Bitcoin Forum
September 24, 2018, 04:32:38 AM *
News: ♦♦ New info! Bitcoin Core users absolutely must upgrade to previously-announced 0.16.3 [Torrent]. All Bitcoin users should temporarily trust confirmations slightly less. More info.
 
   Home   Help Search Donate Login Register  
Pages: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 [30] 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 »
  Print  
Author Topic: CoinTracking - Profit/Loss Portfolio and Tax Reporting for Digital Currencies  (Read 90053 times)
Dario3000
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 744
Merit: 512


CoinTracking - Crypto Portfolio & Tax Management


View Profile WWW
August 10, 2017, 06:58:55 PM
 #581

I there any chance you'll be adding Binance to the exchange list? I know its a no-name exchange but I've been trading GAS from them and would greatly prefer to import the transactions versus manual entries. Anyone else interested in Binance?

Hey, do you know if they provide a CSV or Excel export on their website?
If yes, I can create an import for Binance within 48 hours.
I will just need a sample export file from their website.


@ALargeOrangeCat:
Even if you receive assets for free, they still have a value at the time of the transaction.
This is the value we are using.

But it's a good point and I'm already working on a solution to calculate mined assets with a 0 cost basis.
It will be released very soon (maybe even today).

Best,
Dario

CoinTracking.info - Your Profit / Loss Portfolio Monitor and Tax Calculator for all Digital Currencies
Simply the best way to track your digital assets accurately. Get live data for more than 5000 coins, assets and commodities. Track Gains & Balances from all your exchanges and wallets.
Need help? CoinTracking FAQ
Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise here.
1537763558
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1537763558

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1537763558
Reply with quote  #2

1537763558
Report to moderator
Dario3000
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 744
Merit: 512


CoinTracking - Crypto Portfolio & Tax Management


View Profile WWW
August 10, 2017, 11:21:52 PM
 #582

But it's a good point and I'm already working on a solution to calculate mined assets with a 0 cost basis.
It will be released very soon (maybe even today).

Released Smiley
You can now use the "Filter menu" to set a cost basis of 0 to all minings (and other transaction types).


CoinTracking.info - Your Profit / Loss Portfolio Monitor and Tax Calculator for all Digital Currencies
Simply the best way to track your digital assets accurately. Get live data for more than 5000 coins, assets and commodities. Track Gains & Balances from all your exchanges and wallets.
Need help? CoinTracking FAQ
Ale88
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 560
Merit: 377



View Profile
August 11, 2017, 03:10:57 AM
 #583

About the fee field, is not possibile to put a % instead of a fiat value? Because I tried but looks like it doesn't accepts the % symbol, only number, so that means I should calculate myself every single fee, no?

██████████████████████████████████████████████████
████████████████████▀▀▀    ▀▀▀████████████████████
██████████████▀      ▄▄▄▄▄▄▄▄      ▀██████████████
███████████▀   ▄██████████████████▄   ▀███████████
█████████    █████████████████████████   █████████
███████`  █████▀      █▌  ██████████████   ███████
██████  █████▀  ▄██████▌  ███████▀▀███████  ▀█████
████▀  ██████  ████████▌  █████▀   ▄███████  ▐████
████  ███████  ████████▌  ███▀   ▄██████████  ████
███  ████████  ▀███████▌  ██   ▄█████████████  ███
███  █████████▄  ▀█████▌  ███████████████████  ███
███  ███████████▄    ▐█▌  ██     ▀███████████  ███
███  ██████████████████▌  ██████▄  ▀█████████  ███
███  ██████████████████▌  ████████▄  ████████  ███
███▌  ████████▌               █████  ███████  ▐███
████▄  ████████████████▌  █████████  ██████▀  ████
█████▄  ███████████████▌  ███████▀  ▄█████   █████
███████  ▀█████████████▌  ███▀▀▀  ▄█████▀  ███████
████████▄   ████████████▄▄███▄▄▄▄█████▀  ▄████████
███████████   ▀████████████████████▀    ██████████
██████████████     ▀▀████████▀▀      █████████████
██████████████████▄▄          ▄▄██████████████████
██████████████████████████████████████████████████
Pool of Stake









ICO Starts
▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀
20 July




▬  LinkedIn   II   BitcoinTalk  ▬
Medium   II   Telegram   II   Facebook
▬  Twitter   II   YouTube  ▬


Sosnovkino
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 59
Merit: 10


View Profile WWW
August 11, 2017, 07:36:23 AM
 #584

Pretty impressive service, may be useful for business purposes.
Can you contact me? By private message
Dario3000
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 744
Merit: 512


CoinTracking - Crypto Portfolio & Tax Management


View Profile WWW
August 11, 2017, 08:53:59 AM
 #585

About the fee field, is not possibile to put a % instead of a fiat value? Because I tried but looks like it doesn't accepts the % symbol, only number, so that means I should calculate myself every single fee, no?
Hey, no currently only values are accepted (but it does not have to be fiat).
I will put that on my to do list.

Best
Dario

CoinTracking.info - Your Profit / Loss Portfolio Monitor and Tax Calculator for all Digital Currencies
Simply the best way to track your digital assets accurately. Get live data for more than 5000 coins, assets and commodities. Track Gains & Balances from all your exchanges and wallets.
Need help? CoinTracking FAQ
Bi0ha2ard187
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 1
Merit: 0


View Profile
August 12, 2017, 04:16:05 PM
 #586

But it's a good point and I'm already working on a solution to calculate mined assets with a 0 cost basis.
It will be released very soon (maybe even today).

Released Smiley
You can now use the "Filter menu" to set a cost basis of 0 to all minings (and other transaction types).



Can you please explain this a little more? Either its not working correctly or I am doing it all wrong. When i go back to edit mining entries and I change the asset balance to 0 it goes back and pulls the historical value.

I'm a little new to the platform and have all my entries uploading via API. What or where is the "filter menu" for this update?

Thank you!
Ale88
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 560
Merit: 377



View Profile
August 12, 2017, 06:05:14 PM
 #587

About the fee field, is not possibile to put a % instead of a fiat value? Because I tried but looks like it doesn't accepts the % symbol, only number, so that means I should calculate myself every single fee, no?
Hey, no currently only values are accepted (but it does not have to be fiat).
I will put that on my to do list.

Best
Dario
Thanks a lot Dario, I appreciate that!  Wink

Another thing: do you think in the future will be possibile to create multiple portfolios on the same profile? Because, for example, I convinced my sister to invest a few euros in cryptocurrencies instead buying another expensive bag, but of course she has no clue how to set up her profile on CoinTracking etc, and I don't want to mix her currencies with mine because would bring confusion of course  Smiley

██████████████████████████████████████████████████
████████████████████▀▀▀    ▀▀▀████████████████████
██████████████▀      ▄▄▄▄▄▄▄▄      ▀██████████████
███████████▀   ▄██████████████████▄   ▀███████████
█████████    █████████████████████████   █████████
███████`  █████▀      █▌  ██████████████   ███████
██████  █████▀  ▄██████▌  ███████▀▀███████  ▀█████
████▀  ██████  ████████▌  █████▀   ▄███████  ▐████
████  ███████  ████████▌  ███▀   ▄██████████  ████
███  ████████  ▀███████▌  ██   ▄█████████████  ███
███  █████████▄  ▀█████▌  ███████████████████  ███
███  ███████████▄    ▐█▌  ██     ▀███████████  ███
███  ██████████████████▌  ██████▄  ▀█████████  ███
███  ██████████████████▌  ████████▄  ████████  ███
███▌  ████████▌               █████  ███████  ▐███
████▄  ████████████████▌  █████████  ██████▀  ████
█████▄  ███████████████▌  ███████▀  ▄█████   █████
███████  ▀█████████████▌  ███▀▀▀  ▄█████▀  ███████
████████▄   ████████████▄▄███▄▄▄▄█████▀  ▄████████
███████████   ▀████████████████████▀    ██████████
██████████████     ▀▀████████▀▀      █████████████
██████████████████▄▄          ▄▄██████████████████
██████████████████████████████████████████████████
Pool of Stake









ICO Starts
▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀
20 July




▬  LinkedIn   II   BitcoinTalk  ▬
Medium   II   Telegram   II   Facebook
▬  Twitter   II   YouTube  ▬


Bermuda666
Member
**
Offline Offline

Activity: 85
Merit: 10


View Profile WWW
August 13, 2017, 03:17:08 AM
 #588


Can you please explain this a little more? Either its not working correctly or I am doing it all wrong. When i go back to edit mining entries and I change the asset balance to 0 it goes back and pulls the historical value.

I'm a little new to the platform and have all my entries uploading via API. What or where is the "filter menu" for this update?

Thank you!

Hey @Bi0ha2ard187,

please go to the "Un/Realized Gains" page and have a look at the settings in the second row.

The last dropdown setting is the "Filter". If you open it, you are able to in/exclude data for the calculation, by checking and unchecking entries.
Also you are able to set transaction types to "half checked", if you do so, the cost basis for this type is set to zero.
You just need to do this for the type "Mining". This should solve your problem. Please give it a try.

Best regards,
Keven


CoinTracking.info - Your personal Profit / Loss Portfolio Monitor and Tax Tool for all Digital Coins
- Now over 20% Discount on our Lifetime plans (Limited Time)
- 5% Discount when paying in Bitcoin, plus an additional 10% Discount on all plans by using this link: bit.ly/rebate-ct
Bermuda666
Member
**
Offline Offline

Activity: 85
Merit: 10


View Profile WWW
August 13, 2017, 03:23:49 AM
 #589

Thanks a lot Dario, I appreciate that!  Wink

Another thing: do you think in the future will be possibile to create multiple portfolios on the same profile? Because, for example, I convinced my sister to invest a few euros in cryptocurrencies instead buying another expensive bag, but of course she has no clue how to set up her profile on CoinTracking etc, and I don't want to mix her currencies with mine because would bring confusion of course  Smiley

Hi @Ale88,

It is already possible to manage multiple portfolios by linking accounts together.
You can link them together with a Key and switch between them with just one click from your Dashboard.
All of them will be upgraded to your current membership status.

More information can be found in the Settings under 'Join multiple accounts'.

I guess this is exactly what you are searching for.

I hope it helps.

Best regards,
Keven

CoinTracking.info - Your personal Profit / Loss Portfolio Monitor and Tax Tool for all Digital Coins
- Now over 20% Discount on our Lifetime plans (Limited Time)
- 5% Discount when paying in Bitcoin, plus an additional 10% Discount on all plans by using this link: bit.ly/rebate-ct
Ale88
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 560
Merit: 377



View Profile
August 13, 2017, 03:40:17 AM
 #590

Thanks Keven, I'm gonna check it out!  Wink

██████████████████████████████████████████████████
████████████████████▀▀▀    ▀▀▀████████████████████
██████████████▀      ▄▄▄▄▄▄▄▄      ▀██████████████
███████████▀   ▄██████████████████▄   ▀███████████
█████████    █████████████████████████   █████████
███████`  █████▀      █▌  ██████████████   ███████
██████  █████▀  ▄██████▌  ███████▀▀███████  ▀█████
████▀  ██████  ████████▌  █████▀   ▄███████  ▐████
████  ███████  ████████▌  ███▀   ▄██████████  ████
███  ████████  ▀███████▌  ██   ▄█████████████  ███
███  █████████▄  ▀█████▌  ███████████████████  ███
███  ███████████▄    ▐█▌  ██     ▀███████████  ███
███  ██████████████████▌  ██████▄  ▀█████████  ███
███  ██████████████████▌  ████████▄  ████████  ███
███▌  ████████▌               █████  ███████  ▐███
████▄  ████████████████▌  █████████  ██████▀  ████
█████▄  ███████████████▌  ███████▀  ▄█████   █████
███████  ▀█████████████▌  ███▀▀▀  ▄█████▀  ███████
████████▄   ████████████▄▄███▄▄▄▄█████▀  ▄████████
███████████   ▀████████████████████▀    ██████████
██████████████     ▀▀████████▀▀      █████████████
██████████████████▄▄          ▄▄██████████████████
██████████████████████████████████████████████████
Pool of Stake









ICO Starts
▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀
20 July




▬  LinkedIn   II   BitcoinTalk  ▬
Medium   II   Telegram   II   Facebook
▬  Twitter   II   YouTube  ▬


pescadorloco69
Member
**
Offline Offline

Activity: 105
Merit: 10


View Profile
August 14, 2017, 03:30:43 PM
 #591

I have been trying to account for my trades on a spreadsheet and it has been a right headache.

I just discovered coin tracker and created an account and imported some sample data and I have had a play and it seems that cointracker is going to make my life a  lot easier to establish my profits and loss for taxation.

I am based in the UK and the tax year is 6th April  to 5th April following year.

When I tried the specific date range for the report it defaulted to the January to Dec year?

Are there any plans for this to be fixed or did I do something wrong?

Really keen to pay for pro version and import my full trade data from polo and trex but would need this fixed for it to be usable for my purpose.

 
Dario3000
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 744
Merit: 512


CoinTracking - Crypto Portfolio & Tax Management


View Profile WWW
August 14, 2017, 03:42:16 PM
 #592

Hey pescadorloco69,

There's a [custom date range] link below the year drop down field.
You can set a custom start and end date there.
- Ensure you have checked the "Check to use the custom period" checkbox
- And use this date format "dd.mm.yyyy"

Using this setting, only sales within your custom time period will be calculated.

It will still use purchases before the start date to calculate your gains, but that's what you usually want to do.
If not, please disable this checkbox "Consider all previous trades in report".

Best Smiley
Dario

CoinTracking.info - Your Profit / Loss Portfolio Monitor and Tax Calculator for all Digital Currencies
Simply the best way to track your digital assets accurately. Get live data for more than 5000 coins, assets and commodities. Track Gains & Balances from all your exchanges and wallets.
Need help? CoinTracking FAQ
afterfiat
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 11
Merit: 0


View Profile
August 14, 2017, 06:55:36 PM
 #593

There's a [custom date range] link below the year drop down field.
You can set a custom start and end date there.
- Ensure you have checked the "Check to use the custom period" checkbox
- And use this date format "dd.mm.yyyy"

Using this setting, only sales within your custom time period will be calculated.
I'm not as far along as pescadorloco69 apparently, but it's on my list when I get closer...

When specifying the date ranges are they in UTC?  If so, is there a way to specify a timezone when specifying the ranges?  For example, a trade "after midnight" of the tax year (in local time) in question but "before midnight" in crypto (UTC) should not be included in that tax year.  At least that's what I would expect.
pescadorloco69
Member
**
Offline Offline

Activity: 105
Merit: 10


View Profile
August 14, 2017, 11:13:44 PM
 #594

Hey pescadorloco69,

There's a [custom date range] link below the year drop down field.
You can set a custom start and end date there.
- Ensure you have checked the "Check to use the custom period" checkbox
- And use this date format "dd.mm.yyyy"

Using this setting, only sales within your custom time period will be calculated.

It will still use purchases before the start date to calculate your gains, but that's what you usually want to do.
If not, please disable this checkbox "Consider all previous trades in report".

Best Smiley
Dario

Got it thank you.

How would I deal with a coin swap say 100,00 Silk got Swapped to 100,000 Seq?

Would I enter a sale of silk and a buy of seq at the same price/day of swap?

Although i did not actually sell at which point and would make a gain but I did not get a gain at that time?

Many thanks
Ale88
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 560
Merit: 377



View Profile
August 15, 2017, 11:23:18 PM
 #595

Hi guys,

will you add Bytom (BTM)? Thanks!

██████████████████████████████████████████████████
████████████████████▀▀▀    ▀▀▀████████████████████
██████████████▀      ▄▄▄▄▄▄▄▄      ▀██████████████
███████████▀   ▄██████████████████▄   ▀███████████
█████████    █████████████████████████   █████████
███████`  █████▀      █▌  ██████████████   ███████
██████  █████▀  ▄██████▌  ███████▀▀███████  ▀█████
████▀  ██████  ████████▌  █████▀   ▄███████  ▐████
████  ███████  ████████▌  ███▀   ▄██████████  ████
███  ████████  ▀███████▌  ██   ▄█████████████  ███
███  █████████▄  ▀█████▌  ███████████████████  ███
███  ███████████▄    ▐█▌  ██     ▀███████████  ███
███  ██████████████████▌  ██████▄  ▀█████████  ███
███  ██████████████████▌  ████████▄  ████████  ███
███▌  ████████▌               █████  ███████  ▐███
████▄  ████████████████▌  █████████  ██████▀  ████
█████▄  ███████████████▌  ███████▀  ▄█████   █████
███████  ▀█████████████▌  ███▀▀▀  ▄█████▀  ███████
████████▄   ████████████▄▄███▄▄▄▄█████▀  ▄████████
███████████   ▀████████████████████▀    ██████████
██████████████     ▀▀████████▀▀      █████████████
██████████████████▄▄          ▄▄██████████████████
██████████████████████████████████████████████████
Pool of Stake









ICO Starts
▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀
20 July




▬  LinkedIn   II   BitcoinTalk  ▬
Medium   II   Telegram   II   Facebook
▬  Twitter   II   YouTube  ▬


Bermuda666
Member
**
Offline Offline

Activity: 85
Merit: 10


View Profile WWW
August 16, 2017, 02:42:42 AM
 #596

I'm not as far along as pescadorloco69 apparently, but it's on my list when I get closer...
When specifying the date ranges are they in UTC?  If so, is there a way to specify a timezone when specifying the ranges?  For example, a trade "after midnight" of the tax year (in local time) in question but "before midnight" in crypto (UTC) should not be included in that tax year.  At least that's what I would expect.

@afterfiat
The timezone for the selected range refers to your selected timezone in the account settings.
Thus, it is not necessary to change it when setting the date range.

Got it thank you.
How would I deal with a coin swap say 100,00 Silk got Swapped to 100,000 Seq?
Would I enter a sale of silk and a buy of seq at the same price/day of swap?
Although i did not actually sell at which point and would make a gain but I did not get a gain at that time?
Many thanks

@pescadorloco69
Please have a look into our FAQ, there you are able to find detailed information about this question.
How you execute it, depends on the circumstances come along with the swap.

Hi guys,
will you add Bytom (BTM)? Thanks!

@Ale88
We have added Bytom (BTM) in the last minutes. I hope it´s going to help you.

Best regards,
Keven

CoinTracking.info - Your personal Profit / Loss Portfolio Monitor and Tax Tool for all Digital Coins
- Now over 20% Discount on our Lifetime plans (Limited Time)
- 5% Discount when paying in Bitcoin, plus an additional 10% Discount on all plans by using this link: bit.ly/rebate-ct
Ale88
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 560
Merit: 377



View Profile
August 16, 2017, 07:15:47 AM
 #597

@Ale88
We have added Bytom (BTM) in the last minutes. I hope it´s going to help you.
You're great guys! Thanks a lot!  Wink

██████████████████████████████████████████████████
████████████████████▀▀▀    ▀▀▀████████████████████
██████████████▀      ▄▄▄▄▄▄▄▄      ▀██████████████
███████████▀   ▄██████████████████▄   ▀███████████
█████████    █████████████████████████   █████████
███████`  █████▀      █▌  ██████████████   ███████
██████  █████▀  ▄██████▌  ███████▀▀███████  ▀█████
████▀  ██████  ████████▌  █████▀   ▄███████  ▐████
████  ███████  ████████▌  ███▀   ▄██████████  ████
███  ████████  ▀███████▌  ██   ▄█████████████  ███
███  █████████▄  ▀█████▌  ███████████████████  ███
███  ███████████▄    ▐█▌  ██     ▀███████████  ███
███  ██████████████████▌  ██████▄  ▀█████████  ███
███  ██████████████████▌  ████████▄  ████████  ███
███▌  ████████▌               █████  ███████  ▐███
████▄  ████████████████▌  █████████  ██████▀  ████
█████▄  ███████████████▌  ███████▀  ▄█████   █████
███████  ▀█████████████▌  ███▀▀▀  ▄█████▀  ███████
████████▄   ████████████▄▄███▄▄▄▄█████▀  ▄████████
███████████   ▀████████████████████▀    ██████████
██████████████     ▀▀████████▀▀      █████████████
██████████████████▄▄          ▄▄██████████████████
██████████████████████████████████████████████████
Pool of Stake









ICO Starts
▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀
20 July




▬  LinkedIn   II   BitcoinTalk  ▬
Medium   II   Telegram   II   Facebook
▬  Twitter   II   YouTube  ▬


EveryDayArms
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 7
Merit: 0


View Profile
August 16, 2017, 01:58:11 PM
 #598

Hi,

New to Cointracking and absolutely love it so far. Assuming all goes will with my investments I'll be purchasing a license soon.

Had a quick question regarding the 'Trade Value' menu when editing a transaction. How is the purchase value and sale value calculated? Where are these from? I've noticed pretty strange numbers, and pretty big differences between the two (for example, selling some NEO for USDT shows a purchase value of $630 and a sale value of $690). This causes the realized gain to be a loss of $40-50 for example, whereas in reality (looking at my exchange) it was a profit of ~$20 as the NEO was sold for $692.

I've looked at many of my other coins on the Trade Prices page, and it shows losses for a bunch, whereas I know they were gains. Even selling 1 ETH for USD shows the incorrect prices. Is there any easier way to fix this rather than keeping track of the USD purchase/sell price for each transaction, and entering it in manually after the fact?

Thanks!
Dario3000
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 744
Merit: 512


CoinTracking - Crypto Portfolio & Tax Management


View Profile WWW
August 16, 2017, 08:38:24 PM
 #599

Hi,

New to Cointracking and absolutely love it so far. Assuming all goes will with my investments I'll be purchasing a license soon.

Had a quick question regarding the 'Trade Value' menu when editing a transaction. How is the purchase value and sale value calculated? Where are these from? I've noticed pretty strange numbers, and pretty big differences between the two (for example, selling some NEO for USDT shows a purchase value of $630 and a sale value of $690). This causes the realized gain to be a loss of $40-50 for example, whereas in reality (looking at my exchange) it was a profit of ~$20 as the NEO was sold for $692.

I've looked at many of my other coins on the Trade Prices page, and it shows losses for a bunch, whereas I know they were gains. Even selling 1 ETH for USD shows the incorrect prices. Is there any easier way to fix this rather than keeping track of the USD purchase/sell price for each transaction, and entering it in manually after the fact?

Thanks!

Hey,

You can set these values on the Enter Coins page when entering or editing your entries.
If you do not set them, CoinTracking will calculate the value automatically based on historical coin prices from coinmarketcap, worldcoinindex, cryptococoincharts and some more.

Each exchange has different prices, and the exchange price may not be the average price we use.
I would recommend to change the values if the spread is too high.

Best,
Dario

CoinTracking.info - Your Profit / Loss Portfolio Monitor and Tax Calculator for all Digital Currencies
Simply the best way to track your digital assets accurately. Get live data for more than 5000 coins, assets and commodities. Track Gains & Balances from all your exchanges and wallets.
Need help? CoinTracking FAQ
jt42
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 24
Merit: 0


View Profile
August 18, 2017, 08:48:32 AM
 #600

Hi,

New to Cointracking and absolutely love it so far. Assuming all goes will with my investments I'll be purchasing a license soon.

Had a quick question regarding the 'Trade Value' menu when editing a transaction. How is the purchase value and sale value calculated? Where are these from? I've noticed pretty strange numbers, and pretty big differences between the two (for example, selling some NEO for USDT shows a purchase value of $630 and a sale value of $690). This causes the realized gain to be a loss of $40-50 for example, whereas in reality (looking at my exchange) it was a profit of ~$20 as the NEO was sold for $692.

I've looked at many of my other coins on the Trade Prices page, and it shows losses for a bunch, whereas I know they were gains. Even selling 1 ETH for USD shows the incorrect prices. Is there any easier way to fix this rather than keeping track of the USD purchase/sell price for each transaction, and entering it in manually after the fact?

Thanks!

Hey,

You can set these values on the Enter Coins page when entering or editing your entries.
If you do not set them, CoinTracking will calculate the value automatically based on historical coin prices from coinmarketcap, worldcoinindex, cryptococoincharts and some more.

Each exchange has different prices, and the exchange price may not be the average price we use.
I would recommend to change the values if the spread is too high.

Best,
Dario
You really should use the price of the coin based on the exchange in which it was traded and not some averaged historical coin price.  Or are you saying this only pertains to manual entries and not imported entries?
Pages: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 [30] 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 »
  Print  
 
Jump to:  

Sponsored by , a Bitcoin-accepting VPN.
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!