Bitcoin Forum
December 12, 2017, 06:40:32 AM *
News: Latest stable version of Bitcoin Core: 0.15.1  [Torrent].
 
   Home   Help Search Donate Login Register  
Pages: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 [52] 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 »
  Print  
Author Topic: Hacking The KNC Firmware: Overclocking  (Read 143153 times)
tolip_wen
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 387


View Profile
May 28, 2014, 03:58:41 PM
 #1021

Agree the standard case setup is sub optimal.

My best air cooled configuration involves cooling the top and BOTTOM of the PCB.
http://i.imgur.com/9PZ95M8.jpg

I created a 3 sided tunnel just for the PCBs out of 2 modules.
(note on the back of the heatsink I inserted thin cardboard in bottom heatsink fins for side of tunnel)
I was gonna add a top to the tunnel but temps were so low I never did.

Before this configuration I added 15mm M3 male/female standoffs to the case for better bottom airflow.
This alone dropped my temps a few degrees.

Even with watercooled ASIC you still need lots of air on the PCB and VRM.
LOTS of air!

YMMV
Smiley

'twisted research and opinion' donations happily accepted @
13362fxFAdrhagmCvSmFy4WoHrNRPG2V57
My sub 1337 vanity address Wink
1513060832
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1513060832

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1513060832
Reply with quote  #2

1513060832
Report to moderator
Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise here.
1513060832
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1513060832

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1513060832
Reply with quote  #2

1513060832
Report to moderator
bobsmoke
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 312



View Profile
May 29, 2014, 10:20:01 AM
 #1022

thank you crashoveride54902!
Just by changing the ASIC 1 and 2 die's to 775Mhz in the Advanced tab I got 7% more

Saturn @ 300Ghs/s.. : )
RoadStress
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1652


View Profile
May 30, 2014, 04:51:57 PM
 #1023

Semi-offtopic. Are there any tests for different settings and results for under-clocking Nov Jupiters?

iCEBREAKER is a troll! He and cypherdoc helped HashFast scam 50 Million $ from its customers !
H/w Hosting Directory & Reputation - https://bitcointalk.org/index.php?topic=622998.0
tzortz
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 630



View Profile
May 30, 2014, 05:55:21 PM
 #1024

I have seen that somewhere.

Let me dig.

All is Mine!

1H7LUdfx9AFTMSXPsCBror3RDk57zgnc2R
casadebitcoin
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 33


Adopt a Jackalope - Save the Horny Bunny


View Profile
May 31, 2014, 01:16:45 AM
 #1025

thank you crashoveride54902!
Just by changing the ASIC 1 and 2 die's to 775Mhz in the Advanced tab I got 7% more

Saturn @ 300Ghs/s.. : )

Bob, did you end up SSH'ing into your box or did you just change the MHz to 775 - Also, did you change the die1-4 voltage at all? If so from what to what?

Thanks!!!!!!
T-

Adopt Jackalope 1FhBdNTUHR55Q5xWTgfG6cHQdXGRC6Haj2
fubly
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 534



View Profile
May 31, 2014, 01:20:26 PM
 #1026

from where can I get the overclocking software padrino?

thx
crashoveride54902
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 770


Dream become broken often


View Profile
May 31, 2014, 01:49:17 PM
 #1027

from where can I get the overclocking software padrino?

thx

read backwards in this thread its there

Dreams of cyprto solving everything is slowly slipping away...Replaced by scams/hacks Sad
fubly
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 534



View Profile
May 31, 2014, 11:23:36 PM
 #1028

Hi Padrino,

did you note this:
https://bitcointalk.org/index.php?topic=323116.msg3519275#msg3519275

Can it help you to make some mods more?

What do you think about an automated overclocking.

An other thing, what can I do, if the bertmod reports to me that the dc/dc are of and not on. How can I swicht them on?
bobsmoke
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 312



View Profile
June 01, 2014, 07:51:12 PM
 #1029

thank you crashoveride54902!
Just by changing the ASIC 1 and 2 die's to 775Mhz in the Advanced tab I got 7% more

Saturn @ 300Ghs/s.. : )

Bob, did you end up SSH'ing into your box or did you just change the MHz to 775 - Also, did you change the die1-4 voltage at all? If so from what to what?

Thanks!!!!!!
T-

Just change Mhz to 775. No change at the die1-4 voltage. ... just checked and last 60m on pool shows 292Ghs/s
McBitcoin
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 2


View Profile
June 02, 2014, 01:10:34 PM
 #1030

Hey all,
I'm the proud owner of a used November batch Jupiter for a week now and quite pleased with it's performance. It's earned so far in a week 130 euros so should pay itself off soon, I plan to buy a few more to supplement my monthly wage, no get rich quick scheme just some extra spending cash for fun.!

Anyway my issue is when I got it out of the box it was hashing at 797 Gh/s average, as you can see from my screenshot. Good hashrate!

http://i.imgur.com/UiBbMef.jpg

I then moved it to another location where it could be cooler and had some issues setting it up on a wireless bridge, I think during this I somehow reset to factory settings and it would only run at 620 Gh/s I upped the MHz on the dies from 900 to 1000 mhz and it now runs at 730 Gh/s but it's still not as fast as it was.....

http://i.imgur.com/s2077V7.jpg

I don't know what it's settings were, I'd like to get this running at almost 800 Gh/s again, can anyone help me reconfigure it?

Thanks guys,
Mcbonio
temen
Member
**
Offline Offline

Activity: 119


View Profile
June 02, 2014, 03:16:28 PM
 #1031

Hi everyone

I was fed up with my nov saturn's pci-e connectors and cables being fried all the time, the just vanish to air due to heat when overclocking.

I opened up my power and soldered thick wire straight to the 12v outlet of the atx-power and other to the ground. There were some capasitors still charged and my thumb remembers this project very well =) Then i soldered these cables straight to the asic-boards, where there is a place for other pci-connector. 12v cables i put to the reserved spot and ground cables to the soldered one that i just took off.

It doesnt look nice but now my other asic does 371 clocking as easily as the other, it was because of those pci-cables and connectors that i couldnt clock it like this before. For me 381 also worked but actual hashrate started dropping, perhaps overheating or something. Temp are 55 and 50 degrees celsius.

Perhaps it just need oil/water immersion to get more=)

0.99.1-e firmware and basic cgminer.sh with 0x lines in it. I tried never firms and once i ran 0,05 volts lower but at higher clocks they started making hw-errors more.

Now both ( so I have 2 ) asics combined produce 525gh/s on average. Wish I knew all this at the time i got the saturn, now its a bit late. Consumption on the kncminer page shows 487 watts for the asics.

So its about 1gh/s / 1 watt.

Wish i had the resources to push it to 1 tera!
Biffa
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1372



View Profile
June 03, 2014, 01:34:17 PM
 #1032

Hey all,
I'm the proud owner of a used November batch Jupiter for a week now and quite pleased with it's performance. It's earned so far in a week 130 euros so should pay itself off soon, I plan to buy a few more to supplement my monthly wage, no get rich quick scheme just some extra spending cash for fun.!

Anyway my issue is when I got it out of the box it was hashing at 797 Gh/s average, as you can see from my screenshot. Good hashrate!



I then moved it to another location where it could be cooler and had some issues setting it up on a wireless bridge, I think during this I somehow reset to factory settings and it would only run at 620 Gh/s I upped the MHz on the dies from 900 to 1000 mhz and it now runs at 730 Gh/s but it's still not as fast as it was.....



I don't know what it's settings were, I'd like to get this running at almost 800 Gh/s again, can anyone help me reconfigure it?

Thanks guys,
Mcbonio

Wherever you moved it to its not running cooler, its running hotter according to those screenshots, might account for your loss of performance.

If you are comfortable with it, go back a couple of pages and load the "padrino" firmware, that will show you more info on the home page and give you the oportunity to overclock on the Advanced tab.

But you may want to sort the temps out first.

RoadStress
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1652


View Profile
June 03, 2014, 02:32:31 PM
 #1033

Any underclocking settings?

iCEBREAKER is a troll! He and cypherdoc helped HashFast scam 50 Million $ from its customers !
H/w Hosting Directory & Reputation - https://bitcointalk.org/index.php?topic=622998.0
Biffa
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1372



View Profile
June 03, 2014, 04:22:26 PM
 #1034

Any underclocking settings?

Yes you can underclock in Advanced, I think 400Mhz is the bottom end of the range. Once you got there you could test voltages to find the lowest you could undervolt I guess.

fubly
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 534



View Profile
June 03, 2014, 09:50:35 PM
 #1035

If your miner is not performing normal, then try this first:


1. use original latest firmware from KNC
2. open your terminal and connect with ssh
3. go to advanced tab an set all values to the lowest, everywhere. Volt: "-0.1465" and MHz: "400"
4. then click "apply" and as fast on the mining tab
5. go to the terminal an type: ps
   you will see this line in the upper part of the list:
   "waas -c /config/advanced.conf"
   repeat the ps command after 30 to 40 seconds, when this line is away from the list
   type this command: screen -r  (with ctrl a and d you can exit it)

If you see lines like: "KNC: accepted by FPGA 4 works but only 0 submitted" then quit your miner

6. Go to the system tab and klick on reboot

Let the system time to come up and wait for 2 Minutes when it is up, befor do anything

7. SSH again
8. open web frontend tab: Status and wait until you see the temperature on the right side
9. SSH: check with ps if there is no command waas and also if there is:
    {screen} SCREEN -S cgminer -t cgminer -m -d /usr/bin/cgminer --api-listen -c /config/cgminer.conf
If yes
10. SSH: screen -r   and check the performance
11. now open the tab: Advanced and if nearly all values from the stats are the same, then make little steps
     max. 3 lines up on all values. And now got to step 4.

Also check the HW errors, after every 4-11 step reset the stats inside your cgminer: D then Z then Enter.

If your machine is now performing good, leave the fingers from it, check that you have an backup pool and
during increasing your values be very carefuly.
Do not increase any thing if the Asic Temp is 70'C or DC/DC is bigger then 95'C.

12. If you are finished with your settings, reboot the hole system after one hour and check a last time if you have not
     so much HW-errors, if the temperature is inside an good range and the at last have a look to the performace.

If it helps: 1LQVkJKoZz8uYsnPuYaLU7HE5tGbQaBQFJ
thanks for the tips
    
RoadStress
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1652


View Profile
June 03, 2014, 10:04:37 PM
 #1036

Any underclocking settings?

Yes you can underclock in Advanced, I think 400Mhz is the bottom end of the range. Once you got there you could test voltages to find the lowest you could undervolt I guess.

Thank you, but I am lazy. I was looking for something like 600Mhz - XXX voltage; 500 Mhz - YYY voltage and so on. I don't have the time and the mood to start testing. Not right now. Maybe at 30 bil diff Smiley

iCEBREAKER is a troll! He and cypherdoc helped HashFast scam 50 Million $ from its customers !
H/w Hosting Directory & Reputation - https://bitcointalk.org/index.php?topic=622998.0
DPoS2
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 10


View Profile
June 13, 2014, 02:12:38 AM
 #1037

Heads up note

got hacked last Sunday..  mod put in ban for my hacked account DPoS a day and a half ago but it was active today anyway about 12 hours ago

Hackers were trying to scam people with a gift card half off deal a few hours after I was hacked on Sunday in this thread
https://bitcointalk.org/index.php?topic=645075.msg7207278#msg7207278

I already got Gyft to ban the account that was used to purchase that card but who knows if he is PMing people I done business with in the past so I will post this heads up in a few threads I've been on a lot

-Bill
RoadStress
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1652


View Profile
June 13, 2014, 02:18:53 AM
 #1038

I have seen that somewhere.

Let me dig.

I thought miners know how to dig Smiley

You got nothing or forgot?

iCEBREAKER is a troll! He and cypherdoc helped HashFast scam 50 Million $ from its customers !
H/w Hosting Directory & Reputation - https://bitcointalk.org/index.php?topic=622998.0
crashoveride54902
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 770


Dream become broken often


View Profile
June 13, 2014, 02:28:10 AM
 #1039

Any underclocking settings?

Yes you can underclock in Advanced, I think 400Mhz is the bottom end of the range. Once you got there you could test voltages to find the lowest you could undervolt I guess.

Thank you, but I am lazy. I was looking for something like 600Mhz - XXX voltage; 500 Mhz - YYY voltage and so on. I don't have the time and the mood to start testing. Not right now. Maybe at 30 bil diff Smiley

I'd think you'd hit bottom volt setting before 600mhz or at least 500mhz...but ya too early to start cranking them down...i'm still trying to crank'em up Cheesy surprised i haven't fryed a board yet...*crosses fingers* I'm currently trying to build a 5th/s uber franken jup setup...big square with 6 boards to a side all blowing to the middle and a 1300cfm exhaust fan to suck away the heat...almost done with it...will post pictures when finished...

Dreams of cyprto solving everything is slowly slipping away...Replaced by scams/hacks Sad
RoadStress
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1652


View Profile
June 13, 2014, 02:54:23 AM
 #1040

I'd think you'd hit bottom volt setting before 600mhz or at least 500mhz...but ya too early to start cranking them down...i'm still trying to crank'em up Cheesy surprised i haven't fryed a board yet...*crosses fingers* I'm currently trying to build a 5th/s uber franken jup setup...big square with 6 boards to a side all blowing to the middle and a 1300cfm exhaust fan to suck away the heat...almost done with it...will post pictures when finished...

I haven't watched this thread. How is the power consumption for the overclocked Jupiters?

iCEBREAKER is a troll! He and cypherdoc helped HashFast scam 50 Million $ from its customers !
H/w Hosting Directory & Reputation - https://bitcointalk.org/index.php?topic=622998.0
Pages: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 [52] 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 »
  Print  
 
Jump to:  

Sponsored by , a Bitcoin-accepting VPN.
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!