unable to select anything, keyboard and mouses didn't work.
I found a few articles that there are problems with USB during OS installation on Intel chipsets. Friend give me PS/2 keyboard and I found PS/2 mouse.
What i did, install Windows 7 using rig's SSD on different PC, and then connected SSD to ASRock MB it started to work, then updated all drivers.
Next issue was - it refuses to running more then 6 cards, regardless of type Nvidia or AMD. That wasn't Power supply, risers or other connections issue, I tried to find solution for several days, but that was definitely software issue, Windows 10 installation resolve issue completely.
So I recommend to use Windows 10 64-bit with this MB or Linux.
Currently running 8x EVGA 1070 FTW/FTW2 + 1x Sapphire Radeon RX580 Nitro, waiting for PCI-E power cables to connect more cards.

Now next setup is working:
Windows 10  Pro 64bit
CPU - Celeron 3900
RAM - 2x 4Gb
MB - AsRock H100 Pro BTC+
SSD - Corsair Force LS 60Gb
PSU - 1x Corsair HX1200i + Corsair 1x HX1200
8x EVGA 1070 FTW/FTW2 + 1x Sapphire Radeon RX580 Nitro

If I will expand number of Nvidia cards will have to switch to Linux or buy Radeons only. Already tried nvOC on 1070 EVGA FTW card on my main desktop and liked it, spend some minutes to configure all in one file and you are ready. Just need to play with power and OC setting on live system for better results.
1513298935
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1513298935

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1513298935
Reply with quote  #2

1513298935
Report to moderator
1513298935
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1513298935

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1513298935
Reply with quote  #2

1513298935
Report to moderator
Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise here.
Mikesol
Newbie
*
Online Online

Activity: 10


View Profile
October 26, 2017, 01:37:06 PM
 #282

Onboard VGA

Has anyone had any success with the onboard graphics? I am using Win 10 and want to use the built in graphics but am having no luck with it. I have a DVI to 15 pin VGA adapter and have set the BIOS to use ONBOARD as the Primary Graphics Adapter. I have also set IGPU Multi-Monitor to ENABLED which should keep the onboard graphics going when GPU's are plugged in, but all I get is a black screen.
I want to put a row of fans across the front of the cards to help with cooling and they will cover the GPU's ends so cant have a cable sticking out. Anything else I should try?
Dernik
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 4


View Profile
October 26, 2017, 08:16:13 PM
 #283

Hi Mikesol

When I have only 4 PCI-E cards Onboard graphics worked fine no any issues, just installed driver on DVD from MB box and that's it.

Now I have 9 cards, monitor connected to one of the EVGA 1070 and don't want to test my luck with current setup, may be some day during maintenance I'll try to switch it on.
Your settings in BIOS are correct, it should work.
Mikesol
Newbie
*
Online Online

Activity: 10


View Profile
October 27, 2017, 12:52:06 AM
 #284

Hi Mikesol

When I have only 4 PCI-E cards Onboard graphics worked fine no any issues, just installed driver on DVD from MB box and that's it.

Now I have 9 cards, monitor connected to one of the EVGA 1070 and don't want to test my luck with current setup, may be some day during maintenance I'll try to switch it on.
Your settings in BIOS are correct, it should work.

I have 7 GPU's installed. Perhaps I should try taking them all out and see if it works then.
illanz
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 34


View Profile
October 27, 2017, 01:28:29 PM
 #285

Hi there,

Anyone can help me to find a particular GPU on this MOBO ?

Using ethos, I wand to identyfy GPU8

find-gpu 8 command does not work.

how can I find a particular PCIE-slot with the GPU number given by ethos ?

thanks
cedusg
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 1


View Profile
October 30, 2017, 11:48:19 PM
 #286

hi guys first time posting here  Smiley
 I have a rig with this mb and 10 gtx1060 working on smos, my problem is that I install the 10 gpu and after 5 to 10 hours four of them fall, coincidentally those 4 are those that are connected to the white ports, any of you could help me solve this problem or any suggestion that what could it be. I already change the risers and nothing.
VoskCoin
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 252


YouTube.com/VoskCoin


View Profile WWW
October 31, 2017, 12:47:13 AM
 #287

Can I fire this board right up or are there some changes I'll have to make to have no issues

running from USB (nvoc or smOS)

running 12 cards (1080 TI)

Check out my Crypto YouTube channel
https://www.youtube.com/VoskCoin
If you enjoy my content click Subscribe
Porta-1
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 1


View Profile
November 03, 2017, 06:34:41 AM
 #288

guys i try to run 13 gtx 1060  3gb on asrock h110 and Ethos.

Everytime i get more then 8gpu connected my rig crasches..... and ist not the riser, it cant be that all 5 other risers are broken (i checked one by one the last 5 risers) one of them has started but crashed after 10 minutes.

Now ist like the gpu nr 9 which was mining the 10 minutes now won's start
 
And it was on mem 4000 and pwr 90 = 17,5   so i didnt overclock too much..... (THE first 8GPU was able to work on mem 4400 4 hours with no crashes )..

Problems started when i connected gpu 9 , 10 11, 12 or 13 ........

i have 2x molex + sata power connected

I also made an Isolation betwen risers so they dont touch each other...

what the füc* is wrong with These Mainboards .... ??

please advice !!

Hi guys we need your help here. I have the same problem with 1 H110 MB. 8 cards P106 works fine, when I connect 9. card rig restarting it self. Same thing is when I connect 9. card on direct on MB.  Smos system with no overclocking. Riser are fine, because I check it.

Another problem is with 3 different H110 MB I have 13 1050Ti cards and rig works fine for a 5-22 hours and then shut down. I mean rig is working but it is not mining, on smos is red line.

But one configuration with H110 MB works without any problem.

My configuration for is:

CPU: celeron 3930
4 GB RAM
MB: H110
Cards: 13 1050TI
PSU: HX1000 Corsair

Another one:

CPU: Celeron 3930
4 GB RAM
MB: H110
Cards 13 P106
PSU: HX 1200

Thank you


tpd09
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 182



View Profile
November 03, 2017, 02:05:30 PM
 #289

Can I fire this board right up or are there some changes I'll have to make to have no issues

running from USB (nvoc or smOS)

running 12 cards (1080 TI)

hey VoskCoin - I did update the bios and the drivers from AsRock site.

run my 8 x 1080tis on SMOS with no issues.

vrnmonja
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 1


View Profile
November 06, 2017, 04:54:02 PM
 #290

I like this motherboard  Wink...13 nvidia gpu 1070 on my rig !!! Cool !!!
http://i12.pixs.ru/storage/8/1/6/201710152p_3679920_28206816.png

Tigel
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 7


View Profile
November 07, 2017, 11:12:17 AM
 #291

Anyone know the order in which GPUs are numbered as plugged in this motherboard? I am using Linux (Ubuntu 16.04 / nvOC).

--
Tigel



rgoulter
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 34


View Profile
November 09, 2017, 01:16:17 AM
 #292

Is it possible now to run 8 x AMD RX570s on Windows 10 on this motherboard?
phuocduong
Member
**
Offline Offline

Activity: 70


View Profile
November 09, 2017, 02:53:08 AM
 #293

maybe use power 2x1000W Cheesy

0xF7A125EAeAC2e50d4a2A321A713bbceFBc7b784F
percy_tc
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 181


View Profile
November 09, 2017, 07:49:14 PM
 #294

I had a strange story, hopefully it can help to others.

I was struggling to put 8 cards in the mobo. All cards was recognized, however rig was unstable. The 5th card was hanging a lot and freeze the system.

I changed the card from another rig (which worked perfect) and the same thing happened. After i inspected the riser i noticed, that 3 legged transistor(?) was superhot. I mean way to hot.


Than i changed the riser (for a tested good one) ... guess what: it become hot as well.

Than i find the solution:

I was using two power supplies, and all of the pci-e part of the risers are touch each other in this mobo.( which is usually not a problem, because just earths are touching)

However somehow problem caused that two power supply has two different earths which is somehow made same problem with riser. After i put a plastic between risers, rig just work fine, without any heat of the transistor

▀     DeepOnion  |  TOR Integrated & Secured  [ Facebook  Telegram  Bitcointalk  Twitter  Youtube  Reddit ]     ▀
Your Anonymity Guaranteed  ★  Your Assets Secured by TOR  ★  Guard Your Privacy!   ❱❱❱ JOIN AIRDROP NOW!
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬  File Authenticity Guaranteed by DeepVault  ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
ljconstructionpa
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 199


View Profile
November 18, 2017, 04:38:40 AM
 #295

Hi

Whats the max number of 1070s can i connect to this board under windows 10?
BenScoobert
Member
**
Offline Offline

Activity: 64


View Profile
November 18, 2017, 09:04:16 AM
 #296

My 13 card rig has been running great for 5 weeks, last night it dropped to 11 cards, SMOS sees them at boot but claymore doesn't somehow I think.

I get this after OC is applied
AMD Cards available: 13|

Then a moment later when claymore loads I get this

GPU #0: algorithm ASM
GPU #1: algorithm ASM
GPU #2: algorithm ASM
GPU #3: algorithm ASM
GPU #4: algorithm ASM
GPU #5: algorithm ASM
GPU #6: algorithm ASM
GPU #7: algorithm ASM
GPU #8: algorithm ASM
GPU #9: algorithm ASM
GPU #10: algorithm ASM
Total cards: 11


Then it sets off mining on 11 at full speed, 13 cards show in the SMOS GUI.
Any ideas on this?
Permonik
Member
**
Offline Offline

Activity: 84


View Profile
November 18, 2017, 12:15:00 PM
 #297

I had a strange story, hopefully it can help to others.

I was struggling to put 8 cards in the mobo. All cards was recognized, however rig was unstable. The 5th card was hanging a lot and freeze the system.

I changed the card from another rig (which worked perfect) and the same thing happened. After i inspected the riser i noticed, that 3 legged transistor(?) was superhot. I mean way to hot.


Than i changed the riser (for a tested good one) ... guess what: it become hot as well.

Than i find the solution:

I was using two power supplies, and all of the pci-e part of the risers are touch each other in this mobo.( which is usually not a problem, because just earths are touching)

However somehow problem caused that two power supply has two different earths which is somehow made same problem with riser. After i put a plastic between risers, rig just work fine, without any heat of the transistor
Hi the best solution for this is a using of shringsleeve over the usb. You just need to do a little modification to sleeve and then you are ready to do it.
Ursul0
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 392


View Profile
November 22, 2017, 03:19:43 PM
 #298

Onboard VGA

Has anyone had any success with the onboard graphics? I am using Win 10 and want to use the built in graphics but am having no luck with it. I have a DVI to 15 pin VGA adapter and have set the BIOS to use ONBOARD as the Primary Graphics Adapter. I have also set IGPU Multi-Monitor to ENABLED which should keep the onboard graphics going when GPU's are plugged in, but all I get is a black screen.
I want to put a row of fans across the front of the cards to help with cooling and they will cover the GPU's ends so cant have a cable sticking out. Anything else I should try?


Yes. I'm using one of my workers with iGPU enabled and DVI monitor connected.
Works well. And there's the benefit of reducing the strain on the card. so it can consume less, produce more hash and be more stable.  
I have HDMI plugs, and this board has only DVI - that's a  pity

         ▄███████████████▄
       ▄██▀             ▀██▄
    ▄▄██▀                 ▀██▄▄
█████▀▀       ▄▀▀▀▀▀▀▀▄▄    ▀▀█████
██          ▄▀ ▄▄▄▀▀▀▀▄▀█▄▄      ██
▐█▌       ▄▀ ▄▀ ▄▄▄▀▀▀▄▀▀▀███   ▐█▌
 ██      ▄▀▄▀▄▀▀▄▄▄▀▀▀▀▀█ ▄█▀   ██
 ▐█▌    █▄▀▄▀▄█▀▀▀ ▀█▀ ▄▀▄▀█   ▐█▌
  ██    █▄▀▄▀▄▄█▀ ▄▀ ▄▀▄▀▄▀█   ██
  ▐█▌ ▀▄█████▀▄▄▀▀▄▄▀▄▀▄▀▄▀█  ▐█▌
   ██▌▀████▀██▄▄▀▀▄▄▀▄▀▄▀▄█▀ ▐██
    ██▌▀█▀▀█▄▀▀▄▀▀▄▄▀▄█▄▄█▀ ▐██
     ██▌ ▀  ▀███▄▄▄█████▀  ▐██
      ██▄      ▀▀▀▀▀      ▄██
       ▀██▄             ▄██▀
         ▀██▄         ▄██▀
           ▀██▄     ▄██▀
             ▀███▄███▀
               ▀███▀
DeepOnion 
★ ★ ★ ★ ★   ❱❱❱ JOIN AIRDROP NOW!
TOR INTEGRATED & SECURED
★  Your Anonymity Guaranteed
★  Your Assets Secured by TOR
★  Guard Your Privacy!
|Bitcointalk
Reddit
Telegram
|                        ▄▄▀▄▄▀▄▄▀▄▀▀
                    ▄▄██▀█▀▄▀▀▀
                  ▄██▄█▄██▀
                ▄██████▀
              ▄██████▀
  ▄█▄▄▄▄▄▄▄▄▄██████▀
██████▀▀▀▀▀██████▀
 ▀█████  ▄███████
  ████████████▀██
  ██▀███████▀  ██
  ██ ▀████▀    ██
  ██   ▀▀      ██
  ▀█████████████▀
jdash
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 23


View Profile
November 23, 2017, 06:25:12 AM
 #299

anyone have tried using PCIE Extenders to run more than 13GPU with SimpleminingOS(15max) ?

is there any settings in bios needed to be set to make the PCIE Extender work ?

thanks
B00gieman
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 24


View Profile
November 23, 2017, 09:11:48 AM
 #300

Hi

Whats the max number of 1070s can i connect to this board under windows 10?

You can use 8x NVIDIA and 5 AMD, or 8 AMD and 5 NVIDIA.
Pages: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 [15] 16 17 18 »  All
  Print  
 
Jump to:  

Sponsored by , a Bitcoin-accepting VPN.
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!