Bitcoin Forum
December 07, 2016, 10:14:10 PM *
News: To be able to use the next phase of the beta forum software, please ensure that your email address is correct/functional.
 
   Home   Help Search Donate Login Register  
Pages: « 1 2 [3] 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 »  All
  Print  
Author Topic: = ClockTweak = win32 command line clock/voltage tweaking tool - NOW FREE!  (Read 63799 times)
RaTTuS
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 792


Bite me


View Profile
June 03, 2011, 04:36:56 PM
 #41

the 1st one is a generic card - not sure of providence,
2nd one is sapphire
 I'll be able to check a 3rd by monday - this is probably the same as the 2nd one [not 100% sure]
I'll also be able to check a 5570 sometime next week

if I get a chance I'll do some performance figures also  Wink

In the Beginning there was CPU , then GPU , then FPGA then ASIC, what next I hear to ask ....

1RaTTuSEN7jJUDiW1EGogHwtek7g9BiEn
Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise here.
1481148850
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1481148850

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1481148850
Reply with quote  #2

1481148850
Report to moderator
1481148850
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1481148850

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1481148850
Reply with quote  #2

1481148850
Report to moderator
1481148850
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1481148850

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1481148850
Reply with quote  #2

1481148850
Report to moderator
gamecom
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 8


View Profile
June 03, 2011, 08:53:29 PM
 #42

Very nice tool, I finally don't have to start MSI Afterburner 4 times to downclock the memory on my ASUS 5850 DirectCU TOP because the AMD GPU clock tool fails to do it.
Reverse situation occurs on my HIS 5850 Reference Design, ClockTweak and MSI Afterburner both fail to set the clocks, AMD GPU clock saves the day.
Here are the logs:
Quote
*************\ClockTweak>clocktweak.exe -a3 -y -c850 -m300
===============================================================================
                ClockTweak v0.7.4b - bitcoinX.com/clocktweak/
===============================================================================

Set values - starting.
 Adapter #3:
  setting core speed: 850 [MHz]
ERROR: write_values: core speed 850 could not be set (1): False

D:\****************\ClockTweak>

Quote
===============================================================================
                ClockTweak v0.7.4b - bitcoinX.com/clocktweak/
===============================================================================

Exploring up to 20 adapters:
A.#:0  r:0 ID:-591551232  Name:"ATI Radeon HD 5800 Series"  Active:0  GPU:0
A.#:1  r:0 ID:-591551232  Name:"ATI Radeon HD 5800 Series"  Active:0  GPU:0
A.#:2  r:0 ID:-591551232  Name:"ATI Radeon HD 5800 Series"  Active:0  GPU:0
A.#:3  r:0 ID:-592234880  Name:"ATI Radeon HD 5800 Series"  Active:1  GPU:1
A.#:4  r:0 ID:-592234880  Name:"ATI Radeon HD 5800 Series"  Active:0  GPU:1
A.#:5  r:0 ID:-592234880  Name:"ATI Radeon HD 5800 Series"  Active:0  GPU:1
A.#:6  r:-1 ERROR: explore_adapters: adapter  6 could not be initialized (-1)
A.#:7  r:-1 ERROR: explore_adapters: adapter  7 could not be initialized (-1)
A.#:8  r:-1 ERROR: explore_adapters: adapter  8 could not be initialized (-1)
A.#:9  r:-1 ERROR: explore_adapters: adapter  9 could not be initialized (-1)
A.#:10  r:-1 ERROR: explore_adapters: adapter  10 could not be initialized (-1)
A.#:11  r:-1 ERROR: explore_adapters: adapter  11 could not be initialized (-1)
A.#:12  r:-1 ERROR: explore_adapters: adapter  12 could not be initialized (-1)
A.#:13  r:-1 ERROR: explore_adapters: adapter  13 could not be initialized (-1)
A.#:14  r:-1 ERROR: explore_adapters: adapter  14 could not be initialized (-1)
A.#:15  r:-1 ERROR: explore_adapters: adapter  15 could not be initialized (-1)
A.#:16  r:-1 ERROR: explore_adapters: adapter  16 could not be initialized (-1)
A.#:17  r:-1 ERROR: explore_adapters: adapter  17 could not be initialized (-1)
A.#:18  r:-1 ERROR: explore_adapters: adapter  18 could not be initialized (-1)
A.#:19  r:-1 ERROR: explore_adapters: adapter  19 could not be initialized (-1)

valid adapters: [0, 1, 2, 3, 4, 5]
gpuAdapters: [0, 3]

Compatible GPUs found on these adapters:
Adapter#:0  ID:-591551232  Name:"ATI Radeon HD 5800 Series"  Active:0  GPU:0
Adapter#:3  ID:-592234880  Name:"ATI Radeon HD 5800 Series"  Active:1  GPU:1

Reading data:
Adapter#:0 Temp:63 Load:91 Fan:58 Level:2
CoreL0:157 CoreL2:900 MemL0:300 MemL2:300 mVoltL0:968 mVoltL2:1118

Adapter#:3 Temp:70 Load:96 Fan:62 Level:2
CoreL0:157 CoreL2:725 MemL0:300 MemL2:1000 mVoltL0:950 mVoltL2:1088

V2-V3
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 227


Jagersfontein


View Profile WWW
June 03, 2011, 09:13:06 PM
 #43

May we see a Linux or Windows GUI for this in the future?

Xer
Member
**
Offline Offline

Activity: 99


View Profile
June 03, 2011, 10:45:39 PM
 #44

May we see a Linux or Windows GUI for this in the future?

Windows Gui is called MSI Afterburner/Sapphire Trixx And Catalyst Control Center

Edit. theres no point at all to reinvent the wheel.
coznefx
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 2


View Profile
June 03, 2011, 11:09:38 PM
 #45

Card Type: HD6950 (unlocked)
Manufacturer: Gigabyte
Windows OS: Windows 7 Pro 64 bit
Setup: single card & single monitor running ClockTweak v0.7.4b

Works great, thanks  Smiley


C:\clocktweak>clocktweak -a
===============================================================================
                ClockTweak v0.7.4b - bitcoinX.com/clocktweak/
===============================================================================

Compatible GPUs found on these adapters:
Adapter#:0  ID:112690880  Name:"AMD Radeon HD 6900 Series"  Active:1  GPU:0

C:\clocktweak>clocktweak -r
===============================================================================
                ClockTweak v0.7.4b - bitcoinX.com/clocktweak/
===============================================================================

#0: Temp:53 Load:99 Fan:77 Level:2 CoreL2:800 MemL2:1250 mVoltL2:1100

C:\clocktweak>clocktweak -a 0 -m 300 -y
===============================================================================
                ClockTweak v0.7.4b - bitcoinX.com/clocktweak/
===============================================================================

Set values - starting.
 Adapter #0:
  setting mem speed: 300 [MHz]
Set values - finished.

Reading:
#0: Temp:56 Load: 0 Fan:77 Level:2 CoreL2:800 MemL2:300 mVoltL2:1100

C:\clocktweak>
nzbtc
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 40


View Profile
June 04, 2011, 04:13:52 AM
 #46

Just purchased this wounderful program.

I am running two HD5850's (Sapphire Extreme Lite) and can successfully change the mem speed and core speed (Although the drivers fail as soon as I try to go over 880Mhz? (core)) but I don't seem to be able to increase the voltage to 1118 (I had a stable overclock using trixx at this voltage).

Any idea's as to why Trixx can change the voltage (Only on the one card!) but CoreClock can't?

13EXX23oQX7CA1qLrM2EDemnYNZDdmngsS
phelix
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1680


nmc:id/phelix


View Profile
June 04, 2011, 05:35:27 AM
 #47

May we see a Linux or Windows GUI for this in the future?

Windows Gui is called MSI Afterburner/Sapphire Trixx And Catalyst Control Center

Edit. theres no point at all to reinvent the wheel.
+1

blockchained.com ■ bitcointalk top posts
phelix
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1680


nmc:id/phelix


View Profile
June 04, 2011, 05:41:08 AM
 #48

Just purchased this wounderful program.

I am running two HD5850's (Sapphire Extreme Lite) and can successfully change the mem speed and core speed (Although the drivers fail as soon as I try to go over 880Mhz? (core)) but I don't seem to be able to increase the voltage to 1118 (I had a stable overclock using trixx at this voltage).

Any idea's as to why Trixx can change the voltage (Only on the one card!) but CoreClock can't?
the driver does not allow voltage changes above bios limit

it could be possible by communicating directly to the voltage regulator but it is a bit tricky

blockchained.com ■ bitcointalk top posts
phelix
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1680


nmc:id/phelix


View Profile
June 04, 2011, 06:08:52 AM
 #49

Very nice tool, I finally don't have to start MSI Afterburner 4 times to downclock the memory on my ASUS 5850 DirectCU TOP because the AMD GPU clock tool fails to do it.
Reverse situation occurs on my HIS 5850 Reference Design, ClockTweak and MSI Afterburner both fail to set the clocks, AMD GPU clock saves the day.
Here are the logs:
thanks for the info! let me know your bitcoin address and I will send you the refund for testing.

what are the limits in CCC for the HIS?





blockchained.com ■ bitcointalk top posts
nzbtc
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 40


View Profile
June 04, 2011, 06:19:50 AM
 #50

Just purchased this wounderful program.

I am running two HD5850's (Sapphire Extreme Lite) and can successfully change the mem speed and core speed (Although the drivers fail as soon as I try to go over 880Mhz? (core)) but I don't seem to be able to increase the voltage to 1118 (I had a stable overclock using trixx at this voltage).

Any idea's as to why Trixx can change the voltage (Only on the one card!) but CoreClock can't?
the driver does not allow voltage changes above bios limit

it could be possible by communicating directly to the voltage regulator but it is a bit tricky

Ah right, Fair enough.. I can get 350Mhash/s out of them at stock, so still a great tool Smiley

13EXX23oQX7CA1qLrM2EDemnYNZDdmngsS
gamecom
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 8


View Profile
June 04, 2011, 08:44:06 AM
 #51

Quote
thanks for the info! let me know your bitcoin address and I will send you the refund for testing.

what are the limits in CCC for the HIS?
I don't want the refund, your app saves me from messing with afterburner, which I really hated. Core clock limit in CCC for HIS is 775MHz, so is ClockTweak bound to the AMD Overdrive limits?
phelix
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1680


nmc:id/phelix


View Profile
June 04, 2011, 09:14:41 AM
 #52

Quote
thanks for the info! let me know your bitcoin address and I will send you the refund for testing.

what are the limits in CCC for the HIS?
I don't want the refund, your app saves me from messing with afterburner, which I really hated. Core clock limit in CCC for HIS is 775MHz, so is ClockTweak bound to the AMD Overdrive limits?
yes. unfortunately it is bound by the driver limits which in case depend on the bios limits. It should be possible to modify the bios with RBE and then use ClockTweak to play and optimize. I have not tried RBE yet.

I assume you can set core clock to 775MHz. With good cooling it would of course be nice to get some more.

blockchained.com ■ bitcointalk top posts
gamecom
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 8


View Profile
June 04, 2011, 11:30:09 AM
 #53

I set the clock on my HIS to 850MHz via the AMD GPU Clock Tool, it must bypass limits somehow.
RedLine888
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 163



View Profile
June 04, 2011, 09:13:09 PM
 #54

The window suddenly vanishes as soon as I open it.  what is wrong?

If I helped and You do wanna thank:
1FoiQYVPtUwWWnrYe1oYV3GCtJP8YBe1fv
Feel free to PM if you're in a need of any help
-------------------------------------------------------------------
coznefx
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 2


View Profile
June 04, 2011, 10:57:23 PM
 #55

The window suddenly vanishes as soon as I open it.  what is wrong?

You have to run this from the command prompt.  The program is called cmd.exe.
In Windows 7, you can get to it by clicking start and typing in cmd in the search box or navigate to Start > All Programs > Accessories > Command Prompt.
phelix
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1680


nmc:id/phelix


View Profile
June 04, 2011, 10:58:29 PM
 #56

The window suddenly vanishes as soon as I open it.  what is wrong?
it is a command line utility. have you never heard of that?

in windows: click on start, then run. type: "cmd.exe"  then hit enter. go to the directory where you installed it with "cd \"   and e.g. "cd "program files",  "cd clocktweak". then enter "clocktweak" to get the help

edit: thanks coznefx for explaining =)

blockchained.com ■ bitcointalk top posts
RedLine888
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 163



View Profile
June 05, 2011, 07:03:03 AM
 #57

THANX for the explanation.

Here is what I've got:



I have 4 5870 in my system.

For refund: 1Ce7mPk61XK7izGL2EMXg1uboXBUgAM7S6

If I helped and You do wanna thank:
1FoiQYVPtUwWWnrYe1oYV3GCtJP8YBe1fv
Feel free to PM if you're in a need of any help
-------------------------------------------------------------------
RedLine888
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 163



View Profile
June 05, 2011, 07:17:38 AM
 #58

What are all those GPU adapters?

If I helped and You do wanna thank:
1FoiQYVPtUwWWnrYe1oYV3GCtJP8YBe1fv
Feel free to PM if you're in a need of any help
-------------------------------------------------------------------
phelix
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1680


nmc:id/phelix


View Profile
June 05, 2011, 09:11:59 AM
 #59

THANX for the explanation.

Here is what I've got:

I have 4 5870 in my system.

For refund: 1Ce7mPk61XK7izGL2EMXg1uboXBUgAM7S6
which test are you claiming? 5870 have already been tested. what are the manufacturers of your cards?

your cards IDs seem quite odd. you should be able to access your cards at adapter#s: 1 / 3 / 6 / 8

blockchained.com ■ bitcointalk top posts
hieu5189
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 12


View Profile
June 05, 2011, 09:41:18 AM
 #60

Like redline888 i'm using a 5870 giga UD version
What result could u get with this soft?
I'm going to buy it but not know how to use it
can anyone give me somme advice?
Pages: « 1 2 [3] 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 »  All
  Print  
 
Jump to:  

Sponsored by , a Bitcoin-accepting VPN.
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!