Bitcoin Forum
September 16, 2019, 11:44:28 PM *
News: Latest Bitcoin Core release: 0.18.1 [Torrent]
 
   Home   Help Search Login Register More  
Warning: One or more bitcointalk.org users have reported that they strongly believe that the creator of this topic is a scammer. (Login to see the detailed trust ratings.) While the bitcointalk.org administration does not verify such claims, you should proceed with extreme caution.
Pages: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 [20] 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 »
  Print  
Author Topic: Genesis Mining Presents: SGMiner-GM - now with Zawawa's GG! [Updated 17/01/2017]  (Read 137549 times)
Termie
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 498
Merit: 259



View Profile
January 19, 2017, 10:59:46 PM
 #381

(XMR) Curious version... after 5.5.4 works fine, I get now something like "card X crashed - will be disabled" for every of my four cards. So hashrate = 0.0, no more useable with my RIG. Roll Eyes
Did you try to reboot? Furthermore we can't fix any bug with ZERO information.

Just done a reboot, changes nothing. A bit more infos:
Win 7/64 RIG, 1x R9 290x, 3x R9 Nano, Crimson 16.7.3
Works absolute smoothly for weeks with Claymore 9.6/.7 and SGminer 5.5.4.

5.5.5 screenshot
1568677468
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1568677468

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1568677468
Reply with quote  #2

1568677468
Report to moderator
1568677468
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1568677468

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1568677468
Reply with quote  #2

1568677468
Report to moderator
1568677468
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1568677468

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1568677468
Reply with quote  #2

1568677468
Report to moderator
Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise here.
Ursul0
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 659
Merit: 258


View Profile
January 19, 2017, 11:29:15 PM
 #382

[...]
there're also some issues with "gpu-platform". I had integrated intel enabled and setting it to "1" didnt help until I uninstalled driver for intel and after reboot it started to see AMD instead of Intel on gpu-platform =1
Sorry for that. Then your AMD platform was "0". I left "1" in there accidentally because that matches my system.

yeah I thought so too, yet the miner refused to start with any number which was not "-1" I tried running with "0", "1", "2" before starting to disable/uninstall stuff in device manager.



▄▄▄████████▄▄▄
▄██████████████████▄
▄██████████████████████▄
██████████████████████████
████████████████████████████
██████████████████████████████
██████████████████████████████
██████████████████████████████
██████████████████████████████
██████████████████████████████
████████████████████████████
██████████████████████████
▀██████████████████████▀
▀██████████████████▀
▀▀▀████████▀▀▀
   ███████
██████████
██████████
██████████
██████████
██████████
██████████
██████████
██████████
██████████
██████████
██████████
███████
BTC  ◉PLAY  ◉XMR  ◉DOGE  ◉BCH  ◉STRAT  ◉ETH  ◉GAS  ◉LTC  ◉DASH  ◉PPC
     ▄▄██████████████▄▄
  ▄██████████████████████▄        █████
▄██████████████████████████▄      █████
████ ▄▄▄▄▄ ▄▄▄▄▄▄ ▄▄▄▄▄ ████     ▄██▀
████ █████ ██████ █████ ████    ▄██▀
████ █████ ██████ █████ ████    ██▀
████ █████ ██████ █████ ████    ██
████ ▀▀▀▀▀ ▀▀▀▀▀▀ ▀▀▀▀▀ ████ ▄██████▄
████████████████████████████ ████████
███████▀            ▀███████ ▀██████▀
█████▀                ▀█████
▀██████████████████████████▀
  ▀▀████████████████████▀▀ 
✔️DICE           
✔️BLACKJACK
✔️PLINKO
✔️VIDEO POKER
✔️ROULETTE     
✔️LOTTO
manotroll
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 306
Merit: 250


View Profile
January 20, 2017, 12:56:55 AM
 #383

Could anyone pass the configuration to mine eth?
Code:
{
"pools":
[
{
"name": "Ethpool",
"url": "stratum+tcp://eth-eu1.nanopool.org:9999",
"user": "0x166a9e0778321c531e96281ee70ebf8c3d704372.test",
"pass": "x",
"profile": "eth"
}
],
"profiles":
[
{
"name": "eth",
"algorithm": "ethash",
"xintensity": "1024",
"worksize": "192",
"gpu-threads": "1"
}
],
"default-profile": "eth",
"gpu-platform": "-1",
"no-extranonce": true
}

Could you tell me what I call this file in the terminal?
Where do I find the link to download the latest version?
Would it be possible to add a readme with all these settings or even the files themselves in future versions of the program?
cryptomanman
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 24
Merit: 0


View Profile
January 20, 2017, 05:56:29 AM
 #384

I tried recompiling both with and without the ADL headers. Still not seeing fan speed or temps. Without the ADL headers it does complain during compile.  And, I have no gpu-powertune settings in my config.

So, for now have gone back to 5.5.4. Still works great and I can see my temps.  Hopefully it'll get straightened out and I'll try again.

Thanks GM team!


After moving from 5.5.4 to 5.5.5, it no longer shows gpu temp or fan speed. This is on lubuntu 16.04, amdgpu-pro 16.40, AMDSDK 3.0. And yes, I did move the required files to ADL_SDK. Any thoughts?
Hi, the difference between 5.5.4 and 5.5.5 is that the sysfs files are now opened by using the PCIe topology, i.e. if the miner fails to open the required files, then it should output something like "Failed to open /sys/bus/pci/devices/..." during startup when debugging is enabled. This was necessary in order to have the correct mapping between one GPU and it's sysfs files. Maybe you disabled this kind of GPU control during startup, i.e. just don't use --no-adl or "no-adl": true as command line argument or in the config file, if you want to have this information.
Edit: The ADL headers are no longer needed, if the binaries are used together with the AMDGPU driver.
Edit2: I figured out that gpu-powertune needs to be removed from the config if you're not using kernel 4.9 or later.
NaN_PTS
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 49
Merit: 0


View Profile
January 20, 2017, 09:20:02 AM
 #385

I tried recompiling both with and without the ADL headers. Still not seeing fan speed or temps. Without the ADL headers it does complain during compile.  And, I have no gpu-powertune settings in my config.

So, for now have gone back to 5.5.4. Still works great and I can see my temps.  Hopefully it'll get straightened out and I'll try again.

Thanks GM team!


After moving from 5.5.4 to 5.5.5, it no longer shows gpu temp or fan speed. This is on lubuntu 16.04, amdgpu-pro 16.40, AMDSDK 3.0. And yes, I did move the required files to ADL_SDK. Any thoughts?
Hi, the difference between 5.5.4 and 5.5.5 is that the sysfs files are now opened by using the PCIe topology, i.e. if the miner fails to open the required files, then it should output something like "Failed to open /sys/bus/pci/devices/..." during startup when debugging is enabled. This was necessary in order to have the correct mapping between one GPU and it's sysfs files. Maybe you disabled this kind of GPU control during startup, i.e. just don't use --no-adl or "no-adl": true as command line argument or in the config file, if you want to have this information.
Edit: The ADL headers are no longer needed, if the binaries are used together with the AMDGPU driver.
Edit2: I figured out that gpu-powertune needs to be removed from the config if you're not using kernel 4.9 or later.
Did you try the master branch? There is a fix for invalid settings, which kind of crash the kernel. Just try with a minimal config. Futhermore, sgminer compiles withouts ADL headers.
nicehash
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 859
Merit: 1003


NiceHash.com


View Profile WWW
January 20, 2017, 08:11:07 PM
 #386

NiceHash support is coming. Stay tuned.

((Coming as in, a week or two. Wolf0 and I are travelling...))

Here are releases with support for NiceHash, both CryptoNight (XMR) and DaggerHashimoto (Ethereum) are supported on NiceHash. We didn't play with Equihash (Zcash) for now since Zawawa's GG kernels are not yet competitive.

Genesis Mining is welcome to pull patches into it's GitHub repository.

https://github.com/nicehash/sgminer-gm/releases/


Best regards,
NiceHash team.

yoyo1
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 47
Merit: 0


View Profile
January 21, 2017, 11:20:21 PM
 #387


No, that doesn't fix it. It's a config issue and I need to update some other parts of the code, i.e. the kernel dislikes clocks like gpu-engine being set to 0, and gpu-powertune isn't supported by all kernels.
Edit: At least the invalid clock settings should be fixed on master. gpu-powertune needs to removed from the config on systems that do not support it.
I guess that you're using AMDGPU PRO 16.50. It does not like the eth-kernel. Maybe it helps to delete the old *.bin files and to delete line 2 in kernel/ethash.cl.

Thank you for the recomendations.
For know I have to confirm that the following config works great with both xmr and eth:
Ubuntu 16.04 kernel 4.9.4 AMDGPU PRO 16.40

Will try some more tweaks later.
cryptomanman
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 24
Merit: 0


View Profile
January 22, 2017, 12:19:51 AM
 #388

So, I enabled debug and logging so I could see. And, yes the problem is with the opening of the /sys/bus/pci/... files. I don't have much to contribute, but I do know from some other forums on setting and monitoring with the new drivers that you have to be root to access these directories. Hence I can manually set the fan speed with "echo 80 > /sys/class/DRM/card1/device/hwmon/hwmon0/pwm1" when root, but not as user or sudo.

I tried recompiling both with and without the ADL headers. Still not seeing fan speed or temps. Without the ADL headers it does complain during compile.  And, I have no gpu-powertune settings in my config.

So, for now have gone back to 5.5.4. Still works great and I can see my temps.  Hopefully it'll get straightened out and I'll try again.

Thanks GM team!


After moving from 5.5.4 to 5.5.5, it no longer shows gpu temp or fan speed. This is on lubuntu 16.04, amdgpu-pro 16.40, AMDSDK 3.0. And yes, I did move the required files to ADL_SDK. Any thoughts?
Hi, the difference between 5.5.4 and 5.5.5 is that the sysfs files are now opened by using the PCIe topology, i.e. if the miner fails to open the required files, then it should output something like "Failed to open /sys/bus/pci/devices/..." during startup when debugging is enabled. This was necessary in order to have the correct mapping between one GPU and it's sysfs files. Maybe you disabled this kind of GPU control during startup, i.e. just don't use --no-adl or "no-adl": true as command line argument or in the config file, if you want to have this information.
Edit: The ADL headers are no longer needed, if the binaries are used together with the AMDGPU driver.
Edit2: I figured out that gpu-powertune needs to be removed from the config if you're not using kernel 4.9 or later.
Did you try the master branch? There is a fix for invalid settings, which kind of crash the kernel. Just try with a minimal config. Futhermore, sgminer compiles withouts ADL headers.
manotroll
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 306
Merit: 250


View Profile
January 22, 2017, 01:30:25 AM
 #389

I found the link to download sgminer-gm-5-5-5-windows
Eth mining is working
Reporting about 25MH / s with each rx 480 8gb

It is a little slower than ethminer-0.9.41-genoil-1.1.9 which makes 31 peak MH / s more usually stays at 21MH / s
doktor83
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 1106
Merit: 582


View Profile WWW
January 22, 2017, 07:19:41 AM
 #390

Code:
[10:15:18] Started sgminer 5.5.4-gm
[10:15:18] * using Jansson 2.7


This is all I'm getting... anybody knows help? Thanks!

Same thing.
Do we need to install something beside the video driver?

Sapphire Nitro 470 8GB
Win 7 Ultimate
Crimson 16.10.3

SRBPolaris thread - HERE   |   SRBMiner thread - HERE
http://www.srbminer.com
Ursul0
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 659
Merit: 258


View Profile
January 22, 2017, 10:05:11 AM
Last edit: January 22, 2017, 12:57:20 PM by Ursul0
 #391

NiceHash support is coming. Stay tuned.

((Coming as in, a week or two. Wolf0 and I are travelling...))

Here are releases with support for NiceHash, both CryptoNight (XMR) and DaggerHashimoto (Ethereum) are supported on NiceHash. We didn't play with Equihash (Zcash) for now since Zawawa's GG kernels are not yet competitive.

Genesis Mining is welcome to pull patches into it's GitHub repository.

https://github.com/nicehash/sgminer-gm/releases/


Best regards,
NiceHash team.

Nice one! Seems to get a bit less XMR hashes (on 470: 725 instead of 738 in 5.5.5)  looks a bit more stable though...
The 100% fan seems to be gone... is it? EDIT: nope still there... which makes it totally unusable


▄▄▄████████▄▄▄
▄██████████████████▄
▄██████████████████████▄
██████████████████████████
████████████████████████████
██████████████████████████████
██████████████████████████████
██████████████████████████████
██████████████████████████████
██████████████████████████████
████████████████████████████
██████████████████████████
▀██████████████████████▀
▀██████████████████▀
▀▀▀████████▀▀▀
   ███████
██████████
██████████
██████████
██████████
██████████
██████████
██████████
██████████
██████████
██████████
██████████
███████
BTC  ◉PLAY  ◉XMR  ◉DOGE  ◉BCH  ◉STRAT  ◉ETH  ◉GAS  ◉LTC  ◉DASH  ◉PPC
     ▄▄██████████████▄▄
  ▄██████████████████████▄        █████
▄██████████████████████████▄      █████
████ ▄▄▄▄▄ ▄▄▄▄▄▄ ▄▄▄▄▄ ████     ▄██▀
████ █████ ██████ █████ ████    ▄██▀
████ █████ ██████ █████ ████    ██▀
████ █████ ██████ █████ ████    ██
████ ▀▀▀▀▀ ▀▀▀▀▀▀ ▀▀▀▀▀ ████ ▄██████▄
████████████████████████████ ████████
███████▀            ▀███████ ▀██████▀
█████▀                ▀█████
▀██████████████████████████▀
  ▀▀████████████████████▀▀ 
✔️DICE           
✔️BLACKJACK
✔️PLINKO
✔️VIDEO POKER
✔️ROULETTE     
✔️LOTTO
el_rlee
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1580
Merit: 1005



View Profile
January 22, 2017, 10:09:23 AM
 #392

Code:
[10:15:18] Started sgminer 5.5.4-gm
[10:15:18] * using Jansson 2.7


This is all I'm getting... anybody knows help? Thanks!

Same thing.
Do we need to install something beside the video driver?

Sapphire Nitro 470 8GB
Win 7 Ultimate
Crimson 16.10.3

Was a driver issue...
cryptomanman
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 24
Merit: 0


View Profile
January 22, 2017, 10:51:59 AM
 #393

Update: After playing around with some bash scripting to monitor temps and adjust clocks, I had a hunch. Tried running sgminer with sudo. Blamo! Now have temps and fan speed control in the miner!

Running as root doesn't seem like a long term solution though. Does it?  Huh No clock adjustment support either  Undecided

Also, now get this message on startup:

No sysfs pptable support for GPU0 ((null))
No sysfs pptable support for GPU1 ((null))

Good mining everybody!


So, I enabled debug and logging so I could see. And, yes the problem is with the opening of the /sys/bus/pci/... files. I don't have much to contribute, but I do know from some other forums on setting and monitoring with the new drivers that you have to be root to access these directories. Hence I can manually set the fan speed with "echo 80 > /sys/class/DRM/card1/device/hwmon/hwmon0/pwm1" when root, but not as user or sudo.

I tried recompiling both with and without the ADL headers. Still not seeing fan speed or temps. Without the ADL headers it does complain during compile.  And, I have no gpu-powertune settings in my config.

So, for now have gone back to 5.5.4. Still works great and I can see my temps.  Hopefully it'll get straightened out and I'll try again.

Thanks GM team!


After moving from 5.5.4 to 5.5.5, it no longer shows gpu temp or fan speed. This is on lubuntu 16.04, amdgpu-pro 16.40, AMDSDK 3.0. And yes, I did move the required files to ADL_SDK. Any thoughts?
Hi, the difference between 5.5.4 and 5.5.5 is that the sysfs files are now opened by using the PCIe topology, i.e. if the miner fails to open the required files, then it should output something like "Failed to open /sys/bus/pci/devices/..." during startup when debugging is enabled. This was necessary in order to have the correct mapping between one GPU and it's sysfs files. Maybe you disabled this kind of GPU control during startup, i.e. just don't use --no-adl or "no-adl": true as command line argument or in the config file, if you want to have this information.
Edit: The ADL headers are no longer needed, if the binaries are used together with the AMDGPU driver.
Edit2: I figured out that gpu-powertune needs to be removed from the config if you're not using kernel 4.9 or later.
Did you try the master branch? There is a fix for invalid settings, which kind of crash the kernel. Just try with a minimal config. Futhermore, sgminer compiles withouts ADL headers.
manotroll
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 306
Merit: 250


View Profile
January 22, 2017, 12:35:08 PM
 #394

Code:
[10:15:18] Started sgminer 5.5.4-gm
[10:15:18] * using Jansson 2.7


This is all I'm getting... anybody knows help? Thanks!

Same thing.
Do we need to install something beside the video driver?

Sapphire Nitro 470 8GB
Win 7 Ultimate
Crimson 16.10.3

Was a driver issue...

use
http://cryptomining-blog.com/wp-content/download/sgminer-gm-5-5-5-windows.zip
nicehash
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 859
Merit: 1003


NiceHash.com


View Profile WWW
January 22, 2017, 02:38:31 PM
 #395

Hello,

We are getting many requests for instructions on how to use this miner with NiceHash pool. Here are startup scripts for windows:

1) Download from here: https://github.com/nicehash/sgminer-gm/releases

2) Start for CryptoNight:

Code:
setx GPU_MAX_ALLOC_PERCENT 100

:: your nearest location
set URL=cryptonight.eu.nicehash.com:3355
::set URL=cryptonight.usa.nicehash.com:3355
::set URL=cryptonight.hk.nicehash.com:3355
::set URL=cryptonight.jp.nicehash.com:3355

:: your Bitcoin address and worker name
set USER=34HKWdzLxWBduUfJE9JxaFhoXnfC6gmePG.myrig

set ALGO=cryptonight

:: tuning options
::set PARAMS=--rawintensity 1024 -w 8 -g 1
set PARAMS=--rawintensity 512 -w 4 -g 2

sgminer.exe -k %ALGO% -o stratum+tcp://%URL% -u %USER% -p x %PARAMS%

3) Start for DaggerHashimoto:

Code:
setx GPU_MAX_ALLOC_PERCENT 100

:: your nearest location
set URL=daggerhashimoto.eu.nicehash.com:3353
::set URL=daggerhashimoto.usa.nicehash.com:3353
::set URL=daggerhashimoto.hk.nicehash.com:3353
::set URL=daggerhashimoto.jp.nicehash.com:3353

:: your Bitcoin address and worker name
set USER=34HKWdzLxWBduUfJE9JxaFhoXnfC6gmePG.myrig

set ALGO=ethash

:: tuning options
::set PARAMS=--xintensity 1024 -w 192 -g 1
set PARAMS=--xintensity 512 -w 192 -g 1

sgminer.exe -k %ALGO% -o stratum+tcp://%URL% -u %USER% -p x %PARAMS%


Best regards,
NiceHash team.

doktor83
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 1106
Merit: 582


View Profile WWW
January 22, 2017, 03:16:18 PM
 #396

Code:
[10:15:18] Started sgminer 5.5.4-gm
[10:15:18] * using Jansson 2.7


This is all I'm getting... anybody knows help? Thanks!

Same thing.
Do we need to install something beside the video driver?

Sapphire Nitro 470 8GB
Win 7 Ultimate
Crimson 16.10.3

Was a driver issue...

use
http://cryptomining-blog.com/wp-content/download/sgminer-gm-5-5-5-windows.zip

Kernels (.cl) are not from the new 5.5.5 version here, but will try it

SRBPolaris thread - HERE   |   SRBMiner thread - HERE
http://www.srbminer.com
lucasan123
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 219
Merit: 100



View Profile
January 22, 2017, 03:51:01 PM
 #397

can i mine x11 coin with this?

boysie
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 43
Merit: 0


View Profile
January 22, 2017, 04:14:21 PM
 #398

when using stratum with this pool software https://github.com/sammy007/open-ethereum-pool

I get on the pool server: Malformed stratum request from xx.xx.xx.xx: invalid character 'P' looking for beginning of value


on the client I get:

[16:11:28] thepool.domain.com slow/down or URL or credentials invalid


All I'm altering is the url in the Ethereum.bat file to the stratum address of the pool. nothing else changes.

using


sgminer 5.5.5-gm on windows,

If I leave the previous default url in there it comes with it works fine. not sure what end is wrong. pool or client, I can use lots of other miners just not this one for some strange reason.

Boysie

TomDD
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 15
Merit: 0


View Profile
January 22, 2017, 05:36:21 PM
 #399


3) Start for DaggerHashimoto:

Code:
setx GPU_MAX_ALLOC_PERCENT 100

:: your nearest location
set URL=daggerhashimoto.eu.nicehash.com:3353
::set URL=daggerhashimoto.usa.nicehash.com:3353
::set URL=daggerhashimoto.hk.nicehash.com:3353
::set URL=daggerhashimoto.jp.nicehash.com:3353

:: your Bitcoin address and worker name
set USER=34HKWdzLxWBduUfJE9JxaFhoXnfC6gmePG.myrig

set ALGO=ethash

:: tuning options
::set PARAMS=--xintensity 1024 -w 192 -g 1
set PARAMS=--xintensity 512 -w 192 -g 1

sgminer.exe -k %ALGO% -o stratum+tcp://%URL% -u %USER% -p x %PARAMS%


Best regards,
NiceHash team.

I get nothing but HW errors when trying to mine DaggerHashimoto using this miner, XMR works fine so not sure. Have messed with the intensity setting with no joy. Running 2x R9 480s 4GB at stock, have switched back to ZEC for now.
doktor83
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 1106
Merit: 582


View Profile WWW
January 22, 2017, 06:21:56 PM
 #400

Anyone in the mood to share XMR settings for 270x cards ?  Kiss

SRBPolaris thread - HERE   |   SRBMiner thread - HERE
http://www.srbminer.com
Pages: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 [20] 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 »
  Print  
 
Jump to:  

Sponsored by , a Bitcoin-accepting VPN.
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!