Bitcoin Forum
December 13, 2017, 12:05:27 AM *
News: Latest stable version of Bitcoin Core: 0.15.1  [Torrent].
 
   Home   Help Search Donate Login Register  
Pages: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 [43] 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 »
  Print  
Author Topic: Hacking The KNC Firmware: Overclocking  (Read 143193 times)
gateway
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 547


View Profile
March 02, 2014, 07:43:45 PM
 #841

any ideas of what variables to change to make 5 boards take the OC settings.

edit: I have tried adding 4 to the end of 0 1 2 3 at the 2 or 3 points i could find this mentioned bellow, but it did not have an effect.

eidt: if anyone can edit the bellow for me so it works with 5 boards i would be extremely grateful and would offer a small reward Wink



Quote
#!/bin/sh

PATH=/usr/local/sbin:/usr/local/bin:/sbin:/bin:/usr/sbin:/usr/bin

use_bfgminer=
if [ -f /config/miner.conf ]; then
        . /config/miner.conf  #if bfgminer is enabled, this file contains: use_bfgminer="true"
fi
if [ "$use_bfgminer" = true ] ; then
 

exit 0

you can try this....http://pastebin.com/AsGZKu4E

no clue if it'll work, i just used the individual die setting to try n oc all your mods...i've set'em all at 291 for ya...Let me know if it worked Smiley

The Bermod 0.4 operates in the firm 1.0? Júpiter october 4vrm

yes its working for me on 1.0fw

So to confirm you updated to 1.0, then changed the cgminer.sh based upon this pastebin, did you do any web admin changes in the advanced section?
1513123527
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1513123527

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1513123527
Reply with quote  #2

1513123527
Report to moderator
1513123527
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1513123527

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1513123527
Reply with quote  #2

1513123527
Report to moderator
1513123527
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1513123527

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1513123527
Reply with quote  #2

1513123527
Report to moderator
Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise here.
crashoveride54902
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 770


Dream become broken often


View Profile
March 02, 2014, 10:18:06 PM
 #842

any ideas of what variables to change to make 5 boards take the OC settings.

edit: I have tried adding 4 to the end of 0 1 2 3 at the 2 or 3 points i could find this mentioned bellow, but it did not have an effect.

eidt: if anyone can edit the bellow for me so it works with 5 boards i would be extremely grateful and would offer a small reward Wink



Quote
#!/bin/sh

PATH=/usr/local/sbin:/usr/local/bin:/sbin:/bin:/usr/sbin:/usr/bin

use_bfgminer=
if [ -f /config/miner.conf ]; then
        . /config/miner.conf  #if bfgminer is enabled, this file contains: use_bfgminer="true"
fi
if [ "$use_bfgminer" = true ] ; then
  

exit 0

you can try this....http://pastebin.com/AsGZKu4E

no clue if it'll work, i just used the individual die setting to try n oc all your mods...i've set'em all at 291 for ya...Let me know if it worked Smiley

The Bermod 0.4 operates in the firm 1.0? Júpiter october 4vrm

yes its working for me on 1.0fw

So to confirm you updated to 1.0, then changed the cgminer.sh based upon this pastebin, did you do any web admin changes in the advanced section?

sorry gateway that is for elasticband...but for me I just made my oc.sh file in the config folder n when i updated i ran the oc.sh as usual and it worked...dunno why so many ppl having troubles with it

EDIT: well i locked myself outta my unit...had to reflash to 96.1 and got everything all setup again...and somehow i'm down to .05% hw error now Cheesy and maybe 5 more gh/s outta it Cheesy I'll take it...hopefully it holds...and if it does I'll be under my goal of .1% yay

if anyone needs a multi oc'in sh here it is http://pastebin.com/QEyPgXe8
its setup for 2 @ 241 and 2 @ 271 so ya might wana change it before using

Dreams of cyprto solving everything is slowly slipping away...Replaced by scams/hacks Sad
elasticband
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1036


Nighty Night Don't Let The Trolls Bite Nom Nom Nom


View Profile
March 03, 2014, 08:06:09 AM
 #843

thanks for trying!

Saly nope, when i have 5 boards attached, they just never seem to take the clock settings & i get way more HW than i normally do with 4......

frustrating me on and off for over a week now
Powell
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 428


View Profile
March 04, 2014, 09:43:36 PM
 #844

Does anyone have a spare control board for a Jupiter?  Had a November controller board (BB ok, red light blinks faintly every 3-4 seconds (ASIC's are ok)) crap out last night but all I need is the board.  Do not need the BB unless you need it to go with.

Let me know I'd like to get one out today too.
tolip_wen
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 387


View Profile
March 05, 2014, 10:33:41 PM
 #845

Kinda OT but WTF Smiley

Some KnCMiner Hardware Pr0n.

qty 1) 60mm 3x 120 radiator
qty 4) Oct. 4 VRM ASIC
qty 2) conrtoller board
qty 2) PSU
qty 2) water pump
qty 2) ethernet extension from controller boards to side of case.


All squeezed into 1 KnCMiner Hoopiter case.


Enjoy Smiley

http://i.imgur.com/vf9eekv.jpg
http://i.imgur.com/GXvNz3g.jpg
http://i.imgur.com/oZW5Bfs.jpg
http://i.imgur.com/uhhZlLx.jpg
http://i.imgur.com/IJzV8fA.jpg
http://i.imgur.com/xoHsaiJ.jpg
http://i.imgur.com/tQSoEJI.jpg



I have yet to cut up the cover and some other fabrication tid bits to direct all air over VRMs.
I plan to put a standard furnace filter as the new top, side actually(rotated 90), They live on the edge! ).
All air will enter thru the side and PSU's heat exit one end and ASICs heat exits other end.

WIth different waterblocks (side exit) could fit 6 or 8 ASIC in there!

YMMV
Smiley


'twisted research and opinion' donations happily accepted @
13362fxFAdrhagmCvSmFy4WoHrNRPG2V57
My sub 1337 vanity address Wink
elasticband
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1036


Nighty Night Don't Let The Trolls Bite Nom Nom Nom


View Profile
March 05, 2014, 11:06:54 PM
 #846

looks great!

merv77
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 476


1.21 GIGA WATTS


View Profile
March 06, 2014, 12:28:55 AM
 #847



fantastic engineering.
I was thinking of doing similar setup but never got around to it.

Are they 2 Saturns? Why not use one controller for the 4 asic boards?
What brand are the water blocks and radiator used?
tolip_wen
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 387


View Profile
March 06, 2014, 01:29:09 AM
 #848



Are they 2 Saturns? Why not use one controller for the 4 asic boards?
What brand are the water blocks and radiator used?

I like the flexability of 2 Saturns.
I have options Smiley

Radiator is Alphacool copper.
 
The waterblocks are cheap ebay junk.
They work OK but I had to deck them (make flat BEFORE lapping)
I did not lap them as the ASIC's need to be decked before lapping ALSO.
The ASIC's have a low spot right in the center.
It's criminal but I just pour on the goo, so far.

Another bad thing about the waterblocks is the fittings are different from all the rest (not G1/4) and are a bit restricted (relatively).
They work fine for ASIC
It's why I did not add 90's

Still tweaking the VRM airflow.

YMMV
Smiley

'twisted research and opinion' donations happily accepted @
13362fxFAdrhagmCvSmFy4WoHrNRPG2V57
My sub 1337 vanity address Wink
crashoveride54902
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 770


Dream become broken often


View Profile
March 06, 2014, 01:49:19 AM
 #849

Anyone know how to make cgminer disable a core permanently? I have a feeling I'd be at 0% hw errors if it wasn't for this one naughty core with 170 hw errors an hr...think it would be worth it to just turn it off Cheesy

see that one line going straight up? ya thats the naughty one Sad so that is why i claim 0% hw errors Cheesy

http://imgur.com/Fncy3Kg

also nice unit WC'in guy Cheesy  What temps ya running? got a IR gun? you oc'in?

Dreams of cyprto solving everything is slowly slipping away...Replaced by scams/hacks Sad
Powell
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 428


View Profile
March 06, 2014, 05:40:24 AM
 #850

Like the watercooling setup!!!

Have the parts to do a setup soon but that Jupiters controller board is dead Sad  I literally have the beaglebone now running another system. LOL  If any of you all have one with or without the BBB on it send me a PM / Price LOL!
Powell
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 428


View Profile
March 06, 2014, 10:05:41 AM
 #851

Is it possible to run November units with more than 4 boards?  I may just add 1 port to each board and run 5 modules per board.

I know Octobers can so with other October style units but not Novembers.

Would be really awesome if so!  Lol
zm
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 4


View Profile
March 06, 2014, 06:47:29 PM
 #852

Hi all Smiley

Is there any way  to push nov. unit above 1000MHz?
My 2 miners are running stable 750Gh/s@675W, looks like there is more to squeeze  Grin
PONCHIK
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 34


View Profile
March 06, 2014, 07:00:46 PM
 #853

How in a November Jupiter up a voltage of SPI?
zm
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 4


View Profile
March 06, 2014, 07:04:22 PM
 #854

PONCHIK, as mentioned by KNC staff on their support forum it is not possible for nov. units
SupSF
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 11


View Profile
March 06, 2014, 09:36:01 PM
 #855

Anyone know how to make cgminer disable a core permanently? I have a feeling I'd be at 0% hw errors if it wasn't for this one naughty core with 170 hw errors an hr...think it would be worth it to just turn it off Cheesy

You can do this easily with bfgminer..
tolip_wen
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 387


View Profile
March 07, 2014, 10:30:15 AM
 #856

SNIP

What temps ya running? got a IR gun? you oc'in?

When I first powered it on, without air tunnel, I ran it till it hit 70C.

I made a tunnel and shoved a couple pieces of foam in there (temporarily) to direct airflow.

Runnin between 48C-58C
Moderate OC, I keep each ASIC/module  < 190W.

Have IR gun, I can find hotspots on bottom of PCB +20C compared to LM75(temp part on PCB)
The VRM are the hottest parts.

YMMV
Smiley

'twisted research and opinion' donations happily accepted @
13362fxFAdrhagmCvSmFy4WoHrNRPG2V57
My sub 1337 vanity address Wink
crashoveride54902
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 770


Dream become broken often


View Profile
March 07, 2014, 06:54:11 PM
 #857

I did it...switched to bfgminer n turned that core off and sure nuff....0% hw error for 43min Yay...

http://imgur.com/J5OhEXN

at 48min mark...got 3 hw error but % is still 0 lol well i just wanted to know for sure that i would be right if i disabled that core...well i guess back to cgminer i go as i really don't need to lose that core for good since it still produce good hashes too...So can i claim the lowest hw error rate from knc unit? hehe...I wanna at least be top at something in my life Tongue

Dreams of cyprto solving everything is slowly slipping away...Replaced by scams/hacks Sad
tolip_wen
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 387


View Profile
March 08, 2014, 02:02:58 PM
 #858

I thought of a POSSIBLE use for the PCIe extensions.

Step one, cut them in 1/2.
(this should be done even if not reusing them!! IMneverHO)

Step two, solder the white end to an OCT module.

Step three, plug in 2 PCIe 6 pin power connecters from PSU to each module.

YMMV
Smiley

'twisted research and opinion' donations happily accepted @
13362fxFAdrhagmCvSmFy4WoHrNRPG2V57
My sub 1337 vanity address Wink
SupSF
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 11


View Profile
March 08, 2014, 10:27:39 PM
 #859

@ Tolip Wen: You mean the 6 solder points right next to the PCI-e adapter already on the ASIC? Think that could help bring up a slow die?

Another question: on 8VRM October boards, is it totally obvious that there are 8 and not 4? I have an October board and it only looks like there are 4, but what do I know (? - enough about Linux, but not squat about EE).

One more, I just received a board that had gone dead and been RMA'd, and the $%^&&) board ran on four dies for maybe an hour after receiving (KNC sent it back with the voltage cranked and running > 200watts, and it took a few boots to get that under control); then die #2 started refusing to come up. I've tried everything I can think of and will email KNC on Monday, in the meantime I'm down once again to completely sub-optimal hashing and just beyond frustrated and pissed off at this situation; it cost me almost $200 to send that board back and now it's slower than the last effing board (unless I ran it at 75C) before it went tits up.

Any suggestions for a die that looks fine under bertmod but won't come up over an amp or so? Tried everything I can think of - fans all over, air direction directly to VRMS, used to have to crank the temp way up and they'd kick on, but so far no change at a reported 71C, and honestly now I'm a little nervous running another board that hot after learning that the VRMS are frequently MUCH MUCH hotter than the indicated temp. under advanced.

Half venting, half looking for suggestions here.. =/
PONCHIK
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 34


View Profile
March 09, 2014, 09:14:46 AM
 #860

Help me please

271 - 1000MHz
281 - 1025MHz
291 - 1050MHz
Huh  - 1075MHz
Huh  - 1100MHz
Pages: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 [43] 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 »
  Print  
 
Jump to:  

Sponsored by , a Bitcoin-accepting VPN.
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!