Bitcoin Forum
August 18, 2018, 04:46:25 PM *
News: Latest stable version of Bitcoin Core: 0.16.2  [Torrent].
 
   Home   Help Search Donate Login Register  
Pages: « 1 ... 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 [131] 132 133 134 »
  Print  
Author Topic: GekkoScience Compac BM1384 Stickminer Official Support Thread  (Read 265270 times)
aarons6
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1400
Merit: 1003


View Profile
September 07, 2017, 08:34:22 AM
 #2601

Im sorry to be that guy but can someone help me.... I've been minding for a little use gekko a raspberry pi and mineral I made it work using the following code in the terminal:

cd /var/www/minera/minera-bin/src
 
mkdir -p git/vthoang; cd git/vthoang

git clone https://github.com/vthoang/cgminer.git

cd cgminer

CFLAGS="-O2" ./autogen.sh --enable-gekko

make -j 2

cp cgminer /var/www/minera/minera-bin/custom/cgminer-vthoang

cd /var/www/minera/minera-bin/custom

since Minera updated to 0.8.0 this doesn't work anymore the nice people over at miners suggested this:
Go to /var/www/minera
Edit file build.sh
Add option --enable-icarus to line CGMINER_CONFIG
Save the file
in the same folder run the command: bash build_miner.sh cgminer

I can't figure out how I have no idea what I'm doing and any help or direction would be greatly appreciated

what you posted is no help without the error messages

what happens when you make the cgminer-vthoang and why doesnt it seem to work? did you enable the custom miner in minera?
1534610785
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1534610785

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1534610785
Reply with quote  #2

1534610785
Report to moderator
Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise here.
1534610785
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1534610785

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1534610785
Reply with quote  #2

1534610785
Report to moderator
derbx
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 20
Merit: 0


View Profile
September 09, 2017, 12:19:19 PM
 #2602

Thanks a lot! got mine up and running thanks to this guide Tongue
gregho
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 7
Merit: 0


View Profile
September 10, 2017, 01:32:41 PM
 #2603

So I follow the direction of Minera support and they told me to run the following code

cd /var/www/minera
nano build.sh
Add option --enable-icarus to line CGMINER_CONFIG
bash build_miner.sh cgminer
Use Cgminer


after doing that I get the following log:
 [2017-09-10 13:31:33.651] Send ANU voltage aab775de
 [2017-09-10 13:31:34.151] AU3 0: Send frequency 8208821c
 [2017-09-10 13:31:34.253] AU30: GetResults (amt=0 err=-7 ern=25)
 [2017-09-10 13:31:34.253] AU3 0: Send freq getstatus 84000400
 [2017-09-10 13:31:34.354] AU30: GetResults (amt=0 err=-7 ern=25)
 [2017-09-10 13:31:34.354] AU3 0: Detected Antminer U3
 [2017-09-10 13:31:34.655] AU30: GetResults (amt=0 err=-7 ern=25)
 [2017-09-10 13:31:34.656] Icarus Read: No data for 300 ms
 [2017-09-10 13:31:34.656] USB uninit AU30
 [2017-09-10 13:31:34.658] USB free AMU
 [2017-09-10 13:31:34.658] USB unlock Icarus 1-42
 [2017-09-10 13:31:34.659] ICA looking for ICA 067b:2303 but found 1a40:0101 instead
 [2017-09-10 13:31:34.659] RES: Icarus (1:42) lock=0
 [2017-09-10 13:31:34.659] ICA looking for ICA 1fc9:0083 but found 1a40:0101 instead
 [2017-09-10 13:31:34.659] USB res unlock Icarus 1-42
 [2017-09-10 13:31:34.659] ICA looking for BSC 10c4:ea60 but found 1a40:0101 instead
 [2017-09-10 13:31:34.659] ICA looking for GSC 10c4:ea60 but found 1a40:0101 instead
 [2017-09-10 13:31:34.660] ICA looking for AMU 10c4:ea60 but found 1a40:0101 instead
 [2017-09-10 13:31:34.660] ICA looking for LIN 10c4:ea60 but found 1a40:0101 instead
 [2017-09-10 13:31:34.660] ICA looking for ANU 10c4:ea60 but found 1a40:0101 instead
 [2017-09-10 13:31:34.660] ICA looking for BLT 0403:6001 but found 1a40:0101 instead
 [2017-09-10 13:31:34.660] ICA looking for LLT 0403:6001 but found 1a40:0101 instead
 [2017-09-10 13:31:34.660] ICA looking for CMR 0403:6014 but found 1a40:0101 instead
 [2017-09-10 13:31:34.661] ICA looking for CMR 0403:8350 but found 1a40:0101 instead
 [2017-09-10 13:31:34.661] ICA looking for ICA 067b:2303 but found 10c4:ea60 instead
 [2017-09-10 13:31:34.661] ICA looking for ICA 1fc9:0083 but found 10c4:ea60 instead
 [2017-09-10 13:31:34.661] ICA looking for and found BSC 10c4:ea60
 [2017-09-10 13:31:34.661] USB lock Icarus 1-55
 [2017-09-10 13:31:34.661] RES: Icarus (1:55) lock=1
 [2017-09-10 13:31:34.661] USB res lock Icarus 1-55
 [2017-09-10 13:31:34.661] RES: Icarus (1:55) lock ok=1
 [2017-09-10 13:31:34.712] USB init, kernel attached ... - BSC device 1:55
 [2017-09-10 13:31:34.712] USB init, kernel detached ifinfo 0 interface 0 successfully - BSC device 1:55
 [2017-09-10 13:31:34.715] USB init, iManufacturer mismatch - BSC device 1:55
 [2017-09-10 13:31:34.715] Found GekkoScience vs bitshopperde
 [2017-09-10 13:31:34.715] USB free BSC
 [2017-09-10 13:31:34.719] USB init, iProduct mismatch - GSC device 1:55
 [2017-09-10 13:31:34.719] Found 2Pac BM1384 Bitcoin Miner vs Compac BM1384 Bitcoin Miner
 [2017-09-10 13:31:34.720] USB free GSC
 [2017-09-10 13:31:34.730] USB init - AMU device 1:55 usbver=0110 prod='2Pac BM1384 Bitcoin Miner' manuf='GekkoScience' serial='GS-10010860'

if anyone could direct me on how to get Gekko working in Minera I would be thankful
sidehack
Legendary
*
Online Online

Activity: 1792
Merit: 1126

Curmudgeonly hardware guy


View Profile
September 10, 2017, 02:29:58 PM
 #2604

I would recommend abandoning this thread and looking elsewhere.

Specifically, the 2Pac support thread.

The software discussed in this thread is two years old. The 2Pac thread is fresh, and includes both a new build of cgminer and a completely rewritten driver that also supports the Compac and does it better than this one ever did.

So go over to the 2Pac support thread, and from within that thread use the search bar up top to search "Minera" and I bet you'll find some results.

gregho
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 7
Merit: 0


View Profile
September 11, 2017, 01:23:12 AM
 #2605

wheres that?
philipma1957
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 2198
Merit: 1292


Avalon 841 rocks


View Profile
September 11, 2017, 01:46:01 AM
 #2606

wheres that?

here you go

https://bitcointalk.org/index.php?topic=1764803.0

I mine alt coins with https://simplemining.net...
I see BTC as the super highway and alt coins as taxis and trucks needed to move transactions.
TigerCoin
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 42
Merit: 0


View Profile
September 12, 2017, 07:42:13 PM
 #2607

Default settings bouncing between 300M and 1.5G... Is this normal?  8G was advertised on the product  Huh

Also wondering how to bump this up (in terms of wattage and processing), if it's not defective.   I've messed around with many settings to no avail.  My usb is set to handle just about anything this can put out and it has ample cooling.

Cheers

*edit
Also went Zombie in under an hour. Think I might just return it
sidehack
Legendary
*
Online Online

Activity: 1792
Merit: 1126

Curmudgeonly hardware guy


View Profile
September 12, 2017, 08:58:22 PM
 #2608

Advice step number 1 - go read the first post of the 2Pac support thread as referenced above.

It'll point you toward better software. That'll probably help.

Also you might want to look at how to adjust the core voltage, if you're into that sort of thing.

wareck
Member
**
Offline Offline

Activity: 82
Merit: 10


View Profile
September 26, 2017, 02:43:48 PM
 #2609

Hello everyone
I've got an issue with one of my gekko miner (bitshopper.de version, the black one)
Firmware inside CP21XX was damaged
someone can help me and send me the .hex file ?

Best regards

Olivier
SulliJM1
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 8
Merit: 0


View Profile
September 27, 2017, 10:42:21 AM
 #2610

Hi!

Install of cgminer went smooth as hell, which I am very thankful for, considering I am a total noob.

I recently bought 2x BM1384 2pac's from eBay, from eyebootlimited.

I'm running both miners on a USB3.0 hub on a Raspberry Pi 3, running Raspbian.

Running cgminer 4.9.2 downloaded directly from this forum.

I have to use the sudo command in order to start cgminer.

The problem I am having is that cgminer will not detect the miners. I have attempted plugging a miner directly into the RPi, still no dice.

I've yet to mess with any kind of voltage settings, running at 150MHz on Nicehash's solo pool.

When I open known USB devices, it shows only one USB stick but says "Bus 1 Device 31 ID: 10c4:ea60 GekkoScience 2Pac BM1384 Bitcoin Miner inactive
2 total known USB devices"

I know the USB 3.0 hub is not the source of my grief. I've used a external hard drive as well as my mouse/keyboard receiver in all the ports, just to make sure, and all ports work just fine.

How do I fix something like this?
sidehack
Legendary
*
Online Online

Activity: 1792
Merit: 1126

Curmudgeonly hardware guy


View Profile
September 27, 2017, 12:33:18 PM
 #2611

Here, let me spell it out for you. By quoting some replies about six inches above what you just posted. Because apparently people can't read anymore.

I'm having troubles getting the 2Pac Stick to work.
...
What's wrong?

Try on this message thread:
https://bitcointalk.org/index.php?topic=1764803.0


First off, it looks like you need the 2Pac support thread since you're running a 2Pac.

My first piece of advice would be to check in the 2Pac support thread, since you're running 2Pacs.

I would recommend abandoning this thread and looking elsewhere.

Specifically, the 2Pac support thread.

The software discussed in this thread is two years old. The 2Pac thread is fresh, and includes both a new build of cgminer and a completely rewritten driver that also supports the Compac and does it better than this one ever did.

Advice step number 1 - go read the first post of the 2Pac support thread as referenced above.

It'll point you toward better software. That'll probably help.

Because you're running a 2Pac.

I think at this point I'll just stop telling people that, if you're running a 2Pac, you want to check out the 2Pac support thread. Really there's no reason not to expect a software driver written two years before the 2Pac existed, for a 3-year-old version of cgminer, to work, or because the giant text on the back of the stick says "2PAC" of course the much newer support thread with "2PAC" in the title clearly can't be the right place to ask questions. Because it's only been pointed out in pretty much half the posts from this year in this thread (a lot of which are from the manufacturer) but that's okay, doesn't mean it's good advice or anything that people should notice or pay any attention to.

powrslave
Member
**
Offline Offline

Activity: 117
Merit: 10


View Profile WWW
September 29, 2017, 10:42:33 PM
 #2612

Can someone pm me a good pool to use a single compac towards?

My best share is 1.5M and the current "blocks found diff" will never find a lottery block.

wavelengthsf
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 364
Merit: 110


View Profile
September 29, 2017, 11:18:54 PM
 #2613

Can someone pm me a good pool to use a single compac towards?

My best share is 1.5M and the current "blocks found diff" will never find a lottery block.



What is your goal with this? You can find a lottery block with any hashrate, its just very unlikely.

If you want to try and earn more, you should find a low fee pool like Kano that will pay you some dust every now and then, but nothing too extreme. You could also try to point it to multipool and get fractions of whatever the most profitable coin now is.
Wonza99
Member
**
Offline Offline

Activity: 90
Merit: 10

DeepOnion Rulz!


View Profile
October 01, 2017, 01:47:10 AM
 #2614

a question. Is it still profitable to buy one to mine alternative currencies to bitcoin today?

▌▌   Anonymous and Untraceable     ›› ››   DeepOnion  ‹‹ ‹‹     TOR INTEGRATED & SECURED    ▌▌
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬     ANN  Whitepaper  FACEBOOK  Twitter  Youtube  Forum     ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
▌▌   ••  JOIN AIRDROP 🚀  ••  |||   Download DeepOnion   |||   ✅ Verified with DeepVault    ▌▌
cavaliersrus
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 719
Merit: 500

★YoBit.Net★ 350+ Coins Exchange & Dice


View Profile
October 01, 2017, 08:54:24 PM
 #2615

i use 5 of these to mine on multipool and granted they do not bring in alot but i do have fun with them ... there all overclocked also

Wonza99
Member
**
Offline Offline

Activity: 90
Merit: 10

DeepOnion Rulz!


View Profile
October 01, 2017, 10:27:09 PM
 #2616

i use 5 of these to mine on multipool and granted they do not bring in alot but i do have fun with them ... there all overclocked also

Let's say you are close to 40 GH / s. How much would be the minimum to make it profitable?

▌▌   Anonymous and Untraceable     ›› ››   DeepOnion  ‹‹ ‹‹     TOR INTEGRATED & SECURED    ▌▌
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬     ANN  Whitepaper  FACEBOOK  Twitter  Youtube  Forum     ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
▌▌   ••  JOIN AIRDROP 🚀  ••  |||   Download DeepOnion   |||   ✅ Verified with DeepVault    ▌▌
ZedZedNova
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 454
Merit: 258

Ooh La La, C'est Zoom!


View Profile
October 03, 2017, 02:57:27 AM
 #2617

i use 5 of these to mine on multipool and granted they do not bring in alot but i do have fun with them ... there all overclocked also

Let's say you are close to 40 GH / s. How much would be the minimum to make it profitable?

That would depend on how much you paid for the miners to begin with. Then you'd have to know how much you would earn per day and then divide the cost of the miners plus the cost of the electricity to run the miners (if you even care about that) by the earnings per day. That will give you the number of days until you break even. After that point it's all profit.

Right now it looks like you would earn about 0.01 USD per day assuming 40 GH/s, 10 watts power usage, and 0.12 USD/Watt of electricity with the current price and difficulty of Bitcoin.

Here is a link to the site I used to get that info:

http://whattomine.com/asic?utf8=✓&sha256f=true&factor%5Bsha256_hr%5D=40.0&factor%5Bsha256_p%5D=10.0&factor%5Bscrypt_hash_rate%5D=504.0&factor%5Bscrypt_power%5D=800.0&factor%5Bx11_hr%5D=38000.0&factor%5Bx11_p%5D=1200.0&factor%5Bqk_hr%5D=1200.0&factor%5Bqk_p%5D=200.0&factor%5Bqb_hr%5D=1200.0&factor%5Bqb_p%5D=220.0&factor%5Bcost%5D=0.12&sort=Profitability24&volume=0&revenue=24h&factor%5Bexchanges%5D%5B%5D=&factor%5Bexchanges%5D%5B%5D=bittrex&factor%5Bexchanges%5D%5B%5D=bleutrade&factor%5Bexchanges%5D%5B%5D=bter&factor%5Bexchanges%5D%5B%5D=c_cex&factor%5Bexchanges%5D%5B%5D=cryptopia&factor%5Bexchanges%5D%5B%5D=poloniex&factor%5Bexchanges%5D%5B%5D=yobit&dataset=Main&commit=Calculate

BTC mining @ ckpool.org | ckpool mining stats || ethOS GPU mining rig Stats || L3+ mining and WTT Tokens @ Giga-Watt
-=O=-
Digital Ocean is where my Masternodes run Digital Ocean Referral Link
cavaliersrus
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 719
Merit: 500

★YoBit.Net★ 350+ Coins Exchange & Dice


View Profile
October 03, 2017, 03:43:06 AM
 #2618

right now with current overclocks at 268.75MHz im seeing about 71GH/s as for power i pay .10

i change between BCC and multipool's on these

no they dont make much but there fun little things to tinker with

marc206
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 3
Merit: 0


View Profile
October 05, 2017, 10:49:01 PM
 #2619

someone please help I have been mining with my 4 2pacs and now when i open the same exact cgminer.bat it just sits at the cmd prompt and says this.  [2017-10-05 15:45:27.057] Started cgminer 4.10.0
thats it. it doesn't load the pacs or do anything else. Not sure why its not working today. It has been working for about a week. My pc still sees the sticks. but nothing, any ideas? I have already deleted the cgminer and unzipped the same folder and tried to run it with the same results. Reset the pc. same thing.
sidehack
Legendary
*
Online Online

Activity: 1792
Merit: 1126

Curmudgeonly hardware guy


View Profile
October 05, 2017, 11:17:22 PM
 #2620

Here, let me spell it out for you. By quoting some replies about six inches above what you just posted. Because apparently people can't read anymore.

I'm having troubles getting the 2Pac Stick to work.
...
What's wrong?

Try on this message thread:
https://bitcointalk.org/index.php?topic=1764803.0


First off, it looks like you need the 2Pac support thread since you're running a 2Pac.

My first piece of advice would be to check in the 2Pac support thread, since you're running 2Pacs.

I would recommend abandoning this thread and looking elsewhere.

Specifically, the 2Pac support thread.

The software discussed in this thread is two years old. The 2Pac thread is fresh, and includes both a new build of cgminer and a completely rewritten driver that also supports the Compac and does it better than this one ever did.

Advice step number 1 - go read the first post of the 2Pac support thread as referenced above.

It'll point you toward better software. That'll probably help.

Because you're running a 2Pac.

I think at this point I'll just stop telling people that, if you're running a 2Pac, you want to check out the 2Pac support thread.

Pages: « 1 ... 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 [131] 132 133 134 »
  Print  
 
Jump to:  

Sponsored by , a Bitcoin-accepting VPN.
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!