Bitcoin Forum
November 20, 2017, 09:41:13 AM *
News: Latest stable version of Bitcoin Core: 0.15.1  [Torrent].
 
   Home   Help Search Donate Login Register  
Pages: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 [27] 28 »
  Print  
Author Topic: Official Avalon Technical Support Thread  (Read 48088 times)
danny757
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 7


View Profile
April 18, 2014, 11:24:01 PM
 #521

Hello Looking for some Help.
I have a Avalon 2 and It was working Great tell I update the firmware 201404
I have check all networking and it Does Ping  trace and NS lookup ok any help on what to check and how to diagnose the Problem would be awesome
Core2
Model   TP-LINK TL-WR703N v1
Firmware Version   OpenWrt Barrier Breaker r40351 / LuCI Trunk (svn-r9964)
Kernel Version   3.10.34
Local Time   Fri Apr 18 19:16:56 2014
Uptime   0h 57m 18s
Load Average   

[Firmware Version] => 20140411
cgminer: d73ac70
cgminer-openwrt-packages: 9285c46
luci: c06eb57
Socket connect failed: Connection refused

? I don't remember seeing this Socket connect failed before ?
I have Double check the newworking and it looks good to me,

Chip Frequency is set to 1300 like before

let me knw what I should Check Next
Thanks danny
1511170873
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1511170873

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1511170873
Reply with quote  #2

1511170873
Report to moderator
1511170873
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1511170873

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1511170873
Reply with quote  #2

1511170873
Report to moderator
Join ICO Now Coinlancer is Disrupting the Freelance marketplace!
Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise here.
1511170873
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1511170873

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1511170873
Reply with quote  #2

1511170873
Report to moderator
1511170873
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1511170873

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1511170873
Reply with quote  #2

1511170873
Report to moderator
gjpminingco
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 350


Co-Owner Of DCMCo-Op Mining Farm at 3.5 th/s


View Profile WWW
April 18, 2014, 11:43:52 PM
 #522

if you want and have TeamViewer I can help you fix the issue

sciack
Member
**
Offline Offline

Activity: 95


View Profile
April 26, 2014, 07:50:37 PM
 #523

Hello Looking for some Help.
I have a Avalon 2 and It was working Great tell I update the firmware 201404
I have check all networking and it Does Ping  trace and NS lookup ok any help on what to check and how to diagnose the Problem would be awesome
Core2
Model   TP-LINK TL-WR703N v1
Firmware Version   OpenWrt Barrier Breaker r40351 / LuCI Trunk (svn-r9964)
Kernel Version   3.10.34
Local Time   Fri Apr 18 19:16:56 2014
Uptime   0h 57m 18s
Load Average   

[Firmware Version] => 20140411
cgminer: d73ac70
cgminer-openwrt-packages: 9285c46
luci: c06eb57
Socket connect failed: Connection refused

? I don't remember seeing this Socket connect failed before ?
I have Double check the newworking and it looks good to me,

Chip Frequency is set to 1300 like before

let me knw what I should Check Next
Thanks danny


Hi,

I have the same problem:

[Firmware Version] => 20140329
cgminer: 698d677
cgminer-openwrt-packages: aadd747+
luci: 346e3e7+
Socket connect failed: Connection refused

Please help... I have the sensation that we have damaged something hardware...

I have already reset several times, ref lashed, nothing... cgminer does not start.

whizzard
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 14


View Profile
April 27, 2014, 01:43:20 AM
 #524

How difficult is it to get the Avalon 1 working with a nice web ui and overclock options on a raspberry pi controller?  Possible?


Also I would like newest firmware because I don't think the person I bought this older miner from ever updated it... and that is another reason I want to flash a new system to the SD.

Specs:

Avalon 1
4 Module (20-25GH per) = 100GH average
gjpminingco
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 350


Co-Owner Of DCMCo-Op Mining Farm at 3.5 th/s


View Profile WWW
April 27, 2014, 02:55:37 PM
 #525

How difficult is it to get the Avalon 1 working with a nice web ui and overclock options on a raspberry pi controller?  Possible?


Also I would like newest firmware because I don't think the person I bought this older miner from ever updated it... and that is another reason I want to flash a new system to the SD.

Specs:

Avalon 1
4 Module (20-25GH per) = 100GH average

I can help you no problem Please msg me when your online and ready

gjpminingco
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 350


Co-Owner Of DCMCo-Op Mining Farm at 3.5 th/s


View Profile WWW
April 27, 2014, 02:56:54 PM
 #526

Hello Looking for some Help.
I have a Avalon 2 and It was working Great tell I update the firmware 201404
I have check all networking and it Does Ping  trace and NS lookup ok any help on what to check and how to diagnose the Problem would be awesome
Core2
Model   TP-LINK TL-WR703N v1
Firmware Version   OpenWrt Barrier Breaker r40351 / LuCI Trunk (svn-r9964)
Kernel Version   3.10.34
Local Time   Fri Apr 18 19:16:56 2014
Uptime   0h 57m 18s
Load Average   

[Firmware Version] => 20140411
cgminer: d73ac70
cgminer-openwrt-packages: 9285c46
luci: c06eb57
Socket connect failed: Connection refused

? I don't remember seeing this Socket connect failed before ?
I have Double check the newworking and it looks good to me,

Chip Frequency is set to 1300 like before

let me knw what I should Check Next
Thanks danny


Hi,

I have the same problem:

[Firmware Version] => 20140329
cgminer: 698d677
cgminer-openwrt-packages: aadd747+
luci: 346e3e7+
Socket connect failed: Connection refused

Please help... I have the sensation that we have damaged something hardware...

I have already reset several times, ref lashed, nothing... cgminer does not start.



I can help both of you all you have to do is Msg me when your online and ready to get these working

millergroup
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 3


View Profile
May 05, 2014, 11:16:12 PM
 #527

TP-LINK TL-WR703N v1
Firmware Version   OpenWrt Barrier Breaker r38816 / LuCI Trunk (svn-r9945)
Kernel Version   3.10.18

[Firmware Version] => 20140329
cgminer: 698d677
cgminer-openwrt-packages: aadd747+
luci: 346e3e7+


Image attached,

On the cgminer status page, I am missing the first row of the status page on all my Avalon's. I can't see HW etc. Please help.

Thank you!


http://mgwebsites.com/miner.JPG
kindUser
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 7


View Profile
May 06, 2014, 01:03:51 PM
 #528

Hi guys!
      
I have the following problem:
In cgminer written that their hashrate about 800 GHash. The problem is that on the pool hashrate between 500 and 600 GHash.

It seems to me that the problem is # Discarded in 2 times more than # Accepted. My pool it's Slash.
millergroup
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 3


View Profile
May 07, 2014, 07:49:20 PM
 #529

    
Re: Official Avalon Technical Support

Is there any support here gentlemen?
gjpminingco
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 350


Co-Owner Of DCMCo-Op Mining Farm at 3.5 th/s


View Profile WWW
May 09, 2014, 12:59:53 PM
 #530

sorry all i have been AFK from the thread and I will be able to help again tomorrow. I apologize for the lack of attention on the thread but i will be back tomorrow to help everyone

Angela8488
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 130


View Profile
May 09, 2014, 04:35:33 PM
 #531

Avalon rig is not worth buying, high power consumption, and noise and heat are very poor, I'll never buy ngzhang's products,
gjpminingco
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 350


Co-Owner Of DCMCo-Op Mining Farm at 3.5 th/s


View Profile WWW
May 10, 2014, 06:51:57 AM
 #532

Actually Not true the New Avalon 3 units have very low noise and the Heat is very manageable

FunkiMonki
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 4


View Profile
May 10, 2014, 05:06:51 PM
 #533

Hello,

Feel free to skip to the questions.

The Story so far...

I bought what I thought was a kosher Batch 2 Avalon Miner. The seller has gone quiet since I mentioned some of these problems I've been having since it arrived Thursday - I've had no replies since the tracking number. So bang goes my 'support' promise.

What I got was a silver case (not black as shown in sales picture), with a lot of rattling. I payed over the odds, and I kept getting please wait messages when I asked about delivery - which ending up taking 4 weeks. I did get a tracking number 1 week ago from Hong-Kong - yet this was supposed to have been purchased from England.... yep.. not kosher. I was orginally given a line about people refunding CC after purchase so seller asked me to wait 2 weeks before he'd deliver. I've been scammed before with something similar so this made sense.

I had to find screws for heatsinks (One wasn't screwed in at all the other had 3 screws in.. I found 4 screws loose inside the case!). The TP Link 703n was also loose inside the case.

I then discovered on powering it on that the red light meant a power issue. And joy.. many of the power cables were loose/badly seated. One connector PCI-E was split which I've replaced. The PSU in the picture I bought from was a 1000W Antec.. I have some chinese written un-brand in there, but it is '1000W' rated according to the sticker.  

I then had to disconnect and manually flash the TP703n as even when resetting using the button on the TP Link & using IPScan to find any address  - (including the 2 different address ranges hand written on the back of the box) Finally in on 198.168.0.100!

I can't use Avalon2 images as it will not connect though.(Socket connect failed: Connection refused)
I have got it running using Avalon WRT image 20140227 (Off the Avalon Wiki: https://en.bitcoin.it/wiki/Avalon)
A ck.kolivas.org -20140329 image was mining  - but it didn't produced any Summary Statistic - everything else worked. That took me to 3am Friday morning. Yawn.

The Goods

Last night I had a play around - It is mining 16 miners /10 chips /1400 freq producing an unstable 195-215GH. Any lower or higher it produces less hashing. It's been running fine since then. Uptime of 10hrs since my last adjustment.

It has two blades with A3255 chips on (2x8/10)
It has Avalon Project V1.5 PDU and ControlUnit

Now running:
OpenWrt Barrier Breaker r39380 / LuCI Trunk (svn-r9957)
[Firmware Version] => 20140227
cgminer: 4.0.0
cgminer-openwrt-packages: bb677a2+
luci: d2fe67a

I have some resulting  questions though:

Big Questions

1) I'm assuming at this point this is just a batch 1 type clone with 55nm chips given all the information I find inside. Could I even downgrade to a 750/850and still run this?  I have a soft spot for Corsair RM850s which run very efficient.

2) According to an IRC from xiangfu post I read the HW errors isn't HW errors but something to do with VarDiff mining?  It's running about 10x 'HW' Vs Accepted

3)How do I reduce the number of discards?? (Which is around 6-7%!) No other coinmining kit I've used has anything like this problem so I know I've missed something. Avalon --config options?

Little Niggling Questions

4) It has NO fan speeds showing? - yet all 3 fans are connected? And yes I can hear them! All the cables look intact inside. I don't have any 3-pin connectors on my main PC to cross test. The fans are also not on the sides of the case but have been glued/screwed onto the heatsinks with only 1 attached to the casing.

5) It is showing 1 temp sensor, but there's only 1 inside and space for 1 more, yet 3 spaces on the screen? I don't believe it's 21C in there as its hot. Is there somewhere better I can glue gun the sensor than the outside of the top heatsink.

6) The TP-LINK WR703N doesn't have a wireless antenna soldered on like my Antminer or the Avalon Pics. I could solder a spare on from parts inside some old laptops - but there's a little chip over the two connectors were I can see the cable soldered online across two points on the unit. Any ideas? It won't connect stable over Wifi - but it it happy running off a old wireless repeater.

Thanks for your time!

Any suggestions would be great. I seriously feel better for looking at what I've managed, even if I don't make any other progress!

I fear I've been stuck with someones used and abused clone. It's a good job I have some skill in solving problems. I was looking to minimize power costs long term - doesn't look like I can get voltage thing to work on this.

Internet should have a #drunk --lock option. I'm hoping they reply by Monday. Otherwise I'll be posting the website details up. So much for a "Avalon Bitcoin Miner - Bitcoin Mining Rig 240 GH/S ASIC 55NM" And the company has dropped all its prices over the last month - so I'll be looking for repayment of the difference for all the problems.

Time for a beer! BTC
herbiehasher
Member
**
Offline Offline

Activity: 99


View Profile
May 16, 2014, 12:12:40 AM
 #534

Hello everyone

I lucked into this avalon CCBMC-Avalon is the Model number.
I'm a newbie when it comes to SHA Asics, but I'm familiar and comfortable with GPU rigs, Gridseeds and raspberry pies.

I traced the issue to the TP link module, yeah it's shot.
I was reading in this thread early on that I should be able to run this thing from a laptop or use my RPI.
The controller board reads Avalon Project ControlUnit V1.5.

Can anyone point me to the CGMiner version any RPI images or the like?
I just need to see if this thing even works.

Also, this thing does NOT have Jumper 5, what is is P5?  So I'm a bit confused there.

Right now when I plug the RPI into the Avalon control unit, it powers up from the USB, so that might be useful for the pi, but would the avalon behave correctly?  Right now I can boot up and log in to the RPI because I cloned an image I made for gridseeds, raspbian with cgminer for gridseed and did up my own start up script for it, so I'm hoping it could be as easy as replacing the cgminer on it for an avalon version?




millergroup
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 3


View Profile
May 16, 2014, 12:21:40 AM
 #535

Actually, there is no reason to ask questions here........................No one answers. Does anyone know of another Avalon help forum, site, IRC etc?
herbiehasher
Member
**
Offline Offline

Activity: 99


View Profile
May 16, 2014, 12:23:55 AM
 #536

oh dear.
ProfMac
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 854



View Profile
May 16, 2014, 12:33:17 AM
 #537

Hello everyone

I lucked into this avalon CCBMC-Avalon is the Model number.
I'm a newbie when it comes to SHA Asics, but I'm familiar and comfortable with GPU rigs, Gridseeds and raspberry pies.

I traced the issue to the TP link module, yeah it's shot.
I was reading in this thread early on that I should be able to run this thing from a laptop or use my RPI.
The controller board reads Avalon Project ControlUnit V1.5.

Can anyone point me to the CGMiner version any RPI images or the like?
I just need to see if this thing even works.

Also, this thing does NOT have Jumper 5, what is is P5?  So I'm a bit confused there.

Right now when I plug the RPI into the Avalon control unit, it powers up from the USB, so that might be useful for the pi, but would the avalon behave correctly?  Right now I can boot up and log in to the RPI because I cloned an image I made for gridseeds, raspbian with cgminer for gridseed and did up my own start up script for it, so I'm hoping it could be as easy as replacing the cgminer on it for an avalon version?






I bought a TP-Link 703 from Amazon, loaded the image onto it, and was able to mine on my Avalon using it.  They cost about $25.

I try to be respectful and informed.
herbiehasher
Member
**
Offline Offline

Activity: 99


View Profile
May 16, 2014, 12:54:34 AM
 #538

Hello everyone

I lucked into this avalon CCBMC-Avalon is the Model number.
I'm a newbie when it comes to SHA Asics, but I'm familiar and comfortable with GPU rigs, Gridseeds and raspberry pies.

I traced the issue to the TP link module, yeah it's shot.
I was reading in this thread early on that I should be able to run this thing from a laptop or use my RPI.
The controller board reads Avalon Project ControlUnit V1.5.

Can anyone point me to the CGMiner version any RPI images or the like?
I just need to see if this thing even works.

Also, this thing does NOT have Jumper 5, what is is P5?  So I'm a bit confused there.

Right now when I plug the RPI into the Avalon control unit, it powers up from the USB, so that might be useful for the pi, but would the avalon behave correctly?  Right now I can boot up and log in to the RPI because I cloned an image I made for gridseeds, raspbian with cgminer for gridseed and did up my own start up script for it, so I'm hoping it could be as easy as replacing the cgminer on it for an avalon version?






I bought a TP-Link 703 from Amazon, loaded the image onto it, and was able to mine on my Avalon using it.  They cost about $25.


So, you don't know how to set up cgminer for avalon on windows or rpi?
herbiehasher
Member
**
Offline Offline

Activity: 99


View Profile
May 16, 2014, 01:28:13 AM
 #539

Here we go
Avalon 2 RPI Image
https://bitcointalk.org/index.php?topic=493358
herbiehasher
Member
**
Offline Offline

Activity: 99


View Profile
May 16, 2014, 02:47:40 AM
 #540


Bah, it was also totally useless.
Pages: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 [27] 28 »
  Print  
 
Jump to:  

Sponsored by , a Bitcoin-accepting VPN.
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!