Bitcoin Forum
December 15, 2018, 01:26:13 AM *
News: Latest Bitcoin Core release: 0.17.0 [Torrent].
 
   Home   Help Search Login Register More  
Pages: « 1 ... 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 [130] 131 132 133 134 »
  Print  
Author Topic: GekkoScience Compac BM1384 Stickminer Official Support Thread  (Read 265924 times)
Kommandotolken
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 3
Merit: 0


View Profile
June 22, 2017, 02:46:25 PM
 #2581

I am running cgminer-gekko win32. I have installed the zadiq winUSB driver. When I start cgminer and try to enable the gekkoscience it says  [2017-06-22 15:17:38.210] Icarus detect (1:11) failed to initialise (incorrect device?)
 [2017-06-22 15:17:38.434] USB init, open device failed, err -3, you don't have privilege to access - GEK device 1:11
 [2017-06-22 15:17:38.439] See README file included for help
 [2017-06-22 15:17:38.440] Gekko detect (1:11) failed to initialise (incorrect device?)
Sometimes it says "AMU" instead of "GEK".

Why is that? I have trouble looking upp err -3.
1544837173
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1544837173

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1544837173
Reply with quote  #2

1544837173
Report to moderator
PLAY NOW
Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise here.
1544837173
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1544837173

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1544837173
Reply with quote  #2

1544837173
Report to moderator
1544837173
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1544837173

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1544837173
Reply with quote  #2

1544837173
Report to moderator
sidehack
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1904
Merit: 1312

Curmudgeonly hardware guy


View Profile
June 22, 2017, 02:54:51 PM
 #2582

Go get VH's build in the 2Pac support thread. It's a better driver and is backward-compatible with the Compac.

Also, did you see the README file for help?

Got a new 28-135GH stick miner!
Currently in development - 100+GH USB stick; 800GH 60W pod; 6TH volt-adjustable S1/3/5 upgrade kit
Server PSU interface boards and cables. USB and small-scale miners. Hardware hosting, advice and odd-jobs. Supporting the home miner community since 2013 - http://www.gekkoscience.com
Kommandotolken
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 3
Merit: 0


View Profile
June 22, 2017, 08:03:19 PM
 #2583

Go get VH's build in the 2Pac support thread. It's a better driver and is backward-compatible with the Compac.

Also, did you see the README file for help?

Yes, I tried to read the README file but the format was so strange it was hard to locate and read stuff in it.
Oneshop
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 3
Merit: 0


View Profile
June 25, 2017, 04:19:51 PM
 #2584

Hi, can someone help me?

My cgminer can't detect my gekko although i have made all the instruction i guess...
I'm running on win 8, i also have installed cgminer on http://[Suspicious link removed]/2pac-devices which is written on the instruction as i received my gekko..

I don't know what seems to be the problem... I have also tried the instruction on the above post but my cgminer really can't detect my gekko...
in2tactics
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 569
Merit: 500



View Profile
June 26, 2017, 12:27:38 AM
 #2585

Hi, can someone help me?

My cgminer can't detect my gekko although i have made all the instruction i guess...
I'm running on win 8, i also have installed cgminer on http://[Suspicious link removed]/2pac-devices which is written on the instruction as i received my gekko..

I don't know what seems to be the problem... I have also tried the instruction on the above post but my cgminer really can't detect my gekko...
Are you using the Compac or the 2Pac?

Casual Miner: 3x 2PAC and 3x Moonlander 2
Retired HW: 2x AntMiner S7-LN, 5x AntMiner U1, 2x ASICMiner Block Erupter Cube, 4x AntMiner S3, 4x AntMiner S1, GAW Black Widow, and ZeusMiner Thunder X6
ab1jx
Member
**
Offline Offline

Activity: 64
Merit: 10


View Profile WWW
June 26, 2017, 12:01:41 PM
 #2586

Try hotplugging it, that is just plug it in with cgminer running.  There seems to be a different detection process at work when you do that.  On my Raspberry Pi under Linux if I've made some major configuration change I'll have to do that once then it'll be fine for weeks.
lemmings
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 2
Merit: 0


View Profile
July 29, 2017, 09:55:00 PM
 #2587

Hi,

I'm having troubles getting the 2Pac Stick to work.

[root@miner01 ~]# cgminer -n
 [2017-07-29 23:50:09.551] USB all: found 6 devices - listing known devices
.USB dev 0: Bus 3 Device 2 ID: 10c4:ea60
  Manufacturer: 'GekkoScience'
  Product: '2Pac BM1384 Bitcoin Miner'                   
 [2017-07-29 23:50:09.551] 1 known USB devices                   

lsusb also detects the stick fine:
Bus 003 Device 002: ID 10c4:ea60 Cygnal Integrated Products, Inc. CP210x UART Bridge / myAVR mySmartUSB light

but

[root@miner01 ~]# cgminer -o stratum+tcp://xxx:3333 --user xxx.Miner01 --pass abc --compac-freq 150

is not detecting the stick:

 [2017-07-29 23:53:34.896] Started cgminer 4.9.2                   
 [2017-07-29 23:53:35.147] No devices detected!                   
 [2017-07-29 23:53:35.147] Waiting for USB hotplug devices or press q to quit                   
 [2017-07-29 23:53:35.147] Probing for an alive pool                   
 [2017-07-29 23:53:35.285] Pool 0 difficulty changed to 2048                   
 [2017-07-29 23:53:36.147] Network diff set to 860G                   
(5s):0.000 (1m):0.000 (5m):0.000 (15m):0.000 (avg):0.000h/s         


hot plugging does not help.

What's wrong?

cheers

lemmings
ZedZedNova
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 481
Merit: 262

Ooh La La, C'est Zoom!


View Profile
July 29, 2017, 09:59:34 PM
 #2588

Hi,

I'm having troubles getting the 2Pac Stick to work.

[root@miner01 ~]# cgminer -n
 [2017-07-29 23:50:09.551] USB all: found 6 devices - listing known devices
.USB dev 0: Bus 3 Device 2 ID: 10c4:ea60
  Manufacturer: 'GekkoScience'
  Product: '2Pac BM1384 Bitcoin Miner'                   
 [2017-07-29 23:50:09.551] 1 known USB devices                   

lsusb also detects the stick fine:
Bus 003 Device 002: ID 10c4:ea60 Cygnal Integrated Products, Inc. CP210x UART Bridge / myAVR mySmartUSB light

but

[root@miner01 ~]# cgminer -o stratum+tcp://xxx:3333 --user xxx.Miner01 --pass abc --compac-freq 150

is not detecting the stick:

 [2017-07-29 23:53:34.896] Started cgminer 4.9.2                   
 [2017-07-29 23:53:35.147] No devices detected!                   
 [2017-07-29 23:53:35.147] Waiting for USB hotplug devices or press q to quit                   
 [2017-07-29 23:53:35.147] Probing for an alive pool                   
 [2017-07-29 23:53:35.285] Pool 0 difficulty changed to 2048                   
 [2017-07-29 23:53:36.147] Network diff set to 860G                   
(5s):0.000 (1m):0.000 (5m):0.000 (15m):0.000 (avg):0.000h/s         


hot plugging does not help.

What's wrong?

cheers

lemmings

Try on this message thread:
https://bitcointalk.org/index.php?topic=1764803.0

ethOS GPU mining rig Stats || L3+ mining and WTT Tokens @ Giga-Watt
-=O=-
Digital Ocean is where my Masternodes run Digital Ocean Referral Link
lemmings
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 2
Merit: 0


View Profile
July 29, 2017, 10:59:07 PM
 #2589

Hi,

I'm having troubles getting the 2Pac Stick to work.

<...>

Try on this message thread:
https://bitcointalk.org/index.php?topic=1764803.0


Thanks ZedZedNova, looks like the cgminer release 4.9.2 I'd installed did not support the 2Pac - but vh's 4.10.0 did.

now it works better ;-)

cheers

lemmings
Spiritminer
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 5
Merit: 0


View Profile
July 31, 2017, 11:52:48 PM
 #2590

I'm a newbie and I'm trying my hand at mining. I have a gekko science 2pac running cgminer 4.10.0-windows-gekko-495461c on a windows 10 64 bit machine with the miner plugged directly into the pc.  I created a .bat file.   cgminer.exe -scrypt -o s1.theblocksfactory.com:9004 -u XXXXX -p XXX   When I run the script I'm getting

Stratum from pool 0 detected new block at height xxxxxx
Network diff set to xxxxx


over and over again.

the miner recognizes the 2pac and the led is blinking

0: GSD 10010994: COMPAC-2 100.00MHz HW:0 | 16.00G / 11.25Gh/s WU;157.0/m



I'm really just starting out if you cant tell Roll Eyes, any help would be much appreciated
sidehack
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1904
Merit: 1312

Curmudgeonly hardware guy


View Profile
July 31, 2017, 11:56:59 PM
 #2591

First off, it looks like you need the 2Pac support thread since you're running a 2Pac.

Second, why the -scrypt flag? Are you trying to mine litecoins?

Other than that, looks like everything is working as expected.

Got a new 28-135GH stick miner!
Currently in development - 100+GH USB stick; 800GH 60W pod; 6TH volt-adjustable S1/3/5 upgrade kit
Server PSU interface boards and cables. USB and small-scale miners. Hardware hosting, advice and odd-jobs. Supporting the home miner community since 2013 - http://www.gekkoscience.com
strada001
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 14
Merit: 0


View Profile
August 30, 2017, 09:24:45 PM
 #2592

Hello Everyone.

I'm not a Linux expert, actually my experience with either Linux or programing is near zero.

Long story short, my son and I decided to give cryptocurrency a try.... I got 2 Gekkoscience  2 pacs to start a small mining rig using a raspberry pi 3 and minera (using a youtube tutorial)

instalation went ok, geckos turn on but Minera only "see" one gecko...... I tried adjusting voltage, frequence and nothing sems to work.... it's always one or the other gecko working but never both.

how can I solve this problem??

sidehack
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1904
Merit: 1312

Curmudgeonly hardware guy


View Profile
August 30, 2017, 09:27:33 PM
 #2593

My first piece of advice would be to check in the 2Pac support thread, since you're running 2Pacs.

Got a new 28-135GH stick miner!
Currently in development - 100+GH USB stick; 800GH 60W pod; 6TH volt-adjustable S1/3/5 upgrade kit
Server PSU interface boards and cables. USB and small-scale miners. Hardware hosting, advice and odd-jobs. Supporting the home miner community since 2013 - http://www.gekkoscience.com
strada001
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 14
Merit: 0


View Profile
August 31, 2017, 11:23:13 PM
 #2594

My first piece of advice would be to check in the 2Pac support thread, since you're running 2Pacs.

Thanks.
gregho
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 7
Merit: 0


View Profile
September 07, 2017, 01:11:17 AM
 #2595

Im sorry to be that guy but can someone help me.... I've been minding for a little use gekko a raspberry pi and mineral I made it work using the following code in the terminal:

cd /var/www/minera/minera-bin/src
 
mkdir -p git/vthoang; cd git/vthoang

git clone https://github.com/vthoang/cgminer.git

cd cgminer

CFLAGS="-O2" ./autogen.sh --enable-gekko

make -j 2

cp cgminer /var/www/minera/minera-bin/custom/cgminer-vthoang

cd /var/www/minera/minera-bin/custom

since Minera updated to 0.8.0 this doesn't work anymore the nice people over at miners suggested this:
Go to /var/www/minera
Edit file build.sh
Add option --enable-icarus to line CGMINER_CONFIG
Save the file
in the same folder run the command: bash build_miner.sh cgminer

I can't figure out how I have no idea what I'm doing and any help or direction would be greatly appreciated
aarons6
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1498
Merit: 1004


View Profile
September 07, 2017, 08:34:22 AM
 #2596

Im sorry to be that guy but can someone help me.... I've been minding for a little use gekko a raspberry pi and mineral I made it work using the following code in the terminal:

cd /var/www/minera/minera-bin/src
 
mkdir -p git/vthoang; cd git/vthoang

git clone https://github.com/vthoang/cgminer.git

cd cgminer

CFLAGS="-O2" ./autogen.sh --enable-gekko

make -j 2

cp cgminer /var/www/minera/minera-bin/custom/cgminer-vthoang

cd /var/www/minera/minera-bin/custom

since Minera updated to 0.8.0 this doesn't work anymore the nice people over at miners suggested this:
Go to /var/www/minera
Edit file build.sh
Add option --enable-icarus to line CGMINER_CONFIG
Save the file
in the same folder run the command: bash build_miner.sh cgminer

I can't figure out how I have no idea what I'm doing and any help or direction would be greatly appreciated

what you posted is no help without the error messages

what happens when you make the cgminer-vthoang and why doesnt it seem to work? did you enable the custom miner in minera?
derbx
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 20
Merit: 0


View Profile
September 09, 2017, 12:19:19 PM
 #2597

Thanks a lot! got mine up and running thanks to this guide Tongue
gregho
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 7
Merit: 0


View Profile
September 10, 2017, 01:32:41 PM
 #2598

So I follow the direction of Minera support and they told me to run the following code

cd /var/www/minera
nano build.sh
Add option --enable-icarus to line CGMINER_CONFIG
bash build_miner.sh cgminer
Use Cgminer


after doing that I get the following log:
 [2017-09-10 13:31:33.651] Send ANU voltage aab775de
 [2017-09-10 13:31:34.151] AU3 0: Send frequency 8208821c
 [2017-09-10 13:31:34.253] AU30: GetResults (amt=0 err=-7 ern=25)
 [2017-09-10 13:31:34.253] AU3 0: Send freq getstatus 84000400
 [2017-09-10 13:31:34.354] AU30: GetResults (amt=0 err=-7 ern=25)
 [2017-09-10 13:31:34.354] AU3 0: Detected Antminer U3
 [2017-09-10 13:31:34.655] AU30: GetResults (amt=0 err=-7 ern=25)
 [2017-09-10 13:31:34.656] Icarus Read: No data for 300 ms
 [2017-09-10 13:31:34.656] USB uninit AU30
 [2017-09-10 13:31:34.658] USB free AMU
 [2017-09-10 13:31:34.658] USB unlock Icarus 1-42
 [2017-09-10 13:31:34.659] ICA looking for ICA 067b:2303 but found 1a40:0101 instead
 [2017-09-10 13:31:34.659] RES: Icarus (1:42) lock=0
 [2017-09-10 13:31:34.659] ICA looking for ICA 1fc9:0083 but found 1a40:0101 instead
 [2017-09-10 13:31:34.659] USB res unlock Icarus 1-42
 [2017-09-10 13:31:34.659] ICA looking for BSC 10c4:ea60 but found 1a40:0101 instead
 [2017-09-10 13:31:34.659] ICA looking for GSC 10c4:ea60 but found 1a40:0101 instead
 [2017-09-10 13:31:34.660] ICA looking for AMU 10c4:ea60 but found 1a40:0101 instead
 [2017-09-10 13:31:34.660] ICA looking for LIN 10c4:ea60 but found 1a40:0101 instead
 [2017-09-10 13:31:34.660] ICA looking for ANU 10c4:ea60 but found 1a40:0101 instead
 [2017-09-10 13:31:34.660] ICA looking for BLT 0403:6001 but found 1a40:0101 instead
 [2017-09-10 13:31:34.660] ICA looking for LLT 0403:6001 but found 1a40:0101 instead
 [2017-09-10 13:31:34.660] ICA looking for CMR 0403:6014 but found 1a40:0101 instead
 [2017-09-10 13:31:34.661] ICA looking for CMR 0403:8350 but found 1a40:0101 instead
 [2017-09-10 13:31:34.661] ICA looking for ICA 067b:2303 but found 10c4:ea60 instead
 [2017-09-10 13:31:34.661] ICA looking for ICA 1fc9:0083 but found 10c4:ea60 instead
 [2017-09-10 13:31:34.661] ICA looking for and found BSC 10c4:ea60
 [2017-09-10 13:31:34.661] USB lock Icarus 1-55
 [2017-09-10 13:31:34.661] RES: Icarus (1:55) lock=1
 [2017-09-10 13:31:34.661] USB res lock Icarus 1-55
 [2017-09-10 13:31:34.661] RES: Icarus (1:55) lock ok=1
 [2017-09-10 13:31:34.712] USB init, kernel attached ... - BSC device 1:55
 [2017-09-10 13:31:34.712] USB init, kernel detached ifinfo 0 interface 0 successfully - BSC device 1:55
 [2017-09-10 13:31:34.715] USB init, iManufacturer mismatch - BSC device 1:55
 [2017-09-10 13:31:34.715] Found GekkoScience vs bitshopperde
 [2017-09-10 13:31:34.715] USB free BSC
 [2017-09-10 13:31:34.719] USB init, iProduct mismatch - GSC device 1:55
 [2017-09-10 13:31:34.719] Found 2Pac BM1384 Bitcoin Miner vs Compac BM1384 Bitcoin Miner
 [2017-09-10 13:31:34.720] USB free GSC
 [2017-09-10 13:31:34.730] USB init - AMU device 1:55 usbver=0110 prod='2Pac BM1384 Bitcoin Miner' manuf='GekkoScience' serial='GS-10010860'

if anyone could direct me on how to get Gekko working in Minera I would be thankful
sidehack
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1904
Merit: 1312

Curmudgeonly hardware guy


View Profile
September 10, 2017, 02:29:58 PM
 #2599

I would recommend abandoning this thread and looking elsewhere.

Specifically, the 2Pac support thread.

The software discussed in this thread is two years old. The 2Pac thread is fresh, and includes both a new build of cgminer and a completely rewritten driver that also supports the Compac and does it better than this one ever did.

So go over to the 2Pac support thread, and from within that thread use the search bar up top to search "Minera" and I bet you'll find some results.

Got a new 28-135GH stick miner!
Currently in development - 100+GH USB stick; 800GH 60W pod; 6TH volt-adjustable S1/3/5 upgrade kit
Server PSU interface boards and cables. USB and small-scale miners. Hardware hosting, advice and odd-jobs. Supporting the home miner community since 2013 - http://www.gekkoscience.com
gregho
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 7
Merit: 0


View Profile
September 11, 2017, 01:23:12 AM
 #2600

wheres that?
Pages: « 1 ... 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 [130] 131 132 133 134 »
  Print  
 
Jump to:  

Sponsored by , a Bitcoin-accepting VPN.
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!