Bitcoin Forum
December 08, 2016, 04:29:32 AM *
News: Latest stable version of Bitcoin Core: 0.13.1  [Torrent].
 
   Home   Help Search Donate Login Register  
Pages: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 [11] 12 13 14 15 16 17 18 19 20 »  All
  Print  
Author Topic: = ClockTweak = win32 command line clock/voltage tweaking tool - NOW FREE!  (Read 63810 times)
phelix
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1680


nmc:id/phelix


View Profile
July 13, 2011, 03:05:42 PM
 #201


Yeah I didn't *need* JSON but it sure makes things easier to have it Smiley

also safer.

blockchained.com ■ bitcointalk top posts
Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise here.
1481171372
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1481171372

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1481171372
Reply with quote  #2

1481171372
Report to moderator
phelix
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1680


nmc:id/phelix


View Profile
July 13, 2011, 03:18:00 PM
 #202

I repeat my question:

Does anyone have a working number for Sapphire 6950 1GB voltage?
Shipped with 1.1v, GPU ist 840, memory downclocked to 800.

Would LOVE to set the voltage a little lower. Anyone?

please post the output of -r -l

which driver version do you use?




clocktweak output:


driver version 8.850.0.0 (4/19/2011)
catalyst 11.6

you can do as Jabba suggested and use RBE to find out your valid Voltage levels. Probably the next lower level is 1000mV. If you try to set that clocktweak will happily accept it but nothing happens? I have an Idea of what happens. Unfortunately it will probably not work on your system with the current clocktweak strategy. Maybe I have to rewrite the voltage setting part a little.

Are you aware that you will 99% not be able to run 840Mhz at a lower voltage level?

Did you set your level1 memclocks (699 / 799) manually?



blockchained.com ■ bitcointalk top posts
2weiX
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1638


View Profile
July 14, 2011, 06:29:54 AM
 #203

I repeat my question:

Does anyone have a working number for Sapphire 6950 1GB voltage?
Shipped with 1.1v, GPU ist 840, memory downclocked to 800.

Would LOVE to set the voltage a little lower. Anyone?

please post the output of -r -l

which driver version do you use?




clocktweak output:


driver version 8.850.0.0 (4/19/2011)
catalyst 11.6

you can do as Jabba suggested and use RBE to find out your valid Voltage levels. Probably the next lower level is 1000mV. If you try to set that clocktweak will happily accept it but nothing happens? I have an Idea of what happens. Unfortunately it will probably not work on your system with the current clocktweak strategy. Maybe I have to rewrite the voltage setting part a little.

Are you aware that you will 99% not be able to run 840Mhz at a lower voltage level?

Did you set your level1 memclocks (699 / 799) manually?

I've never touched any level1 thingies (knowingly).

I've added the GPUObserver Widget and it seems that one of the programs gets it wrong.

with -c840 -m800 -v1000, clocktweak nicely shows CoreL2:840 MemL2:800 mVoltL2:1000
However, GPUObserver shows 840MHz Core, 1250MHz Mem and 1.10V

seems funny that all of a sudden i shouldnt be able to change the memclock. it DID work yesterday. I have since updated from catalyst 11.5 to 11.6, might this be a problem? hashrates are fine and all, however one of the card is at 81C now witht the fan at 100% while the others are at 65C.

phelix
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1680


nmc:id/phelix


View Profile
July 14, 2011, 10:42:16 AM
 #204

...

I've added the GPUObserver Widget and it seems that one of the programs gets it wrong.

with -c840 -m800 -v1000, clocktweak nicely shows CoreL2:840 MemL2:800 mVoltL2:1000
However, GPUObserver shows 840MHz Core, 1250MHz Mem and 1.10V

seems funny that all of a sudden i shouldnt be able to change the memclock. it DID work yesterday. I have since updated from catalyst 11.5 to 11.6, might this be a problem? hashrates are fine and all, however one of the card is at 81C now witht the fan at 100% while the others are at 65C.



I would suggest GPU-Z for checking, I think it is very reliable.

you could try a procedure I posted earlier in this thread:
http://forum.bitcoin.org/index.php?topic=9982.msg356170#msg356170




blockchained.com ■ bitcointalk top posts
2weiX
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1638


View Profile
July 14, 2011, 11:02:48 AM
 #205

...

I've added the GPUObserver Widget and it seems that one of the programs gets it wrong.

with -c840 -m800 -v1000, clocktweak nicely shows CoreL2:840 MemL2:800 mVoltL2:1000
However, GPUObserver shows 840MHz Core, 1250MHz Mem and 1.10V

seems funny that all of a sudden i shouldnt be able to change the memclock. it DID work yesterday. I have since updated from catalyst 11.5 to 11.6, might this be a problem? hashrates are fine and all, however one of the card is at 81C now witht the fan at 100% while the others are at 65C.



I would suggest GPU-Z for checking, I think it is very reliable.

you could try a procedure I posted earlier in this thread:
http://forum.bitcoin.org/index.php?topic=9982.msg356170#msg356170





-y -a all -m 200 -memlevel0
-y -a all -m 300 -memlevel1
-y -a all -m 800

works like a charm.
i guess the BIOS keeps me from going below 800. still shaves a cool 4°C off every card.
if you find a way to enable me to set the memclock to 50/100/200 or so, that'd ba brilliant.
not sure if i still want to try to undervolt the cards unless you find a way to severely underclock the memory.

mike85123
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 196


View Profile
July 14, 2011, 12:17:55 PM
 #206


ERR: ADL API function: ADL_Display_PossibleMode_WinXP_Get is missing.

any ideas why i get this ?

It is a known bug on systems other than Win XP, just ignore it. It doesn't affect anything.
OCedHrt
Member
**
Offline Offline

Activity: 98


View Profile
July 14, 2011, 02:18:54 PM
 #207

Code:
===============================================================================
                ClockTweak v0.9.0b - bitcoinX.com/clocktweak/
===============================================================================

ERR: ADL API function: ADL_Display_PossibleMode_WinXP_Get is missing.
Exploring up to 20 adapters:
A.#:0  r:4 ID:12750272  Name:"AMD Radeon HD 6800 Series"  Active:1  GPU:0
A.#:1  r:4 ID:12750272  Name:"AMD Radeon HD 6800 Series"  Active:0  GPU:0
A.#:2  r:4 ID:12750272  Name:"AMD Radeon HD 6800 Series"  Active:0  GPU:0
A.#:3  r:4 ID:12750272  Name:"AMD Radeon HD 6800 Series"  Active:0  GPU:0
A.#:4  r:-1 explore_adapters: adapter  4 could not be initialized
A.#:5  r:-1 explore_adapters: adapter  5 could not be initialized
A.#:6  r:-1 explore_adapters: adapter  6 could not be initialized
A.#:7  r:-1 explore_adapters: adapter  7 could not be initialized
A.#:8  r:-1 explore_adapters: adapter  8 could not be initialized
A.#:9  r:-1 explore_adapters: adapter  9 could not be initialized
A.#:10  r:-1 explore_adapters: adapter  10 could not be initialized
A.#:11  r:-1 explore_adapters: adapter  11 could not be initialized
A.#:12  r:-1 explore_adapters: adapter  12 could not be initialized
A.#:13  r:-1 explore_adapters: adapter  13 could not be initialized
A.#:14  r:-1 explore_adapters: adapter  14 could not be initialized
A.#:15  r:-1 explore_adapters: adapter  15 could not be initialized
A.#:16  r:-1 explore_adapters: adapter  16 could not be initialized
A.#:17  r:-1 explore_adapters: adapter  17 could not be initialized
A.#:18  r:-1 explore_adapters: adapter  18 could not be initialized
A.#:19  r:-1 explore_adapters: adapter  19 could not be initialized

valid adapters: [0, 1, 2, 3]
gpuAdapters: [0]

Reading data:
#0: Temp:70 Load:99 Fan:NA CoreL2:950 MemL2:1050 mVoltL2:1175


6870 - XFX (http://xfxforce.com/en-us/products/graphiccards/hd%206000series/6870.aspx?product=29192)

I'm able to set a memclock of 300 and have it read back as 300 in clocktweak, but the card is likely still running at stock 1050. i can't underclock the memory at all in afterburner and CCC. hashrates are the same.
Jabba
Member
**
Offline Offline

Activity: 74


View Profile
July 15, 2011, 10:59:52 AM
 #208

Hi Folks,

reagrding the throttling of the GPU there's a much easier solution available.
I remember that there's a switch for the miners like your -v -w128 switch which tells the GPU to slow down.

I just cannot find the thread where it was discussed.
By adding this switch to a command center (that's where all your efforts and ideas lead to) handling would be improved a lot.

BTW: ever thought of managing all mining rigs and their cards from a single console?

Cheers

Jabba

phelix
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1680


nmc:id/phelix


View Profile
July 15, 2011, 11:52:31 AM
 #209

Hi Folks,

reagrding the throttling of the GPU there's a much easier solution available.
I remember that there's a switch for the miners like your -v -w128 switch which tells the GPU to slow down.

I just cannot find the thread where it was discussed.
By adding this switch to a command center (that's where all your efforts and ideas lead to) handling would be improved a lot.

BTW: ever thought of managing all mining rigs and their cards from a single console?

Cheers

Jabba


Lowering aggresion comes to mind. The only problem with that is that you have to stop and restart the miner.

blockchained.com ■ bitcointalk top posts
Jabba
Member
**
Offline Offline

Activity: 74


View Profile
July 15, 2011, 12:04:39 PM
 #210

'Lowering aggresion comes to mind. The only problem with that is that you have to stop and restart the miner.'

Which can also be done via commandline - so this should be no big issue.

Greetz

Jabba
phelix
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1680


nmc:id/phelix


View Profile
July 15, 2011, 12:12:29 PM
 #211


6870 - XFX (http://xfxforce.com/en-us/products/graphiccards/hd%206000series/6870.aspx?product=29192)

I'm able to set a memclock of 300 and have it read back as 300 in clocktweak, but the card is likely still running at stock 1050. i can't underclock the memory at all in afterburner and CCC. hashrates are the same.

There are three sets of clock speeds:
Level0: 2D
Level1: intermediate - limits?
Level2: 3D

The levels can not be the same, there has to be a gap of ~10Mhz or so. Level 1 has to be in between level 0 and level 2.

With -r -l  you can read out all clock speed levels. Depending on these you can determine mem clock values to try. Level0 may or may not be the lower limit.

You could try with these hidden options if your mem clock speed level 1 is higher than your desired mem clock speed level 2:

-y -a all -m 200 -memlevel0
(only necessary if memlevel0 clock it is lower than your desired memlevel2 clock)
raise the value if you get an error (Bios limit!)

-y -a all -m 302 -memlevel1
has to be above level0 and below the level2 clock speed you want to set

-y -a all -m 330
changes level2 (= default target)


I hope it helps. For most cards ClockTweak will do this automatically but there seems to be an issue with some of the 6xxx cards and/or latest drivers. I will redo this for the next release.


blockchained.com ■ bitcointalk top posts
Lexiko
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 358


View Profile
July 15, 2011, 01:00:41 PM
 #212

Hi Folks,

reagrding the throttling of the GPU there's a much easier solution available.
I remember that there's a switch for the miners like your -v -w128 switch which tells the GPU to slow down.

I just cannot find the thread where it was discussed.
By adding this switch to a command center (that's where all your efforts and ideas lead to) handling would be improved a lot.

You can try my gpu core auto control script, based on clocktweak http://forum.bitcoin.org/index.php?topic=28319.0 .
I'm testing it now, and see that this works great! In plans to manage aggression the same way, but there is the same with gpu core trottling.

BTW: ever thought of managing all mining rigs and their cards from a single console?
For what? I think it must be only monitoring dashboard, rigs must work automatically.

willphase
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 770


View Profile
July 15, 2011, 03:56:05 PM
 #213

clocktweak doesn't let me clock my XFX HD5870 (link) above 900Mhz.

I could however overclock above 900 using the AMD tool (link), so it's not a hardware restriction, and I'm now using that tool instead... Sad

Here is my clocktweak -x

Code:
C:\bitcoin\clocktweak>clocktweak -x
===============================================================================
                ClockTweak v0.7.4b - bitcoinX.com/clocktweak/
===============================================================================

Exploring up to 20 adapters:
A.#:0  r:0 ID:19237632  Name:"ATI Radeon HD 5800 Series"  Active:1  GPU:0
A.#:1  r:0 ID:19237632  Name:"ATI Radeon HD 5800 Series"  Active:0  GPU:0
A.#:2  r:0 ID:19237632  Name:"ATI Radeon HD 5800 Series"  Active:0  GPU:0
A.#:3  r:0 ID:112797824  Name:"ATI Radeon HD 5800 Series"  Active:1  GPU:1
A.#:4  r:0 ID:112797824  Name:"ATI Radeon HD 5800 Series"  Active:0  GPU:1
A.#:5  r:0 ID:112797824  Name:"ATI Radeon HD 5800 Series"  Active:0  GPU:1
A.#:6  r:-1 ERROR: explore_adapters: adapter  6 could not be initialized (-1)
A.#:7  r:-1 ERROR: explore_adapters: adapter  7 could not be initialized (-1)
A.#:8  r:-1 ERROR: explore_adapters: adapter  8 could not be initialized (-1)
A.#:9  r:-1 ERROR: explore_adapters: adapter  9 could not be initialized (-1)
A.#:10  r:-1 ERROR: explore_adapters: adapter  10 could not be initialized (-1)
A.#:11  r:-1 ERROR: explore_adapters: adapter  11 could not be initialized (-1)
A.#:12  r:-1 ERROR: explore_adapters: adapter  12 could not be initialized (-1)
A.#:13  r:-1 ERROR: explore_adapters: adapter  13 could not be initialized (-1)
A.#:14  r:-1 ERROR: explore_adapters: adapter  14 could not be initialized (-1)
A.#:15  r:-1 ERROR: explore_adapters: adapter  15 could not be initialized (-1)
A.#:16  r:-1 ERROR: explore_adapters: adapter  16 could not be initialized (-1)
A.#:17  r:-1 ERROR: explore_adapters: adapter  17 could not be initialized (-1)
A.#:18  r:-1 ERROR: explore_adapters: adapter  18 could not be initialized (-1)
A.#:19  r:-1 ERROR: explore_adapters: adapter  19 could not be initialized (-1)

valid adapters: [0, 1, 2, 3, 4, 5]
gpuAdapters: [0, 3]

Compatible GPUs found on these adapters:
Adapter#:0  ID:19237632  Name:"ATI Radeon HD 5800 Series"  Active:1  GPU:0
Adapter#:3  ID:112797824  Name:"ATI Radeon HD 5800 Series"  Active:1  GPU:1

Reading data:
Adapter#:0 Temp:69 Load:99 Fan:58 Level:2
CoreL0:950 CoreL2:950 MemL0:450 MemL2:450 mVoltL0:1163 mVoltL2:1163

Adapter#:3 Temp:75 Load:99 Fan:70 Level:2
CoreL0:910 CoreL2:910 MemL0:400 MemL2:400 mVoltL0:1163 mVoltL2:1163

Here is the error I get when trying to set above 900. Get same error for both adapters, any value above 900.

Code:
C:\bitcoin\clocktweak>clocktweak -y -a 3 -c910
===============================================================================
                ClockTweak v0.7.4b - bitcoinX.com/clocktweak/
===============================================================================

Set values - starting.
 Adapter #3:
  setting core speed: 910 [MHz]
ERROR: write_values: core speed 910 could not be set (1): False

HTH,

W

updated to latest clocktweak 0.9.0b

still getting failures on my XFX 5870 when trying > 900Mhz clock - but I can still set the clock manually using AMD Clock tool... I never did get a reply to my original message (quoted)

Here is the -x output if it helps:

Code:
C:\bitcoin\clocktweak>clocktweak -x
===============================================================================
                ClockTweak v0.9.0b - bitcoinX.com/clocktweak/
===============================================================================

ERR: ADL API function: ADL_Display_PossibleMode_WinXP_Get is missing.
Exploring up to 20 adapters:
A.#:0  r:0 ID:17476672  Name:"ATI Radeon HD 5800 Series"  Active:1  GPU:0
A.#:1  r:0 ID:17476672  Name:"ATI Radeon HD 5800 Series"  Active:0  GPU:0
A.#:2  r:0 ID:17476672  Name:"ATI Radeon HD 5800 Series"  Active:0  GPU:0
A.#:3  r:0 ID:14843456  Name:"ATI Radeon HD 5800 Series"  Active:1  GPU:1
A.#:4  r:0 ID:14843456  Name:"ATI Radeon HD 5800 Series"  Active:0  GPU:1
A.#:5  r:0 ID:14843456  Name:"ATI Radeon HD 5800 Series"  Active:0  GPU:1
A.#:6  r:-1 explore_adapters: adapter  6 could not be initialized
A.#:7  r:-1 explore_adapters: adapter  7 could not be initialized
A.#:8  r:-1 explore_adapters: adapter  8 could not be initialized
A.#:9  r:-1 explore_adapters: adapter  9 could not be initialized
A.#:10  r:-1 explore_adapters: adapter  10 could not be initialized
A.#:11  r:-1 explore_adapters: adapter  11 could not be initialized
A.#:12  r:-1 explore_adapters: adapter  12 could not be initialized
A.#:13  r:-1 explore_adapters: adapter  13 could not be initialized
A.#:14  r:-1 explore_adapters: adapter  14 could not be initialized
A.#:15  r:-1 explore_adapters: adapter  15 could not be initialized
A.#:16  r:-1 explore_adapters: adapter  16 could not be initialized
A.#:17  r:-1 explore_adapters: adapter  17 could not be initialized
A.#:18  r:-1 explore_adapters: adapter  18 could not be initialized
A.#:19  r:-1 explore_adapters: adapter  19 could not be initialized

valid adapters: [0, 1, 2, 3, 4, 5]
gpuAdapters: [0, 3]

Reading data:
#0: Temp:60 Load:93 Fan:75 CoreL2:940 MemL2:350 mVoltL2:1163
#3: Temp:75 Load:98 Fan:75 CoreL2:949 MemL2:350 mVoltL2:1163

and the error:

Code:
C:\bitcoin\clocktweak>clocktweak -c 950 -a 0 -y
===============================================================================
                ClockTweak v0.9.0b - bitcoinX.com/clocktweak/
===============================================================================

ERR: ADL API function: ADL_Display_PossibleMode_WinXP_Get is missing.
Set values - starting.
 Adapter #0:
  setting core speed to 950 [MHz]
ERROR: write_values: core speed 950 could not be set (1): False

Running on windows 7 x64.

Will

OCedHrt
Member
**
Offline Offline

Activity: 98


View Profile
July 15, 2011, 05:05:39 PM
 #214


6870 - XFX (http://xfxforce.com/en-us/products/graphiccards/hd%206000series/6870.aspx?product=29192)

I'm able to set a memclock of 300 and have it read back as 300 in clocktweak, but the card is likely still running at stock 1050. i can't underclock the memory at all in afterburner and CCC. hashrates are the same.

There are three sets of clock speeds:
Level0: 2D
Level1: intermediate - limits?
Level2: 3D

The levels can not be the same, there has to be a gap of ~10Mhz or so. Level 1 has to be in between level 0 and level 2.

With -r -l  you can read out all clock speed levels. Depending on these you can determine mem clock values to try. Level0 may or may not be the lower limit.

You could try with these hidden options if your mem clock speed level 1 is higher than your desired mem clock speed level 2:

-y -a all -m 200 -memlevel0
(only necessary if memlevel0 clock it is lower than your desired memlevel2 clock)
raise the value if you get an error (Bios limit!)

-y -a all -m 302 -memlevel1
has to be above level0 and below the level2 clock speed you want to set

-y -a all -m 330
changes level2 (= default target)


I hope it helps. For most cards ClockTweak will do this automatically but there seems to be an issue with some of the 6xxx cards and/or latest drivers. I will redo this for the next release.

That was it. After using -r -l to see m0 is already at 750 and m1 at 1050, I used -y -a all -m 800 -memlevel1. At that point I can use afterburner to change all the way down to 300. I think with memlevel1 at 1050 it was stuck at 1050.

Hashing rates don't see any improvement but there is a noticeable temp drop. Do voltages have the same level0, level1 restriction? I have level2 voltage set lower than both level0 and level1.

Also noticed a small bug:
  -v VOLTAGE, --voltage VOLTAGE
                        Set voltage for level 2 [mV]. Example: -c 1050
gigica viteazu`
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 455

beast at work


View Profile
July 17, 2011, 02:32:33 PM
 #215

2x 5870
Code:

c:\_tools\clocktweak>clocktweak.exe -x
===============================================================================
                ClockTweak v0.9.0b - bitcoinX.com/clocktweak/
===============================================================================

ERR: ADL API function: ADL_Display_PossibleMode_WinXP_Get is missing.
Exploring up to 20 adapters:
A.#:0  r:0 ID:65093056  Name:"ATI Radeon HD 5800 Series"  Active:1  GPU:0
A.#:1  r:0 ID:65093056  Name:"ATI Radeon HD 5800 Series"  Active:0  GPU:0
A.#:2  r:0 ID:65093056  Name:"ATI Radeon HD 5800 Series"  Active:0  GPU:0
A.#:3  r:0 ID:29337856  Name:"ATI Radeon HD 5800 Series"  Active:1  GPU:1
A.#:4  r:0 ID:29337856  Name:"ATI Radeon HD 5800 Series"  Active:0  GPU:1
A.#:5  r:0 ID:29337856  Name:"ATI Radeon HD 5800 Series"  Active:0  GPU:1
A.#:6  r:-1 explore_adapters: adapter  6 could not be initialized
A.#:7  r:-1 explore_adapters: adapter  7 could not be initialized
A.#:8  r:-1 explore_adapters: adapter  8 could not be initialized
A.#:9  r:-1 explore_adapters: adapter  9 could not be initialized
A.#:10  r:-1 explore_adapters: adapter  10 could not be initialized
A.#:11  r:-1 explore_adapters: adapter  11 could not be initialized
A.#:12  r:-1 explore_adapters: adapter  12 could not be initialized
A.#:13  r:-1 explore_adapters: adapter  13 could not be initialized
A.#:14  r:-1 explore_adapters: adapter  14 could not be initialized
A.#:15  r:-1 explore_adapters: adapter  15 could not be initialized
A.#:16  r:-1 explore_adapters: adapter  16 could not be initialized
A.#:17  r:-1 explore_adapters: adapter  17 could not be initialized
A.#:18  r:-1 explore_adapters: adapter  18 could not be initialized
A.#:19  r:-1 explore_adapters: adapter  19 could not be initialized

valid adapters: [0, 1, 2, 3, 4, 5]
gpuAdapters: [0, 3]

Reading data:
#0: Temp:64 Load:98 Fan:84 CoreL2:960 MemL2:300 mVoltL2:1175
#3: Temp:64 Load:98 Fan:81 CoreL2:960 MemL2:300 mVoltL2:1175


c:\_tools\clocktweak>clocktweak.exe -y -a all -c 970
===============================================================================
                ClockTweak v0.9.0b - bitcoinX.com/clocktweak/
===============================================================================

ERR: ADL API function: ADL_Display_PossibleMode_WinXP_Get is missing.
Set values - starting.
 Adapter #0:
  setting core speed to 970 [MHz]
ERROR: write_values: core speed 970 could not be set (1): False

c:\_tools\clocktweak>

2x 5830
Code:

c:\_tools\clocktweak>clocktweak.exe -x
===============================================================================
                ClockTweak v0.9.0b - bitcoinX.com/clocktweak/
===============================================================================

ERR: ADL API function: ADL_Display_PossibleMode_WinXP_Get is missing.
Exploring up to 20 adapters:
A.#:0  r:0 ID:10966144  Name:"ATI Radeon HD 5800 Series"  Active:1  GPU:0
A.#:1  r:0 ID:10966144  Name:"ATI Radeon HD 5800 Series"  Active:0  GPU:0
A.#:2  r:0 ID:10966144  Name:"ATI Radeon HD 5800 Series"  Active:0  GPU:0
A.#:3  r:0 ID:12289728  Name:"ATI Radeon HD 5800 Series"  Active:1  GPU:1
A.#:4  r:0 ID:12289728  Name:"ATI Radeon HD 5800 Series"  Active:0  GPU:1
A.#:5  r:0 ID:12289728  Name:"ATI Radeon HD 5800 Series"  Active:0  GPU:1
A.#:6  r:-1 explore_adapters: adapter  6 could not be initialized
A.#:7  r:-1 explore_adapters: adapter  7 could not be initialized
A.#:8  r:-1 explore_adapters: adapter  8 could not be initialized
A.#:9  r:-1 explore_adapters: adapter  9 could not be initialized
A.#:10  r:-1 explore_adapters: adapter  10 could not be initialized
A.#:11  r:-1 explore_adapters: adapter  11 could not be initialized
A.#:12  r:-1 explore_adapters: adapter  12 could not be initialized
A.#:13  r:-1 explore_adapters: adapter  13 could not be initialized
A.#:14  r:-1 explore_adapters: adapter  14 could not be initialized
A.#:15  r:-1 explore_adapters: adapter  15 could not be initialized
A.#:16  r:-1 explore_adapters: adapter  16 could not be initialized
A.#:17  r:-1 explore_adapters: adapter  17 could not be initialized
A.#:18  r:-1 explore_adapters: adapter  18 could not be initialized
A.#:19  r:-1 explore_adapters: adapter  19 could not be initialized

valid adapters: [0, 1, 2, 3, 4, 5]
gpuAdapters: [0, 3]

Reading data:
#0: Temp:71 Load:99 Fan:75 CoreL2:1000 MemL2:375 mVoltL2:1163
#3: Temp:67 Load:98 Fan:62 CoreL2:1000 MemL2:375 mVoltL2:1163


c:\_tools\clocktweak>clocktweak.exe -y -a all -c 1010
===============================================================================
                ClockTweak v0.9.0b - bitcoinX.com/clocktweak/
===============================================================================

ERR: ADL API function: ADL_Display_PossibleMode_WinXP_Get is missing.
Set values - starting.
 Adapter #0:
  setting core speed to 1010 [MHz]
ERROR: write_values: core speed 1010 could not be set (1): False

c:\_tools\clocktweak>

- i`ve tried with and without miners
- i`ve tried with and without prior overclock (using TriXX)

i`m using Sapphire Trixx to overclock for now

all my systems are running Win7 Ent x64

seems it doesn`t work for me

BURST-3FDG-W622-8KAF-E52KP
MegaBux
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 33


View Profile
July 18, 2011, 02:59:47 PM
 #216

Card Types
HD5670 - tested (RaTTuS)
HD5750 - tested (SteveFL)
HD5770 - tested, probably no fan control (Raigekisai)
HD5830 - tested (grue)
HD5850 - tested (phelix)
HD5870 - tested (Beremat)
HD5970 -
HD6850 - tested (ujin)
HD6870 - tested, limited functionality with v0.9.0b? (mike85123, OCedHrt)
HD6950 - tested (coznefx)
HD6970 - tested (Jazkal)
HD6990 - tested (proudhon - thanks a lot for your support!)

I'm in the process of testing this for a Win7x64 system running 4x6770 (Sapphire).  Everything seems to work fine except the program will not detect the fan speed of the cards (reports N/A), nor allow me to set the fan speed.  This is peculiar as I can set and monitor fan speeds with the ATI Catalyst and MSI Afterburner tools.

I'll post program output later today as I am not at the computer with the hardware right now.
2weiX
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1638


View Profile
July 18, 2011, 04:23:09 PM
 #217

Just to let the boss know how it works right now:

On my 6950s (1GB non-flashable), i need to adress -memlevel0 and -memlevel1 separately on every card. the -a all doesnt work (ie it would "work", but then -m 800 would show no effect and the memspeed would go back to 1250).

So the procedure is
- change memlevel 0 for every card
- change memevel 1 for every card
- change the memlevel 2 for all the cards
- change the corelevel2 and the fanspeeds for all the cards


any other way, it don't work, for whatever reason.
i am, however, greatly satisfied. this is just to maybe put you on the trail of some minor edges that need to be trimmed off^^

phelix
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1680


nmc:id/phelix


View Profile
July 18, 2011, 07:16:06 PM
 #218

Just to let the boss know how it works right now:

On my 6950s (1GB non-flashable), i need to adress -memlevel0 and -memlevel1 separately on every card. the -a all doesnt work (ie it would "work", but then -m 800 would show no effect and the memspeed would go back to 1250).

So the procedure is
- change memlevel 0 for every card
- change memevel 1 for every card
- change the memlevel 2 for all the cards
- change the corelevel2 and the fanspeeds for all the cards


any other way, it don't work, for whatever reason.
i am, however, greatly satisfied. this is just to maybe put you on the trail of some minor edges that need to be trimmed off^^

thanks for the info! I will check if there is any difference in setting levels 0 and 1 via "all" or separately but I can not think of anything at the moment.

blockchained.com ■ bitcointalk top posts
MegaBux
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 33


View Profile
July 19, 2011, 02:56:37 PM
 #219

I'm in the process of testing this for a Win7x64 system running 4x6770 (Sapphire).  Everything seems to work fine except the program will not detect the fan speed of the cards (reports N/A), nor allow me to set the fan speed.  This is peculiar as I can set and monitor fan speeds with the ATI Catalyst and MSI Afterburner tools.

I'll post program output later today as I am not at the computer with the hardware right now.

Here is a quick output dump showing the functionality working with a Sapphire 6770, albeit no fan control or speed reporting.  I've been able to change multiple GPU properties in the 4x6770 system, but I'll only show the dump for one.  If eligible, you may send the testing credit to 1BrcSXF3te8YNvfwDp9yoFebvZNkxGRe7i.


Initial system state:

Code:
PS C:\clocktweak> .\clocktweak.exe -x
===============================================================================
                ClockTweak v0.9.0b - bitcoinX.com/clocktweak/
===============================================================================

ERR: ADL API function: ADL_Display_PossibleMode_WinXP_Get is missing.
Exploring up to 20 adapters:
A.#:0  r:6 ID:26492288  Name:"AMD Radeon HD 6700 Series"  Active:1  GPU:0
A.#:1  r:6 ID:26492288  Name:"AMD Radeon HD 6700 Series"  Active:0  GPU:0
A.#:2  r:6 ID:26492288  Name:"AMD Radeon HD 6700 Series"  Active:0  GPU:0
A.#:3  r:6 ID:29740032  Name:"AMD Radeon HD 6700 Series"  Active:1  GPU:1
A.#:4  r:6 ID:29740032  Name:"AMD Radeon HD 6700 Series"  Active:0  GPU:1
A.#:5  r:6 ID:29740032  Name:"AMD Radeon HD 6700 Series"  Active:0  GPU:1
A.#:6  r:6 ID:25734720  Name:"AMD Radeon HD 6700 Series"  Active:1  GPU:2
A.#:7  r:6 ID:25734720  Name:"AMD Radeon HD 6700 Series"  Active:0  GPU:2
A.#:8  r:6 ID:25734720  Name:"AMD Radeon HD 6700 Series"  Active:0  GPU:2
A.#:9  r:6 ID:30503168  Name:"AMD Radeon HD 6700 Series"  Active:1  GPU:3
A.#:10  r:6 ID:30503168  Name:"AMD Radeon HD 6700 Series"  Active:0  GPU:3
A.#:11  r:6 ID:30503168  Name:"AMD Radeon HD 6700 Series"  Active:0  GPU:3
A.#:12  r:-1 explore_adapters: adapter  12 could not be initialized
A.#:13  r:-1 explore_adapters: adapter  13 could not be initialized
A.#:14  r:-1 explore_adapters: adapter  14 could not be initialized
A.#:15  r:-1 explore_adapters: adapter  15 could not be initialized
A.#:16  r:-1 explore_adapters: adapter  16 could not be initialized
A.#:17  r:-1 explore_adapters: adapter  17 could not be initialized
A.#:18  r:-1 explore_adapters: adapter  18 could not be initialized
A.#:19  r:-1 explore_adapters: adapter  19 could not be initialized

valid adapters: [0, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11]
gpuAdapters: [0, 3, 6, 9]

Reading data:
#0: Temp:76 Load:96 Fan:NA CoreL2:960 MemL2:800 mVoltL2:1125
#3: Temp:73 Load:93 Fan:NA CoreL2:960 MemL2:800 mVoltL2:1125
#6: Temp:74 Load:96 Fan:NA CoreL2:960 MemL2:800 mVoltL2:1125
#9: Temp:50 Load:92 Fan:NA CoreL2:960 MemL2:800 mVoltL2:1200


Underclocking GPU clock, memory clock, and voltage:

Code:
PS C:\clocktweak> .\clocktweak.exe -y -a 9 -c 850 -m 1200 -v 1
125
===============================================================================
                ClockTweak v0.9.0b - bitcoinX.com/clocktweak/
===============================================================================

ERR: ADL API function: ADL_Display_PossibleMode_WinXP_Get is missing.
Set values - starting.
 Adapter #9:
  setting core speed to 850 [MHz]
  setting mem speed to 1200 [MHz]
  setting voltage to 1125 [mV]
Set values - finished.

Reading:
#9: Temp:50 Load: 0 Fan:NA CoreL2:850 MemL2:1200 mVoltL2:1125


Overclocking GPU clock and memory clock:

Code:
PS C:\clocktweak> .\clocktweak.exe -y -a 9 -c 960 -m 800
===============================================================================
                ClockTweak v0.9.0b - bitcoinX.com/clocktweak/
===============================================================================

ERR: ADL API function: ADL_Display_PossibleMode_WinXP_Get is missing.
Set values - starting.
 Adapter #9:
  setting core speed to 960 [MHz]
  setting mem speed to 800 [MHz]
Set values - finished.

Reading:
#9: Temp:49 Load: 0 Fan:NA CoreL2:960 MemL2:800 mVoltL2:1125


Attempt to set fan speed:

Code:
PS C:\clocktweak> .\clocktweak.exe -y -a 9 -s auto
===============================================================================
                ClockTweak v0.9.0b - bitcoinX.com/clocktweak/
===============================================================================

ERR: ADL API function: ADL_Display_PossibleMode_WinXP_Get is missing.
Set values - starting.
 Adapter #9:
  setting fan speed to automatic
ERROR: write_values: fan speed could not be set to default. Setting to 100%


Final system state:

Code:
PS C:\clocktweak> .\clocktweak.exe -x
===============================================================================
                ClockTweak v0.9.0b - bitcoinX.com/clocktweak/
===============================================================================

ERR: ADL API function: ADL_Display_PossibleMode_WinXP_Get is missing.
Exploring up to 20 adapters:
A.#:0  r:6 ID:26492288  Name:"AMD Radeon HD 6700 Series"  Active:1  GPU:0
A.#:1  r:6 ID:26492288  Name:"AMD Radeon HD 6700 Series"  Active:0  GPU:0
A.#:2  r:6 ID:26492288  Name:"AMD Radeon HD 6700 Series"  Active:0  GPU:0
A.#:3  r:6 ID:29740032  Name:"AMD Radeon HD 6700 Series"  Active:1  GPU:1
A.#:4  r:6 ID:29740032  Name:"AMD Radeon HD 6700 Series"  Active:0  GPU:1
A.#:5  r:6 ID:29740032  Name:"AMD Radeon HD 6700 Series"  Active:0  GPU:1
A.#:6  r:6 ID:25734720  Name:"AMD Radeon HD 6700 Series"  Active:1  GPU:2
A.#:7  r:6 ID:25734720  Name:"AMD Radeon HD 6700 Series"  Active:0  GPU:2
A.#:8  r:6 ID:25734720  Name:"AMD Radeon HD 6700 Series"  Active:0  GPU:2
A.#:9  r:6 ID:30503168  Name:"AMD Radeon HD 6700 Series"  Active:1  GPU:3
A.#:10  r:6 ID:30503168  Name:"AMD Radeon HD 6700 Series"  Active:0  GPU:3
A.#:11  r:6 ID:30503168  Name:"AMD Radeon HD 6700 Series"  Active:0  GPU:3
A.#:12  r:-1 explore_adapters: adapter  12 could not be initialized
A.#:13  r:-1 explore_adapters: adapter  13 could not be initialized
A.#:14  r:-1 explore_adapters: adapter  14 could not be initialized
A.#:15  r:-1 explore_adapters: adapter  15 could not be initialized
A.#:16  r:-1 explore_adapters: adapter  16 could not be initialized
A.#:17  r:-1 explore_adapters: adapter  17 could not be initialized
A.#:18  r:-1 explore_adapters: adapter  18 could not be initialized
A.#:19  r:-1 explore_adapters: adapter  19 could not be initialized

valid adapters: [0, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11]
gpuAdapters: [0, 3, 6, 9]

Reading data:
#0: Temp:75 Load:97 Fan:NA CoreL2:960 MemL2:800 mVoltL2:1125
#3: Temp:72 Load:93 Fan:NA CoreL2:960 MemL2:800 mVoltL2:1125
#6: Temp:73 Load:90 Fan:NA CoreL2:960 MemL2:800 mVoltL2:1125
#9: Temp:50 Load:95 Fan:NA CoreL2:960 MemL2:800 mVoltL2:1125
bmgjet
Member
**
Offline Offline

Activity: 98


View Profile
July 20, 2011, 08:47:30 AM
 #220

Finally got the voltage changing to work altho it still wont work with any other app.
Had to remove all the drivers then install 10.12 then updated to 11.5
Just going straight to 11.5 wouldnt work no changes would take effect. And 11.6 doesnt work ether way and kills my Mhash speed.


Also noticed that in the help there a small error. Says to change voltage then the example has -c instead of -v.

Donations to: 1BMGjetfht9XLkGBYR4TSsuXjrYEKACcow
1stbits: 1bmgjet
300MHash/s 6850 http://www.techpowerup.com/gpuz/5u6wr/
Overclocked for 6 years and still strong http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1931458 & http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=285337
Pages: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 [11] 12 13 14 15 16 17 18 19 20 »  All
  Print  
 
Jump to:  

Sponsored by , a Bitcoin-accepting VPN.
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!