Bitcoin Forum
January 21, 2017, 05:47:34 PM *
News: Latest stable version of Bitcoin Core: 0.13.2  [Torrent]. (New!)
 
   Home   Help Search Donate Login Register  
Pages: « 1 2 3 4 5 6 [7] 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 »  All
  Print  
Author Topic: = ClockTweak = win32 command line clock/voltage tweaking tool - NOW FREE!  (Read 64352 times)
phelix
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1680


nmc:id/phelix


View Profile
June 26, 2011, 07:55:20 PM
 #121

It was really cool to have:
1.) a sweetspot finder
2.) artefact and temperature limited overclocking control = permanent optimization

I thought about these functions quite a bit but it would take a lot of time to implement.

While artefact and sweetspot would be harder to implement, a looping display of the -r output, with the possibility of increasing fan/reducing overclock depending on temperature would be very useful; would also be a pain in the backside to code via scraping output.

Thanks for a super utility, well worth the price paid.  Grin

the problem is that the hashrate over clock is quite nonlinear. I am quite certain that in some cases slightly lower clockrate increased temperature on my system and that lower core clockrate sometimes results in  higher hashrate. This topic needs a lot of investigation...

blockchained.com ■ bitcointalk top posts
Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise here.
RedLine888
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 163



View Profile
June 27, 2011, 04:20:53 AM
 #122

Hi!

There is a problem with my HD 5870 V2 and I hope you guys wil help me.

I have 4 cards in a rig 3xGiabyte 5870 and one HD 5870 V2. Generally I run them 3x960\365 and 990\365\1.3v and set those parameters via clocktweak. Everything runs fine BUT then something happens and the fan of HD 5870 V2 suddenly lowers rpm to ~700 though in AB its shown that it is 100%. Clocktweak shows that it is only 15% of its max speed.

Afetr this I can not tweak the card via clocktweak. It says me ERROR: write_values: xxxxxxxxxx whatever I do.
But I can tweak a card via AB for example though fan still spins at ~700 rpm while displayed as 100% in AB.

All the cards are crossfired.

How to overcome this whatever it is?

If I helped and You do wanna thank:
1FoiQYVPtUwWWnrYe1oYV3GCtJP8YBe1fv
Feel free to PM if you're in a need of any help
-------------------------------------------------------------------
RedLine888
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 163



View Profile
June 27, 2011, 05:11:28 AM
 #123

This happened to another card Angry Angry Angry

One of Gigabyte cards now. Fan spins at ~1500 rpm while max is ~3500.

WTF is happening...

Help please.

If I helped and You do wanna thank:
1FoiQYVPtUwWWnrYe1oYV3GCtJP8YBe1fv
Feel free to PM if you're in a need of any help
-------------------------------------------------------------------
hawks5999
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 168



View Profile WWW
June 27, 2011, 05:17:04 AM
 #124

are you running clocktweak and AB at the same time? You'll need to exit AB before using clocktweak.

■ ▄▄▄
■ ███
■ ■  ■               
LEDGER  WALLET    ████
■■■ ORDER NOW! ■■■
              LEDGER WALLET
Smartcard security for your BTCitcoins
■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■
Decentralized. Open. Secure.
RedLine888
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 163



View Profile
June 27, 2011, 05:19:20 AM
 #125

I run clocktweak 1st, set parameters, close it and open AB. AB does not set its parameters at opening. I use it for t monitoring.

If I helped and You do wanna thank:
1FoiQYVPtUwWWnrYe1oYV3GCtJP8YBe1fv
Feel free to PM if you're in a need of any help
-------------------------------------------------------------------
phelix
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1680


nmc:id/phelix


View Profile
June 27, 2011, 09:12:48 AM
 #126

at what temperatures do you run your cards? downthrottling because of overtemp? could also be a bad fan bearing. is the load also going down?

blockchained.com ■ bitcointalk top posts
RedLine888
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 163



View Profile
June 27, 2011, 09:27:18 AM
 #127

The load stays perfect 99-100%
Tried cards one by one and everything works only when all together problems start. My OS is W7x64 SP1 soft for fan control is MSI AB (also tried Asus SmartDoc, GPU clock tool, etc.), even Asus smartDoc refuses to detect the card when its crossfired with others! Should I use dummies?

If I helped and You do wanna thank:
1FoiQYVPtUwWWnrYe1oYV3GCtJP8YBe1fv
Feel free to PM if you're in a need of any help
-------------------------------------------------------------------
spankymio
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 25


View Profile
June 27, 2011, 05:42:01 PM
 #128

While artefact and sweetspot would be harder to implement, a looping display of the -r output, with the possibility of increasing fan/reducing overclock depending on temperature would be very useful; would also be a pain in the backside to code via scraping output.

Thanks for a super utility, well worth the price paid.  Grin

the problem is that the hashrate over clock is quite nonlinear. I am quite certain that in some cases slightly lower clockrate increased temperature on my system and that lower core clockrate sometimes results in  higher hashrate. This topic needs a lot of investigation...

That doesn't make sense at all, I can see why you're having problems...
phelix
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1680


nmc:id/phelix


View Profile
June 27, 2011, 09:34:29 PM
 #129

The load stays perfect 99-100%
Tried cards one by one and everything works only when all together problems start. My OS is W7x64 SP1 soft for fan control is MSI AB (also tried Asus SmartDoc, GPU clock tool, etc.), even Asus smartDoc refuses to detect the card when its crossfired with others! Should I use dummies?

I have only experienced something like you describe (fan going slow even when set to 100%, sometimes working again) with a broken fan (probably it was not the bearing but something else).

watch your temperatures, if the fan stops or goes that slow you can blow your card!

blockchained.com ■ bitcointalk top posts
RedLine888
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 163



View Profile
June 28, 2011, 05:53:02 AM
 #130

Looks like it is dead(

Tried all the combinations even removing the blue wire as advised above but did not succeed in the end!

RIP!

Tomorrow will give it back by warranty terms.

By the way! Something may have happend suddenly 'cause I started to have problems today in the morning and now its evening in my country and I have 3x5870 which refuse to work properly though everything was fine yesterday!

One is EAH5870 V2 which has 700rpm fan problem.
And two GV-R587 one of which boots up till "Startnig Windows" and then I can hear welcome sound bit the picture hangs on "Startnig Windows" screen! The other just makes my PC hang on boot!

Now my rig mines with a single GV-R587 which I hope will live long life...

A bad day I have today(((

Are there any opinions on what may have happened to them?

If I helped and You do wanna thank:
1FoiQYVPtUwWWnrYe1oYV3GCtJP8YBe1fv
Feel free to PM if you're in a need of any help
-------------------------------------------------------------------
hawks5999
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 168



View Profile WWW
June 28, 2011, 06:33:38 AM
 #131

The sun killed your card I think:
http://www.nasa.gov/mission_pages/sunearth/news/News060711-blast.html

Did you do something to anger the sun?

■ ▄▄▄
■ ███
■ ■  ■               
LEDGER  WALLET    ████
■■■ ORDER NOW! ■■■
              LEDGER WALLET
Smartcard security for your BTCitcoins
■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■
Decentralized. Open. Secure.
RedLine888
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 163



View Profile
June 28, 2011, 07:43:56 AM
 #132

It may have gone angry with me 'cause I sacrificed one of my 5870s to BTC God Grin Grin Grin

Will go and and burn a coulpe of my 75 Ohm resistors in a name of SUN to huggle it so my single 5870 that has left would outperform itself to 10 GH\s Roll Eyes Roll Eyes Roll Eyes

If I helped and You do wanna thank:
1FoiQYVPtUwWWnrYe1oYV3GCtJP8YBe1fv
Feel free to PM if you're in a need of any help
-------------------------------------------------------------------
Tobin
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 14


View Profile
June 28, 2011, 02:38:51 PM
 #133

I would like to undervoltage my Saphire xtreme 5830 card since because of the summer heat I run at a lower core speed. Trixx let me reduce the voltage only to 1.163 V  Shocked. Can anyone with a 5830 please test, whether ClockTweak is able to reduce the voltage further?

Donations: 1URADdjgbwQ8joQGhowyhkpTurY5ZqLG9
phelix
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1680


nmc:id/phelix


View Profile
June 28, 2011, 09:35:02 PM
 #134

I would like to undervoltage my Saphire xtreme 5830 card since because of the summer heat I run at a lower core speed. Trixx let me reduce the voltage only to 1.163 V  Shocked. Can anyone with a 5830 please test, whether ClockTweak is able to reduce the voltage further?
it will probably only work in a handful of big steps. if you buy and it should not work I will give you a reeefund.


blockchained.com ■ bitcointalk top posts
Jazkal
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 319



View Profile
June 29, 2011, 11:36:20 AM
 #135

It would also be interesting to have it exit with unique errorlevels if the gpu load drops for too long (e.g. --> restart phoenix) or if temperature would rise above a maximum level (--> shut down).

How much interest would there be for such features?
Yes please, these would be great to enhance scripting in logic.
Nick Carlson
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 39


View Profile
June 29, 2011, 01:57:12 PM
 #136

Hi,

Great program. I didn't have time to read this entire thread, but I thought I'd give some feedback.

My system:
========
Windows 7 64x
E6550 CPU
GA-p35-dsrl Mobo
Ati 5770

Tested and works
=============
Mem clock change (down to 300mhz)
Core clock change (up to 960mhz)

Tested and doesn't work
=============
Fan speed. Shows N.A.

Jazkal
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 319



View Profile
June 29, 2011, 11:22:47 PM
 #137

System 6970 refund: 12XDk7PtyENPL9DFyntDcHe4XDEbJJxSoM

My system:
========
Windows XP x64
Ati 6970

Tested and works
=============
Mem clock change (down to 325mhz)
Core clock change (up to 950mhz)

Quote
C:\Program Files (x86)\clocktweak>clocktweak.exe -x
===============================================================================
                ClockTweak v0.8.0b - bitcoinX.com/clocktweak/
===============================================================================

Exploring up to 20 adapters:
A.#:0  r:0 ID:10436272  Name:"AMD Radeon HD 6900 Series"  Active:1  GPU:0
A.#:1  r:0 ID:10436272  Name:"AMD Radeon HD 6900 Series"  Active:0  GPU:0
A.#:2  r:-1 explore_adapters: adapter  2 could not be initialized
A.#:3  r:-1 explore_adapters: adapter  3 could not be initialized
A.#:4  r:-1 explore_adapters: adapter  4 could not be initialized
A.#:5  r:-1 explore_adapters: adapter  5 could not be initialized
A.#:6  r:-1 explore_adapters: adapter  6 could not be initialized
A.#:7  r:-1 explore_adapters: adapter  7 could not be initialized
A.#:8  r:-1 explore_adapters: adapter  8 could not be initialized
A.#:9  r:-1 explore_adapters: adapter  9 could not be initialized
A.#:10  r:-1 explore_adapters: adapter  10 could not be initialized
A.#:11  r:-1 explore_adapters: adapter  11 could not be initialized
A.#:12  r:-1 explore_adapters: adapter  12 could not be initialized
A.#:13  r:-1 explore_adapters: adapter  13 could not be initialized
A.#:14  r:-1 explore_adapters: adapter  14 could not be initialized
A.#:15  r:-1 explore_adapters: adapter  15 could not be initialized
A.#:16  r:-1 explore_adapters: adapter  16 could not be initialized
A.#:17  r:-1 explore_adapters: adapter  17 could not be initialized
A.#:18  r:-1 explore_adapters: adapter  18 could not be initialized
A.#:19  r:-1 explore_adapters: adapter  19 could not be initialized

valid adapters: [0, 1]
gpuAdapters:

Compatible GPUs found on these adapters:
Adapter#:0  ID:10436272  Name:"AMD Radeon HD 6900 Series"  Active:1  GPU:0

Reading data:
Adapter#:0 Temp:44 Load: 0 Fan:20 Level:1
CoreL0:880 CoreL2:880 MemL0:150 MemL2:1375 mVoltL0:900 mVoltL2:1175


C:\Program Files (x86)\clocktweak>

I have a question about this command: clocktweak.exe -a0 -c950 -m325 -s100 -y

When I run that I get 320 Mh/s, but when I run the ATI tray overclock with same settings, plus power +20%, I get 420 Mh/s.

So my question is, how do I set that +20% power via command line?



hawks5999
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 168



View Profile WWW
June 29, 2011, 11:51:24 PM
 #138

-v sets power. You'll have to do the math on what 20% would equal.

■ ▄▄▄
■ ███
■ ■  ■               
LEDGER  WALLET    ████
■■■ ORDER NOW! ■■■
              LEDGER WALLET
Smartcard security for your BTCitcoins
■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■
Decentralized. Open. Secure.
enmaku
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 742



View Profile WWW
June 30, 2011, 12:23:05 AM
 #139

Thinking of doing something bigger with this and while I'm certainly competent enough to parse your output I have to ask anyway... Any chance you could add another flag to give the -r output in JSON?

phelix
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1680


nmc:id/phelix


View Profile
June 30, 2011, 07:44:09 AM
 #140

Hi,

Great program. I didn't have time to read this entire thread, but I thought I'd give some feedback.

My system:
========
Windows 7 64x
E6550 CPU
GA-p35-dsrl Mobo
Ati 5770

Tested and works
=============
Mem clock change (down to 300mhz)
Core clock change (up to 960mhz)

Tested and doesn't work
=============
Fan speed. Shows N.A.


thanks for sharing!

it seems on the 5770 fan control never works. or did it for anyone?

blockchained.com ■ bitcointalk top posts
Pages: « 1 2 3 4 5 6 [7] 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 »  All
  Print  
 
Jump to:  

Sponsored by , a Bitcoin-accepting VPN.
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!