Bitcoin Forum
May 27, 2019, 04:47:37 AM *
News: Latest Bitcoin Core release: 0.18.0 [Torrent] (New!)
 
   Home   Help Search Login Register More  
Pages: « 1 ... 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 [156] 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 »
  Print  
Author Topic: Klondike - 16 chip ASIC Open Source Board - Preliminary  (Read 434687 times)
Bogart
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 952
Merit: 1000


View Profile
September 26, 2013, 02:16:38 AM
 #3101

I have some Mitten Mining K16s.  What do I need to do to build cgminer to try to use them?

The bkkcoins files on githib look like an overlay to go on top of the base cgminer, but I'm not sure how I should overlay them/switch to that branch or whatever.  I'm not too familiar with git.

"All safe deposit boxes in banks or financial institutions have been sealed... and may only be opened in the presence of an agent of the I.R.S." - President F.D. Roosevelt, 1933
1558932457
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1558932457

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1558932457
Reply with quote  #2

1558932457
Report to moderator
1558932457
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1558932457

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1558932457
Reply with quote  #2

1558932457
Report to moderator
1558932457
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1558932457

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1558932457
Reply with quote  #2

1558932457
Report to moderator
PLAY OVER 3000 GAMES
LIGHTNING FAST WITHDRAWALS
PLAY NOW
Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise here.
1558932457
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1558932457

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1558932457
Reply with quote  #2

1558932457
Report to moderator
1558932457
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1558932457

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1558932457
Reply with quote  #2

1558932457
Report to moderator
ScaryHash
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 532
Merit: 501


View Profile
September 26, 2013, 02:45:16 AM
 #3102

Try this.

Open a shell in your download folder. I'm using Linux Mint 14.

sudo apt-get update
sudo apt-get install autoconf libtool libncurses-dev yasm curl libcurl4-openssl-dev pkg-config libusb-1.0

git clone https://github.com/bkkcoins/cgminer-klondike
cd cgminer-klondike
./autogen.sh --disable-opencl --disable-adl --enable-klondike—enable-icarus (this was for me trying to get the icarus stuff working, you don't have to do it if you have no block erupters)

That was from Bkkcoins directly, and it did work to compile, but it only drove my block erupters (I don't have a klondike yet), to 110 mh/s.

Problem is, you have to install the libusb extensions..and I haven't figured out that part yet...


Hopefully, there will be a working klondike cgminer soon. I think somebody is working on it.

Bogart
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 952
Merit: 1000


View Profile
September 26, 2013, 03:04:50 AM
Last edit: September 26, 2013, 04:01:25 AM by Bogart
 #3103

Well it's trying to do something.  It wouldn't start with 2 K16s connected, but with 1:

Code:
cgminer version 3.3.1 - Started: [2013-09-26 03:02:07]
--------------------------------------------------------------------------------
 (5s):628.6M (avg):952.3Mh/s | A:0  R:0  HW:45  WU:40.0/m
 ST: 2  SS: 0  NB: 1  LW: 47  GF: 0  RF: 0
 Connected to mmpool.bitparking.com diff 1 with stratum as user blah
 Block: 0011f749df1b932d...  Diff:149M  Started: [03:02:08]  Best share: 102
--------------------------------------------------------------------------------
 [P]ool management [S]ettings [D]isplay options [Q]uit
 KLN 0:       31C 1.2V | 707.8M/952.3Mh/s | A:0 R:0 HW:45 WU: 40.0/m
--------------------------------------------------------------------------------

 [2013-09-26 03:02:04] Started cgminer 3.3.1
 [2013-09-26 03:02:05] Probing for an alive pool
 [2013-09-26 03:02:05] Pool 2 slow/down or URL or credentials invalid
 [2013-09-26 03:02:06] Pool 3 difficulty changed to 0.999985
 [2013-09-26 03:02:07] Klondike config (0: Clk: 300, T:77, C:65, F:89)
 [2013-09-26 03:02:08] Network diff set to 149M
 [2013-09-26 03:02:13] API running in IP access mode on port 4028 (14)

No accepted shares, though I'm mining at diff 1.

I tried something else:

git clone https://github.com/kanoi/cgminer
git pull https://github.com/kanoi/cgminer klondike

Building that, it runs with both K16s connected now, but still no shares are accepted.

Code:

cgminer version 3.4.3 - Started: [2013-09-26 03:59:47]
--------------------------------------------------------------------------------
 (5s):2.238G (avg):3.633Gh/s | A:0  R:0  HW:15  WU:0.0/m
 ST: 2  SS: 0  NB: 1  LW: 36  GF: 0  RF: 0
 Connected to mmpool.bitparking.com diff 1 with stratum as user blah
 Block: 000266d97e430b85...  Diff:149M  Started: [03:59:48]  Best share: 74
--------------------------------------------------------------------------------
 [P]ool management [S]ettings [D]isplay options [Q]uit
 KLN 0:       38C  90% | 1.158G/1.695Gh/s | A:0 R:0 HW:7 WU:0.0/m
 KLN 1:       43C  90% | 1.727G/2.906Gh/s | A:0 R:0 HW:12 WU:0.0/m
--------------------------------------------------------------------------------

 [2013-09-26 03:59:43] Started cgminer 3.4.3
 [2013-09-26 03:59:46] Probing for an alive pool
 [2013-09-26 03:59:46] Failed to connect to stratum on 192.168.23.131:3334
 [2013-09-26 03:59:46] Pool 2 slow/down or URL or credentials invalid
 [2013-09-26 03:59:47] Switching to pool 1 stratum+tcp://theseven.bounceme.net:3333 - first alive pool
 [2013-09-26 03:59:47] Pool 0 http://mmpool.bitparking.com:3333 alive
 [2013-09-26 03:59:47] Switching to pool 0 http://mmpool.bitparking.com:3333
 [2013-09-26 03:59:47] Pool 3 difficulty changed to 0.999985
 [2013-09-26 03:59:47] Klondike config (0: Clk: 300, T:17, C:25, F:89)
 [2013-09-26 03:59:48] Klondike config (0: Clk: 300, T:17, C:25, F:89)
 [2013-09-26 03:59:48] Network diff set to 149M
 [2013-09-26 03:59:48] Failed to connect to stratum on 192.168.23.131:3334
 [2013-09-26 03:59:53] API running in IP access mode on port 4028 (11)

I hear there's some newer firmware around, but I don't know where to get it or how to flash it.

"All safe deposit boxes in banks or financial institutions have been sealed... and may only be opened in the presence of an agent of the I.R.S." - President F.D. Roosevelt, 1933
fasmax
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 378
Merit: 250


View Profile
September 26, 2013, 04:18:18 AM
 #3104

@Bogart
Do you have a K16 board with 16 chips installed ?
Bogart
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 952
Merit: 1000


View Profile
September 26, 2013, 04:23:38 AM
 #3105

@Bogart
Do you have a K16 board with 16 chips installed ?

I do.  Several actually.

"All safe deposit boxes in banks or financial institutions have been sealed... and may only be opened in the presence of an agent of the I.R.S." - President F.D. Roosevelt, 1933
fasmax
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 378
Merit: 250


View Profile
September 26, 2013, 04:35:01 AM
 #3106

It looks like your not getting any accepted shares.
Has that timing capacitor been replaced on your boards ?
 

Bogart
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 952
Merit: 1000


View Profile
September 26, 2013, 04:39:35 AM
 #3107

I don't know, and I don't know how to tell.  I just asked sensei if he could go ahead and ship me the boards, minus and he needed to continue debugging.  That would have been mid-last-week he shipped them.

"All safe deposit boxes in banks or financial institutions have been sealed... and may only be opened in the presence of an agent of the I.R.S." - President F.D. Roosevelt, 1933
fasmax
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 378
Merit: 250


View Profile
September 26, 2013, 04:45:48 AM
 #3108

Do you have any way to make changes when sensei finds things that need to be changed or updated ?
cp1
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 616
Merit: 500


Stop using branwallets


View Profile
September 26, 2013, 04:52:58 AM
 #3109

Send me one to debug Smiley  Hopefully it's just firmware.

Guide to armory offline install on USB key:  https://bitcointalk.org/index.php?topic=241730.0
freeworm
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 297
Merit: 250


View Profile
September 26, 2013, 05:32:34 AM
Last edit: September 26, 2013, 05:45:10 AM by freeworm
 #3110

@bogart, replace C274 with a 220p, or 260p capacitor

I also have several boards with all 16 chips installed. they are working with some HW when clocked over 300MHz.
If someone is interested, please PM me.
hf_developer
Member
**
Offline Offline

Activity: 66
Merit: 10


View Profile
September 26, 2013, 09:53:09 AM
 #3111

It looks like your not getting any accepted shares.
Has that timing capacitor been replaced on your boards ?
 



The klondike design is very sensitive with the nor gates and the phase shifter in front of it. It is a matter of the manufacturer of the nor gates, as well as capacitor/resistor. For less HW errors, the Tau of R and C has to fit the propagation and switching times of the nor gate, and these are sometimes higher, sometimes lower, and changing with every type of nor gate. So very hard to make this working properly....
freeworm
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 297
Merit: 250


View Profile
September 26, 2013, 10:08:38 AM
 #3112

It looks like your not getting any accepted shares.
Has that timing capacitor been replaced on your boards ?
 



The klondike design is very sensitive with the nor gates and the phase shifter in front of it. It is a matter of the manufacturer of the nor gates, as well as capacitor/resistor. For less HW errors, the Tau of R and C has to fit the propagation and switching times of the nor gate, and these are sometimes higher, sometimes lower, and changing with every type of nor gate. So very hard to make this working properly....

In this case, it would be very easy to make it work by changing the R or C to meet Tau for a particular nor gate.
hf_developer
Member
**
Offline Offline

Activity: 66
Merit: 10


View Profile
September 26, 2013, 10:41:21 AM
 #3113

It looks like your not getting any accepted shares.
Has that timing capacitor been replaced on your boards ?
 



The klondike design is very sensitive with the nor gates and the phase shifter in front of it. It is a matter of the manufacturer of the nor gates, as well as capacitor/resistor. For less HW errors, the Tau of R and C has to fit the propagation and switching times of the nor gate, and these are sometimes higher, sometimes lower, and changing with every type of nor gate. So very hard to make this working properly....

In this case, it would be very easy to make it work by changing the R or C to meet Tau for a particular nor gate.

Exactly, but this is a very empiric process and i think nobody really wants to do this for every new nor gate.
freeworm
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 297
Merit: 250


View Profile
September 26, 2013, 10:44:18 AM
 #3114

It looks like your not getting any accepted shares.
Has that timing capacitor been replaced on your boards ?
 



The klondike design is very sensitive with the nor gates and the phase shifter in front of it. It is a matter of the manufacturer of the nor gates, as well as capacitor/resistor. For less HW errors, the Tau of R and C has to fit the propagation and switching times of the nor gate, and these are sometimes higher, sometimes lower, and changing with every type of nor gate. So very hard to make this working properly....

In this case, it would be very easy to make it work by changing the R or C to meet Tau for a particular nor gate.

Exactly, but this is a very empiric process and i think nobody really wants to do this for every new nor gate.

the fact is most people ordered the nor gate listed on BKK's BOM but still nobody has lowered the HW rate to a very low level by changing the Capacitor.
kano
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 2828
Merit: 1166


Linux since 1997 RedHat 4


View Profile
September 26, 2013, 03:44:46 PM
 #3115

...
Hopefully, there will be a working klondike cgminer soon. I think somebody is working on it.
Yes, I am.
Not sure why bogart's didn't work, but the team I'm helping a bit with, they are all getting at least some results with the klondike branch in my git.
It still needs some work, but the current code does work with the test boards in the team and gives back '=' results.

Pool: https://kano.is Here on Bitcointalk: Forum BTC: 1KanoPb8cKYqNrswjaA8cRDk4FAS9eDMLU
Discord support invite at https://kano.is/ Majority developer of the ckpool code
Help keep Bitcoin secure by mining on pools with full block verification on all blocks - and NO empty blocks!
KS
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 448
Merit: 250


View Profile
September 26, 2013, 04:31:49 PM
 #3116

Progress, yay!

“In Putin’s Russia bitcoin exchanges you.” - http://www.coindesk.com/ceo-bitcoin-officially-bans-china/
List of major BTC scams https://bitcointalk.org/index.php?topic=576337
Bitstamp "no transfer" banks/countries list: https://bitcointalk.org/index.php?topic=270716.0
Bogart
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 952
Merit: 1000


View Profile
September 26, 2013, 05:48:35 PM
Last edit: September 26, 2013, 05:59:13 PM by Bogart
 #3117

Do you have any way to make changes when sensei finds things that need to be changed or updated ?

I guess it depends what changes are needed.  I could probably change a cap without too much trouble.

@bogart, replace C274 with a 220p, or 260p capacitor

Which cap is this?  They are not labeled on my boards.

I guess I should look at the board schematics...

Is there any firmware that lives in the device in NVRAM of some sort, or is everything loaded at runtime?

"All safe deposit boxes in banks or financial institutions have been sealed... and may only be opened in the presence of an agent of the I.R.S." - President F.D. Roosevelt, 1933
cp1
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 616
Merit: 500


Stop using branwallets


View Profile
September 26, 2013, 06:03:44 PM
 #3118

Is there any firmware that lives in the device in NVRAM of some sort, or is everything loaded at runtime?

It's all precompiled and sits in the flash memory on the pic.

Guide to armory offline install on USB key:  https://bitcointalk.org/index.php?topic=241730.0
AtomSea
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 143
Merit: 100


So sexy, it hurts.


View Profile
September 26, 2013, 10:37:11 PM
 #3119

I really see this design being the precursor for an opensource board that will eventually hold an opensource chip.
And no reason that chip couldn't be 14nm or better someday.
Bitcoin needs checks and balances.
Without a strong-transparent-opensource mining community Bitcoin could descend into an old Star Trek episode where they end up on some random planet, that just went all wrong, and the weird fight music comes on, but at least Kirk gets laid.
So good work peeps - with you there is hope.
LordTheron
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 197
Merit: 100


View Profile WWW
September 26, 2013, 11:57:20 PM
 #3120

Hi guys,

I'd like to buy K16 and  2 K1 components kit without avalons. Please pm me if you have spare for sale.

Cheers,
Pages: « 1 ... 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 [156] 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 »
  Print  
 
Jump to:  

Sponsored by , a Bitcoin-accepting VPN.
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!