Bitcoin Forum
September 28, 2016, 11:53:40 PM *
News: Due to DDoS attacks, there may be periodic downtime.
 
   Home   Help Search Donate Login Register  
Pages: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 [33] 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 »
  Print  
Author Topic: python OpenCL bitcoin miner  (Read 1192944 times)
ranger
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 10


View Profile
March 09, 2011, 04:53:34 PM
 #641

My internet broke today so my miners did nothing for several hours. Would it be possible to modify poclbm so that it continues to work on the last received task when no connection is available?
1475106820
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1475106820

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1475106820
Reply with quote  #2

1475106820
Report to moderator
Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise here.
1475106820
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1475106820

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1475106820
Reply with quote  #2

1475106820
Report to moderator
[Tycho]
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 742



View Profile WWW
March 10, 2011, 01:10:25 AM
 #642

My internet broke today so my miners did nothing for several hours. Would it be possible to modify poclbm so that it continues to work on the last received task when no connection is available?
Usually this can be done for 60 seconds maximum, because miner's job is changed constantly, at least every 10 minutes when new block is created in network.
Even when each new transaction appears in queue, you should consider it and take new job.
Your work will be absolutely useless if you just continue calculating old task.

Welcome to my bitcoin mining pool: https://deepbit.net - Both payment schemes (including PPS), instant payout, no invalid blocks !
ICBIT Trading platform : USD/BTC futures trading, Bitcoin difficulty futures (NEW!). Third year in bitcoin business.
Lardie
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 18


View Profile
March 10, 2011, 02:04:11 AM
 #643

Just tried a clean install, 2.1, 10.11 drivers, and latest poclbm, didn't work. Updated to 2.2 and it did.

Same here. Though I tried updating Catalyst before Stream SDK and it still didn't work.
sethsethseth
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 256


Not trusting third parties with my private keys


View Profile
March 10, 2011, 02:34:26 AM
 #644

i will pay 50 BTC to whoever updates this miner to make it work with sdk 2.1 on 64bit windows 7, since a bunch of people have this problem.  Seems like it would be something really simple....

SealsWithClubs poker room has  over 400 players online. Buy in from .01 to 60btc.      BTCSportsMatch lets you bet sports with vig free lines!  Best kept secret in bitcoin....          LocalBitcoins.com is very user-friendly now for bank transfers.  You don't have to live close to trade when in the same currency area.           
Electrum client is awesome. Try it. And please stop sending bitcoins to sites run by security newbies, or don't complain when you lose everything.
qed
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 196


View Profile
March 10, 2011, 02:53:57 AM
 #645

i will pay 50 BTC to whoever updates this miner to make it work with sdk 2.1 on 64bit windows 7, since a bunch of people have this problem.  Seems like it would be something really simple....

What card do you have and why do you want it to work with ati stream sdk 2.1?

Mobile App (Android)

Monitor miners, exchange rates and Bitcoin network stats.
nster
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 126



View Profile
March 10, 2011, 03:02:58 AM
 #646

i will pay 50 BTC to whoever updates this miner to make it work with sdk 2.1 on 64bit windows 7, since a bunch of people have this problem.  Seems like it would be something really simple....

Just get an older version of poclbm?

167q1CHgVjzLCwQwQvJ3tRMUCrjfqvSznd Donations are welcome Smiley Please be kind if I helped
FairUser
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 261


View Profile WWW
March 10, 2011, 03:14:50 AM
 #647

i will pay 50 BTC to whoever updates this miner to make it work with sdk 2.1 on 64bit windows 7, since a bunch of people have this problem.  Seems like it would be something really simple....

Perhaps our modified version will work for you.  It's got an EXE and sources.

http://www.bitcoinpool.com/poclbm-mod.zip
Garrett Burgwardt
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 350



View Profile
March 10, 2011, 03:26:32 AM
 #648

Currently am testing all poclbm versions with 10.11 and 2.1 on 7 x64, will report back soon.
Garrett Burgwardt
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 350



View Profile
March 10, 2011, 04:08:42 AM
 #649

i will pay 50 BTC to whoever updates this miner to make it work with sdk 2.1 on 64bit windows 7, since a bunch of people have this problem.  Seems like it would be something really simple....

Perhaps our modified version will work for you.  It's got an EXE and sources.

http://www.bitcoinpool.com/poclbm-mod.zip


Yes - I tested this, working on Windows 7 Ultimate x64, Stream SDK 2.1, Catalyst 10.11

You have to remove all of the ATI software on your computer, wipe, then reboot into safe mode and use Driver Sweeper (from Guru3D).

After that, reboot and install the driver + stream SDK, setup the miner and you're set. I'm getting a good 15 mh/s boost over 2.2 and 2.3


None of the official poclbm releases worked with this setup, not sure why. I'd bet it's the 10.11 driver. I'll be updating to 11.2 soon and I'll report back on the changes it makes.

And puddinpop's miner worked, but only at about half speed, for what it's worth.
qed
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 196


View Profile
March 10, 2011, 04:20:38 AM
 #650

i will pay 50 BTC to whoever updates this miner to make it work with sdk 2.1 on 64bit windows 7, since a bunch of people have this problem.  Seems like it would be something really simple....

Perhaps our modified version will work for you.  It's got an EXE and sources.

http://www.bitcoinpool.com/poclbm-mod.zip


Yes - I tested this, working on Windows 7 Ultimate x64, Stream SDK 2.1, Catalyst 10.11

You have to remove all of the ATI software on your computer, wipe, then reboot into safe mode and use Driver Sweeper (from Guru3D).

After that, reboot and install the driver + stream SDK, setup the miner and you're set. I'm getting a good 15 mh/s boost over 2.2 and 2.3


None of the official poclbm releases worked with this setup, not sure why. I'd bet it's the 10.11 driver. I'll be updating to 11.2 soon and I'll report back on the changes it makes.

And puddinpop's miner worked, but only at about half speed, for what it's worth.

15 Mh/s on a total of? What card are you using?

Mobile App (Android)

Monitor miners, exchange rates and Bitcoin network stats.
Garrett Burgwardt
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 350



View Profile
March 10, 2011, 04:25:27 AM
 #651

15mh/s per core on a 5970 at 800mhz each

315 mh/s per core, 630 total
Garrett Burgwardt
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 350



View Profile
March 10, 2011, 04:37:11 AM
 #652

i will pay 50 BTC to whoever updates this miner to make it work with sdk 2.1 on 64bit windows 7, since a bunch of people have this problem.  Seems like it would be something really simple....

Would it be fair to split the reward 25/25 between FairUser and I? Considering it is his miner but I tested and confirmed it working. Hell, I'll even write up a guide for switching from 2.3 to 2.1 if you'd like Smiley
sethsethseth
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 256


Not trusting third parties with my private keys


View Profile
March 10, 2011, 04:45:27 AM
 #653

i will pay 50 BTC to whoever updates this miner to make it work with sdk 2.1 on 64bit windows 7, since a bunch of people have this problem.  Seems like it would be something really simple....

Would it be fair to split the reward 25/25 between FairUser and I? Considering it is his miner but I tested and confirmed it working. Hell, I'll even write up a guide for switching from 2.3 to 2.1 if you'd like Smiley

I was going to suggest that myself.  Just post how to get it working in the sdk problem thread and pm me an address guys.  lol, now I know how to get things done around here.... someone should make a site where you can pledge to donate x BTC for a certain feature, that might encourage a lot of development with tons of people contributing even 1btc for features.

Im getting 40Mhash more total out of my 2x5970 rig with 10.11 drivers.  didn't need to do safe mode or anything crazy to downgrade from 2.2, just uninstall, delete the ati stream directory in program files, and install the developer part of 2.1

SealsWithClubs poker room has  over 400 players online. Buy in from .01 to 60btc.      BTCSportsMatch lets you bet sports with vig free lines!  Best kept secret in bitcoin....          LocalBitcoins.com is very user-friendly now for bank transfers.  You don't have to live close to trade when in the same currency area.           
Electrum client is awesome. Try it. And please stop sending bitcoins to sites run by security newbies, or don't complain when you lose everything.
DarkMatter
Member
**
Offline Offline

Activity: 86


Stop breeding! Save the Earth! www.vhemt.org


View Profile WWW
March 10, 2011, 10:35:53 AM
 #654

HD5770 + Ati Stream 2.1 + Catalyst + Windows 7 64bit = worked out of teh box without any issue.
Well, actually i have an issue: 25% constant cpu load (quad core machine).
I only have one miner instance open, crunching at +- 170Mhash/s with the gpu.
How come it is using that CPU core?

[edit]
@m0m
Hey man, could you please update the executable on OP?
I'm lazy to setup a compiling environment Tongue
[/edit]

Feed The Troll!! | 1JKdTyUjxo5VJoaQKjp4oUnXqdSSErC1mp
nster
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 126



View Profile
March 10, 2011, 06:46:45 PM
 #655

HD5770 + Ati Stream 2.1 + Catalyst + Windows 7 64bit = worked out of teh box without any issue.
Well, actually i have an issue: 25% constant cpu load (quad core machine).
I only have one miner instance open, crunching at +- 170Mhash/s with the gpu.
How come it is using that CPU core?

[edit]
@m0m
Hey man, could you please update the executable on OP?
I'm lazy to setup a compiling environment Tongue
[/edit]

do Ctrl alt delete and check your processes to see what is using your CPU

167q1CHgVjzLCwQwQvJ3tRMUCrjfqvSznd Donations are welcome Smiley Please be kind if I helped
jkminkov
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 530


View Profile
March 10, 2011, 10:51:39 PM
 #656

HD5770 + Ati Stream 2.1 + Catalyst + Windows 7 64bit = worked out of teh box without any issue.
Well, actually i have an issue: 25% constant cpu load (quad core machine).
I only have one miner instance open, crunching at +- 170Mhash/s with the gpu.
How come it is using that CPU core?

[edit]
@m0m
Hey man, could you please update the executable on OP?
I'm lazy to setup a compiling environment Tongue
[/edit]

do Ctrl alt delete and check your processes to see what is using your CPU

explorer.exe, stopping mining, stops cpu usage, I have same problem with HD5770 + Ati Stream 2.1 + WindowsXP

Bleutrade
600 dollars in one place talking - Dudes, hooray, Bitcoin against us just one, but we are growing in numbers!
nster
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 126



View Profile
March 11, 2011, 12:25:28 AM
 #657

HD5770 + Ati Stream 2.1 + Catalyst + Windows 7 64bit = worked out of teh box without any issue.
Well, actually i have an issue: 25% constant cpu load (quad core machine).
I only have one miner instance open, crunching at +- 170Mhash/s with the gpu.
How come it is using that CPU core?

[edit]
@m0m
Hey man, could you please update the executable on OP?
I'm lazy to setup a compiling environment Tongue
[/edit]

do Ctrl alt delete and check your processes to see what is using your CPU

explorer.exe, stopping mining, stops cpu usage, I have same problem with HD5770 + Ati Stream 2.1 + WindowsXP

if you closes explorer.exe does mining still work? and CPU usage?

How about putting explorer.exe at low priority and for it to use only one core (affinity), preferable the last core (try to avoid putting it on core 0)

167q1CHgVjzLCwQwQvJ3tRMUCrjfqvSznd Donations are welcome Smiley Please be kind if I helped
sethsethseth
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 256


Not trusting third parties with my private keys


View Profile
March 11, 2011, 02:46:33 AM
 #658

HD5770 + Ati Stream 2.1 + Catalyst + Windows 7 64bit = worked out of teh box without any issue.
Well, actually i have an issue: 25% constant cpu load (quad core machine).
I only have one miner instance open, crunching at +- 170Mhash/s with the gpu.
How come it is using that CPU core?

do Ctrl alt delete and check your processes to see what is using your CPU

explorer.exe, stopping mining, stops cpu usage, I have same problem with HD5770 + Ati Stream 2.1 + WindowsXP

if you closes explorer.exe does mining still work? and CPU usage?

How about putting explorer.exe at low priority and for it to use only one core (affinity), preferable the last core (try to avoid putting it on core 0)

I'm still getting high CPU usage with 2.1, each of my four poclbm-mod instance is using 20-25% CPU 

SealsWithClubs poker room has  over 400 players online. Buy in from .01 to 60btc.      BTCSportsMatch lets you bet sports with vig free lines!  Best kept secret in bitcoin....          LocalBitcoins.com is very user-friendly now for bank transfers.  You don't have to live close to trade when in the same currency area.           
Electrum client is awesome. Try it. And please stop sending bitcoins to sites run by security newbies, or don't complain when you lose everything.
nster
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 126



View Profile
March 11, 2011, 04:32:12 AM
 #659

HD5770 + Ati Stream 2.1 + Catalyst + Windows 7 64bit = worked out of teh box without any issue.
Well, actually i have an issue: 25% constant cpu load (quad core machine).
I only have one miner instance open, crunching at +- 170Mhash/s with the gpu.
How come it is using that CPU core?

do Ctrl alt delete and check your processes to see what is using your CPU

explorer.exe, stopping mining, stops cpu usage, I have same problem with HD5770 + Ati Stream 2.1 + WindowsXP

if you closes explorer.exe does mining still work? and CPU usage?

How about putting explorer.exe at low priority and for it to use only one core (affinity), preferable the last core (try to avoid putting it on core 0)

I'm still getting high CPU usage with 2.1, each of my four poclbm-mod instance is using 20-25% CPU 

If it is the poclbm that is using CPU do the same, Affinity to one processor and low priority, see if that works... else just upgrade to 2.2

(lol 3 people with the same problem)

167q1CHgVjzLCwQwQvJ3tRMUCrjfqvSznd Donations are welcome Smiley Please be kind if I helped
marcus_of_augustus
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 2016



View Profile
March 11, 2011, 06:11:03 AM
 #660

Okay, some more info on the default display hang bug in linux, actually think it is an Xserver poclbm fglrx kernel shit fight going on.

I truly thought the hardware on the GPU0 (default display) was fried since I swapped the 2 5970 cards and the hang on launch failure followed the GPU0 that was the display adapter that had hung but was now just another node ... go figure.

After complete re-install to get back to known good fglrx 10.12, ATI-stream SDK 2.1, yada,yada best set-up launched a poclbm instance on default display adapter ... yay, works, hardware not fried.

But wait, after a few moments and some movement of mouse, move an x-term around or something it hangs, @#$%!, restart and try to launch poclbm on GPU0 and hangs the system immediately this time. Back to square one, staring down barrel of complete system install Huh try one more thing, have you heard about the too cold bug to run 5970 crash all you water-cooler guys? http://www.tomshardware.com/forum/293030-33-5970-freezes-running-watercooled

So thinking outside chance card maybe too cold I launched an instance of gears;

$ fgl_glxgears

by default it was cranking on GPU0 so then after few seconds launched poclbm on GPU0, it works, yay, eh wtf?!. Shutdown fgl_glxgears and poclbm on GPU0 is away, still hashing like a raped ape, looks like a starter motor needed to get it fired up! Tried this several times and works reliably but one time I used -f 5 and left fgl_glxgears running longer and it all froze again. In amongst all this freezing, hanging and restarting sometimes the system doesn't come back up  or sends out an ugly kernel crash and string of errors on reboot ... so not too cold bug but I think there is kernel conflict with Xserver, running on default display, fglrx and poclbm (maybe pyOpenCL has something to answer for also.)

The high CPU work for the default display process is the big hint here, wtf is it churning on the CPU when the poclbm process is running on the GPU0?

$ps -A
...
 2001 pts/5    00:01:51 poclbm.py
 2004 pts/1    00:00:18 poclbm.py
 2007 pts/2    00:00:18 poclbm.py
 2010 pts/3    00:00:18 poclbm.py
...
all launched nearly simultaneously but the process 2001 is the one running on the default display adapter (started using the patented fgl_glxgears kick-starter method)

EDIT: update, swapped hardware again and the hanging process followed the dodgy GPU again ... i.e. not default display adapter problem but weird GPU core. Get this, the core will not run the poclbm.py unless I launch fgl_glxgears (maybe some other graphic intensive code also but haven't tested) first on the display associated with that core (e.g. $export DISPLAY=:0.2; fgl_glxgears )and "kickstart" it off. But also noticed that this core runs 1-2Mhash FASTER than other cores when it is crunching but then eventually hangs, sometimes runs for 30-60 mins, sometimes 10 mins only.

Since it is no longer default display GPU it doesn't hang system unless I try to kill it (Ctrl^C) or reboot the system ... at this point requires hard power restart, euchh. So most likely ultra-sensitive GPU core hardware but not so dodgy that it won't run and tempting to see if I can trick it into stabilising since it is a fast core ... any ideas hardware tech. heads? NB: have also tried under-clocking and over-clocking on the same core with same results .... GPU BIOS problem maybe? ... anyone gone under the hood there?

Pages: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 [33] 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 »
  Print  
 
Jump to:  

Sponsored by , a Bitcoin-accepting VPN.
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!