Bitcoin Forum
April 21, 2015, 02:39:54 PM *
News: Latest stable version of Bitcoin Core: 0.10.0 [Torrent]
 
   Home   Help Search Donate Login Register  
Pages: « 1 2 3 4 5 6 7 8 [9] 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 ... 801 »
  Print  
Author Topic: OFFICIAL CGMINER mining software thread for linux/win/osx/mips/arm/r-pi 4.9.1  (Read 3464740 times)
This is a self-moderated topic. If you do not want to be moderated by the person who started this topic, create a new topic.
hi
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 256


View Profile

Ignore
July 17, 2011, 03:11:55 AM
 #161

Hi

You are in denial about the stales/rejects...this cgminer produces more stales than guiminer on same pool.  Fix it and quit making excuses.

Hi
1429627194
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1429627194

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1429627194
Reply with quote  #2

1429627194
Report to moderator
1429627194
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1429627194

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1429627194
Reply with quote  #2

1429627194
Report to moderator
BitQuick.co LocalBitcoins' #1 Competitor! Buy and Sell Bitcoins Instantly for Cash in USA
Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise here.
1429627194
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1429627194

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1429627194
Reply with quote  #2

1429627194
Report to moderator
1429627194
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1429627194

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1429627194
Reply with quote  #2

1429627194
Report to moderator
1429627194
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1429627194

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1429627194
Reply with quote  #2

1429627194
Report to moderator
-ck
Moderator
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1400


Ruu \o/


View Profile WWW

Ignore
July 17, 2011, 03:31:30 AM
 #162

Hi

You are in denial about the stales/rejects...this cgminer produces more stales than guiminer on same pool.  Fix it and quit making excuses.

Hi
Fine, it's broken. Go use guiminer thanks.

Primary developer/maintainer for cgminer: https://bitcointalk.org/index.php?topic=28402.0
and ckpool/ckproxy: https://bitcointalk.org/index.php?topic=790323.0 , -ck
hi
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 256


View Profile

Ignore
July 17, 2011, 04:09:23 AM
 #163

Hi

my stales/rejects on deepbit were very stable over n period.  That same n period interval using cgminer showed large jump in stales/rejects.  Put your ego aside and fix it for the peeps.

Hi
-ck
Moderator
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1400


Ruu \o/


View Profile WWW

Ignore
July 17, 2011, 04:20:45 AM
 #164

Hi

my stales/rejects on deepbit were very stable over n period.  That same n period interval using cgminer showed large jump in stales/rejects.  Put your ego aside and fix it for the peeps.

Hi
Ego? That's easy to say. I don't see where they're coming from and why they're lower with other miners so I don't know what to fix.

Primary developer/maintainer for cgminer: https://bitcointalk.org/index.php?topic=28402.0
and ckpool/ckproxy: https://bitcointalk.org/index.php?topic=790323.0 , -ck
hi
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 256


View Profile

Ignore
July 17, 2011, 05:23:08 AM
 #165

Hi

at least your honest...I really like your miner..hence the pushing to get it fixed Smiley  I don't understand it either..but the records that deepbit keep show since using cgminer, stales have increased quite a bit. 

Perhaps in how cgminer queues the shares??

anyways, I did not mean to offend and apologize if I did.  Please keep up the good work and I realize you are not getting paid at this point.

Hi
最爱你是谁
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 24



View Profile WWW

Ignore
July 17, 2011, 06:10:13 AM
 #166

no gpu, can not use
show can not find opencl.dll error
You need to install newer drivers for AMD card.
but I don't have an ati card, only use cpu to mining

http://www.80sidea.com/
CCCMikey
Member
**
Offline Offline

Activity: 75



View Profile

Ignore
July 17, 2011, 06:36:10 AM
 #167

In that case, wouldn't you be better just running bitcoin -gen ? See http://forum.bitcoin.org/index.php?topic=2356.0
最爱你是谁
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 24



View Profile WWW

Ignore
July 17, 2011, 07:18:01 AM
 #168

In that case, wouldn't you be better just running bitcoin -gen ? See http://forum.bitcoin.org/index.php?topic=2356.0
o

http://www.80sidea.com/
-ck
Moderator
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1400


Ruu \o/


View Profile WWW

Ignore
July 17, 2011, 07:20:31 AM
 #169

The windows build has gpu mining built into it. You cannot do plain cpu mining on the generic windows build unless you build it without GPU mining support.

Primary developer/maintainer for cgminer: https://bitcointalk.org/index.php?topic=28402.0
and ckpool/ckproxy: https://bitcointalk.org/index.php?topic=790323.0 , -ck
CCCMikey
Member
**
Offline Offline

Activity: 75



View Profile

Ignore
July 17, 2011, 08:53:00 AM
 #170

EDIT: Me == Comprehension Fail Sad Thanks for corrections below.

I didn't realise that. The previous version I had - the on that had "Generate Coins" in a menu used the CPU to mine.

If the current Windows version really does use the GPU to mine, then why should I be using CGMiner? (Can't test at the moment due to PSU issue.) http://www.weusecoins.com/mining-guide.php seems to imply that GPU mining is not native to the Windows Bitcoin Application. Likewise, https://en.bitcoin.it/wiki/FAQ#Why_was_the_.22Generate_coin.22_option_of_the_client_software_removed.3F makes no mention of this capability.
error
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 574



View Profile

Ignore
July 17, 2011, 08:58:08 AM
 #171

The windows build has gpu mining built into it. You cannot do plain cpu mining on the generic windows build unless you build it without GPU mining support.

I didn't realise that. The previous version I had - the on that had "Generate Coins" in a menu used the CPU to mine.

If the current Windows version really does use the GPU to mine, then why should I be using CGMiner? (Can't test at the moment due to PSU issue.) http://www.weusecoins.com/mining-guide.php seems to imply that GPU mining is not native to the Windows Bitcoin Application.

The Windows build of cgminer has gpu mining built into it.

Mining is being phased out from the official Bitcoin client.

15UFyv6kfWgq83Pp3yhXPr8rknv9m6581W
dikidera
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 126


View Profile

Ignore
July 17, 2011, 09:12:54 AM
 #172

In that case, wouldn't you be better just running bitcoin -gen ? See http://forum.bitcoin.org/index.php?topic=2356.0
Sorry, but the integrated CPU miner in the older builds is much slower than say CGMiner's 4way algorithm or Ufasoft's SSE2 optimization.
xcooling
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 145


View Profile

Ignore
July 17, 2011, 09:29:46 AM
 #173

Ideal would be to add a flag to disable the gpu mining.
eg
-g 0 would disable gpu mining.

cgminer.exe -o http://localhost:8332 -u username.1 -p 1234 -t 4 -g 0

could then be used to force only cpu mining with 4 threads..

why would one want todo this: if u wanted to play a game or use the gpus for something else.. my cpu averages 40Mh/s

currently
i use bitcoin-miner.exe for cpu mining

dikidera
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 126


View Profile

Ignore
July 17, 2011, 10:33:42 AM
 #174

Ideal would be to add a flag to disable the gpu mining.
eg
-g 0 would disable gpu mining.

cgminer.exe -o http://localhost:8332 -u username.1 -p 1234 -t 4 -g 0

could then be used to force only cpu mining with 4 threads..

why would one want todo this: if u wanted to play a game or use the gpus for something else.. my cpu averages 40Mh/s

currently
i use bitcoin-miner.exe for cpu mining
Wow, do you have some dual xeon or something? 40 megahashes for a cpu is quite a lot.
coblee
Donator
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 938


firstbits.com/1ce5j


View Profile WWW

Ignore
July 17, 2011, 11:47:54 AM
 #175

I have a weird problem. cgminer is reporting a hashrate that is a bit better than what I had before. BUT my pool (arsbitcoin) is reporting something much lower after I switched. And I did wait 30 minutes to make sure since the stats are for the last 10 minutes.

Here's what cgminer is showing:

Code:
cgminer version 1.2.7 - Started: [2011-07-17 04:12:34]
--------------------------------------------------------------------------------
 [(5s):2201.5  (avg):2249.4 Mh/s] [Q:1380  A:690  R:2  HW:0  E:50%  U:21.43/m]
 TQ: 6  ST: 6  LS: 0  SS: 0  DW: 13  NB: 4  LW: 13  LO: 4  RF: 0  I: 14
 Connected to http://arsbitcoin.com:8344 as user ChocoboLee.12
 Block 0001aa09e56fefcc16d9935ed9e1e9b6  started: [2011-07-17 04:30:40]
--------------------------------------------------------------------------------
 GPU 0: [376.3 Mh/s] [Q:230  A:101  R:0  HW:0  E:44%  U:3.15/m]
 GPU 1: [376.3 Mh/s] [Q:229  A:127  R:0  HW:0  E:56%  U:3.97/m]
 GPU 2: [375.7 Mh/s] [Q:230  A:110  R:0  HW:0  E:49%  U:3.52/m]
 GPU 3: [375.7 Mh/s] [Q:229  A:115  R:1  HW:0  E:50%  U:3.58/m]
 GPU 4: [376.3 Mh/s] [Q:230  A:112  R:0  HW:0  E:49%  U:3.50/m]
 GPU 5: [376.3 Mh/s] [Q:230  A:125  R:1  HW:0  E:56%  U:3.99/m]
--------------------------------------------------------------------------------

Here's what my pool is saying:

ChocoboLee.12      Y   1460

Any ideas? I've been running this for 35 minutes. Can someone do a quick calculation to see if the amount of accepted shares is correct for my hashrate?

coblee
Donator
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 938


firstbits.com/1ce5j


View Profile WWW

Ignore
July 17, 2011, 11:49:22 AM
 #176

And after I stopped it, here's the summary:

Code:
Summary of runtime statistics:

Started at [2011-07-17 04:12:34]
Runtime: 0 hrs : 35 mins : 37 secs
Average hashrate: 2255.4 Megahash/s
Queued work requests: 1533
Share submissions: 765
Accepted shares: 760
Rejected shares: 5
Reject ratio: 0.7
Hardware errors: 0
Efficiency (accepted / queued): 50%
Utility (accepted shares / min): 21.39/min

Discarded work due to new blocks: 18
Stale submissions discarded due to new blocks: 0
Unable to get work from server occasions: 4
Work items generated locally: 13
Submitting work remotely delay occasions: 0
New blocks detected on network: 5

Summary of per device statistics:

 GPU 0: [376.2 Mh/s] [Q:254  A:108  R:0  HW:0  E:43%  U:3.08/m]
 GPU 1: [375.7 Mh/s] [Q:254  A:143  R:1  HW:0  E:57%  U:4.05/m]
 GPU 2: [375.7 Mh/s] [Q:254  A:116  R:1  HW:0  E:46%  U:3.27/m]
 GPU 3: [375.7 Mh/s] [Q:253  A:123  R:2  HW:0  E:49%  U:3.51/m]
 GPU 4: [376.2 Mh/s] [Q:254  A:128  R:0  HW:0  E:50%  U:3.60/m]
 GPU 5: [376.2 Mh/s] [Q:254  A:142  R:1  HW:0  E:56%  U:4.00/m]

-ck
Moderator
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1400


Ruu \o/


View Profile WWW

Ignore
July 17, 2011, 11:50:36 AM
 #177

Your efficiency is particularly low. That may be the result of setting the intensity too high. Drop it from 14 to 8.

Primary developer/maintainer for cgminer: https://bitcointalk.org/index.php?topic=28402.0
and ckpool/ckproxy: https://bitcointalk.org/index.php?topic=790323.0 , -ck
coblee
Donator
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 938


firstbits.com/1ce5j


View Profile WWW

Ignore
July 17, 2011, 11:53:50 AM
 #178

Your efficiency is particularly low. That may be the result of setting the intensity too high. Drop it from 14 to 8.

I've tried 8 and I was not getting good hashrate. Would 9 work?
Why would the hashrate reported here not be accurate versus what the pool sees?

-ck
Moderator
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1400


Ruu \o/


View Profile WWW

Ignore
July 17, 2011, 11:56:51 AM
 #179

Because your efficiency is low. The pool reports back what it thinks your hash rate is based on the number of accepted shares you return.

Primary developer/maintainer for cgminer: https://bitcointalk.org/index.php?topic=28402.0
and ckpool/ckproxy: https://bitcointalk.org/index.php?topic=790323.0 , -ck
xcooling
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 145


View Profile

Ignore
July 17, 2011, 12:14:03 PM
 #180

1.2.7 regression on nvidia cards.

Mh/s are calculated, but after 1 hour no shares are submitted.

With the 1.2.6 binary nvidia cards function 100%.


win32 v1.2.7 still has problem with combined gpu+cpu mining and with cpu mining.

Pages: « 1 2 3 4 5 6 7 8 [9] 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 ... 801 »
  Print  
 
Jump to:  

Sponsored by , a Bitcoin-accepting VPN.
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!