Bitcoin Forum
April 21, 2019, 05:26:23 AM *
News: Latest Bitcoin Core release: 0.17.1 [Torrent]
 
   Home   Help Search Login Register More  
Pages: « 1 ... 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 [125] 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 ... 191 »
  Print  
Author Topic: [ANN]: cpuminer-opt v3.8.8.1, open source optimized multi-algo CPU miner  (Read 419380 times)
dasgardo87
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 196
Merit: 100


View Profile
April 18, 2017, 06:59:18 PM
 #2481

hello when i try to running i get error

Code:
Illegal instruction (core dumped)

i try to implement wolf answer to disable aes ni

Quote
Configure with --disable-aes-ni

but it seems cpuminer-opt dont have that option

so my question are

1. How i solve this problem "Illegal instruction (core dumped)"?

Or

2. How to disable aes ni in cpuminer-opt ?

Thank you guys Smiley
1555824383
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1555824383

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1555824383
Reply with quote  #2

1555824383
Report to moderator
Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise here.
joblo
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1148
Merit: 1050


View Profile
April 18, 2017, 07:07:43 PM
 #2482

hello when i try to running i get error

Code:
Illegal instruction (core dumped)

i try to implement wolf answer to disable aes ni

Quote
Configure with --disable-aes-ni

but it seems cpuminer-opt dont have that option

so my question are

1. How i solve this problem "Illegal instruction (core dumped)"?

Or

2. How to disable aes ni in cpuminer-opt ?

Thank you guys Smiley

If you're using the Windows binarires choose one that doesnt' have AES.
If you're using Linux I need a lot more info.

cpuminer-opt developer, https://bitcointalk.org/index.php?topic=1326803.0
BTC: 12tdvfF7KmAsihBXQXynT6E6th2c2pByTT,
ETH: 0x72122edabcae9d3f57eab0729305a425f6fef6d0
Elder III
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 868
Merit: 270


View Profile
April 18, 2017, 07:35:55 PM
 #2483

No I have not been able to figure out how to compile it myself, I used a pre-compiled version from a helpful person via youtube.

https://www.youtube.com/watch?v=TA-dvvumwGU

^ the download link is in the video description

There are no issues with xevan on Ryzen.

The only issues are with algos that use sha256 when compiled with SHA support. The prebuilt binaries referred
to in the video are mine. There is no binary compiled with SHA support.


Does the miner support more than 8 threads? If I edit the batch file to 16,15, or 14 threads it stops mining after a few minutes and locks up the pc (no display or mouse/keyboard but case fans etc still run) until I reset it. I have not tried it with anything between 8 and 14 threads at this point. Just curious to see if I should keep experimenting with thread count. Thanks!
joblo
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1148
Merit: 1050


View Profile
April 18, 2017, 07:53:48 PM
 #2484

No I have not been able to figure out how to compile it myself, I used a pre-compiled version from a helpful person via youtube.

https://www.youtube.com/watch?v=TA-dvvumwGU

^ the download link is in the video description

There are no issues with xevan on Ryzen.

The only issues are with algos that use sha256 when compiled with SHA support. The prebuilt binaries referred
to in the video are mine. There is no binary compiled with SHA support.


Does the miner support more than 8 threads? If I edit the batch file to 16,15, or 14 threads it stops mining after a few minutes and locks up the pc (no display or mouse/keyboard but case fans etc still run) until I reset it. I have not tried it with anything between 8 and 14 threads at this point. Just curious to see if I should keep experimenting with thread count. Thanks!

Yes it does.

cpuminer-opt developer, https://bitcointalk.org/index.php?topic=1326803.0
BTC: 12tdvfF7KmAsihBXQXynT6E6th2c2pByTT,
ETH: 0x72122edabcae9d3f57eab0729305a425f6fef6d0
neguinho
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 562
Merit: 500


View Profile WWW
April 19, 2017, 12:29:42 AM
 #2485

The execution in the ubunto

joblo
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1148
Merit: 1050


View Profile
April 19, 2017, 12:59:43 AM
 #2486

The execution in the ubunto


./build.sh

cpuminer-opt developer, https://bitcointalk.org/index.php?topic=1326803.0
BTC: 12tdvfF7KmAsihBXQXynT6E6th2c2pByTT,
ETH: 0x72122edabcae9d3f57eab0729305a425f6fef6d0
dasgardo87
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 196
Merit: 100


View Profile
April 19, 2017, 01:03:38 AM
 #2487

hello when i try to running i get error

Code:
Illegal instruction (core dumped)

i try to implement wolf answer to disable aes ni

Quote
Configure with --disable-aes-ni

but it seems cpuminer-opt dont have that option

so my question are

1. How i solve this problem "Illegal instruction (core dumped)"?

Or

2. How to disable aes ni in cpuminer-opt ?

Thank you guys Smiley

If you're using the Windows binarires choose one that doesnt' have AES.
If you're using Linux I need a lot more info.

thank you for answer my question Smiley

yes it work now, i try to install it on other computer

out of curiosity why not use SSE4 or AVX-512m i think they are more new, and i think it will produce more good hash rate? i am sorry if sounds noob question, but really wonder to know Smiley
joblo
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1148
Merit: 1050


View Profile
April 19, 2017, 01:19:50 AM
 #2488

hello when i try to running i get error

Code:
Illegal instruction (core dumped)

i try to implement wolf answer to disable aes ni

Quote
Configure with --disable-aes-ni

but it seems cpuminer-opt dont have that option

so my question are

1. How i solve this problem "Illegal instruction (core dumped)"?

Or

2. How to disable aes ni in cpuminer-opt ?

Thank you guys Smiley

If you're using the Windows binarires choose one that doesnt' have AES.
If you're using Linux I need a lot more info.

thank you for answer my question Smiley

yes it work now, i try to install it on other computer

out of curiosity why not use SSE4 or AVX-512m i think they are more new, and i think it will produce more good hash rate? i am sorry if sounds noob question, but really wonder to know Smiley

Neither has any targetted code in cpuminer-opt. AVX512 is too new and there is little to be gained. As vectors
get larger it becomes more difficult or impossible to implemement. Larger vectors also don't help with memory access
which is the bottleneck on many CPU algos.

cpuminer-opt developer, https://bitcointalk.org/index.php?topic=1326803.0
BTC: 12tdvfF7KmAsihBXQXynT6E6th2c2pByTT,
ETH: 0x72122edabcae9d3f57eab0729305a425f6fef6d0
guytechie
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 645
Merit: 500


View Profile
April 19, 2017, 04:35:45 AM
 #2489

When you say "still no Windows binaries", what do you mean?  I see you have Windows binaries in the Google Drive download and the zip file is 3.6.3.  Do you mean no SHA support?

Put something in my tip jar if I made your day. Smiley
BTC:
1MkmBHDjonAFXui6JEx9ZmEemfMtUo9Cmu
coinbutter
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 25
Merit: 0


View Profile
April 19, 2017, 02:52:08 PM
 #2490

When you say "still no Windows binaries", what do you mean?  I see you have Windows binaries in the Google Drive download and the zip file is 3.6.3.  Do you mean no SHA support?

guytechie, yes current binaries don't ship with SHA support. I've considered releasing the binaries that I compiled with the support for Ryzen. It's a pretty significant jump in efficiency for all the algos.
geni
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 235
Merit: 100

RevolverCoin Discord-DEV


View Profile WWW
April 19, 2017, 05:46:37 PM
 #2491

Hello together, the minrer works for the x11evo?

coinbutter
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 25
Merit: 0


View Profile
April 19, 2017, 06:41:08 PM
 #2492

Hello together, the minrer works for the x11evo?

Works on YiiMP pool for me.
joblo
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1148
Merit: 1050


View Profile
April 19, 2017, 10:53:39 PM
 #2493

I've considered releasing the binaries that I compiled with the support for Ryzen.

Maybe you could share how you did it. I'm trying to upgrade my mingw setup with no luck.
Can you run your build from a Windows command shell?

cpuminer-opt developer, https://bitcointalk.org/index.php?topic=1326803.0
BTC: 12tdvfF7KmAsihBXQXynT6E6th2c2pByTT,
ETH: 0x72122edabcae9d3f57eab0729305a425f6fef6d0
maxmad_x
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 546
Merit: 250


It takes a lot to build but not much to lose


View Profile
April 20, 2017, 04:19:53 AM
 #2494

so guys , currently I have been trying to find profitability of coins. Is there any source just to find profitability of just CPU minable coins? Thank you in advance
Elder III
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 868
Merit: 270


View Profile
April 20, 2017, 05:02:40 AM
 #2495

so guys , currently I have been trying to find profitability of coins. Is there any source just to find profitability of just CPU minable coins? Thank you in advance

www.whattomine.com Is my personal favorite. they have allot of coins on there, but not every coin, so some will be harder to track down then others.
ReiMomo
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 547
Merit: 253


View Profile
April 20, 2017, 11:28:42 PM
 #2496

That 3.6.3 version is not working with any algo on my i7 4770K.
I get 'The application was unable to start correctly (0xc000001d). Click OK to close the application.'

░░░░░░░▄▄▄▄▄▄
░░░░▄██████████▄
░░░██████████████
░░██████▐▌██████
█████░░░░░░░▀█████
██████▄▄░░▄▄░░██████
████████░░▀▀▄██████
████████░░▄▄▄░░█████
██████▀▀░░▀▀▀░░█████
█████░░░░░░░░█████
░░██████▐▌██████
░░░██████████████
░░░░▀██████████▀
░░░░░░░▀▀▀▀▀▀
░░░

                   BitCloak Bitcoin Mixer  
  BTC & BCH | API| MULTIADDRESS| PGP PROOF|  FAST MIX |  ESCROW|  MORE !

░░░░░░░▄▄▄▄▄▄
░░░░▄██████████▄
░░░██████████████
░░██████▐▌██████
█████░░░░░░░▀█████
██████▄▄░░▄▄░░██████
████████░░▀▀▄██████
████████░░▄▄▄░░█████
██████▀▀░░▀▀▀░░█████
█████░░░░░░░░█████
░░██████▐▌██████
░░░██████████████
░░░░▀██████████▀
░░░░░░░▀▀▀▀▀▀
░░░

th3.r00t
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 312
Merit: 250



View Profile WWW
April 21, 2017, 05:25:03 AM
 #2497

That 3.6.3 version is not working with any algo on my i7 4770K.
I get 'The application was unable to start correctly (0xc000001d). Click OK to close the application.'
Windows? Linux?
Command line?

BitSend ◢◤Clients | Source
www.bitsend.info
█▄
█████▄
████████▄
███████████▄
██████████████
███████████▀
████████▀
█████▀
█▀












Your Digital Network | 10MB Blocks
Algo: XEVAN | DK3 | Masternodes
Bitcore - BTX/BTC -Project












BSD -USDT | Bittrex | C.Gather | S.Exchange
Cryptopia | NovaExchange | Livecoin
CoinPayments | Faucet | Bitsend Airdrop













████
 ████
  ████
   ████
    ████
     ████
      ████
       ████
        ████
       ████
      ████
     ████
    ████
   ████
  ████
 ████
████

████
 ████
  ████
   ████
    ████
     ████
      ████
       ████
        ████
       ████
      ████
     ████
    ████
   ████
  ████
 ████
████
ahmodtoyou
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 23
Merit: 0


View Profile
April 21, 2017, 09:02:35 PM
 #2498

HELP !

[2017-04-21 22:54:24] Unknown algo parameter 'lyra2z330'
Try `cpuminer-multi --help' for more information.

i try zoin cpu mining on lubuntu !

how can i fix this

can some one provide some new pools websites for zoin ?

Thanks
ReiMomo
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 547
Merit: 253


View Profile
April 21, 2017, 09:55:53 PM
 #2499

That 3.6.3 version is not working with any algo on my i7 4770K.
I get 'The application was unable to start correctly (0xc000001d). Click OK to close the application.'
Windows? Linux?
Command line?

Windows 7, the same command line as previous versions,
cpuminer-aes-avx2 -a deep -o stratum+tcp://yiimp.ccminer.org:3535 -u DMKs7ZFGFGTi7SG5CyTSJ1PTkQdHDdzdxE -p c=DEEP -t 6


░░░░░░░▄▄▄▄▄▄
░░░░▄██████████▄
░░░██████████████
░░██████▐▌██████
█████░░░░░░░▀█████
██████▄▄░░▄▄░░██████
████████░░▀▀▄██████
████████░░▄▄▄░░█████
██████▀▀░░▀▀▀░░█████
█████░░░░░░░░█████
░░██████▐▌██████
░░░██████████████
░░░░▀██████████▀
░░░░░░░▀▀▀▀▀▀
░░░

                   BitCloak Bitcoin Mixer  
  BTC & BCH | API| MULTIADDRESS| PGP PROOF|  FAST MIX |  ESCROW|  MORE !

░░░░░░░▄▄▄▄▄▄
░░░░▄██████████▄
░░░██████████████
░░██████▐▌██████
█████░░░░░░░▀█████
██████▄▄░░▄▄░░██████
████████░░▀▀▄██████
████████░░▄▄▄░░█████
██████▀▀░░▀▀▀░░█████
█████░░░░░░░░█████
░░██████▐▌██████
░░░██████████████
░░░░▀██████████▀
░░░░░░░▀▀▀▀▀▀
░░░

joblo
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1148
Merit: 1050


View Profile
April 21, 2017, 10:50:18 PM
 #2500

That 3.6.3 version is not working with any algo on my i7 4770K.
I get 'The application was unable to start correctly (0xc000001d). Click OK to close the application.'
Windows? Linux?
Command line?

Windows 7, the same command line as previous versions,
cpuminer-aes-avx2 -a deep -o stratum+tcp://yiimp.ccminer.org:3535 -u DMKs7ZFGFGTi7SG5CyTSJ1PTkQdHDdzdxE -p c=DEEP -t 6



It should work, try downloading a fresh copy.

cpuminer-opt developer, https://bitcointalk.org/index.php?topic=1326803.0
BTC: 12tdvfF7KmAsihBXQXynT6E6th2c2pByTT,
ETH: 0x72122edabcae9d3f57eab0729305a425f6fef6d0
Pages: « 1 ... 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 [125] 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 ... 191 »
  Print  
 
Jump to:  

Sponsored by , a Bitcoin-accepting VPN.
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!