Bitcoin Forum
December 11, 2017, 11:05:27 PM *
News: Latest stable version of Bitcoin Core: 0.15.1  [Torrent].
 
   Home   Help Search Donate Login Register  
Pages: « 1 ... 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 [110] 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 »
  Print  
Author Topic: Sixth alt coin thread I forgot to mod last thread.  (Read 69499 times)
This is a self-moderated topic. If you do not want to be moderated by the person who started this topic, create a new topic.
citronick
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 826


winter*juvia


View Profile
December 04, 2017, 01:16:35 AM
 #2181

Thanks to all show have posted good info on Nvidia GPUs. I still hope to build that GTX rig in the near future but think I will build a Vega 56 rig first since I already have 3 of them sitting here that I luckily got for about $430 each (avg cost). Was really trying to find a 4th but they are completely gone from OEMs and retailers and now even used ones on ebay are going for ~$600!  Sorry, but i refuse to pay at least 50% mark-up from the $400 retail on these things, even if it means going with a 3x rig for now.  

My question for those who are running Vega's... are there any different components needed to support them, as per say, vs am Rx-470 rig?  I'm assuming my ASRock BTC R2 mobo will suffice, but what about the CPU & RAM?  I just ordered a couple G3260's to fit that 1150 socket (previously used G3258s but those are pretty much gone)... assuming this should work with Vega right?  but what about RAM?  I've heard some saying that you need higher rated/speed RAM to fully utilize the HBM2 in those Vega's but does anyone know if this is true?  My rx470 rigs are all using 2x4GB DDR3 1600. Will that be sufficient to run these Vega's?

I'm running a rig of 8 Vega's 64 Sapphire. It has 4 Gb Corsair ram and a Skylake Pentium G4400 processor. I've tried also on a Celeron G3930 Kaby Lake and it's working. Just remember to set at least 8Gb virtual memory / GPU in Windows.
Hash ~1860/GPU and power consumption 1240W at wall, running stable since days.

Thanks for the info Bogdan... can I ask what specs your RAM is on that rig?  DDR3, DDR4?  1600Mhz or faster?  Trying to make sure that DDR3-1600 will be sufficient as that is the best my Mobo can take. Thanks also for the power numbers... this tells me I should easily be able to get 4 Vega 56's running on my EVGA 1KW PSU with plenty of headroom to spare.

I'm using this RAM: https://www.amazon.com/Corsair-CMV4GX4M1A2400C16-Select-Desktop-Memory/dp/B072LRMXGN/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1512293273&sr=8-1&keywords=corsair+value+select+ddr4
From my experience with Vega, I would say speed it's not important. Just make sure you have at least 4 Gb Ram.
With your 1KW PSU you can run 6 Vega, you should have ~950W at the wall after tweaking and undervolting.


Thanks for that... i went ahead and ordered my standard 2x4GB DDR3 1600 that I have in my 4 rigs to date.  I'm not sure I will try to put 6 Vega's on this build, as 950w is a bit closer than I like to be on PSU headroom. But certainly I will strive to get 5 up, running and tweaked and see what my power draw is.  Luckily i have 3 ready to go but still need to get a hold of 2 more.  I saw some going for close to $700 on ebay which is simply insane... but that's what continually rising crypto prices will do as we saw earlier this year with the huge run on RX-400 GPUs.

I did read a couple of places recently that there are supposedly more Vega's headed for the retail market soon... both reference & custom varieties. Hopefully that will happen in the next 1-2 weeks.  Looks like it's going to be back to hourly checks of newegg and other outlets lol... in the hopes of getting 2 at close to retail $ before they sell out again.



Vegas are hard to find.... even in this part of the world - same thing - no stock.

I got the last 7 x vega64 and 2 x vega56  last weekend.... an order for 17 x vega64 is put on hold due to no stock.

Citronick's Beer & Chicken Wings Fund : 32oo5tk1RfTbndrUjWvHJ9yT3bb2EyQYkq
Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise here.
1513033527
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1513033527

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1513033527
Reply with quote  #2

1513033527
Report to moderator
1513033527
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1513033527

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1513033527
Reply with quote  #2

1513033527
Report to moderator
citronick
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 826


winter*juvia


View Profile
December 04, 2017, 01:17:47 AM
 #2182

Looks like the Giant X10 is a winner ...


Citronick's Beer & Chicken Wings Fund : 32oo5tk1RfTbndrUjWvHJ9yT3bb2EyQYkq
Storx
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 210


View Profile WWW
December 04, 2017, 01:36:02 AM
 #2183

Could use a little help.....

Had some free time this weekend from work to mess with my D1800 BTC board, i am on mSata now on windows 10 and i still cant get anything more than 2 cards to mine or fully install, ive restarted numerious time, uninstalled them and just cant seem to get past the triangles...


Earn up to 40% ROI on your BTC, Signup under me and message me and ill verify and send you BCC for investing under me.
Join My Team @  https://bitconnect.co/?ref=BccStorx
philipma1957
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1946


A new tool for prediction https://bitvol.info/


View Profile
December 04, 2017, 02:19:55 AM
 #2184

Could use a little help.....

Had some free time this weekend from work to mess with my D1800 BTC board, i am on mSata now on windows 10 and i still cant get anything more than 2 cards to mine or fully install, ive restarted numerious time, uninstalled them and just cant seem to get past the triangles...



smos not windows  should work.

the cpu is not that good.

but did you set a big virtual file  16 gb or bigger?

Please support sidehack with his new miner project Send to : 1BURGERAXHH6Yi6LRybRJK7ybEm5m5HwTr
I mine alt coins with https://simplemining.net I see BTC as the super highway and alt coins as taxis and trucks needed to move transactions.
rs1x
Member
**
Offline Offline

Activity: 100


View Profile
December 04, 2017, 02:28:12 AM
 #2185

Could use a little help.....

Had some free time this weekend from work to mess with my D1800 BTC board, i am on mSata now on windows 10 and i still cant get anything more than 2 cards to mine or fully install, ive restarted numerious time, uninstalled them and just cant seem to get past the triangles...



what is the error associated with the yellow triangle?  right click on it, and let us know what the windows error is.
Storx
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 210


View Profile WWW
December 04, 2017, 02:54:28 AM
 #2186

Could use a little help.....

Had some free time this weekend from work to mess with my D1800 BTC board, i am on mSata now on windows 10 and i still cant get anything more than 2 cards to mine or fully install, ive restarted numerious time, uninstalled them and just cant seem to get past the triangles...



what is the error associated with the yellow triangle?  right click on it, and let us know what the windows error is.

this device cannot find enough free resources that it can use. (Code 12)


Earn up to 40% ROI on your BTC, Signup under me and message me and ill verify and send you BCC for investing under me.
Join My Team @  https://bitconnect.co/?ref=BccStorx
Storx
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 210


View Profile WWW
December 04, 2017, 02:54:55 AM
 #2187

Could use a little help.....

Had some free time this weekend from work to mess with my D1800 BTC board, i am on mSata now on windows 10 and i still cant get anything more than 2 cards to mine or fully install, ive restarted numerious time, uninstalled them and just cant seem to get past the triangles...



smos not windows  should work.

the cpu is not that good.

but did you set a big virtual file  16 gb or bigger?

Yes i did, i set it to 100,000mb

Earn up to 40% ROI on your BTC, Signup under me and message me and ill verify and send you BCC for investing under me.
Join My Team @  https://bitconnect.co/?ref=BccStorx
KaydenC
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 294


Developer of EscrowMyEther dApp


View Profile WWW
December 04, 2017, 02:57:29 AM
 #2188

I'm selling 2x Vega 64 and a Vega frontier edition for 2000 USD here: https://bitcointalk.org/index.php?topic=2515690.new#new

Check out EscrowMyEther, a secure and convenient platform to transact in Eth with escrow protection. http://escrowmyether.com/
I offer escrow services for 1.25%  fee: https://bitcointalk.org/index.php?topic=2221107
Mashy81
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 21


View Profile
December 04, 2017, 03:13:10 AM
 #2189

Could use a little help.....

Had some free time this weekend from work to mess with my D1800 BTC board, i am on mSata now on windows 10 and i still cant get anything more than 2 cards to mine or fully install, ive restarted numerious time, uninstalled them and just cant seem to get past the triangles...

https://farm5.staticflickr.com/4532/38103538804_26161909f5_b_d.jpg

smos not windows  should work.

the cpu is not that good.

but did you set a big virtual file  16 gb or bigger?

Yes i did, i set it to 100,000mb

I had that and a few other issues. Once I installed a driver patch to resign all the drivers I haven't  had anymore issues and now no issues on restart.
Mashy81
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 21


View Profile
December 04, 2017, 03:17:11 AM
 #2190

atikmdag-patcher is what I used.
Also be very paitent as the cpu on the onda d1800 is rediculously slow.
Marvell2
Member
**
Online Online

Activity: 112


View Profile
December 04, 2017, 04:15:33 AM
 #2191

Could use a little help.....

Had some free time this weekend from work to mess with my D1800 BTC board, i am on mSata now on windows 10 and i still cant get anything more than 2 cards to mine or fully install, ive restarted numerious time, uninstalled them and just cant seem to get past the triangles...



smos not windows  should work.

the cpu is not that good.

but did you set a big virtual file  16 gb or bigger?

Yes i did, i set it to 100,000mb

you have to into bios and set the max tolud thing 3.5?gb under memory settings and theres one other setting i forget
QuintLeo
Hero Member
*****
Online Online

Activity: 910


View Profile
December 04, 2017, 04:17:26 AM
 #2192


So, with that said, there are 2 statements coming from this article (and others) that could be construed as having completely different meanings in regard to the $20k rule.  Now granted, I know this is only from 2013-2015, when i didn't trade any BTC, but I am going under the assumption that the same materiality threshold will be put in place for this and subsequent years, which is what has me concerned.

http://fortune.com/2017/07/10/bitcoin-irs-coinbase/

- excerpt #1: "...only for those accounts that engaged in transactions worth $20,000 or more."
to me, this verbiage indicates the $20k threshold refers to a single transaction. Meaning, like you explain, if you have say 15 sells of BTC to USD for $2k each and spread out over time, you would have $30k total but would not be part of the record forwarding since all single transactions were well under that $20k amount.

- excerpt #2: "to users with “at least the equivalent of $20,000 in any one transaction type (buy, sell, send, or receive) in any one year during the 2013-15 period.”
To me, this could mean that if you sold a SUM TOTAL of $20k+ of BTC for fiat through CB, you would be subject to the record forwarding.

So, to me it comes down to the difference between "transaction", which clearly indicates a single action... vs "transaction type", which really seems like it could mean a sum total of that transaction type. 

It is also a bit strange that they include buy send and receive because none of those inherently indicate a tax liability. Typically, one would only incur a potential liability if they sold BTC to fiat at a gain over their basis in that BTC.  Now of course it's different if you are actually mining BTC because all of that would be subject to taxed, but that's gotta be a minor # of people compared to overall users of BTC.

Anyone have further insight on this?  I suppose I could write to CB support for further clarification.


 Per Coinbase's statement on their site about this, I am inclined to think it is the "$20,000 of one TYPE of transaction in a year", not "if it had any single transaction over $20,000".

 Doesn't affect me as I've not done $20,000 business with Coinbase in any given year, and am deliberately working to avoid getting there.

 What the IRS wants is info that MIGHT indicate a POTENTIAL tax liability, they don't care about ALL the facts being reported or they'd require BROKERAGES to fill out that entire form about stock trades, not just the "sale" part even when the stock was BOUGHT via the same brokerage.

 It also appears that Coinbase might still be working to narrow the scope of the subpoena even more - and that the JUDGE is taking their "invasion of privacy" concerns seriously.

 WHY THE HELL did the IRS want LOGIN AND PASSWORD information, for example (which HAS already been struck by the JUDGE as being way excessive)....

Marvell2
Member
**
Online Online

Activity: 112


View Profile
December 04, 2017, 04:19:22 AM
 #2193

atikmdag-patcher is what I used.
Also be very paitent as the cpu on the onda d1800 is rediculously slow.
the driver patch is for amd not nvidia wtf lol
QuintLeo
Hero Member
*****
Online Online

Activity: 910


View Profile
December 04, 2017, 04:19:53 AM
 #2194


Is buying from alibaba as safe as buying from ebay? saw something on that site I was interested in buying but not sure how good the buyer protection is or if theres any

Also I'm wondering about aliexpress

 Both have a lot of similarity to eBay - some sellers are reputable, some are ripoffs - but LESS potential for consumer protection, and no requirement to use that RIPOFF Paypal garbage.

 I'd call it a tossup overall.
QuintLeo
Hero Member
*****
Online Online

Activity: 910


View Profile
December 04, 2017, 04:22:40 AM
 #2195

hey philip - thinking of getting L3 for about USD 3.2k with power supply -

do you think it is still a good time to buy?
thanks

Does it arrive in a few days at that price.

They are earning 100 a day. If you get it soon maybe,

At the moment. Allmost every coin has difficulty too low or price too high.

The question is how does the market adjust?

And how soon.

 A single L3+ has almost identical hashrate to my entire A2 FARM - which is only pulling in about $20 a day gross (504 "official" hashrate vs about 520 as I have my A2s currently configured).

 I'm not sure how the reliability of those are compared to the S9 (have seen conflicting info there) but they're definitely not as reliable as my A2s - on the other hand, they also don't eat nearly as much power.

Mashy81
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 21


View Profile
December 04, 2017, 04:51:48 AM
 #2196

atikmdag-patcher is what I used.
Also be very paitent as the cpu on the onda d1800 is rediculously slow.
the driver patch is for amd not nvidia wtf lol
[/quwote]

Chill dude. I was mearly saying the patch that I did. it maybe a similar problem.
philipma1957
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1946


A new tool for prediction https://bitvol.info/


View Profile
December 04, 2017, 05:34:06 AM
 #2197

Could use a little help.....

Had some free time this weekend from work to mess with my D1800 BTC board, i am on mSata now on windows 10 and i still cant get anything more than 2 cards to mine or fully install, ive restarted numerious time, uninstalled them and just cant seem to get past the triangles...



smos not windows  should work.

the cpu is not that good.

but did you set a big virtual file  16 gb or bigger?

Yes i did, i set it to 100,000mb

Did you try smos?

Please support sidehack with his new miner project Send to : 1BURGERAXHH6Yi6LRybRJK7ybEm5m5HwTr
I mine alt coins with https://simplemining.net I see BTC as the super highway and alt coins as taxis and trucks needed to move transactions.
tadeus1
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 28


View Profile
December 04, 2017, 06:38:31 AM
 #2198

Have you tried running "msinfo32"  and checking the details there?
Hardware resources - IRQs and the other menus. Could show some more details.
you need to 'squeeze' the Video cards in very short range of IRQ in parallel with all the other modules.

Also you have some hardware modules enabled which consume unnecessary resources.  For example  Serial port, etc.
Disable from bios anything that is not needed. Audio devices too.  When installing Nvidina drivers do not install the HD Audio part.

tpd09
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 182



View Profile
December 04, 2017, 09:24:51 AM
 #2199

hey philip - thinking of getting L3 for about USD 3.2k with power supply -

do you think it is still a good time to buy?
thanks

Does it arrive in a few days at that price.

They are earning 100 a day. If you get it soon maybe,

At the moment. Allmost every coin has difficulty too low or price too high.

The question is how does the market adjust?

And how soon.

 A single L3+ has almost identical hashrate to my entire A2 FARM - which is only pulling in about $20 a day gross (504 "official" hashrate vs about 520 as I have my A2s currently configured).

 I'm not sure how the reliability of those are compared to the S9 (have seen conflicting info there) but they're definitely not as reliable as my A2s - on the other hand, they also don't eat nearly as much power.



thanks for the feedback.

should I preorder from these guys instead?

http://www.innosilicon.com/html/a4+-miner/index.html


citronick
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 826


winter*juvia


View Profile
December 04, 2017, 10:52:26 AM
 #2200

hey philip - thinking of getting L3 for about USD 3.2k with power supply -

do you think it is still a good time to buy?
thanks

Does it arrive in a few days at that price.

They are earning 100 a day. If you get it soon maybe,

At the moment. Allmost every coin has difficulty too low or price too high.

The question is how does the market adjust?

And how soon.

 A single L3+ has almost identical hashrate to my entire A2 FARM - which is only pulling in about $20 a day gross (504 "official" hashrate vs about 520 as I have my A2s currently configured).

 I'm not sure how the reliability of those are compared to the S9 (have seen conflicting info there) but they're definitely not as reliable as my A2s - on the other hand, they also don't eat nearly as much power.



thanks for the feedback.

should I preorder from these guys instead?

http://www.innosilicon.com/html/a4+-miner/index.html


IMHO, a better Asics to buy would be something other than X11 or Scrypt, because of the sheer amount of D3s and L3+s out there - you are going to be a small fish in a big pond.


Citronick's Beer & Chicken Wings Fund : 32oo5tk1RfTbndrUjWvHJ9yT3bb2EyQYkq
Pages: « 1 ... 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 [110] 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 »
  Print  
 
Jump to:  

Sponsored by , a Bitcoin-accepting VPN.
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!