Bitcoin Forum
November 23, 2017, 07:14:25 PM *
News: Latest stable version of Bitcoin Core: 0.15.1  [Torrent].
 
   Home   Help Search Donate Login Register  
Pages: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 [28] 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 ... 139 »
  Print  
Author Topic: Linux mining distro for the Raspberry PI - MinePeon  (Read 681486 times)
cardcomm
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 294



View Profile
July 08, 2013, 02:02:52 AM
 #541


Now I have to get one, everyone else is and I don't want to be left out!

Neil

The only issue I see with the PI is that the usb ports can only provide for ~150ma, I wonder if that is too low to power the screen and if it will need to be hooked up to a powered hub.

Yes, almost certainly.

Easily see your cgminer status with my cgminerLCDStats app:  http://cardcomm.github.io/cgminerLCDStats/
Did my post help you or make you laugh? Let me know with Bitcoins at: 1CQfpMHQ5zVuZ5i9uxSHSSx4J8ZhehSjn3  Smiley
1511464465
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1511464465

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1511464465
Reply with quote  #2

1511464465
Report to moderator
1511464465
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1511464465

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1511464465
Reply with quote  #2

1511464465
Report to moderator
Join ICO Now Coinlancer is Disrupting the Freelance marketplace!
Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise here.
1511464465
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1511464465

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1511464465
Reply with quote  #2

1511464465
Report to moderator
1511464465
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1511464465

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1511464465
Reply with quote  #2

1511464465
Report to moderator
1511464465
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1511464465

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1511464465
Reply with quote  #2

1511464465
Report to moderator
kano
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 2282


Linux since 1997 RedHat 4


View Profile
July 08, 2013, 02:56:28 AM
 #542


Now I have to get one, everyone else is and I don't want to be left out!

Neil

The only issue I see with the PI is that the usb ports can only provide for ~150ma, I wonder if that is too low to power the screen and if it will need to be hooked up to a powered hub.
I gave up using the 2 USB ports directly a while ago.
I have a cheap USB2, a powered USB2 and a powered USB3 hub that I plug into one of the USB ports when I plug anything into the RPi.
One of the things this avoids is: when I plug the Icarus pl2303 directly into the RPi it crashes hard (no logs, no nothing, it just stops), however into a hub (or plug in a hub with the ICA already plugged into the hub) and no problems.

Pool: https://kano.is Here on Bitcointalk: Forum BTC: 1KanoPb8cKYqNrswjaA8cRDk4FAS9eDMLU
FreeNode IRC: irc.freenode.net channel #kano.is Majority developer of the ckpool code
Help keep Bitcoin secure by mining on pools with full block verification on all blocks - and NO empty blocks!
LaserHorse
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 140



View Profile
July 08, 2013, 04:38:20 AM
 #543

Now I have to get one, everyone else is and I don't want to be left out!

Neil

Me three!  Display support in cgminer would be oh so sweet!
"LCD Smartie" looks like a fun toy to have in general anyway.

hmmm … starting to feel bad for that poor unused HDMI port, looks kinda lonely  Embarrassed

PiMiner - control & monitor your miners with Raspberry Pi   •   BTC: 1AV5JekeEVET5u2jTsLDMRsTtagrBnNTBR
ct1aic
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 714


Are ฿itcoins Radioactive?


View Profile WWW
July 08, 2013, 06:32:20 AM
 #544

I'm waiting for my Pi, but I was looking at getting this screen for around $30 :

http://coldtearselectronics.wikispaces.com/USB+LCD+-+LCD+System+info

Then writing a python script that pulls the hash rate, accepts, rejects, etc from the cgminer api, then write it to the screen, kind of like this setup :

http://www.gregledet.net/?p=668

Now I have to get one, everyone else is and I don't want to be left out!

Neil
Eheheh... You have to buy one and include the feature of enabling/using that LCD with MinePeon...  Grin

Rui Costa, PortugalBTC : 1ct1aicGoUVpZeovsw3cCcPJZJHV5JXtW
kano
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 2282


Linux since 1997 RedHat 4


View Profile
July 08, 2013, 08:39:55 AM
 #545

Now I have to get one, everyone else is and I don't want to be left out!

Neil

Me three!  Display support in cgminer would be oh so sweet!
"LCD Smartie" looks like a fun toy to have in general anyway.

hmmm … starting to feel bad for that poor unused HDMI port, looks kinda lonely  Embarrassed
Well ... if you run X and start cgminer in a terminal window it already uses it
However, having a display (in my case) 110 times the size of the RPi and using probably 100 times the power seems rather pointless Tongue

Pool: https://kano.is Here on Bitcointalk: Forum BTC: 1KanoPb8cKYqNrswjaA8cRDk4FAS9eDMLU
FreeNode IRC: irc.freenode.net channel #kano.is Majority developer of the ckpool code
Help keep Bitcoin secure by mining on pools with full block verification on all blocks - and NO empty blocks!
kano
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 2282


Linux since 1997 RedHat 4


View Profile
July 08, 2013, 08:42:06 AM
 #546

I'm waiting for my Pi, but I was looking at getting this screen for around $30 :

http://coldtearselectronics.wikispaces.com/USB+LCD+-+LCD+System+info

Then writing a python script that pulls the hash rate, accepts, rejects, etc from the cgminer api, then write it to the screen, kind of like this setup :

http://www.gregledet.net/?p=668

Now I have to get one, everyone else is and I don't want to be left out!

Neil
Eheheh... You have to buy one and include the feature of enabling/using that LCD with MinePeon...  Grin
Well if I don't add it directly into cgminer itself, then yep he'll have to add his (or my) script.
If I find the time to code to detect it and display on it, you'll just need to be running cgminer Smiley
(again as I said, I'll see when it arrives)

Pool: https://kano.is Here on Bitcointalk: Forum BTC: 1KanoPb8cKYqNrswjaA8cRDk4FAS9eDMLU
FreeNode IRC: irc.freenode.net channel #kano.is Majority developer of the ckpool code
Help keep Bitcoin secure by mining on pools with full block verification on all blocks - and NO empty blocks!
LaserHorse
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 140



View Profile
July 08, 2013, 10:30:07 AM
 #547

Well ... if you run X and start cgminer in a terminal window it already uses it
However, having a display (in my case) 110 times the size of the RPi and using probably 100 times the power seems rather pointless Tongue

indeed, even the 7" displays feel a bit overkill.

btw - what powered USB3 hub are using with Pi?

PiMiner - control & monitor your miners with Raspberry Pi   •   BTC: 1AV5JekeEVET5u2jTsLDMRsTtagrBnNTBR
kano
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 2282


Linux since 1997 RedHat 4


View Profile
July 08, 2013, 10:48:32 AM
 #548

Well ... if you run X and start cgminer in a terminal window it already uses it
However, having a display (in my case) 110 times the size of the RPi and using probably 100 times the power seems rather pointless Tongue

indeed, even the 7" displays feel a bit overkill.

btw - what powered USB3 hub are using with Pi?

A no name brand one made in china: ID 05e3:0610 Genesys Logic, Inc. 4-port hub
I can get it to mine fine on the RPi with the Jalapeno and the Blackarrow Lancelot.
Fails to mine (but detects the devices OK) with an Icarus and an Asicminer USB.
Still got a few more ideas to try yet.
It works fine on my desktop with all mining devices I have, so I'm not sure which one of a list of possible causes it is yet.

My powered USB2 says it is Belkin, but it is clearly related to the no name one:
ID 05e3:0608 Genesys Logic, Inc. USB-2.0 4-Port HUB

Pool: https://kano.is Here on Bitcointalk: Forum BTC: 1KanoPb8cKYqNrswjaA8cRDk4FAS9eDMLU
FreeNode IRC: irc.freenode.net channel #kano.is Majority developer of the ckpool code
Help keep Bitcoin secure by mining on pools with full block verification on all blocks - and NO empty blocks!
LaserHorse
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 140



View Profile
July 08, 2013, 12:29:13 PM
 #549

A no name brand one made in china: ID 05e3:0610 Genesys Logic, Inc. 4-port hub
I can get it to mine fine on the RPi with the Jalapeno and the Blackarrow Lancelot.
Fails to mine (but detects the devices OK) with an Icarus and an Asicminer USB.
Still got a few more ideas to try yet.
It works fine on my desktop with all mining devices I have, so I'm not sure which one of a list of possible causes it is yet.

My powered USB2 says it is Belkin, but it is clearly related to the no name one:
ID 05e3:0608 Genesys Logic, Inc. USB-2.0 4-Port HUB

Interesting - do the Jalapeno & Lancelot show up as USB2 devices?
running lsusb shows the erupters as 1.1 compliant and it appears 1.1 devices no worky through USB3 hubs on Pi:
http://www.raspberrypi.org/phpBB3/viewtopic.php?f=46&t=27676

apologies if this is getting OT …

PiMiner - control & monitor your miners with Raspberry Pi   •   BTC: 1AV5JekeEVET5u2jTsLDMRsTtagrBnNTBR
kano
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 2282


Linux since 1997 RedHat 4


View Profile
July 08, 2013, 01:49:49 PM
 #550

A no name brand one made in china: ID 05e3:0610 Genesys Logic, Inc. 4-port hub
I can get it to mine fine on the RPi with the Jalapeno and the Blackarrow Lancelot.
Fails to mine (but detects the devices OK) with an Icarus and an Asicminer USB.
Still got a few more ideas to try yet.
It works fine on my desktop with all mining devices I have, so I'm not sure which one of a list of possible causes it is yet.

My powered USB2 says it is Belkin, but it is clearly related to the no name one:
ID 05e3:0608 Genesys Logic, Inc. USB-2.0 4-Port HUB

Interesting - do the Jalapeno & Lancelot show up as USB2 devices?
running lsusb shows the erupters as 1.1 compliant and it appears 1.1 devices no worky through USB3 hubs on Pi:
http://www.raspberrypi.org/phpBB3/viewtopic.php?f=46&t=27676

apologies if this is getting OT …

Sounds possible.
They are the USB1.1 devices that don't work. However, I've had them fail the same in the USB2.0 hub.
Anyway, I'll add that to the list of possible causes I'm investigating.
Thanks.

Pool: https://kano.is Here on Bitcointalk: Forum BTC: 1KanoPb8cKYqNrswjaA8cRDk4FAS9eDMLU
FreeNode IRC: irc.freenode.net channel #kano.is Majority developer of the ckpool code
Help keep Bitcoin secure by mining on pools with full block verification on all blocks - and NO empty blocks!
Polyatomic
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 241


View Profile
July 10, 2013, 11:46:04 AM
 #551

@Mineforeman , I got the hub from Jaycar http://www.jaycar.com.au/productView.asp?ID=XC4946 and has been stable for ~24 hours.
netfun2000
Member
**
Offline Offline

Activity: 65



View Profile
July 10, 2013, 12:28:46 PM
 #552



USB2.0 stable for RPi


turtle83
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 322


Supersonic


View Profile WWW
July 10, 2013, 06:04:13 PM
 #553


1. Did you try powering the rpi thru this hub itself?
2. Which devices did you mine thru it? Can it handle powering 15 eruptors plus rpi?

Thanks in advance.

netfun2000
Member
**
Offline Offline

Activity: 65



View Profile
July 11, 2013, 01:11:41 AM
 #554


1. Did you try powering the rpi thru this hub itself?
2. Which devices did you mine thru it? Can it handle powering 15 eruptors plus rpi?

Thanks in advance.

1. I use 5V 2.1A Power(ipad).Some guys said DO NOT use hub power.
2. Total 11 units(10 fpgas,1 USB Block Erupter).
Morblias
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 566


View Profile
July 11, 2013, 03:06:48 AM
 #555

Has anyone tested BFL Single SC on minepeon yet? Mine should be shipping within the next couple days and hope they work with RPi!

Tips / Donations accepted: 1Morb18DsDHNEv6TeQXBdba872ZSpiK9fY
Beastlymac
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 630


Miner Setup And Reviews. WASP Rep.


View Profile
July 11, 2013, 03:13:10 AM
 #556

Has anyone tested BFL Single SC on minepeon yet? Mine should be shipping within the next couple days and hope they work with RPi!
Have a look at this.
https://bitcointalk.org/index.php?topic=253298.0

Message me if you have any problems
BitMinerN8
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 584


Mining since May 2011.


View Profile
July 11, 2013, 03:33:43 AM
 #557

Has anyone tested BFL Single SC on minepeon yet? Mine should be shipping within the next couple days and hope they work with RPi!

They work great. Plug and play with the latest build.
crazyates
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 952



View Profile
July 12, 2013, 03:59:51 AM
 #558

For those who haven't seen the thread, would you mind going HERE and leaving feedback with your experiences with MinePeon? Thanks.

Tips? 1crazy8pMqgwJ7tX7ZPZmyPwFbc6xZKM9
Previous Trade History - Sale Thread
klotzenhotz
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 248


View Profile
July 12, 2013, 09:34:35 AM
 #559

I'm testing Minepeon for a few days. Now I looked after it (into my pool income) and was shocked: Since about 12 hours, it's mining for some donation minepeon pools only!! My 2 Pools are okay (but I can't see them on minepeon status page, only minepeon pools), and I've set some donation minutes before. But not HOURS or maybe days if I wouldn't have seen that!). Sorry but that's not acceptable, not fair and it's not something I could trust in. It's just bad manners.

It was okay again after I clicked on "Pools" and then on Submit Button (I didn't change anything, just submitted again). But it worked before, too. So the pools were set up properly before. I really hope that this is just a kind of bug by accident, not on purpose!
MineForeman.com
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 896



View Profile WWW
July 12, 2013, 09:40:57 AM
 #560

I'm testing Minepeon for a few days. Now I looked after it (into my pool income) and was shocked: Since about 12 hours, it's mining for some donation minepeon pools only!! My 2 Pools are okay (but I can't see them on minepeon status page, only minepeon pools), and I've set some donation minutes before. But not HOURS or maybe days if I wouldn't have seen that!). Sorry but that's not acceptable, not fair and it's not something I could trust in. It's just bad manners.

Woah!  I agree that is totally unacceptable, send me your hashrate and an address and I will twice what you have lost.


Bitcoin News http://mineforeman.com/ || MinePeon - Bitcoin mining on the Raspberry PI http://mineforeman.com/minepeon/ || MinePeon Wiki http://minepeon.com/ || MinePeon Forums http://minepeon.com/forums/
Pages: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 [28] 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 ... 139 »
  Print  
 
Jump to:  

Sponsored by , a Bitcoin-accepting VPN.
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!