Bitcoin Forum
November 22, 2017, 04:43:01 AM *
News: Latest stable version of Bitcoin Core: 0.15.1  [Torrent].
 
   Home   Help Search Donate Login Register  
Pages: « 1 ... 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 [76] 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 ... 139 »
  Print  
Author Topic: Linux mining distro for the Raspberry PI - MinePeon  (Read 681389 times)
ct1aic
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 714


Are ฿itcoins Radioactive?


View Profile WWW
September 15, 2013, 07:17:57 AM
 #1501

When can we get cgminer 3.4.3 to git pull to MinePeon, please?

So far I can't get 3.4.3 to run longer than an hour on Raspbian before locking up seems the same on Pidora Cry
Putting it back to 3.4.2, so far still running. So I'm not sure about that...

I am running 3.4.3 through its tests now.  It has not done anything funny yet.

Once it runs for a while I will push it up for you guys.

Neil
Neil, do you have any news about MinePeon full image 0.2.4?

My cgminer 3.4.2 is doing strange things... is working for some hours, unexpectedly starts with errors accessing the USB Gizmos and the RPI freezes. I have a 0.2.3 (not a) MinePeon version with all Arch Linux and MinePeon updates. I have Automatic recovery enabled but doesn't work.

Rui Costa, PortugalBTC : 1ct1aicGoUVpZeovsw3cCcPJZJHV5JXtW
1511325781
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1511325781

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1511325781
Reply with quote  #2

1511325781
Report to moderator
1511325781
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1511325781

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1511325781
Reply with quote  #2

1511325781
Report to moderator
1511325781
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1511325781

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1511325781
Reply with quote  #2

1511325781
Report to moderator
Join ICO Now Coinlancer is Disrupting the Freelance marketplace!
Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise here.
Polyatomic
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 241


View Profile
September 15, 2013, 07:20:09 AM
 #1502

Going to do this for people that keep asking about it...

MobileMinerApp integration for MinePeon

Excellent linux and iOS skills dude.
ct1aic
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 714


Are ฿itcoins Radioactive?


View Profile WWW
September 15, 2013, 07:23:36 AM
 #1503

Going to do this for people that keep asking about it...

MobileMinerApp integration for MinePeon

***** Disclaimer *****
If you screw your installation up, it's on you. This is for users that feel comfortable in command line & generally know what they are doing. I take no responsibility for anything happening due to you using these files.

Hopefully this makes it in the next release of MinePeon WebUI.


Download Here, then exact the files, then put them in the respected folders on MinePeon.

** Note ** Command control from within MobileMinerApp will (should) work for restarting CGMiner only, the start/stop commands will not work as the next release of MinePeon should give the minepeon user the permissions needed to run certain things (and I didn't feel like telling people to go screw with permissions).

README.md


*** You can also use, EDITOR=nano crontab -e to edit the crontab in nano instead of VI, it makes things easier. ***
(^ almost forgot about this, thanks nwoolls for reminding me earlier today)
Thanks, tk1337. I would love to test it now, but as my knowledge of Linux is so bad, I'll wait for Neil to integrate it in next MinePeon version...  Grin

Rui Costa, PortugalBTC : 1ct1aicGoUVpZeovsw3cCcPJZJHV5JXtW
tk1337
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 266



View Profile
September 15, 2013, 07:35:06 AM
 #1504

When can we get cgminer 3.4.3 to git pull to MinePeon, please?

So far I can't get 3.4.3 to run longer than an hour on Raspbian before locking up seems the same on Pidora Cry
Putting it back to 3.4.2, so far still running. So I'm not sure about that...

I am running 3.4.3 through its tests now.  It has not done anything funny yet.

Once it runs for a while I will push it up for you guys.

Neil
Neil, do you have any news about MinePeon full image 0.2.4?

My cgminer 3.4.2 is doing strange things... is working for some hours, unexpectedly starts with errors accessing the USB Gizmos and the RPI freezes. I have a 0.2.3 (not a) MinePeon version with all Arch Linux and MinePeon updates.

Not sure if this is your issue, but the only time I've seen hw errors like that was when the erupters were underpowered, but not causing comm errors. (I did a lot of playing around with hub configurations and 6 different hub models/brands.) Mathematically the configuration that caused my errors like that should have supported the amount of erupters on it, but it couldn't.

Try taking off 1 erupter at a time, rebooting cgminer and watch it. It's worth trying.

Also side note, I just did a full arch linux update with pacman and now everything is waaay more stable, including hw errors (not sure how/why) I was averaging 3-5% on the 20 erupter setup. After a full update (via: pacman) I'm sitting <1%

I didn't really pay attention to the packages that got updated, so I can't speculate as to why this is, seems to be both rPi's as well...

(Also on the test rPi I've got going I decided to install networkmanager and disable wicd finally enabled me to connect to wireless without any issues, probably going to install this on the main rPi tomorrow, going to let the test run for a bit.)

If I helped you & you feel generous, donate some BTC to -> 1337tkvMSeY2fNgyNXVshAZixnGxLxuSmy
Do you like cheap GH/s? | MobileMinerApp Plugin for MinePeon
tk1337
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 266



View Profile
September 15, 2013, 07:36:34 AM
 #1505

Going to do this for people that keep asking about it...

MobileMinerApp integration for MinePeon

Excellent linux and iOS skills dude.

iOS skills are all nwoolls, it's his app, I'm just providing the integration (in PHP) for his app on MinePeon.  Grin

If I helped you & you feel generous, donate some BTC to -> 1337tkvMSeY2fNgyNXVshAZixnGxLxuSmy
Do you like cheap GH/s? | MobileMinerApp Plugin for MinePeon
ct1aic
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 714


Are ฿itcoins Radioactive?


View Profile WWW
September 15, 2013, 08:42:08 AM
 #1506

When can we get cgminer 3.4.3 to git pull to MinePeon, please?

So far I can't get 3.4.3 to run longer than an hour on Raspbian before locking up seems the same on Pidora Cry
Putting it back to 3.4.2, so far still running. So I'm not sure about that...

I am running 3.4.3 through its tests now.  It has not done anything funny yet.

Once it runs for a while I will push it up for you guys.

Neil
Neil, do you have any news about MinePeon full image 0.2.4?

My cgminer 3.4.2 is doing strange things... is working for some hours, unexpectedly starts with errors accessing the USB Gizmos and the RPI freezes. I have a 0.2.3 (not a) MinePeon version with all Arch Linux and MinePeon updates.

Not sure if this is your issue, but the only time I've seen hw errors like that was when the erupters were underpowered, but not causing comm errors. (I did a lot of playing around with hub configurations and 6 different hub models/brands.) Mathematically the configuration that caused my errors like that should have supported the amount of erupters on it, but it couldn't.

Try taking off 1 erupter at a time, rebooting cgminer and watch it. It's worth trying.

Also side note, I just did a full arch linux update with pacman and now everything is waaay more stable, including hw errors (not sure how/why) I was averaging 3-5% on the 20 erupter setup. After a full update (via: pacman) I'm sitting <1%

I didn't really pay attention to the packages that got updated, so I can't speculate as to why this is, seems to be both rPi's as well...

(Also on the test rPi I've got going I decided to install networkmanager and disable wicd finally enabled me to connect to wireless without any issues, probably going to install this on the main rPi tomorrow, going to let the test run for a bit.)
Yes, it could be that, tk1337. I was really pushing 2 of the D-Link 7 port HUB's beyond the limit, with 6 USB Gizmos but with the provided 5v/3a PU. Now, I'm trying a new configuration, with those 2 HUB's with 7 USB Gizmos each, but with a 5v/8a PU for each one, that I received last Friday, from UK. I think that 7x510mA is not too much for the D-Link HUB, but let's wait with a fire extinguisher near the mining farm...

I'm still waiting for 2 more 5v/8a PU's that I bought in China, to have all my 4 D-Link HUB's with 5v/8a. My 2 Mitsai 7 port HUB's have only 5 USB Gizmos and I'm using Velleman 5v/3a PU's with them. The third Mitsai HUB is only giving energy to the 2 RPI's of my home's hashing farm.

Rui Costa, PortugalBTC : 1ct1aicGoUVpZeovsw3cCcPJZJHV5JXtW
MineForeman.com
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 896



View Profile WWW
September 15, 2013, 08:42:35 AM
 #1507

Hopefully this makes it in the next release of MinePeon WebUI.

Hopefully, I am testing now and it is very cool.

If it does not get into the next minor release it will definitely be in the next major release that I am working on now with the new build.

Neil

Bitcoin News http://mineforeman.com/ || MinePeon - Bitcoin mining on the Raspberry PI http://mineforeman.com/minepeon/ || MinePeon Wiki http://minepeon.com/ || MinePeon Forums http://minepeon.com/forums/
ct1aic
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 714


Are ฿itcoins Radioactive?


View Profile WWW
September 15, 2013, 08:47:29 AM
 #1508

Hopefully this makes it in the next release of MinePeon WebUI.

Hopefully, I am testing now and it is very cool.

If it does not get into the next minor release it will definitely be in the next major release that I am working on now with the new build.

Neil
Can I test it too and also cgminer 3.4.3 (via GIT PULL), Neil?  Grin

Rui Costa, PortugalBTC : 1ct1aicGoUVpZeovsw3cCcPJZJHV5JXtW
MineForeman.com
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 896



View Profile WWW
September 15, 2013, 08:47:39 AM
 #1509

Neil, do you have any news about MinePeon full image 0.2.4?

Most of my time has been working towards 0.3.0 but I will put some time aside to put 0.2.4 out within the next few days (hopefully).

In the mean time you can pick up cgminer 3.4.3 from git if you want, I have been running it for the last 24 hours and it seems very stable.

Neil

EDIT: You posted just as I posted Tongue .

Bitcoin News http://mineforeman.com/ || MinePeon - Bitcoin mining on the Raspberry PI http://mineforeman.com/minepeon/ || MinePeon Wiki http://minepeon.com/ || MinePeon Forums http://minepeon.com/forums/
ct1aic
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 714


Are ฿itcoins Radioactive?


View Profile WWW
September 15, 2013, 10:21:48 AM
 #1510

Neil, do you have any news about MinePeon full image 0.2.4?

Most of my time has been working towards 0.3.0 but I will put some time aside to put 0.2.4 out within the next few days (hopefully).

In the mean time you can pick up cgminer 3.4.3 from git if you want, I have been running it for the last 24 hours and it seems very stable.

Neil

EDIT: You posted just as I posted Tongue .
Thanks Neil. Working fine, now with cgminer 3.4.3.

Rui Costa, PortugalBTC : 1ct1aicGoUVpZeovsw3cCcPJZJHV5JXtW
Its About Sharing
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1288


Antifragile


View Profile
September 15, 2013, 12:58:58 PM
 #1511

Going to do this for people that keep asking about it...

MobileMinerApp integration for MinePeon

***** Disclaimer *****
If you screw your installation up, it's on you. This is for users that feel comfortable in command line & generally know what they are doing. I take no responsibility for anything happening due to you using these files.

Hopefully this makes it in the next release of MinePeon WebUI.


Download Here, then exact the files, then put them in the respected folders on MinePeon.

** Note ** Command control from within MobileMinerApp will (should) work for restarting CGMiner only, the start/stop commands will not work as the next release of MinePeon should give the minepeon user the permissions needed to run certain things (and I didn't feel like telling people to go screw with permissions).


*** You can also use, EDITOR=nano crontab -e to edit the crontab in nano instead of VI, it makes things easier. ***
(^ almost forgot about this, thanks nwoolls for reminding me earlier today)

This is pretty exciting news! Thanks for the work here.

Are there plans for overclocking through the app?

IF I understand correctly, we need an account for this to work and then we can log in externally through our WLAN?

Thx,
IAS

BTC = Black Swan.
BTC = Antifragile - "Some things benefit from shocks; they thrive and grow when exposed to volatility, randomness, disorder, and stressors and love adventure, risk, and uncertainty. Robust is not the opposite of fragile.
tk1337
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 266



View Profile
September 15, 2013, 09:33:09 PM
 #1512

This is pretty exciting news! Thanks for the work here.

Are there plans for overclocking through the app?

IF I understand correctly, we need an account for this to work and then we can log in externally through our WLAN?

Thx,
IAS

Yes, you need to sign up for an appKey from MobileMinerApp's website, http://www.mobileminerapp.com/

As far as over-clocking through the app, I'm not even sure that's possible through the app, nwoolls is the author of MobleMinerApp.


I'm actually going to take the download for the MMA integration offline, as I believe the people who wanted it, have it and there are quite a few changes that have already been made. So if you **really** want it, feel free to PM me, otherwise I'd wait for it to get released officially in MinePeon.

I made it so, if you attempt to download the file, you will just download an empty zip file.

If I helped you & you feel generous, donate some BTC to -> 1337tkvMSeY2fNgyNXVshAZixnGxLxuSmy
Do you like cheap GH/s? | MobileMinerApp Plugin for MinePeon
xsfgsdrwe
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 56



View Profile
September 17, 2013, 04:08:28 PM
 #1513

its been ok since i powered it with the ubec.

So my cairnsmore fgpa's are plugged in straight out of the box, but dont seem to be detected.
I will confirm they have a bitstream on them but do i need to do anything else to detect them
lsusb >
Bus 001 Device 002: ID 0424:9512 Standard Microsystems Corp. LAN9500 Ethernet 10/100 Adapter / SMSC9512/9514 Hub
Bus 001 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub
Bus 001 Device 003: ID 0424:ec00 Standard Microsystems Corp. SMSC9512/9514 Fast Ethernet Adapter
Bus 001 Device 004: ID 050d:0307 Belkin Components USB 2.0 - 7 ports Hub [FSU307]
Bus 001 Device 005: ID 0403:8350 Future Technology Devices International, Ltd
Bus 001 Device 006: ID 0403:8350 Future Technology Devices International, Ltd
Bus 001 Device 007: ID 0403:8350 Future Technology Devices International, Ltd
Bus 001 Device 008: ID 0403:8350 Future Technology Devices International, Ltd
Bus 001 Device 009: ID 0403:8350 Future Technology Devices International, Ltd

kano
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 2282


Linux since 1997 RedHat 4


View Profile
September 17, 2013, 11:33:57 PM
 #1514

I'm working on CMR support - almost got the basic code done Smiley
(0403:8350 is of course the CMRs)
At the moment the old code 'might' detect one fpga per board and mine at the default speed ~170MH/s ? - coz I never had a CMR before

Someone has provided me with one recently and I've been working on it on and off - it's a major change to usbutils in cgminer to support the chip - multiple interfaces on one chip - almost working.

The advantage of course being that once it's done, then any new devices that also have a multiple interface chip I've already worked out how to get it to work - yeah mining on a CMR is rather pointless now but I don't mind doing the code to support it as long as I didn't have to buy one also Smiley

First version that will be in my git soon will be the one that simply mines at 170 on all 4 fpga
Then the next version after that I'll be supporting the glasswalker extensions.

Heh these CMRs are WAY over-engineered - no doubt why they were so expensive originally.

Pool: https://kano.is Here on Bitcointalk: Forum BTC: 1KanoPb8cKYqNrswjaA8cRDk4FAS9eDMLU
FreeNode IRC: irc.freenode.net channel #kano.is Majority developer of the ckpool code
Help keep Bitcoin secure by mining on pools with full block verification on all blocks - and NO empty blocks!
Squeeky4711
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 25


View Profile
September 17, 2013, 11:36:26 PM
 #1515

I realize this may be more of a cgminer question, but I realize there is a command extension to enable load balancing for multiple servers.  What minepeon file would I need to edit to change the command it throws to run cgminer?  Or is there an easier way to enable that option in Minepeon.

Squeeky
Wed
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1179



View Profile WWW
September 18, 2013, 05:59:06 AM
 #1516

I've updated with

Code:
cd /opt/minepeon
git pull
cd http
git pull

Update was successful. Now my Graphs aren't working. Anyone has an idea how to fix that?

tk1337
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 266



View Profile
September 18, 2013, 06:14:27 AM
 #1517

Ended up adding 4 more erupters (total 24) with the rPi on MinePeon, CGMiner 3.4.3 would restart about every 3-6hrs, couldn't find any helpful information in system logs Sad

Changed it to use BFGMiner... haven't had a single issue since (now about 10hours in).

Also on my test rPi setup, I am using a hub that previously wouldn't run more than 4 (but has enough power for 6+), CGMiner would cause comm errors on more than 4. Change it to BFGMiner I now have 6 erupters on that setup running fine, for the last 8 hours.

That's a pretty big difference... I really didn't think the two miners would be that different in nature, however shows I'm wrong. I originally thought I had power issues or the hubs just wouldn't support that many, now I'm starting to wonder if the previous hubs were fine, as I never tried them under BFGMiner, only CGMiner...

If I helped you & you feel generous, donate some BTC to -> 1337tkvMSeY2fNgyNXVshAZixnGxLxuSmy
Do you like cheap GH/s? | MobileMinerApp Plugin for MinePeon
Scorpia
Member
**
Offline Offline

Activity: 73


View Profile
September 18, 2013, 08:30:45 AM
 #1518

I've updated with

Code:
cd /opt/minepeon
git pull
cd http
git pull

Update was successful. Now my Graphs aren't working. Anyone has an idea how to fix that?



yeah im finding the same thing. not sure on the fix but it seems the live graphs are workingok for me.
Wed
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1179



View Profile WWW
September 18, 2013, 08:31:59 AM
 #1519

yeah im finding the same thing. not sure on the fix but it seems the live graphs are workingok for me.

Yep, LiveStats are working!
tk1337
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 266



View Profile
September 19, 2013, 05:31:47 AM
 #1520

By the way, if anyone has ASIC blades on their network, since you really don't need the rPi to control them unless you're doing a stratum proxy. I've made a php add-on for MinePeon to scrub the stats of each blade and display it. Working on having it bring it into the main area with the other devices at the moment.

If I helped you & you feel generous, donate some BTC to -> 1337tkvMSeY2fNgyNXVshAZixnGxLxuSmy
Do you like cheap GH/s? | MobileMinerApp Plugin for MinePeon
Pages: « 1 ... 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 [76] 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 ... 139 »
  Print  
 
Jump to:  

Sponsored by , a Bitcoin-accepting VPN.
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!