Bitcoin Forum
December 10, 2016, 06:55:45 PM *
News: To be able to use the next phase of the beta forum software, please ensure that your email address is correct/functional.
 
   Home   Help Search Donate Login Register  
Pages: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 [38] 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 »
  Print  
Author Topic: BAMT - Easy persistent USB key based linux for dedicated miners/mining farms  (Read 161007 times)
Brunic
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 633



View Profile
February 01, 2012, 06:46:47 PM
 #741

Yes, it is possible to generate an ISO image.  However, this leaves you without the read/write partition which is essentially not usable for BAMT.  Experiments with unetbootin seem to show that it doesn't help.  Bootable without rw partition works, with it fails.  Another guy found a way to use Plop to boot BAMT, but it requires 2 usb keys, he couldn't find a way to do it with one.  I guess if you dont mind using 2 keys per board then there is the solution.

Best to not purchase these boards.  If you have one, contact the manufacturer and demand they fix this bug.  It effects a wide range of things, not just BAMT..  google for their part #s and usb boot and you will see tons of people are frustrated with this.

I'm interested in the solution for the 2 USB keys. You have any link? info?

I found information about this bug since 2008. A lot of people complained, and Gigabyte doesn't give a damn about it. I'm not going to buy one of their boards again.

Thanks for the detailed answer!
1481396145
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1481396145

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1481396145
Reply with quote  #2

1481396145
Report to moderator
1481396145
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1481396145

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1481396145
Reply with quote  #2

1481396145
Report to moderator
Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise here.
lodcrappo
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 588


View Profile WWW
February 01, 2012, 06:50:17 PM
 #742

Yes, it is possible to generate an ISO image.  However, this leaves you without the read/write partition which is essentially not usable for BAMT.  Experiments with unetbootin seem to show that it doesn't help.  Bootable without rw partition works, with it fails.  Another guy found a way to use Plop to boot BAMT, but it requires 2 usb keys, he couldn't find a way to do it with one.  I guess if you dont mind using 2 keys per board then there is the solution.

Best to not purchase these boards.  If you have one, contact the manufacturer and demand they fix this bug.  It effects a wide range of things, not just BAMT..  google for their part #s and usb boot and you will see tons of people are frustrated with this.

I'm interested in the solution for the 2 USB keys. You have any link? info?

I found information about this bug since 2008. A lot of people complained, and Gigabyte doesn't give a damn about it. I'm not going to buy one of their boards again.

Thanks for the detailed answer!

It was a guy in IRC, maybe he reads these and can add some detail.  unfortunately I don't know much more other than he used PloP to do it.

If you want to support further development of BAMT (http://bamter.org/):  1PoRYaGS56ksQmK7XXLurW3B2zwCAE8PRc
JWU42
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1484


View Profile
February 01, 2012, 08:18:10 PM
 #743

Wanting to try a 3x5970 and 2x5870 rig this evening and now read it probably won't work (8 GPUs).  Bummer...

GPG PubKey | THREEMA | OTC | HeatWare | 1JWU42QLGFESoQCC4iPzUDTRiC9nx5bi95
lodcrappo
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 588


View Profile WWW
February 01, 2012, 08:24:08 PM
 #744

Wanting to try a 3x5970 and 2x5870 rig this evening and now read it probably won't work (8 GPUs).  Bummer...

The imminent new version does support 8 gpus.  It is being tested by several volunteers as we speak and provided they have good results it will be available quite soon.  PM me for download details if you want to try the prerelease image.

If you want to support further development of BAMT (http://bamter.org/):  1PoRYaGS56ksQmK7XXLurW3B2zwCAE8PRc
DeathAndTaxes
Donator
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1218


Gerald Davis


View Profile
February 01, 2012, 10:51:21 PM
 #745

gpumon (and all of the BAMT tools) require ADL support, hence the results you are seeing.

Hmm so wonder why ADL isn't working.  Cards show up in aticonfig --list-adapters.  Weird.
lodcrappo
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 588


View Profile WWW
February 01, 2012, 10:56:38 PM
 #746

gpumon (and all of the BAMT tools) require ADL support, hence the results you are seeing.

Hmm so wonder why ADL isn't working.  Cards show up in aticonfig --list-adapters.  Weird.

usually because xorg.conf isn't right.  try

rm /etc/X11/xorg.conf
sync;coldreboot

might help.

If you want to support further development of BAMT (http://bamter.org/):  1PoRYaGS56ksQmK7XXLurW3B2zwCAE8PRc
digger
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 322


View Profile WWW
February 02, 2012, 03:02:17 AM
 #747

Donated 0.5BTC to support your work.

doge pool: http://dog.ltcoin.net ,yac pool: http://yac.ltcoin.net ,bbq pool: http://bbq.ltcoin.net ,Litecoin pool, http://ltcoin.net dig feathercoin , http://fc.ltcoin.net bitbar pool: http://btb.ltcoin.net wdc pool: http://wdc.ltcoin.net
AniceInovation
Donator
Sr. Member
*
Offline Offline

Activity: 314


Interesting.


View Profile
February 02, 2012, 09:09:38 AM
 #748

Hey! Thank you Cheesy
I did not forget, will send 10 BTC on sunday Wink

bulanula
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 518



View Profile
February 02, 2012, 10:28:19 AM
 #749

So it is decided ?

64bit only BAMT from now on ?

Thanks !
lodcrappo
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 588


View Profile WWW
February 02, 2012, 10:34:33 AM
 #750

So it is decided ?

64bit only BAMT from now on ?

Thanks !

no, it is not decided.  however, it looks more likely to go that way.  if anyone has compelling reasons to go one way or the other, time to let us know.

in any event, the 0.4 line is done, or nearly done.  future work will be on the 0.5 line, regardless of 32/64.

If you want to support further development of BAMT (http://bamter.org/):  1PoRYaGS56ksQmK7XXLurW3B2zwCAE8PRc
BinoX
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 140


Firstbits: 14tyj3


View Profile
February 02, 2012, 02:55:08 PM
 #751

I'll be donating some bitcoins as soon as I have some... BAMT is the only thing that has let me use both of my 5970 gpus successfully Cheesy

Thank you

Please give generously Wink
BTC: 14tyJ34vPEZ22LtkeJsMGPY2oBKq9VgGkE
NMC: N8tkdgUFYWRcLKtZnPv3or1gnPtgPG29Mv
max in montreal
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 504


View Profile
February 02, 2012, 08:43:36 PM
 #752

lodcrappo...you ROCK!
lodcrappo
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 588


View Profile WWW
February 04, 2012, 04:53:29 AM
 #753

fix 29 is Phoenix 1.7.5

actually adds a couple mhash/s on my test rig.  good stuff.

If you want to support further development of BAMT (http://bamter.org/):  1PoRYaGS56ksQmK7XXLurW3B2zwCAE8PRc
bulanula
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 518



View Profile
February 04, 2012, 02:22:29 PM
 #754

OK. Looking forward to the release of the new BAMT image. Thank you for all the work lordcrappo !
jaybones
Member
**
Offline Offline

Activity: 80


View Profile
February 04, 2012, 05:40:23 PM
 #755

Is there a way from boot up i can add the mgpumon...
i have this pc setup as my main hub but it gets shutdown and i want it.
were you just turn it on and auto runs the web site for me..

as of now i have to have monitor connected and run terminal window with this line:
mgpumon /etc/bamt/mgpumon.conf

thanks,
jay
BitMinerN8
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 626


Mining since May 2011.


View Profile
February 04, 2012, 06:23:32 PM
 #756

Is there a way from boot up i can add the mgpumon...
i have this pc setup as my main hub but it gets shutdown and i want it.
were you just turn it on and auto runs the web site for me..

as of now i have to have monitor connected and run terminal window with this line:
mgpumon /etc/bamt/mgpumon.conf

thanks,
jay

Yeah, that would be cool to be able to just add a line in bamt.conf like do_mgpumon: 1
Something that would be read when you start/stop mining so it's easy to enable/disable.
lodcrappo
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 588


View Profile WWW
February 04, 2012, 06:32:12 PM
 #757

Is there a way from boot up i can add the mgpumon...
i have this pc setup as my main hub but it gets shutdown and i want it.
were you just turn it on and auto runs the web site for me..

as of now i have to have monitor connected and run terminal window with this line:
mgpumon /etc/bamt/mgpumon.conf

thanks,
jay

Yeah, that would be cool to be able to just add a line in bamt.conf like do_mgpumon: 1
Something that would be read when you start/stop mining so it's easy to enable/disable.

there is already a setting for this in the v0.5 test build.

however, the "normal" way to make any linux box do something when it boots will work fine too.
just edit /etc/rc.local and add anything you'd like to start when the machine boots.


If you want to support further development of BAMT (http://bamter.org/):  1PoRYaGS56ksQmK7XXLurW3B2zwCAE8PRc
BitMinerN8
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 626


Mining since May 2011.


View Profile
February 04, 2012, 06:35:27 PM
 #758

Is there a way from boot up i can add the mgpumon...
i have this pc setup as my main hub but it gets shutdown and i want it.
were you just turn it on and auto runs the web site for me..

as of now i have to have monitor connected and run terminal window with this line:
mgpumon /etc/bamt/mgpumon.conf

thanks,
jay

Yeah, that would be cool to be able to just add a line in bamt.conf like do_mgpumon: 1
Something that would be read when you start/stop mining so it's easy to enable/disable.

there is already a setting for this in the v0.5 test build.

however, the "normal" way to make any linux box do something when it boots will work fine too.
just edit /etc/rc.local and add anything you'd like to start when the machine boots.


And then to stop it just kill the process?
lodcrappo
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 588


View Profile WWW
February 04, 2012, 06:36:11 PM
 #759

Is there a way from boot up i can add the mgpumon...
i have this pc setup as my main hub but it gets shutdown and i want it.
were you just turn it on and auto runs the web site for me..

as of now i have to have monitor connected and run terminal window with this line:
mgpumon /etc/bamt/mgpumon.conf

thanks,
jay

Yeah, that would be cool to be able to just add a line in bamt.conf like do_mgpumon: 1
Something that would be read when you start/stop mining so it's easy to enable/disable.

there is already a setting for this in the v0.5 test build.

however, the "normal" way to make any linux box do something when it boots will work fine too.
just edit /etc/rc.local and add anything you'd like to start when the machine boots.


And then to stop it just kill the process?

i guess, but why would you stop it?

If you want to support further development of BAMT (http://bamter.org/):  1PoRYaGS56ksQmK7XXLurW3B2zwCAE8PRc
BitMinerN8
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 626


Mining since May 2011.


View Profile
February 04, 2012, 06:43:14 PM
 #760

Is there a way from boot up i can add the mgpumon...
i have this pc setup as my main hub but it gets shutdown and i want it.
were you just turn it on and auto runs the web site for me..

as of now i have to have monitor connected and run terminal window with this line:
mgpumon /etc/bamt/mgpumon.conf

thanks,
jay

Yeah, that would be cool to be able to just add a line in bamt.conf like do_mgpumon: 1
Something that would be read when you start/stop mining so it's easy to enable/disable.

there is already a setting for this in the v0.5 test build.

however, the "normal" way to make any linux box do something when it boots will work fine too.
just edit /etc/rc.local and add anything you'd like to start when the machine boots.


And then to stop it just kill the process?

i guess, but why would you stop it?


There have been times that when something has changed, like a miner_id, that it keeps that hanging around sometimes on the console output and mgpumon web, and I have found restarting (on the command line) seemed to clear it up. That would be my only reason to need to restart. (I.E. Kill the process)
Pages: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 [38] 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 »
  Print  
 
Jump to:  

Sponsored by , a Bitcoin-accepting VPN.
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!