Bitcoin Forum
February 19, 2017, 11:42:35 AM *
News: Latest stable version of Bitcoin Core: 0.13.2  [Torrent]. (New!)
 
   Home   Help Search Donate Login Register  
Pages: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 [19] 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 »
  Print  
Author Topic: NiceHash EQM Zcash NVIDIA optimized miner [Maxwell/Pascal] + CPU mining v1.0.4c  (Read 126808 times)
reb0rn21
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 966


View Profile
December 01, 2016, 09:52:33 PM
 #361

both clock and memory has a speed gain, now i am trying ~1920mhz with ~2370mhz for memory with heavy undervolt to 0.9-0.91v which is a bit hard to do with afterburner

... PLAY SHARE EARN...
.LBRY...
                            __¦¦¦__
                        __¦¦¦¦¦¯¦¦¦¦¦__
                    __¦¦¦¦¦¯¯     ¯¯¦¦¦¦¦__
                __¦¦¦¦¦¯¯             ¯¯¦¦¦¦¦__
            __¦¦¦¦¦¯¯                     ¯¯¦¦¦¦¦__
        __¦¦¦¦¦¯¯                             ¯¯¦¦¦¦¦__
    __¦¦¦¦¦¯¯                                     ¯¯¦¦¦
__¦¦¦¦¦¯¯                                         __¦¦¦
¦¦¦¯¯                                         __¦¦¦¦¦¯¯
¦¦¦     ¦__                               __¦¦¦¦¦¯¯
¦¦¦     ¦¦¦¦¦__                       __¦¦¦¦¦¯¯  ________
¦¦¦       ¯¯¦¦¦¦¦__               __¦¦¦¦¦¯¯       ¦¦¦¦¦¦
¦¦¦¦¦__       ¯¯¦¦¦¦¦__       __¦¦¦¦¦¯¯       __¦¦¦¦¦¦¦
  ¯¯¦¦¦¦¦__       ¯¯¦¦¦¦¦___¦¦¦¦¦¯¯       __¦¦¦¦¦¯¯ ¦¦
      ¯¯¦¦¦¦¦__       ¯¯¦¦¦¦¦¯¯       __¦¦¦¦¦¯¯
          ¯¯¦¦¦¦¦__       ¯       __¦¦¦¦¦¯¯
              ¯¯¦¦¦¦¦__       __¦¦¦¦¦¯¯
                  ¯¯¦¦¦¦¦___¦¦¦¦¦¯¯
                      ¯¯¦¦¦¦¦¯¯
                          ¯
Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise here.
1487504555
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1487504555

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1487504555
Reply with quote  #2

1487504555
Report to moderator
1487504555
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1487504555

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1487504555
Reply with quote  #2

1487504555
Report to moderator
1487504555
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1487504555

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1487504555
Reply with quote  #2

1487504555
Report to moderator
felixbrucker
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 266


View Profile WWW
December 01, 2016, 09:53:31 PM
 #362

Miner automatically closes without any message after couple of found share IDS. Anyone knows why? It closes randomly, sometimes immediatelly after start, sometimes after couple of found shares. Never lasts more than minute though. Two GTX 1070, getting 260 sols with OC per GPU before the shut down.

are you sure you OC aint to high, I can not manage more then 245 maybe 250 per 1070

Yes you are right on default it does not close. So we will see where can I get. Also it seems that the GPU overclock has very little impact? Can you confirm this?

can confirm this, no force close with default or slightly reduced OC, but only in my 6 gpu rig, other cards in another 3 gpu rig work fine with "high" OC

BTC Donations: 1FeLiXbjMPY8LghCDe1jTQ3AS7iCZGuaJU
hoze
Member
**
Offline Offline

Activity: 92


View Profile
December 01, 2016, 09:54:47 PM
 #363

We are releasing new version with improved speeds and some other minorities.

GTX 1070 can now reach ~220 without being overclocked.

https://www.nicehash.com/tools/eqm_v1.0.2c_Win64.zip

You shall experiment with -cm and let us know which mode gives you best speed on certain card.

Nice! 4 x 1060 6gb with OC 665 sols!
NiceHashSupport
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 504


View Profile
December 01, 2016, 10:24:29 PM
 #364

We are releasing new version with improved speeds and some other minorities.

GTX 1070 can now reach ~220 without being overclocked.

https://www.nicehash.com/tools/eqm_v1.0.2c_Win64.zip

You shall experiment with -cm and let us know which mode gives you best speed on certain card.

Linux version ?

Comes tomorrow.
_javi_
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 361



View Profile
December 01, 2016, 10:49:27 PM
 #365

no changes for me...
185 sol/s for a Gigabyte G1 1070, same speed as last version  Cry Cry
NiceHashSupport
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 504


View Profile
December 01, 2016, 10:54:22 PM
 #366

no changes for me...
185 sol/s for a Gigabyte G1 1070, same speed as last version  Cry Cry

Make sure your clocks go to proper P state. I figured out that sometimes card would stay underclocked (without boost) eg. if chrome is opened.

For all GTX 970 owners. Proper speed increase (+10%) is achieved with -cm 1 and not default cm 2. So make sure to set cm to 1 when running on GTX 970. Can also be true for GTX 980? GTX 980 Ti gave about the same results for cm 1 or cm 2.
_javi_
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 361



View Profile
December 01, 2016, 11:12:28 PM
 #367



It seems gpu is in P2 state, but overclocking goes to P3...

how can i set the card to P3 ??
reb0rn21
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 966


View Profile
December 01, 2016, 11:14:13 PM
 #368

P0 -> P2 -> P3

So you need at least P2... P3 is slower

Also I see EQM miner still use just 286MB of GPU ram, I presume dev still did not manage to get multi threads work at same time?

... PLAY SHARE EARN...
.LBRY...
                            __¦¦¦__
                        __¦¦¦¦¦¯¦¦¦¦¦__
                    __¦¦¦¦¦¯¯     ¯¯¦¦¦¦¦__
                __¦¦¦¦¦¯¯             ¯¯¦¦¦¦¦__
            __¦¦¦¦¦¯¯                     ¯¯¦¦¦¦¦__
        __¦¦¦¦¦¯¯                             ¯¯¦¦¦¦¦__
    __¦¦¦¦¦¯¯                                     ¯¯¦¦¦
__¦¦¦¦¦¯¯                                         __¦¦¦
¦¦¦¯¯                                         __¦¦¦¦¦¯¯
¦¦¦     ¦__                               __¦¦¦¦¦¯¯
¦¦¦     ¦¦¦¦¦__                       __¦¦¦¦¦¯¯  ________
¦¦¦       ¯¯¦¦¦¦¦__               __¦¦¦¦¦¯¯       ¦¦¦¦¦¦
¦¦¦¦¦__       ¯¯¦¦¦¦¦__       __¦¦¦¦¦¯¯       __¦¦¦¦¦¦¦
  ¯¯¦¦¦¦¦__       ¯¯¦¦¦¦¦___¦¦¦¦¦¯¯       __¦¦¦¦¦¯¯ ¦¦
      ¯¯¦¦¦¦¦__       ¯¯¦¦¦¦¦¯¯       __¦¦¦¦¦¯¯
          ¯¯¦¦¦¦¦__       ¯       __¦¦¦¦¦¯¯
              ¯¯¦¦¦¦¦__       __¦¦¦¦¦¯¯
                  ¯¯¦¦¦¦¦___¦¦¦¦¦¯¯
                      ¯¯¦¦¦¦¦¯¯
                          ¯
NiceHashSupport
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 504


View Profile
December 01, 2016, 11:15:26 PM
 #369

P0 -> P2 -> P3

So you need at least P2... P3 is slower

Also I see EQM miner still use just 286MB of GPU ram, I presume dev still did not manage to get multi threads work at same time?

The whole point of it is to use as little RAM as possible, so that the L2 and L1 cache is hit as much as possible. If using large amount of RAM, cache is useless.
Styx36
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 3


View Profile
December 01, 2016, 11:19:09 PM
 #370

I received a litte sol/s boost with the c version, but I have also 28-30% not used VRam wih my gtx 1060 6gb :/
_javi_
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 361



View Profile
December 01, 2016, 11:20:41 PM
 #371

P0 -> P2 -> P3

So you need at least P2... P3 is slower


ok, then how do i change to P0?  nvidia-smi says it cant change state( --gom=0  command)
reb0rn21
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 966


View Profile
December 01, 2016, 11:25:36 PM
 #372

P0 -> P2 -> P3

So you need at least P2... P3 is slower

Also I see EQM miner still use just 286MB of GPU ram, I presume dev still did not manage to get multi threads work at same time?

The whole point of it is to use as little RAM as possible, so that the L2 and L1 cache is hit as much as possible. If using large amount of RAM, cache is useless.
there is logic to that, L2 is just 2MB

but still you know running 2x exe on same rig give you small speed boost and more GPU usage Smiley

... PLAY SHARE EARN...
.LBRY...
                            __¦¦¦__
                        __¦¦¦¦¦¯¦¦¦¦¦__
                    __¦¦¦¦¦¯¯     ¯¯¦¦¦¦¦__
                __¦¦¦¦¦¯¯             ¯¯¦¦¦¦¦__
            __¦¦¦¦¦¯¯                     ¯¯¦¦¦¦¦__
        __¦¦¦¦¦¯¯                             ¯¯¦¦¦¦¦__
    __¦¦¦¦¦¯¯                                     ¯¯¦¦¦
__¦¦¦¦¦¯¯                                         __¦¦¦
¦¦¦¯¯                                         __¦¦¦¦¦¯¯
¦¦¦     ¦__                               __¦¦¦¦¦¯¯
¦¦¦     ¦¦¦¦¦__                       __¦¦¦¦¦¯¯  ________
¦¦¦       ¯¯¦¦¦¦¦__               __¦¦¦¦¦¯¯       ¦¦¦¦¦¦
¦¦¦¦¦__       ¯¯¦¦¦¦¦__       __¦¦¦¦¦¯¯       __¦¦¦¦¦¦¦
  ¯¯¦¦¦¦¦__       ¯¯¦¦¦¦¦___¦¦¦¦¦¯¯       __¦¦¦¦¦¯¯ ¦¦
      ¯¯¦¦¦¦¦__       ¯¯¦¦¦¦¦¯¯       __¦¦¦¦¦¯¯
          ¯¯¦¦¦¦¦__       ¯       __¦¦¦¦¦¯¯
              ¯¯¦¦¦¦¦__       __¦¦¦¦¦¯¯
                  ¯¯¦¦¦¦¦___¦¦¦¦¦¯¯
                      ¯¯¦¦¦¦¦¯¯
                          ¯
NiceHashSupport
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 504


View Profile
December 01, 2016, 11:32:33 PM
 #373

P0 -> P2 -> P3

So you need at least P2... P3 is slower

Also I see EQM miner still use just 286MB of GPU ram, I presume dev still did not manage to get multi threads work at same time?

The whole point of it is to use as little RAM as possible, so that the L2 and L1 cache is hit as much as possible. If using large amount of RAM, cache is useless.
there is logic to that, L2 is just 2MB

but still you know running 2x exe on same rig give you small speed boost and more GPU usage Smiley

Not a single GPU in my tests gave better result - it was even worse.

Logic behind L2 (and even L1 to some extent) is that a GPU is simultaneously processing only several "buckets" and all that data can easily fit into cache.
reb0rn21
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 966


View Profile
December 02, 2016, 12:10:41 AM
 #374

5x 1070  1930/2375  win10 x64 372.70
2x exe   620x2 = 1240sol/s  (GPU usage 100%)

1x exe 1196sol/s  (GPU usage ~96%)





Also memory controler load goes from 69-70% to constant 73% on all 1070, memory GPU usage is also up to 537mb per card

... PLAY SHARE EARN...
.LBRY...
                            __¦¦¦__
                        __¦¦¦¦¦¯¦¦¦¦¦__
                    __¦¦¦¦¦¯¯     ¯¯¦¦¦¦¦__
                __¦¦¦¦¦¯¯             ¯¯¦¦¦¦¦__
            __¦¦¦¦¦¯¯                     ¯¯¦¦¦¦¦__
        __¦¦¦¦¦¯¯                             ¯¯¦¦¦¦¦__
    __¦¦¦¦¦¯¯                                     ¯¯¦¦¦
__¦¦¦¦¦¯¯                                         __¦¦¦
¦¦¦¯¯                                         __¦¦¦¦¦¯¯
¦¦¦     ¦__                               __¦¦¦¦¦¯¯
¦¦¦     ¦¦¦¦¦__                       __¦¦¦¦¦¯¯  ________
¦¦¦       ¯¯¦¦¦¦¦__               __¦¦¦¦¦¯¯       ¦¦¦¦¦¦
¦¦¦¦¦__       ¯¯¦¦¦¦¦__       __¦¦¦¦¦¯¯       __¦¦¦¦¦¦¦
  ¯¯¦¦¦¦¦__       ¯¯¦¦¦¦¦___¦¦¦¦¦¯¯       __¦¦¦¦¦¯¯ ¦¦
      ¯¯¦¦¦¦¦__       ¯¯¦¦¦¦¦¯¯       __¦¦¦¦¦¯¯
          ¯¯¦¦¦¦¦__       ¯       __¦¦¦¦¦¯¯
              ¯¯¦¦¦¦¦__       __¦¦¦¦¦¯¯
                  ¯¯¦¦¦¦¦___¦¦¦¦¦¯¯
                      ¯¯¦¦¦¦¦¯¯
                          ¯
bensam1231
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 742


View Profile
December 02, 2016, 01:03:54 AM
 #375

Pretty sure when two instances was tested, it's worse pool side. It just looks better locally when you add up both outputs.

Can i combine different cards in one rig for example gtx 1070 with gtx 1060 or 1050ti?

sure you can even do it with amd plus nvidia, with the same gen it's even more easy they use the same drivers so no problem there

I would definitely not intermingle cards on rigs. Heard plenty of horror stories about that, especially considering you usually have to run multiple miners at the same time. That's just asking for problems.

Theoretical is quite a bit different then being put into use here.

I buy private Nvidia miners. Send information and/or inquiries to my PM box.
reb0rn21
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 966


View Profile
December 02, 2016, 01:08:46 AM
 #376

Nothing wrong with pool side, it report the same as my miners do with 2x exe (not two instances -cd 0 0 1 1 (this does not gain speed as 2x exe) , no but two miners runing at same time with same settings)
https://www.nicehash.com/?p=miners&addr=18X7iwnt6n4mRDiSTjeNMHd3ZGDq3ZKAQ7


... PLAY SHARE EARN...
.LBRY...
                            __¦¦¦__
                        __¦¦¦¦¦¯¦¦¦¦¦__
                    __¦¦¦¦¦¯¯     ¯¯¦¦¦¦¦__
                __¦¦¦¦¦¯¯             ¯¯¦¦¦¦¦__
            __¦¦¦¦¦¯¯                     ¯¯¦¦¦¦¦__
        __¦¦¦¦¦¯¯                             ¯¯¦¦¦¦¦__
    __¦¦¦¦¦¯¯                                     ¯¯¦¦¦
__¦¦¦¦¦¯¯                                         __¦¦¦
¦¦¦¯¯                                         __¦¦¦¦¦¯¯
¦¦¦     ¦__                               __¦¦¦¦¦¯¯
¦¦¦     ¦¦¦¦¦__                       __¦¦¦¦¦¯¯  ________
¦¦¦       ¯¯¦¦¦¦¦__               __¦¦¦¦¦¯¯       ¦¦¦¦¦¦
¦¦¦¦¦__       ¯¯¦¦¦¦¦__       __¦¦¦¦¦¯¯       __¦¦¦¦¦¦¦
  ¯¯¦¦¦¦¦__       ¯¯¦¦¦¦¦___¦¦¦¦¦¯¯       __¦¦¦¦¦¯¯ ¦¦
      ¯¯¦¦¦¦¦__       ¯¯¦¦¦¦¦¯¯       __¦¦¦¦¦¯¯
          ¯¯¦¦¦¦¦__       ¯       __¦¦¦¦¦¯¯
              ¯¯¦¦¦¦¦__       __¦¦¦¦¦¯¯
                  ¯¯¦¦¦¦¦___¦¦¦¦¦¯¯
                      ¯¯¦¦¦¦¦¯¯
                          ¯
bensam1231
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 742


View Profile
December 02, 2016, 01:34:57 AM
 #377

-cm 2 on Maxwell produces worse hashrate then default. Overall about a 5% increase in hash

1070 produces about 10% more hashrate on default settings.

In order to get 220sols on a 1070 I have to OC the memory. Default settings does not yield that. Default gives about 200 sols.

Using W8.1 x64.

Considering the TDP available and MCU usage, Nvidia cards are still very much under utilized.

Nothing wrong with pool side, it report the same as my miners do with 2x exe (not two instances -cd 0 0 1 1 (this does not gain speed as 2x exe) , no but two miners runing at same time with same settings)
https://www.nicehash.com/?p=miners&addr=18X7iwnt6n4mRDiSTjeNMHd3ZGDq3ZKAQ7



Two instances is running two .exes. Adding a device twice wont run two instances.

I buy private Nvidia miners. Send information and/or inquiries to my PM box.
Squall10
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 30


View Profile
December 02, 2016, 05:32:33 AM
 #378

My GTX 1080 doesn't work with version c (The miner doesn't even detect it), it works fine with version b...
Velgelm
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 285



View Profile
December 02, 2016, 05:50:48 AM
 #379

GTX 1070 +100OC +400 MEM
GTX 960 default
Core i3 2100 -t 3


rednoW
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 551


View Profile
December 02, 2016, 06:12:53 AM
 #380

but still you know running 2x exe on same rig give you small speed boost and more GPU usage Smiley

Arghhh! You just told everybody the secret of getting 240sols on well oc'ed gtx 1070 )))
Pages: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 [19] 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 »
  Print  
 
Jump to:  

Sponsored by , a Bitcoin-accepting VPN.
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!