Bitcoin Forum
December 07, 2016, 09:01:00 AM *
News: To be able to use the next phase of the beta forum software, please ensure that your email address is correct/functional.
 
   Home   Help Search Donate Login Register  
Pages: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 [36] 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 ... 830 »
  Print  
Author Topic: OFFICIAL CGMINER mining software thread for linux/win/osx/mips/arm/r-pi 4.9.2  (Read 4821003 times)
This is a self-moderated topic. If you do not want to be moderated by the person who started this topic, create a new topic.
dostortugas
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 36


View Profile
August 04, 2011, 01:40:50 PM
 #701

It'd be great to pull GPU info similar to GPU-Z and edit it, but radeonvolt only supports reference 5xxx series cards currently. Until the lack of more diverse I2C code is expanded upon, its utility is virtually nil for 6xxx and non-reference cards in general.

Messing with I2C is dangerous, proper code verification is needed to not harm hardware - as the looks of now radeonvolt - supporting only reference 5000 series seems in general not vital for normal users!

Back to topic please!

19mX5f3YzMSWpDmEwznJNkPBnMSjcTGjPc
Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise here.
1481101260
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1481101260

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1481101260
Reply with quote  #2

1481101260
Report to moderator
nelisky
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1554


View Profile
August 04, 2011, 01:53:05 PM
 #702

Hey,

Tried it, really good stuff. There are 2 points though that I would like to discuss...

I have 3 cards in one computer, one of these is failing due to overheating in the past. Now, every so often it locks and that's ok, I need to restart the computer, but with cgminer it tries to restart the gpu, create a new clcontext and the whole ati driver crashes, effectively killing all other GPUS along the process. Can this behaviour be switched, i.e. "it's dead, leave it alone".

I also add cards and remove cards more often than I should, and at least on card is a dual GPU where only one core still functions. So I need to disable one GPU, but to do that I need to specify all enabled GPUs instead. How about a -D (or something) switch to negate that particular GPU, instead of specifying all inclusions? Or at the very least having cgminer not die if I specify unused -d indexes (-d0 .. -d7, which is linux's limit, and then remove the ones I want to disable).

Great work!
kano
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1918


Linux since 1997 RedHat 4


View Profile
August 04, 2011, 02:24:26 PM
 #703

How to setup a cgminer using xubuntu 11.04 live on a USB


This is an awesome post which, imho, deserves its own thread.


Reported to mods allready, nice post but just not useful in here.

(how to setup any ubuntu-on-a-pendrive has 100s of howtos in the internets... setting up a miner on pendrives is nothing else than on a normally installed system; although there are some limits with pendrives as you just should never hit apt-get upgrade if it is installed from a live-cd)
LOL - well I was gonna add it to ckolivas' readme (already spoke to him) but he's away at the moment so I thought it useful to put it here rather than keep it hidden until he's back

But yeah it is specifically for working with cgminer - coz I haven't tried the others or even know if there are other steps required
(though the steps needed would probably be minor for the others?)

Pool: https://kano.is BTC: 1KanoiBupPiZfkwqB7rfLXAzPnoTshAVmb
CKPool and CGMiner developer, IRC FreeNode #ckpool and #cgminer kanoi
Help keep Bitcoin secure by mining on pools with Stratum, the best protocol to mine Bitcoins with ASIC hardware
ffwd
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 17


View Profile WWW
August 04, 2011, 04:43:20 PM
 #704



Looks like there's a new and improved version of the original
phatk kernel that outperforms diapolo's version, at least for
5XXX series ... maybe worth integrating into cgminer as an
option ?

Thread is here (download latest version from first msg):

https://bitcointalk.org/index.php?topic=25135.0;all



I'm guessing you didn't read it thoroughly:

Info: A version of this kernel is now used as the basic kernel in the new CGMINER, have a look here:
http://forum.bitcoin.org/index.php?topic=28402

tip jar: 1Kbfc9qaMbrG1WWrr8WZG2xSsAB7QqV8jp

80 Mhash/s on Radeon 5550 (550 -> 880 o/c on air. I <3 Sapphire)
jamesg
VIP
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1330


AKA: gigavps


View Profile
August 04, 2011, 06:57:07 PM
 #705

Any ETA on the windows binaries getting updated?

I too would like to see the latest version of cgminer for windows. I will offer up a 1 BTC bounty for the build.
Meatball
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 322



View Profile
August 04, 2011, 07:00:11 PM
 #706

Any ETA on the windows binaries getting updated?

I too would like to see the latest version of cgminer for windows. I will offer up a 1 BTC bounty for the build.

I'll throw 1 BTC bounty in as well for the latest version of CGMiner in a windows build.
Diapolo
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 769



View Profile WWW
August 04, 2011, 07:36:31 PM
 #707



Looks like there's a new and improved version of the original
phatk kernel that outperforms diapolo's version, at least for
5XXX series ... maybe worth integrating into cgminer as an
option ?

Thread is here (download latest version from first msg):

https://bitcointalk.org/index.php?topic=25135.0;all



I'm guessing you didn't read it thoroughly:

Info: A version of this kernel is now used as the basic kernel in the new CGMINER, have a look here:
http://forum.bitcoin.org/index.php?topic=28402

Not to be unpleasant or anything but ... thank you very much, I was the person who
orginally asked ckolivas to add Diapolo's version of the phatk kernel to cgminer.

You'll also notice that is used the words " of the _original_ version of the phatk kernel",
i.e. not Diapolo's version: phatk has released in the last couple of days a version 2.2
which is faster than Diapolo's version (the one currently in cgminer).

Just to make absolutely sure you're not confused any further ...

Here's the diapolo thread, which is about the current OpenCL kernel present in cgminer: https://bitcointalk.org/index.php?topic=25135.msg332674#msg332674

and here's the thread I was actually talking about: https://bitcointalk.org/index.php?topic=25135.msg332674#msg332674

I just released a new version, which should be equal or even a bit better in terms of 69XX performance Smiley. I sent Con infos, that I'm working on a new version and he knows too, that Phateus released a new phatk version. We all want the best so stay tuned.

https://bitcointalk.org/index.php?topic=25860

Dia

Liked my former work for Bitcoin Core? Drop me a donation via:
1PwnvixzVAKnAqp8LCV8iuv7ohzX2pbn5x
bitcoin:1PwnvixzVAKnAqp8LCV8iuv7ohzX2pbn5x?label=Diapolo
Diapolo
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 769



View Profile WWW
August 04, 2011, 07:38:01 PM
 #708

Any ETA on the windows binaries getting updated?

I too would like to see the latest version of cgminer for windows. I will offer up a 1 BTC bounty for the build.

I'll throw 1 BTC bounty in as well for the latest version of CGMiner in a windows build.

1.5.1 works pretty good ... 1.5.3 will not be better in terms of raw performance. But yeah I would like to use an official 1.5.3 build, too Cheesy.

Dia

Liked my former work for Bitcoin Core? Drop me a donation via:
1PwnvixzVAKnAqp8LCV8iuv7ohzX2pbn5x
bitcoin:1PwnvixzVAKnAqp8LCV8iuv7ohzX2pbn5x?label=Diapolo
GenTarkin
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1918


View Profile
August 04, 2011, 07:53:27 PM
 #709

I want a new windows version too =)...w/ the new august released phatk improved performance kernel!

GenTarkin's MOD Kncminer Titan custom firmware! v1.0.4! <--- CLICK HERE
Donations: bitcoin- 1Px71mWNQNKW19xuARqrmnbcem1dXqJ3At || litecoin- LYXrLis3ik6TRn8tdvzAyJ264DRvwYVeEw
Remember remember the 5th of November
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1526

Reverse engineer from time to time


View Profile
August 04, 2011, 08:03:29 PM
 #710

I can compile the latest version, but i am pretty sure no one will trust me so why should i even bother.

EDIT:
But since i am a nice guy, i've compiled it. http://www.mediafire.com/?r4h0fcuar0mbx9p

Download if you'd like, if you don't trust me, that is not my problem.

If you have the guts to try it, and it works, you can send the bounty to 1HmhUozoSUTfpY3CmW5fkQZjPNKZe1eucJ if it works for you . The program works on my platform, but i have no idea how it will behave on other platforms since i use some patchy methods to compile it with MinGW(on windows for windows).

There could be an instance where it says 1.2.3 but that is only cause the newest configure.ac fails to detect my OpenCL installation, so i used the old one. Still, the program should work. I've also included a few more DLLs which were reported missing.
If you find more missing DLLs, post about it.

BTC:1AiCRMxgf1ptVQwx6hDuKMu4f7F27QmJC2
Wayno
Member
**
Offline Offline

Activity: 61


View Profile
August 04, 2011, 09:06:53 PM
 #711

Ycros is abit busy, so i have posted where to download it from his github

https://github.com/downloads/ycros/cgminer/cgminer-1.5.3-win32.zip

say thanks to him.

YinCoin YangCoin ☯☯First Ever POS/POW Alternator! Multipool! ☯ ☯ http://yinyangpool.com/ 
Free Distribution! https://bitcointalk.org/index.php?topic=623937
Remember remember the 5th of November
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1526

Reverse engineer from time to time


View Profile
August 04, 2011, 09:08:44 PM
 #712

Wayno, should have posted that a bit earlier so i didn't bother to compile :|

BTC:1AiCRMxgf1ptVQwx6hDuKMu4f7F27QmJC2
GenTarkin
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1918


View Profile
August 04, 2011, 09:29:33 PM
 #713

Wow, sweet thanks for the link!
Does this one include the newest phatk kernel? the august prerelease one?

Ah, just looked in the file seems to have the older version

GenTarkin's MOD Kncminer Titan custom firmware! v1.0.4! <--- CLICK HERE
Donations: bitcoin- 1Px71mWNQNKW19xuARqrmnbcem1dXqJ3At || litecoin- LYXrLis3ik6TRn8tdvzAyJ264DRvwYVeEw
Remember remember the 5th of November
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1526

Reverse engineer from time to time


View Profile
August 04, 2011, 09:32:42 PM
 #714

The newest kernel is of today, and it is only for Phoenix. In order for it to work with cgminer, some changes are needed as far as i can remember.

BTC:1AiCRMxgf1ptVQwx6hDuKMu4f7F27QmJC2
m3ta
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 427



View Profile WWW
August 05, 2011, 03:19:59 AM
 #715

I'd like to have 2 GPUs mining in separate pools using just 1 instance.

I run cgminer with -o <http1> -u <u1> -p <pw1> -d 0 -g 1 -o <http2> -u <u2> -p <pw2> -d 1 -g 1
but..

[2011-08-05 04:15:18] Accepted c62a1558 GPU 1 thread 1 pool 1
[2011-08-05 04:15:19] Accepted 4094099e GPU 0 thread 0 pool 0
[2011-08-05 04:15:25] Accepted a8e13c2b GPU 0 thread 0 pool 0
[2011-08-05 04:15:33] Accepted 43ba1969 GPU 1 thread 1 pool 0

What i'd like was for GPU1 to always work on pool 1, and GPU0 to always work on pool 0, but it's not happening.

It this an impossibility, or am i foobaring the command line?


Why the frell so many retards spell "ect" as an abbreviation of "Et Cetera"? "ETC", DAMMIT! http://en.wikipedia.org/wiki/Et_cetera

Host:/# rm -rf /var/forum/trolls
GenTarkin
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1918


View Profile
August 05, 2011, 06:22:28 AM
 #716

grr, I tried 1.5.3 for windows from 1.5.1 and it just comes up w/ the program box sayin "This program has stopped workin..." it crashed...hrm...ideas?

Went back to 1.5.1 and works fine =/

GenTarkin's MOD Kncminer Titan custom firmware! v1.0.4! <--- CLICK HERE
Donations: bitcoin- 1Px71mWNQNKW19xuARqrmnbcem1dXqJ3At || litecoin- LYXrLis3ik6TRn8tdvzAyJ264DRvwYVeEw
pennytrader
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 253


View Profile
August 05, 2011, 06:46:59 AM
 #717

grr, I tried 1.5.3 for windows from 1.5.1 and it just comes up w/ the program box sayin "This program has stopped workin..." it crashed...hrm...ideas?

Went back to 1.5.1 and works fine =/

Same here. I was trying 1.5.3 with CPU only option (1.5.1 doesn't support it as it gave error on enumerating devices Sad)

please donate to 1P3m2resGCP2o2sFX324DP1mfqHgGPA8BL
ffwd
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 17


View Profile WWW
August 05, 2011, 07:03:01 AM
 #718

Thread is here (download latest version from first msg):
https://bitcointalk.org/index.php?topic=25135.0;all
these words are the ones that got me confused. perhaps i just landed on this page at different point in time and i didn't see what you did
but i guess its just my damn night shifts... ><

so now i understand that you meant
i.e. not Diapolo's version

but this
Just to make absolutely sure you're not confused any further ...

Here's the diapolo thread, which is about the current OpenCL kernel present in cgminer: https://bitcointalk.org/index.php?topic=25135.msg332674#msg332674

and here's the thread I was actually talking about: https://bitcointalk.org/index.php?topic=25135.msg332674#msg332674

got me confused again, since its the same link...
nvm though... ignore me, /troll_mode off xD

tip jar: 1Kbfc9qaMbrG1WWrr8WZG2xSsAB7QqV8jp

80 Mhash/s on Radeon 5550 (550 -> 880 o/c on air. I <3 Sapphire)
freakfantom
Member
**
Offline Offline

Activity: 73



View Profile
August 05, 2011, 08:48:17 AM
 #719

Unable to launch 1.5.3 on windows x64 sp1 too... hm. Rolling back to 1.5.1. It seems to me that the problem is with loading phatk kernel, because it works just fine with poclbm.
The00Dustin
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 806


View Profile
August 05, 2011, 09:39:35 AM
 #720

I'd like to have 2 GPUs mining in separate pools using just 1 instance.

I run cgminer with -o <http1> -u <u1> -p <pw1> -d 0 -g 1 -o <http2> -u <u2> -p <pw2> -d 1 -g 1
but..

[2011-08-05 04:15:18] Accepted c62a1558 GPU 1 thread 1 pool 1
[2011-08-05 04:15:19] Accepted 4094099e GPU 0 thread 0 pool 0
[2011-08-05 04:15:25] Accepted a8e13c2b GPU 0 thread 0 pool 0
[2011-08-05 04:15:33] Accepted 43ba1969 GPU 1 thread 1 pool 0

What i'd like was for GPU1 to always work on pool 1, and GPU0 to always work on pool 0, but it's not happening.

It this an impossibility, or am i foobaring the command line?
Not possible, but why not keep it simple and just use --load-balance (check --help to confirm that is right)?  Should be about 50/50 even if both GPUs work on both pools.  Alternatively, why not run two instances?  Are you on Windows?  If so, run two instance's puddinpop's miner b/c it is the only one I have seen that doesn't use CPU in Windows, and using CPU is expensive whether it is finding shares or not.

EDIT:  IOW, for your example above:
cgminer --load-balance -g 1 -o <http1> -O <u1>:<p1> -o <http2> -O <u2>:<p2>
Pages: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 [36] 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 ... 830 »
  Print  
 
Jump to:  

Sponsored by , a Bitcoin-accepting VPN.
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!