Bitcoin Forum
August 17, 2018, 11:31:52 AM *
News: Latest stable version of Bitcoin Core: 0.16.2  [Torrent].
 
   Home   Help Search Donate Login Register  
Pages: « 1 2 3 4 5 6 [7] 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 ... 78 »
  Print  
Author Topic: [ANN] Bminer: a fast Equihash/Ethash/Tensority miner for CUDA GPUs (10.1.0)  (Read 49988 times)
moozooh
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 9
Merit: 0


View Profile
December 20, 2017, 02:42:38 PM
 #121

Ah, that explains it: your power limit isn't actually in effect, which is demonstrated by the card consuming up to 161W, or 107% (not 65%), performing at 3.15 sol/J. Those are expected values for a well-made 1070. I thought the 503 sol/s at 147W was a sustained figure, which it doesn't appear to be. Got my hopes up for a second there. :D
1534505512
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1534505512

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1534505512
Reply with quote  #2

1534505512
Report to moderator
1534505512
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1534505512

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1534505512
Reply with quote  #2

1534505512
Report to moderator
1534505512
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1534505512

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1534505512
Reply with quote  #2

1534505512
Report to moderator
Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise here.
Vann
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 672
Merit: 582


View Profile
December 20, 2017, 03:06:32 PM
 #122

Ah, that explains it: your power limit isn't actually in effect, which is demonstrated by the card consuming up to 161W, or 107% (not 65%), performing at 3.15 sol/J. Those are expected values for a well-made 1070. I thought the 503 sol/s at 147W was a sustained figure, which it doesn't appear to be. Got my hopes up for a second there. Cheesy

The 65% power limit is in effect. The max power is 250 W, 250 x 0.65 = 162.5 W. As long as the extra hash is profitable the extra wattage is irrelevant.


moozooh
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 9
Merit: 0


View Profile
December 20, 2017, 03:43:51 PM
 #123

1070's max power isn't 250W, not sure where you got that from. It's 150W. Thus 65% would make it run at 98W. Yours runs at 161. You'd never be able to run it at above 180W, let alone 250.

250W is 1080Ti's max power.
NameTaken
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 630
Merit: 502


View Profile
December 20, 2017, 03:48:55 PM
 #124

1070's max power isn't 250W, not sure where you got that from. It's 150W. Thus 65% would make it run at 98W. Yours runs at 161. You'd never be able to run it at above 180W, let alone 250.

250W is 1080Ti's max power.
250W is the 1080Ti's default power limit. Max power limit you can set to is 330W or 360W if it has a 280W default limit.
Vann
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 672
Merit: 582


View Profile
December 20, 2017, 04:09:42 PM
 #125

1070's max power isn't 250W, not sure where you got that from. It's 150W. Thus 65% would make it run at 98W. Yours runs at 161. You'd never be able to run it at above 180W, let alone 250.

250W is 1080Ti's max power.

Like it says on the top of the specifications in your link, the 150 W power limit is for the reference cards. The Zotac AMP! Extreme 1070 is a dual 8-pin card with a max power of 250 W.

https://www.zotac.com/us/product/graphics_card/zotac-geforce-gtx-1070-amp-extreme#spec
moozooh
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 9
Merit: 0


View Profile
December 20, 2017, 04:20:06 PM
 #126

Oh, so they shifted the power limit for it... That makes mentioning the setting in percentage misleading. That being said, the card will throttle down hard if pushed above 180W anyway.

In either case I was originally wondering about being able to reach >500 sol/s at 3.4 sol/J; now that I know it's not a sustained figure it doesn't matter. I was thinking perhaps your card was really well-manufactured or you won the silicon lottery big time with it, but ~510 sol/s at 162W is something achievable on mine as well (~508 at 158 here).
realbminer
Member
**
Offline Offline

Activity: 225
Merit: 16


View Profile WWW
December 20, 2017, 09:44:07 PM
 #127

On my linux rig with 12 cards i'm getting a lot of "Duplicate share" messages, on windows i dont see this message. Is this normal? Question for the dev.

Yeah, me too. At least 30% of my shares are duplicates, that’s why i haven’t switched from dstm. I also run 12 GTX 1070 but on Windows, haven’t tried it in Linux.

For 30min mining almost half of the shares are rejected, this is no go for 12 cards rigs back to the old miner. Hope the dev will address this issue.

hmm.. I tested it extensively on 6 card mining rigs and did not encounter any issues. I don't have a 12 card rig right now but I'm interested in looking into it deeper.

As a work around can you please try run two bminer processes which different device IDs? For examples,


bminer -devices 0,1,2,3,4,5
bminer -devices 6,7,8,9,10,11


Please let me know the results. Thanks.

When Crypto-mining Made Fast. @realbminer on TWTR
DES_MX
Member
**
Offline Offline

Activity: 143
Merit: 13

ICOForums.net - A Cryptocurrency & ICO Forum


View Profile
December 20, 2017, 09:52:50 PM
 #128

Getting message temperature 86c, slowing down for 2 seconds.
How can I disable this?

Activity Contest  \_____◢  ICO Forums  ◣____/  Promotion Contest
New Forum for Cryptocurrency Discussion
ICO Review Contest  / ̅ ̅ ̅ ̅ ̅ ̅ ◥  ANN Thread  ◤ ̅ ̅ ̅ ̅ ̅ ̅ \  Signature Campaign
darmonal
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 1
Merit: 0


View Profile
December 20, 2017, 11:07:30 PM
 #129

Probably a noob easy question but after looking for 30 minutes I didn't find the answer so here it is. How do I append the -polling=true in the command line? AKA how do I open the command line and then append it. Whenever I click the bat command file it just starts mining but I can't type anything.

Please don't laugh. Everyone started at some point Wink
MagicSmoker
Member
**
Offline Offline

Activity: 266
Merit: 84


View Profile
December 20, 2017, 11:18:17 PM
 #130

Probably a noob easy question but after looking for 30 minutes I didn't find the answer so here it is. How do I append the -polling=true in the command line? AKA how do I open the command line and then append it. Whenever I click the bat command file it just starts mining but I can't type anything.

Please don't laugh. Everyone started at some point Wink

Right click on the .bat file and select "Edit" from the dropdown list.
QuintLeo
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1148
Merit: 1022


View Profile
December 20, 2017, 11:52:22 PM
 #131

1070's max power isn't 250W, not sure where you got that from. It's 150W. Thus 65% would make it run at 98W. Yours runs at 161. You'd never be able to run it at above 180W, let alone 250.

250W is 1080Ti's max power.

Like it says on the top of the specifications in your link, the 150 W power limit is for the reference cards. The Zotac AMP! Extreme 1070 is a dual 8-pin card with a max power of 250 W.

https://www.zotac.com/us/product/graphics_card/zotac-geforce-gtx-1070-amp-extreme#spec

 Quite a few 1070 models have a default 180 watt TDP.
 MSI makes at least 1 and I think 2 with a 240 watt TDP in their "Gaming" series.

 This is WHY I keep trying to tell folks "specify watts, NOT PERCENT" on TDP numbers as % means NOTHING unless you specify the specific card model and even THEN it's confusing.


I'm no longer legendary just in my own mind!
Like something I said? Donations gratefully accepted. LYLnTKvLefz9izJFUvEGQEZzSkz34b3N6U (Litecoin)
1GYbjMTPdCuV7dci3iCUiaRrcNuaiQrVYY (Bitcoin)
QuintLeo
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1148
Merit: 1022


View Profile
December 20, 2017, 11:57:44 PM
 #132

Can't believe how many ungrateful persons are there. Man made a free miner (with a fee, but it's free) and you are complaining like he owns you something.
No miner is perfect when it comes out, those things always need testing and polishing. I don't doubt that CPU usage will be fixed in some of the next versions.
Good job dev.

 fee to use = NOT FREE.

 Unlike EBWF where the fee is by default but can be configured to be lower or zero.


I'm no longer legendary just in my own mind!
Like something I said? Donations gratefully accepted. LYLnTKvLefz9izJFUvEGQEZzSkz34b3N6U (Litecoin)
1GYbjMTPdCuV7dci3iCUiaRrcNuaiQrVYY (Bitcoin)
QuintLeo
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1148
Merit: 1022


View Profile
December 21, 2017, 12:35:00 AM
 #133

Did some initial testing on my 1080 ti Aorus in the gaming rig - and not real impressed.

 +100 core +100 memory same as I use on EBWF

 60% (150 watt) and 70% (175 watt) TDP settings - EVENTUALLY settled in at same-to-1% higher than EBWF, but took 2+ minutes to get there.
 80% (200 watt) setting - eventually settled in at a hair LESS than EBWF after 5ish minutes of waiting for it to get there.
 90% (225 watt) setting - never got above 740 where EBWF gives 760 and took 2 mins to get to the 740 figure which didn't improve in the 5ish mins after that I waited on it.

 CPU usage showed some serious spikes on a Ryzen 1700 - not enough to be a problem on THAT CPU but I can see it causing issues on low-end dual-cores running multiple cards.

 Even where the hashrate was higher, it wasn't ENOUGH higher to make up for EBWF fee configurability.

 I'll do some testing later on lower cards, especially the 1070 ti that is my current "go-to" option for ZEC mining.


I'm no longer legendary just in my own mind!
Like something I said? Donations gratefully accepted. LYLnTKvLefz9izJFUvEGQEZzSkz34b3N6U (Litecoin)
1GYbjMTPdCuV7dci3iCUiaRrcNuaiQrVYY (Bitcoin)
bigjee
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 350
Merit: 107



View Profile
December 21, 2017, 12:56:54 AM
 #134

Can someone help me with my miner.bat file

@echo OFF
SET ADDRESS=mywalletaddress
SET USERNAME=worker1
SET POOL=us1-zcash.flypool.org:3333
SET SCHEME=stratum
START "Bminer: When Crypto-mining Made Fast" bminer.exe -devices 0 -uri %SCHEME%://%USERNAME%@%POOL% -api 127.0.0.1:1880
Error: End of file. Nounce


EDIT: I figured it out. Link below for sample miner.bat configuration.
https://www.bminer.me/examples/

Side note: anyway to find out average hashrate for gpu device over time please.
Thanks bminer

jyakulis
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 462
Merit: 250


Resident Retard


View Profile
December 21, 2017, 02:25:19 AM
 #135

wow impressive results for me. nice work.

For the night is dark and full of terrors
happenZ
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 88
Merit: 0


View Profile
December 21, 2017, 03:29:38 AM
 #136

Wow, really fast one. GTX 1070 530 sol/s.
stash2coin
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 100
Merit: 1


View Profile
December 21, 2017, 08:06:50 AM
 #137

On my linux rig with 12 cards i'm getting a lot of "Duplicate share" messages, on windows i dont see this message. Is this normal? Question for the dev.

Yeah, me too. At least 30% of my shares are duplicates, that’s why i haven’t switched from dstm. I also run 12 GTX 1070 but on Windows, haven’t tried it in Linux.

For 30min mining almost half of the shares are rejected, this is no go for 12 cards rigs back to the old miner. Hope the dev will address this issue.

hmm.. I tested it extensively on 6 card mining rigs and did not encounter any issues. I don't have a 12 card rig right now but I'm interested in looking into it deeper.

As a work around can you please try run two bminer processes which different device IDs? For examples,


bminer -devices 0,1,2,3,4,5
bminer -devices 6,7,8,9,10,11


Please let me know the results. Thanks.

This does seems to work no ""Duplicate share" messages, probably there is a threshold above which the threads syncing is getting messed up.
DES_MX
Member
**
Offline Offline

Activity: 143
Merit: 13

ICOForums.net - A Cryptocurrency & ICO Forum


View Profile
December 21, 2017, 08:50:30 AM
 #138

Bump. Can someone advise how to disable artificial throttling in miner in bat file, as I have reference cards (Titan Xp) and they do get to 86c normally...

Getting message temperature 86c, slowing down for 2 seconds.
How can I disable this?


Activity Contest  \_____◢  ICO Forums  ◣____/  Promotion Contest
New Forum for Cryptocurrency Discussion
ICO Review Contest  / ̅ ̅ ̅ ̅ ̅ ̅ ◥  ANN Thread  ◤ ̅ ̅ ̅ ̅ ̅ ̅ \  Signature Campaign
NameTaken
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 630
Merit: 502


View Profile
December 21, 2017, 08:57:01 AM
 #139

Bump. Can someone advise how to disable artificial throttling in miner in bat file, as I have reference cards (Titan Xp) and they do get to 86c normally...

Getting message temperature 86c, slowing down for 2 seconds.
How can I disable this?

https://www.bminer.me/references/

Quote
-max-temperature int   85   Hard limits of the temperature of the GPUs. BMiner slows down itself when the temperautres of the devices exceed the limits.
DES_MX
Member
**
Offline Offline

Activity: 143
Merit: 13

ICOForums.net - A Cryptocurrency & ICO Forum


View Profile
December 21, 2017, 11:35:28 AM
 #140

Great thanks.
So what's the syntax in bat file?

SET MAX-TEMPERATURE INT=95

for example

Activity Contest  \_____◢  ICO Forums  ◣____/  Promotion Contest
New Forum for Cryptocurrency Discussion
ICO Review Contest  / ̅ ̅ ̅ ̅ ̅ ̅ ◥  ANN Thread  ◤ ̅ ̅ ̅ ̅ ̅ ̅ \  Signature Campaign
Pages: « 1 2 3 4 5 6 [7] 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 ... 78 »
  Print  
 
Jump to:  

Sponsored by , a Bitcoin-accepting VPN.
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!