ManeBjorn
Legendary
Offline
Activity: 1288
Merit: 1004
|
|
May 16, 2014, 02:02:09 AM |
|
Thanks. I am trying to get it to solo mine with my GPU's. I have the wallet running in server mode just like any other solo mining but for some reason I keep getting this error msg. [2014-05-15 22:00:00] Pool 0 slow/down or URL or credentials invalid [2014-05-15 22:01:00] No servers were found that could be used to get work from Here is my conf for the wallet. rpcuser=user rpcpassword=123 addnode=162.13.95.28 rpcallowip=127.0.0.1 rpcport=3136 port=3133 server=1 gen=1
Hmmm.. I solo mined for about 2 days on a CPU back in the day. I recall there being some type of server setting? Like server 1? Can't recall off hand, but I may be able to find something out. does anyone have a good setup for Sapphire 280X Dual's for solo mining?? Yes I know solo mining is nuts but I want to test it and see if I can get it to work. I keep getting this error. [2014-05-15 17:10:12] Started vertminer 0.5.3 [2014-05-15 17:10:12] Started vertminer 0.5.3 [2014-05-15 17:10:12] Probing for an alive pool [2014-05-15 17:10:16] Pool 0 slow/down or URL or credentials invalid
This is my init. Yes the wallet is open. vertminer --scrypt-vert -o 127.0.0.1:5989 -u user -p password Thanks for the help.
|
|
|
|
mzahor
Newbie
Offline
Activity: 43
Merit: 0
|
|
May 16, 2014, 04:49:01 AM |
|
I've created PHP script that connects to cgminer / vertminer and in cycle changing GPU / MEM freq and reads hash rate -> and all is written into log file.
You can find this way the best GPU/MEM freq. combination It will use aticonfig for freq. modding
Usage: php ./findOptimalFreq.php gpu_id gpu_from gpu_to memory_from memory_to freq_increment delay_sec
gpu_id - which GPU gpu_from - gpu freq. min gpu_to - gpu freq. max memory_from memory_to freq_incremenet - freq. increment step delay_sec - how long after changing freq will system wait to settle down hash rate
<?php # # Sample Socket I/O to CGMiner API # function getsock($addr, $port) { $socket = null; $socket = socket_create(AF_INET, SOCK_STREAM, SOL_TCP); if ($socket === false || $socket === null) { $error = socket_strerror(socket_last_error()); $msg = "socket create(TCP) failed"; echo "ERR: $msg '$error'\n"; return null; }
$res = socket_connect($socket, $addr, $port); if ($res === false) { $error = socket_strerror(socket_last_error()); $msg = "socket connect($addr,$port) failed"; echo "ERR: $msg '$error'\n"; socket_close($socket); return null; } return $socket; } # # Slow ... function readsockline($socket) { $line = ''; while (true) { $byte = socket_read($socket, 1); if ($byte === false || $byte === '') break; if ($byte === "\0") break; $line .= $byte; } return $line; } # function request($cmd) { $socket = getsock('127.0.0.1', 4028); if ($socket != null) { socket_write($socket, $cmd, strlen($cmd)); $line = readsockline($socket); socket_close($socket);
if (strlen($line) == 0) { echo "WARN: '$cmd' returned nothing\n"; return $line; }
print "$cmd returned '$line'\n";
if (substr($line,0,1) == '{') return json_decode($line, true);
$data = array();
$objs = explode('|', $line); foreach ($objs as $obj) { if (strlen($obj) > 0) { $items = explode(',', $obj); $item = $items[0]; $id = explode('=', $items[0], 2); if (count($id) == 1 or !ctype_digit($id[1])) $name = $id[0]; else $name = $id[0].$id[1];
if (strlen($name) == 0) $name = 'null';
if (isset($data[$name])) { $num = 1; while (isset($data[$name.$num])) $num++; $name .= $num; }
$counter = 0; foreach ($items as $item) { $id = explode('=', $item, 2); if (count($id) == 2) $data[$name][$id[0]] = $id[1]; else $data[$name][$counter] = $id[0];
$counter++; } } }
return $data; }
return null; } #
if (isset($argv) and count($argv) > 1) { // $r = request($argv[1]); $gpu_id = $argv[1]; $engine_from = $argv[2]; $engine_to = $argv[3]; $memory_from = $argv[4]; $memory_to = $argv[5]; $increment = $argv[6]; $delay_sec = $argv[7];
} else { // $r = request('summary'); # //echo print_r($r, true)."\n"; echo "Usage: php ./findOptimalFreq.php gpu_id gpu_from gpu_to memory_from memory_to freq_increment delay_sec\n"; return 0; }
# $myFile = "./testGPU".date("Y-m-d H:i:s").".txt"; $fh = fopen($myFile, 'w'); $output = ""; for ($engine = $engine_from ; $engine <= $engine_to ; $engine += $increment ) { for ( $memory = $memory_from ; $memory <= $memory_to ; $memory += $increment ) { echo "ENGINE: $engine , MEMORY: $memory\n"; $output = "$engine,$memory,";
system("aticonfig --adapter=$gpu_id --od-setclocks=$engine,$memory"); sleep($delay_sec);
$r = request("{\"command\":\"gpu\",\"parameter\":\"$gpu_id\"}"); echo $r['GPU'][0]['MHS 5s']; $output .= $r['GPU'][0]['MHS 5s']; $output .= "\n"; fwrite($fh, $output); }
} fclose($fh);
?>
|
|
|
|
Lucky Cris
|
|
May 16, 2014, 05:31:50 AM |
|
I've created PHP script that connects to cgminer / vertminer and in cycle changing GPU / MEM freq and reads hash rate -> and all is written into log file.
Good Lawd! Is this what I think it is???
|
|
|
|
usao
Legendary
Offline
Activity: 1109
Merit: 1000
|
|
May 16, 2014, 11:32:13 AM |
|
I've created PHP script that connects to cgminer / vertminer and in cycle changing GPU / MEM freq and reads hash rate -> and all is written into log file.
Interesting, but how do I run this? Im not a programmer and dont know what PHP is. Can you provide any details on how to use this?
|
|
|
|
ManeBjorn
Legendary
Offline
Activity: 1288
Merit: 1004
|
|
May 16, 2014, 05:56:36 PM |
|
I was able to get it to run. Thanks. I am trying to get it to solo mine with my GPU's. I have the wallet running in server mode just like any other solo mining but for some reason I keep getting this error msg. [2014-05-15 22:00:00] Pool 0 slow/down or URL or credentials invalid [2014-05-15 22:01:00] No servers were found that could be used to get work from Here is my conf for the wallet. rpcuser=user rpcpassword=123 addnode=162.13.95.28 rpcallowip=127.0.0.1 rpcport=3136 port=3133 server=1 gen=1
Hmmm.. I solo mined for about 2 days on a CPU back in the day. I recall there being some type of server setting? Like server 1? Can't recall off hand, but I may be able to find something out. does anyone have a good setup for Sapphire 280X Dual's for solo mining?? Yes I know solo mining is nuts but I want to test it and see if I can get it to work. I keep getting this error. [2014-05-15 17:10:12] Started vertminer 0.5.3 [2014-05-15 17:10:12] Started vertminer 0.5.3 [2014-05-15 17:10:12] Probing for an alive pool [2014-05-15 17:10:16] Pool 0 slow/down or URL or credentials invalid
This is my init. Yes the wallet is open. vertminer --scrypt-vert -o 127.0.0.1:5989 -u user -p password Thanks for the help.
|
|
|
|
mzahor
Newbie
Offline
Activity: 43
Merit: 0
|
|
May 17, 2014, 12:29:34 PM |
|
I've created PHP script that connects to cgminer / vertminer and in cycle changing GPU / MEM freq and reads hash rate -> and all is written into log file.
Interesting, but how do I run this? Im not a programmer and dont know what PHP is. Can you provide any details on how to use this? You have to install PHP on your machine and then run script : php ./script_name I'm using linux so it wasn't tested on win machine. Someone can try and report .
|
|
|
|
tageeboy
Newbie
Offline
Activity: 21
Merit: 0
|
|
May 23, 2014, 03:56:43 PM Last edit: May 23, 2014, 07:38:04 PM by tageeboy |
|
Searched for an answer so if I missed it please don't hesitate to post a link to the info I am seeking. I am using BAMT to mine vert and am quite happy. Only hitch is I am not sure how I can automate the env settings export_gpu_max blah and the other one export GPU_use blah. Up to this point I have simply issued the commands in the terminal and it works but I would really like to have this auto run when the system boots up prior to the mining auto launching. I am a total Linux noob but had this done in Windows quite easily. Is it a major undertaking in Linux / BAMT? Any help would be most welcomed. Links to info would also be fine, I don't mind doing the leg work if I have a starting point. While I am at it, thanks for all the great info here. This thread has been an amazing source of information for folks like myself who are only a few months into mining.
Another quickie, I have seen different config settings for the Queue, Scan-time, and Expiry settings. I am currently using below settings. Is this correct? I mine at Simple Vert due to the merged mining options.
queue 0 scan-time 1 expiry 30 vectors 1 lookup-gap 2
Always looking to get all the juice I can from the cards so any tips would be great. My 290s get about 440 khs stable with 410 WU and the 7950s get about 275 khs with 250 wu stable. 1000/1250 I 19 dedicated mining rig
|
|
|
|
Pansyfaust
|
|
May 29, 2014, 11:01:47 AM |
|
Hello vertans
I'm having a bit of an issue mining without getting any HW errors. I am running a 3 card rig : a 7990, and two powercolor 280x's, on windows 7, 8 gigs DDR3 1600 using vertminer 0.5.3. I'm running non-aggressive clocks at -g 2 and TC 8192 w-256. I get about 370Khs per 280x and combined 680Khs on my 7990.
I cant run at TC 8193 as it gives me HW errors on all cards
Now the particular issue i'm having is that it seems one powercolour card in my rig is giving out HW errors while the others are not.
I am unsure if the card it the problem, as it is able to scrypt mine without any issues at all. Its not an issue of clocks as I can have the card mine at stock and below it still gives me HW errors.
Any tips or suggestions anyone can offer?
|
|
|
|
JWMutant
Member
Offline
Activity: 76
Merit: 10
|
|
May 31, 2014, 08:01:02 PM |
|
7950
Rock solid 306 Kh/s
--nfactor 11 --kernel psw -o stratum+tcp://us-west.multipool.us:3365 -u User.1 -p x --thread-concurrency 19712 --lookup-gap 2 --gpu-engine 1050 --gpu-memclock 1250 --api-listen --api-allow W:127.0.0.1 -w 256 -I 19 -g 1 --gpu-fan 10-100 --gpu-powertune 20 --failover-only --nfactor 11 --kernel psw -o stratum+tcp://us-east2.multipool.us:3365 -u User.1 -p x
No HW's
|
|
|
|
elialuca
Newbie
Offline
Activity: 6
Merit: 0
|
|
June 01, 2014, 02:58:55 PM |
|
Hi there, im trying to get my "old" HD6850 running with on Vertcoin but im not getting my expected Hashrate. Runnin with 8GB ram on i5-2500k (on scrypt -> 240Kh/s ) setx GPU_MAX_ALLOC_PERCENT 200 setx GPU_USE_SYNC_OBJECTS 1 vertminer.exe --scrypt-vert -u user -p x -o stratum+tcp://pool.com:0000 -v 1 -I 12 -g 2 -w 256 --thread-concurrency 6016 --gpu-fan 70 --lookup-gap 2 Im getting just 11khs instead of 90-100. I tryed to change everything but nothing helped. The best im getting is 85Kh/s + 5 HW/s with this: setx GPU_MAX_ALLOC_PERCENT 200 setx GPU_USE_SYNC_OBJECTS 1 vertminer.exe --scrypt-vert -u user -p x -o stratum+tcp://pool.com:0000 -v 1 -I 10 -g 2 -w 64 --thread-concurrency 960 --gpu-fan 70 --lookup-gap 2 Please help me!
|
|
|
|
oly1
Newbie
Offline
Activity: 56
Merit: 0
|
|
June 01, 2014, 08:52:59 PM |
|
i am trying to run 3 x 280x but return error: [2014-06-01 23:42:48] vertminer.exe: --scrypt-vert: unrecognized option setx GPU_MAX_ALLOC_PERCENT 100 setx GPU_USE_SYNC_OBJECTS 1 C:\miner\vertminer-0.5.2\vertminer.exe --scrypt-vert -o stratum+tcp://stratum.composedchaos.net:9595 -u xxx -p xxx im with vertminer 0.5.4 Any ideas where i'm wrong?
|
|
|
|
elialuca
Newbie
Offline
Activity: 6
Merit: 0
|
|
June 02, 2014, 08:51:05 AM |
|
i am trying to run 3 x 280x but return error: [2014-06-01 23:42:48] vertminer.exe: --scrypt-vert: unrecognized option setx GPU_MAX_ALLOC_PERCENT 100 setx GPU_USE_SYNC_OBJECTS 1 C:\miner\vertminer-0.5.2\vertminer.exe --scrypt-vert -o stratum+tcp://stratum.composedchaos.net:9595 -u xxx -p xxx im with vertminer 0.5.4 Any ideas where i'm wrong? Why don't you use the 0.5.2 version all use? https://bitcointalk.org/index.php?topic=466867.0 (read it all!) Try to change the .bat to this: setx GPU_MAX_ALLOC_PERCENT 200 setx GPU_USE_SYNC_OBJECTS 1 C:\miner\vertminer-0.5.2\vertminer.exe --scrypt-vert -o stratum+tcp://stratum.composedchaos.net:9595 -u xxx -p xxx -g 2 BTW you need much more RAM to run Scrypt-N ( 8Gb )
|
|
|
|
oly1
Newbie
Offline
Activity: 56
Merit: 0
|
|
June 02, 2014, 09:34:14 AM |
|
Thank you for your advice. It works perfectly. Just need to add --gpu-threads 1 to scrypt above setx GPU_MAX_ALLOC_PERCENT 200 setx GPU_USE_SYNC_OBJECTS 1 C:\miner\vertminer-0.5.2\vertminer.exe --scrypt-vert -o stratum+tcp://stratum.composedchaos.net:9595 -u xxx -p xxx -g 2 --gpu-threads 1 Now i got ~290 KH/s
|
|
|
|
serchan
Newbie
Offline
Activity: 11
Merit: 0
|
|
June 04, 2014, 09:16:41 AM |
|
- thread-concurrency: Without this set correctly, you will get many hardware errors, and a very low hashrate. Now I have zero HW errors with these settings, and a negligible number of rejects.
Set it lower than you would for scrypt mining. I was able to gain over 100 kh/s on the 290x cards by lowering the clock speed from 1030 to 935. As long as you have 4GB of RAM, you should be able to get the maximum possible hashrate. I have no trouble running three-card 7950 and 7970 rigs with only 4GB of RAM, while also maxing out the CPU for XPM mining.
I'm running vertminer 0.5.4pre2, on Ubuntu 12.04 LTS.
Here are my settings, separated by type of card: 7950, at 283 kh/s:"intensity" : "21", "vectors" : "1", "worksize" : "256", "kernel" : "scrypt", "lookup-gap" : "2", "thread-concurrency" : "19712", "shaders" : "0", "gpu-engine" : "990", "gpu-fan" : "5-85", "gpu-memclock" : "1250", "gpu-powertune" : "10", "gpu-vddc" : "1.075", "temp-cutoff" : "95", "temp-overheat" : "90", "temp-target" : "75", "gpu-threads" : "1", "nscrypt" : true, 7970, at 367 kh/s:NB - This card needs to be run with 2 threads for optimum performance, and the intensity has to be 13."intensity" : "13", "vectors" : "1", "worksize" : "256", "kernel" : "scrypt", "lookup-gap" : "2", "thread-concurrency" : "8192", "shaders" : "0", "gpu-engine" : "1021", "gpu-fan" : "5-85", "gpu-memclock" : "1500", "gpu-memdiff" : "0", "gpu-powertune" : "20", "gpu-vddc" : "1.081", "temp-cutoff" : "95", "temp-overheat" : "85", "temp-target" : "75", "auto-fan" : true, "expiry" : "120", "gpu-threads" : "2", "nscrypt" : true, R9 290x, at 456 kh/s:NB - For this card, it's crucial to keep the temperature below 92º, because above that temp, the engine clock speed will start to drop. Don't forget to set powertune to 25, not 20!"intensity" : "21", "vectors" : "1", "worksize" : "512", "kernel" : "scrypt", "lookup-gap" : "2", "thread-concurrency" : "27000", "shaders" : "0", "gpu-engine" : "935", "gpu-fan" : "5-85", "gpu-memclock" : "1350", "gpu-memdiff" : "0", "gpu-powertune" : "25", "gpu-vddc" : "0.000", "temp-cutoff" : "100", "temp-overheat" : "97", "temp-target" : "85", "auto-fan" : true, "gpu-threads" : "1", "nscrypt" : true, THANK YOU THANK YOU.. Your config solved problem with hd 7970 having only 280Khs. Lot of people have same problem. The reason is that you need to set gpu-engine to lower frequency as you are used to from regular scrypt. Thank you:)[/list][/list]
|
|
|
|
Gigabash
Newbie
Offline
Activity: 1
Merit: 0
|
|
June 05, 2014, 05:39:35 AM |
|
Hello everybody Have 1 question about vertco.in work. I use vertminer 5.3 and have 1.5 Mh/s. I start mining and check "Dashboard" and "My workers". All right, I see 1500kH/s in both items. But after 5 minutes in "My workers" stream decrease to 1 kH/s. In "Dashboard" it still 1500 kH/s. No HW errors, no Rejected... and very slow stream of Accepted. What does it mean?
{ "pools" : [ { "url" : "stratum+tcp://stratum.vertco.in:8080", "user" : "xxxxxx.1", "pass" : "xxxxx" }
] , "intensity" : "19", "vectors" : "1", "worksize" : "256", "lookup-gap" : "2", "thread-concurrency" : "21500", "shaders" : "2560", "gpu-engine" : "1000,1000,1000,1000", "gpu-fan" : "0-0", "gpu-memclock" : "1400,1400,1400,1400", "gpu-memdiff" : "0", "gpu-powertune" : "0", "gpu-vddc" : "0.000", "temp-cutoff" : "95", "temp-overheat" : "85", "temp-target" : "75", "api-mcast-port" : "4028", "api-port" : "4028", "expiry" : "120", "gpu-dyninterval" : "7", "gpu-platform" : "0", "gpu-threads" : "1", "log" : "5", "no-pool-disable" : true, "queue" : "1", "scan-time" : "10", "scrypt-vert" : true, "temp-hysteresis" : "3", "shares" : "0", "kernel-path" : "/usr/local/bin" }
|
|
|
|
BossBee
|
|
June 06, 2014, 08:28:55 PM |
|
Has anyone the perfect vert settings for a sapphire R9 280x ?
Help much appreciated thx
|
|
|
|
hero18688
|
|
June 09, 2014, 08:55:26 AM |
|
- thread-concurrency: Without this set correctly, you will get many hardware errors, and a very low hashrate. Now I have zero HW errors with these settings, and a negligible number of rejects.
Set it lower than you would for scrypt mining. I was able to gain over 100 kh/s on the 290x cards by lowering the clock speed from 1030 to 935. As long as you have 4GB of RAM, you should be able to get the maximum possible hashrate. I have no trouble running three-card 7950 and 7970 rigs with only 4GB of RAM, while also maxing out the CPU for XPM mining.
I'm running vertminer 0.5.4pre2, on Ubuntu 12.04 LTS.
Here are my settings, separated by type of card: 7950, at 283 kh/s:"intensity" : "21", "vectors" : "1", "worksize" : "256", "kernel" : "scrypt", "lookup-gap" : "2", "thread-concurrency" : "19712", "shaders" : "0", "gpu-engine" : "990", "gpu-fan" : "5-85", "gpu-memclock" : "1250", "gpu-powertune" : "10", "gpu-vddc" : "1.075", "temp-cutoff" : "95", "temp-overheat" : "90", "temp-target" : "75", "gpu-threads" : "1", "nscrypt" : true, 7970, at 367 kh/s:NB - This card needs to be run with 2 threads for optimum performance, and the intensity has to be 13."intensity" : "13", "vectors" : "1", "worksize" : "256", "kernel" : "scrypt", "lookup-gap" : "2", "thread-concurrency" : "8192", "shaders" : "0", "gpu-engine" : "1021", "gpu-fan" : "5-85", "gpu-memclock" : "1500", "gpu-memdiff" : "0", "gpu-powertune" : "20", "gpu-vddc" : "1.081", "temp-cutoff" : "95", "temp-overheat" : "85", "temp-target" : "75", "auto-fan" : true, "expiry" : "120", "gpu-threads" : "2", "nscrypt" : true, R9 290x, at 456 kh/s:NB - For this card, it's crucial to keep the temperature below 92º, because above that temp, the engine clock speed will start to drop. Don't forget to set powertune to 25, not 20!"intensity" : "21", "vectors" : "1", "worksize" : "512", "kernel" : "scrypt", "lookup-gap" : "2", "thread-concurrency" : "27000", "shaders" : "0", "gpu-engine" : "935", "gpu-fan" : "5-85", "gpu-memclock" : "1350", "gpu-memdiff" : "0", "gpu-powertune" : "25", "gpu-vddc" : "0.000", "temp-cutoff" : "100", "temp-overheat" : "97", "temp-target" : "85", "auto-fan" : true, "gpu-threads" : "1", "nscrypt" : true, I tried this conf with my 6-290x rig but 2 of them is failed to run indicating off.There is 8gb system ram here.[/list][/list]
|
|
|
|
poiuty
|
|
June 16, 2014, 08:45:43 AM Last edit: June 16, 2014, 08:27:31 PM by poiuty |
|
Hi. A few days ago I bought R9 290 and get 440Kh/s. But also get many stale shares ( on p2pool ~10%, on give-me-coins ~5%). "kernel": "alexkarnew", "xintensity" : "256", "algorithm" : "adaptive-n-factor", "lookup-gap" : "2", "worksize" : "512", "thread-concurrency" : "29560", "gpu-threads" : "1", "gpu-engine" : "1000", "gpu-memclock" : "1500", "gpu-fan" : "25-85", Tried to set gpu-threads 2. Get ~427Kh/s and very very few rejects. "kernel": "alexkarnew", "xintensity" : "4", "algorithm" : "adaptive-n-factor", "lookup-gap" : "2", "worksize" : "256", "thread-concurrency" : "11013", "gpu-threads" : "2", "gpu-engine" : "990", "gpu-memclock" : "1500", "gpu-fan" : "25-85", I think that can get more Kh/s. And I'm trying to find the best value thread-concurrency. Maybe someone knows the value?
|
|
|
|
Lestat
Newbie
Offline
Activity: 10
Merit: 0
|
|
June 20, 2014, 04:48:33 AM |
|
Hello folks! Do you have any idea if I can mine Vertcoin with an ASIC miner? And if it's possible, can you please help me? I tried to mine it with vertminer, cgminer, but none worked for me.
Thank you.
|
|
|
|
nwfella
Legendary
Offline
Activity: 1610
Merit: 1000
Well hello there!
|
|
June 20, 2014, 05:35:35 AM |
|
Was just thinking about grabbing one of my old GPU rigs and firing it up to mine vertcoin to see whether or not I could turn a small profit. This thread is exactly what I was hoping for to make things alot quicker.
|
¯¯̿̿¯̿̿'̿̿̿̿̿̿̿'̿̿'̿̿̿̿̿'̿̿̿)͇̿̿)̿̿̿̿ '̿̿̿̿̿̿\̵͇̿̿\=(•̪̀●́)=o/̵͇̿̿/'̿̿ ̿ ̿̿
Gimme the crypto!!
|
|
|
|