eh...
Newbie
Activity: 23
Merit: 2
|
|
March 29, 2018, 06:22:53 PM |
|
Sa Benchmark foruma: Stigao odgovor iz Telenor banke. Pitao sam ih za pojašnjenje 2 stvari, plaćanja U inostranstvu i priliva novca iz inostranstva na "karticu". Izmene se odnose isključivo za plaćanje karticom na pos terminalima u inostrasnstvu, na Sterter paketu, dok se naplata za prilive iz inostranstva na debitnu karticu za korisnike Starter i Progresiv paketa - 1.5%, odnosi isključivo na prilive po osnovu prodaje kriptovaluta. Znači toliko su svi koristili baš tu kombinaciju CEX.io i TB, da su baš bili svesni toga. Ali najviše me čudi što banka uopšte pominje reč "kriptovalute", a da ih pritom ne zabrani.
|
|
|
|
loughlin
Sr. Member
Activity: 700
Merit: 252
Only Bitcoin!
|
|
March 29, 2018, 07:54:42 PM |
|
Sa Benchmark foruma: Stigao odgovor iz Telenor banke. Pitao sam ih za pojašnjenje 2 stvari, plaćanja U inostranstvu i priliva novca iz inostranstva na "karticu". Izmene se odnose isključivo za plaćanje karticom na pos terminalima u inostrasnstvu, na Sterter paketu, dok se naplata za prilive iz inostranstva na debitnu karticu za korisnike Starter i Progresiv paketa - 1.5%, odnosi isključivo na prilive po osnovu prodaje kriptovaluta. Znači toliko su svi koristili baš tu kombinaciju CEX.io i TB, da su baš bili svesni toga. Ali najviše me čudi što banka uopšte pominje reč "kriptovalute", a da ih pritom ne zabrani. Bilo je pitanje vremena kad ce ubaciti proviziju za to. I da znaju odavno da te uplate od CEX-a dolaze sa kriptovaluta. I sa tih 1.5% i dalje je najbolja opcija. NBS jos uvek nema nikakvu regulativu za kriptovalute, zasto bi telenor bilo sta zabranjivao. Licno mislim da na ovaj nacin ozbiljni igraci u Srbiji izvlace lovu. Citaj politicari i satro tajkuni, dok njima odgovara ovaj sistem ce raditi do daljnjeg
|
|
|
|
lolchina
|
|
March 29, 2018, 10:08:28 PM |
|
Pa ovako su nas na finjaka odradili sa 1,5% posto se izgleda bas puno novca vuklo tako pa da i oni uzmu ipak neki deo svega toga ali dobro makar imamo intezu za sada.Makar sad znamo na cemu smo da nece doci do bilo kakvih promena sto se tice regulacije sem veceg haraca
|
|
|
|
drmasa
Member
Activity: 270
Merit: 10
|
|
March 30, 2018, 08:37:09 AM |
|
Sta mislite o Bitcore (btx) Uzeh za 300$ i aj da isprobam to sa walletom, i stvarno mi u ponedeljak po podne leglo 7%. Samo mi se tek danas sinhronizovao wallet, do mene je Jel moze neko iskusniji da da misljenje o novcicu? Taj sistem evo vam 7% nedeljno mi deluje neodrzivo skroz... A cujem da je pre bilo 5% sto takodje nije malo...
|
|
|
|
loughlin
Sr. Member
Activity: 700
Merit: 252
Only Bitcoin!
|
|
March 30, 2018, 09:04:56 AM |
|
Sta mislite o Bitcore (btx) Uzeh za 300$ i aj da isprobam to sa walletom, i stvarno mi u ponedeljak po podne leglo 7%. Samo mi se tek danas sinhronizovao wallet, do mene je Jel moze neko iskusniji da da misljenje o novcicu? Taj sistem evo vam 7% nedeljno mi deluje neodrzivo skroz... A cujem da je pre bilo 5% sto takodje nije malo... To je promotivni period. Sad u aprilu ces imati 8% nedeljno i to je to. Tu se zavrsava. Nije los %, problem je sto cena svemu ide dole, pa nemoj da se zacudis ako na kraju opet budes imao oko 300$ sa svim procentima i vecom kolicinom BTX.a
|
|
|
|
Dux2K
Legendary
Activity: 1022
Merit: 1000
Blocklancer - Freelance on the Blockchain
|
|
March 31, 2018, 08:41:52 AM |
|
Realno airdrops i bounties su sada vise manje neka vrsta fauceta. Moze da bude dosta a moze da vredi nista isto ko i fauceti nekad. Mada neki put i vredi se pomuciti jer moze da bude i dobra zarada.
|
|
|
|
Bezobraznike
Sr. Member
Activity: 1274
Merit: 261
★Bitvest.io★ Play Plinko or Invest!
|
|
March 31, 2018, 03:00:50 PM |
|
Realno airdrops i bounties su sada vise manje neka vrsta fauceta. Moze da bude dosta a moze da vredi nista isto ko i fauceti nekad. Mada neki put i vredi se pomuciti jer moze da bude i dobra zarada.
Ja sam aktivan na nekoliko faucet-a od pocetka. Kad god vidim neki zanimljiv airdrop ja ucestvujem. Jedan od trenutno zanimljivih airdropa je ovaj koji ja nosim u svom potpisu. Airdrop koji traje 3 nedelje, zvuci cudno ali vredi pogledati. Ja ne bih uporedjivao faucet-e i airdrop-ove, ipak su to dve razlicite stvari. Zarada je sigurno veca na airdropovima, ima sam srece sa nekoliko, neke jos uvek cuvam. Celo trziste je dole, kad krene gore postoje sanse da i ti novcici/tokeni krenu gore, kako koji verovatno.
|
|
|
|
drmasa
Member
Activity: 270
|
|
April 01, 2018, 10:15:33 AM |
|
Izvinite ne mogu da se snadjem sta je sad ovo novo sa strane kod merita i aktivnosti?? Ne mogu da nadjem objasnjenje.
|
|
|
|
grchina
|
|
April 01, 2018, 10:44:26 AM |
|
Izvinite ne mogu da se snadjem sta je sad ovo novo sa strane kod merita i aktivnosti?? Ne mogu da nadjem objasnjenje.
prvo aprilska sala
|
|
|
|
Vlada69
Jr. Member
Activity: 238
Merit: 5
|
|
April 01, 2018, 11:54:34 AM |
|
prvo aprilska sala A Nakamoto se bas nasalio sa tvojom karmom
|
|
|
|
zdeni82
|
|
April 01, 2018, 03:32:46 PM |
|
Ne brini svake godine bude tako za prvi april
|
|
|
|
cryptodzoni
Newbie
Activity: 84
Merit: 0
|
|
April 01, 2018, 08:21:56 PM |
|
nakupovao sam dosta ven,neo,eth... valjalo bi da skoci berza do leta
|
|
|
|
|
katanic97
Member
Activity: 160
Merit: 23
|
|
April 01, 2018, 09:03:38 PM |
|
Evo ako te mrzi da citas ja sam dobre volje da ti objasnim Ti sad newbie,za Jr Membera ti treba 30 postova i ne treba da imas "Merit" Dok za Membera ti treba duplo vise postova i 10 Merita Merite dobijas tako sto postujes nesto sto ce ljudima pomoci,probas da budes kreativan,da tvoj post ima svrhu neku Pa ti ljudi koji imaju "sMerit" (Merite koje mogu da posalju) mogu da ti daju za tvoj neki dobar post Tako da gledaj da ne spamujes nego da kad pises to bude odlicno napisano Savetovao bih ti da pises na engleskom jer ovde na lokalu ja jos nisam dobio Merit I da sto se tice vecih rankova tipa Full Member, Sr Member,Hero i tako dalje,veoma je tesko doci do toga Primer: Full Member tu ti treba 100 postova i 100 Merita tako da kad sagledas situaciju je bas zeznuto I za ovo jos da napomenem,sa leve strane gde pise koliko imas postova zatim one karme,citao sam i mislim da je zbog 1. aprila napravljena ta sala Toliko nadam se da sam pomogao
|
|
|
|
|
grchina
|
|
April 02, 2018, 08:45:00 PM |
|
Kako se borite sa malim profitom koji se pravi miningom trenutno,pocelo gasenje i rasprodaja rigova ili ce da rade dokle mogu
|
|
|
|
Vlada69
Jr. Member
Activity: 238
Merit: 5
|
|
April 02, 2018, 09:36:18 PM |
|
Kako se borite sa malim profitom koji se pravi miningom trenutno,pocelo gasenje i rasprodaja rigova ili ce da rade dokle mogu I difficulty je juce porastao za samo 1.5%. Tako da vise srece za one koje nastave.
|
|
|
|
Cryptodiscuss
Member
Activity: 518
|
|
April 03, 2018, 04:32:12 PM |
|
I ja sam usao sa nesto $ u bitcore, i za sad sam zadovoljan, kad sve padne pada i on, kad krene berza gore i on prati... Danas 8% leglo. A isto mi dodje kad sve pada i on padne ali opet taj % ga uvecava, iskreno se nadam da ce kad se sve znacajnije oporavi i on otici opet preko 40$ hehehe al sam skroman
|
|
|
|
Dzeronimo
|
|
April 03, 2018, 08:06:36 PM |
|
Ako izuzmemo rudarenje i trgovanje na berzi kao načine koji su dobro poznati svima koji su bar malo u kriptu, na koji načini još zarađujete od kripta? Ulaganjem u ICO-se, kupovinom MasterNodova, skupljanjem airdropova... gde ste se pronašli?
Hold, arbitraza.. Jedno deset puta mi je post otišao u draft i nije se više pojavio.... Hold je naravno jasan ali da li bi bio ljubazan da na nekom primeru detaljno objasniš arbitražu? Teoretski mi je jasno ali u praksi nikada to nisam odradio (uspešno)... Nije lako raditi arbitrazu, tacnije u praksi je nemoguce bez botova. Previse varijabli je u igri da bi moglo sve dovoljno brzo da se unese u Excel, moraju da se koriste API-ji na menjacnicama. Moras da uracnuas provizije menjacnica za svaki trade, provizije za transfer, takodje moras da vodis racuna da li ima dovoljno ponude za odredjeni coin po trenutnoj ceni, narocito za coin-e sa manjim volume-om i na manjim berzama, inace ti slipage pojede profit. Koliko ja znam dobri botovi se ne prodaju iz prostog razloga da ako prodas bot onda sam sebi seces profit jer sve instance bota rade istom logikom i otimaju jedna drugoj ono ponude sto ima da se ceo ciklus zatvori. Izes bot-a koji donosi vise para od njegove prodaje nego sto donosi da radi za tebe, takve botove ne vredi ni kupiti. Dodaj jos i to sto ima vec ko zna koliko botova koji se godinama razradjuju i koji uveliko rade na svim menjacnicama, nije ni cudo sto se relativno malo ljudi time (uspesno) bavi. Ja sam igrom slucaja odlucio da probam Dex bota (Dropil prijekat, Drops tokeni) i mogu reci da su prvi rezultati iznenadjujuce dobri. Ciklusi traju po 15 dana i u prvom ciklusu sam imao profit od oko 4%, sto mu dodje skoro 100% godisnje.
|
|
|
|
urbanpixel
Member
Activity: 200
Merit: 11
schneider
|
|
April 04, 2018, 02:09:16 PM |
|
Pozdrav svima, Ukoliko neko od vas ima iskustva u blockchain programiranju (ili poznajete dobrog programera) i trenutno je bez posla DeepOnion zeli da uposli jos nekoliko blockchain developera. Ako bi ste zeleli da saznate nesto vise o tome sta konkretno zahtevaju mozete da se javite porukom (dodajte CV, preporuke itd.) clanu BCT @dvy ( https://bitcointalk.org/index.php?action=profile;u=1128143) ili mu posaljite poruku na DeepOnion forumu gde je pod nickom @Vaas (tamo je moderator) - ( https://deeponion.org/community/members/vaas.1127/). Mozete mu pisati na engleskom jeziku. Hvala na paznji...
|
|
|
|
|