Bitcoin Forum
June 19, 2018, 07:10:27 PM *
News: Latest stable version of Bitcoin Core: 0.16.1  [Torrent]. (New!)
 
   Home   Help Search Donate Login Register  
Pages: « 1 ... 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 [163] 164 165 166 167 »
  Print  
Author Topic: [ANN] dstm's ZCash / Equihash Nvidia Miner v0.6.1 (Linux / Windows)  (Read 210021 times)
Biggen1
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 62
Merit: 0


View Profile
May 22, 2018, 01:01:19 AM
 #3241

Hi may I ask what does I/s stand for and what do the last three column readings mean? Mine are 7.31, 100, 36

I am new to dstm miner.

Thank you

Check the 1st post on the 1st page.
1529435427
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1529435427

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1529435427
Reply with quote  #2

1529435427
Report to moderator
The World's Betting Exchange

Bet with play money. Win real Bitcoin. 5BTC Prize Fund for World Cup 2018.

Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise here.
1529435427
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1529435427

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1529435427
Reply with quote  #2

1529435427
Report to moderator
1529435427
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1529435427

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1529435427
Reply with quote  #2

1529435427
Report to moderator
1529435427
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1529435427

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1529435427
Reply with quote  #2

1529435427
Report to moderator
Keko Fdez
Jr. Member
*
Online Online

Activity: 80
Merit: 5


View Profile
May 22, 2018, 08:34:39 AM
 #3242

Hi guys!

I would like some help from DSTM and from anyone that could help.

Two days ago there was a power cut in the area where there miner lives (different from where I live). When the power was restored the miner went back to life and everything seemed normal in the pool (I could not access it via teamviewer because it gave me a black screen. After connecting an HDMI cable to the tv it worked again on Ipad, iphone and laptop so something weird about teamviewer I guess).

The issue is that the miner (DSTM 0.6.0) is no longer working the way it was. Before the power cut, miner was doing around 11.55 shares average in the console. My rig is 6 GTX 1070 Ti. After the power cut the miner is now doing 5.98 shares at the best though flypool reports the same share rate submitted and the payout hasn´t drop (it is pretty much the same and as we all know is changing with the difficulty itself).

I have tried few things to see if the miner would improve but it hasn´t so I decided to change to new version of DSTM 0.6.1. The new lay out is great and the miner works fine with a small improvement on the hashrate in windows as well (although DSTM said improvement was only for linux systems). The hashrate is not a problem but the share rate doesn´t look right to me now sitting at 4.0 shares in the console?



I have only been mining for 2 months so I am fairly new and there are still too many things beyond my knowledge but my guess is that the difficulty from the server has changed and gone up so the share rate is gone down but as they are more difficult to get the payout of those shares is higher. Am I right or wrong? Has anyone experience the same problem recently?? Any other explanation for the drop in shares from 11.55 down to 4??

I also notice a couple of days ago something unusual for my miner, it hit a record of 193 shares submitted, then 167 and so on. Something I had never seen before (I know the number changes with the difficulty but 193 and 167 for my 6 GTX 1070 Ti is of the scale and not normal unless the difficulty dropped below 6 Million which I didn´t see).



Does it have something to do with the drop in shares reported by the console?

DSTM: great miner and a small improvement in hashrate for windows too. I would say about 0.2-0.3% not much but better than nothing. So please keep working on it.

Thank you guys!!
Keko Fdez
Jr. Member
*
Online Online

Activity: 80
Merit: 5


View Profile
May 22, 2018, 08:43:48 AM
 #3243

Hi may I ask what does I/s stand for and what do the last three column readings mean? Mine are 7.31, 100, 36

I am new to dstm miner.

Thank you

You have all the information in the Readme file that is why it is called Readme.

Anyway, here you have the information:

I/s: iterations per second done by the GPU

last 3 colums: <shares per minute>, <accepted shares ratio>, <network latency in ms>.
paranoid247
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 3
Merit: 0


View Profile
May 22, 2018, 10:08:35 AM
 #3244

anyone else found that the longer you run dstm 0.6.1 for linux, the average sol/w drops in linux. i have a a test rig with 2 Gigabyte G1 6GB GTX1060's running ubuntu 16.04 desktop. started out at avg 664.2 sol/s after the first hour, then roughly every hour the avg sol/w drops .1 sol/s. so after a week the avg is 647.4 sol/s(a lost of 16.8sol/s).

i left it run till the avg hit 640 sol/s, till i rebooted the system to install some system updates. Once again the avg goes back to 664 sol and slowly drops again.
Biggen1
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 62
Merit: 0


View Profile
May 22, 2018, 02:17:59 PM
 #3245

I'm not seeing any performance issues on Ubuntu Server 16.04.4.  I am seeing performance increases however.  Rig seems just as stable and CPU usage appears the same on DSTM 0.6.1 as it did on previous versions.

Eight GTX 1070Ti @ ~505 Sol/s each for a total of ~4050 Sol/s for the entire rig.

Cards are undervolted/underpowered via Nvidia-SMI and overclocked as per the norm for the 1070TIs.
digifarm
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 8
Merit: 0


View Profile
May 22, 2018, 04:28:56 PM
 #3246

Hi

# connected to: zec.viabtc.com:3333 [1/1]
# SSL_connect failed r:2 error:1416F086:SSL routines:tls_process_server_certificate:certificate verify failed


Im consistently getting this error and have to reboot the rig to get it running again. Anyone knows whats the issue with this?
BogdanCo
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 532
Merit: 502


View Profile
May 22, 2018, 05:25:57 PM
 #3247

anyone else found that the longer you run dstm 0.6.1 for linux, the average sol/w drops in linux. i have a a test rig with 2 Gigabyte G1 6GB GTX1060's running ubuntu 16.04 desktop. started out at avg 664.2 sol/s after the first hour, then roughly every hour the avg sol/w drops .1 sol/s. so after a week the avg is 647.4 sol/s(a lost of 16.8sol/s).

i left it run till the avg hit 640 sol/s, till i rebooted the system to install some system updates. Once again the avg goes back to 664 sol and slowly drops again.

I can confirm this issue. I also have to reboot the rigs constantly to keep the hash rate. Same dstm 0.6.1 and linux. With 0.6.0 there was not such issue.
evehuu
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 54
Merit: 0


View Profile
May 22, 2018, 09:49:56 PM
 #3248

In Claymore miner for (AMD) you can set parameter (example: -tt 75").

The miner will then adjust the fan speed to try to hold the tempature stable.

This will save the fans alot, since they run as low as they need. Insted of setting a static fan speed.

You also have another parameter equal to dstm's temp-target.

Can you implement this feature/parameter for DSTM? (Refering to the -tt parameter)

--

My fans speed and the noice are much lower with this feature, and your fans will last longer.
artful
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 7
Merit: 0


View Profile
May 23, 2018, 11:10:12 AM
 #3249

error in linux in parametr --dev

Code:
nvidia-smi
Wed May 23 14:05:25 2018       
+-----------------------------------------------------------------------------+
| NVIDIA-SMI 396.26                 Driver Version: 396.26                    |
|-------------------------------+----------------------+----------------------+
| GPU  Name        Persistence-M| Bus-Id        Disp.A | Volatile Uncorr. ECC |
| Fan  Temp  Perf  Pwr:Usage/Cap|         Memory-Usage | GPU-Util  Compute M. |
|===============================+======================+======================|
|   0  GeForce GTX 106...  Off  | 00000000:01:00.0 Off |                  N/A |
| 70%   58C    P2    96W /  96W |    496MiB /  3018MiB |    100%      Default |
+-------------------------------+----------------------+----------------------+
|   1  GeForce GTX 106...  Off  | 00000000:02:00.0 Off |                  N/A |
| 70%   57C    P2    94W /  96W |    502MiB /  6078MiB |    100%      Default |
+-------------------------------+----------------------+----------------------+
|   2  GeForce GTX 106...  Off  | 00000000:04:00.0 Off |                  N/A |
| 70%   32C    P2    98W /  96W |    496MiB /  3019MiB |    100%      Default |
+-------------------------------+----------------------+----------------------+
|   3  GeForce GTX 106...  Off  | 00000000:0A:00.0 Off |                  N/A |
| 70%   59C    P2    96W /  96W |    502MiB /  6078MiB |    100%      Default |
+-------------------------------+----------------------+----------------------+
                                                                               
+-----------------------------------------------------------------------------+
| Processes:                                                       GPU Memory |
|  GPU       PID   Type   Process name                             Usage      |
|=============================================================================|
|    0       935      G   /usr/lib/xorg/Xorg                             5MiB |
|    0     18757      C   /opt/mining/calcprofit/miner/zm/zm           479MiB |
|    1       935      G   /usr/lib/xorg/Xorg                             5MiB |
|    1     18735      C   /opt/mining/calcprofit/miner/zm/zm           485MiB |
|    2       935      G   /usr/lib/xorg/Xorg                             5MiB |
|    2     18746      C   /opt/mining/calcprofit/miner/zm/zm           479MiB |
|    3       935      G   /usr/lib/xorg/Xorg                             5MiB |
|    3     18724      C   /opt/mining/calcprofit/miner/zm/zm           485MiB |
+-----------------------------------------------------------------------------+

ps aux | grep zm
root     18724  3.4  1.5 39197088 122900 pts/3 Sl   14:05   0:01 /opt/mining/calcprofit/miner/zm/zm --dev 1 --server equihash.eu.nicehash.com --port 3357
root     18735  3.6  1.5 39197088 122796 pts/3 Sl   14:05   0:01 /opt/mining/calcprofit/miner/zm/zm --dev 0 --server equihash.eu.nicehash.com --port 3357
root     18746  3.2  1.5 39197088 122880 pts/3 Sl   14:05   0:01 /opt/mining/calcprofit/miner/zm/zm --dev 3 --server equihash.eu.nicehash.com --port 3357
root     18757  3.0  1.5 39197088 123084 pts/3 Sl   14:05   0:01 /opt/mining/calcprofit/miner/zm/zm --dev 2 --server equihash.eu.nicehash.com --port 3357

me kill process 18757  (kill -9 18757  ) - it is DEVICE=2
after check nvidia-smi:
Code:
nvidia-smi
Wed May 23 14:08:34 2018       
+-----------------------------------------------------------------------------+
| NVIDIA-SMI 396.26                 Driver Version: 396.26                    |
|-------------------------------+----------------------+----------------------+
| GPU  Name        Persistence-M| Bus-Id        Disp.A | Volatile Uncorr. ECC |
| Fan  Temp  Perf  Pwr:Usage/Cap|         Memory-Usage | GPU-Util  Compute M. |
|===============================+======================+======================|
|   0  GeForce GTX 106...  Off  | 00000000:01:00.0 Off |                  N/A |
| 70%   31C    P8     8W /  96W |     17MiB /  3018MiB |      0%      Default |
+-------------------------------+----------------------+----------------------+
|   1  GeForce GTX 106...  Off  | 00000000:02:00.0 Off |                  N/A |
| 70%   57C    P2    96W /  96W |    502MiB /  6078MiB |    100%      Default |
+-------------------------------+----------------------+----------------------+
|   2  GeForce GTX 106...  Off  | 00000000:04:00.0 Off |                  N/A |
| 70%   46C    P2    96W /  96W |    496MiB /  3019MiB |    100%      Default |
+-------------------------------+----------------------+----------------------+
|   3  GeForce GTX 106...  Off  | 00000000:0A:00.0 Off |                  N/A |
| 70%   61C    P2    97W /  96W |    502MiB /  6078MiB |    100%      Default |
+-------------------------------+----------------------+----------------------+
                                                                               
+-----------------------------------------------------------------------------+
| Processes:                                                       GPU Memory |
|  GPU       PID   Type   Process name                             Usage      |
|=============================================================================|
|    0       935      G   /usr/lib/xorg/Xorg                             5MiB |
|    1       935      G   /usr/lib/xorg/Xorg                             5MiB |
|    1     18735      C   /opt/mining/calcprofit/miner/zm/zm           485MiB |
|    2       935      G   /usr/lib/xorg/Xorg                             5MiB |
|    2     18746      C   /opt/mining/calcprofit/miner/zm/zm           479MiB |
|    3       935      G   /usr/lib/xorg/Xorg                             5MiB |
|    3     18724      C   /opt/mining/calcprofit/miner/zm/zm           485MiB |
+-----------------------------------------------------------------------------+

root     18724  3.0  1.5 39197088 122900 pts/3 Sl   14:05   0:03 /opt/mining/calcprofit/miner/zm/zm --dev 1 --server equihash.eu.nicehash.com --port 3357
root     18735  3.2  1.5 39197088 122796 pts/3 Sl   14:05   0:04 /opt/mining/calcprofit/miner/zm/zm --dev 0 --server equihash.eu.nicehash.com --port 3357
root     18746  3.0  1.5 39197088 122880 pts/3 Sl   14:05   0:03 /opt/mining/calcprofit/miner/zm/zm --dev 3 --server equihash.eu.nicehash.com --port 3357

why GPU 0 is free??  and GPU 2 is working ?
wi7chking
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 2
Merit: 0


View Profile
May 23, 2018, 06:07:20 PM
 #3250

error in linux in parametr --dev

Code:
nvidia-smi
Wed May 23 14:05:25 2018       
+-----------------------------------------------------------------------------+
| NVIDIA-SMI 396.26                 Driver Version: 396.26                    |
|-------------------------------+----------------------+----------------------+
| GPU  Name        Persistence-M| Bus-Id        Disp.A | Volatile Uncorr. ECC |
| Fan  Temp  Perf  Pwr:Usage/Cap|         Memory-Usage | GPU-Util  Compute M. |
|===============================+======================+======================|
|   0  GeForce GTX 106...  Off  | 00000000:01:00.0 Off |                  N/A |
| 70%   58C    P2    96W /  96W |    496MiB /  3018MiB |    100%      Default |
+-------------------------------+----------------------+----------------------+
|   1  GeForce GTX 106...  Off  | 00000000:02:00.0 Off |                  N/A |
| 70%   57C    P2    94W /  96W |    502MiB /  6078MiB |    100%      Default |
+-------------------------------+----------------------+----------------------+
|   2  GeForce GTX 106...  Off  | 00000000:04:00.0 Off |                  N/A |
| 70%   32C    P2    98W /  96W |    496MiB /  3019MiB |    100%      Default |
+-------------------------------+----------------------+----------------------+
|   3  GeForce GTX 106...  Off  | 00000000:0A:00.0 Off |                  N/A |
| 70%   59C    P2    96W /  96W |    502MiB /  6078MiB |    100%      Default |
+-------------------------------+----------------------+----------------------+
                                                                               
+-----------------------------------------------------------------------------+
| Processes:                                                       GPU Memory |
|  GPU       PID   Type   Process name                             Usage      |
|=============================================================================|
|    0       935      G   /usr/lib/xorg/Xorg                             5MiB |
|    0     18757      C   /opt/mining/calcprofit/miner/zm/zm           479MiB |
|    1       935      G   /usr/lib/xorg/Xorg                             5MiB |
|    1     18735      C   /opt/mining/calcprofit/miner/zm/zm           485MiB |
|    2       935      G   /usr/lib/xorg/Xorg                             5MiB |
|    2     18746      C   /opt/mining/calcprofit/miner/zm/zm           479MiB |
|    3       935      G   /usr/lib/xorg/Xorg                             5MiB |
|    3     18724      C   /opt/mining/calcprofit/miner/zm/zm           485MiB |
+-----------------------------------------------------------------------------+

ps aux | grep zm
root     18724  3.4  1.5 39197088 122900 pts/3 Sl   14:05   0:01 /opt/mining/calcprofit/miner/zm/zm --dev 1 --server equihash.eu.nicehash.com --port 3357
root     18735  3.6  1.5 39197088 122796 pts/3 Sl   14:05   0:01 /opt/mining/calcprofit/miner/zm/zm --dev 0 --server equihash.eu.nicehash.com --port 3357
root     18746  3.2  1.5 39197088 122880 pts/3 Sl   14:05   0:01 /opt/mining/calcprofit/miner/zm/zm --dev 3 --server equihash.eu.nicehash.com --port 3357
root     18757  3.0  1.5 39197088 123084 pts/3 Sl   14:05   0:01 /opt/mining/calcprofit/miner/zm/zm --dev 2 --server equihash.eu.nicehash.com --port 3357

me kill process 18757  (kill -9 18757  ) - it is DEVICE=2
after check nvidia-smi:
Code:
nvidia-smi
Wed May 23 14:08:34 2018       
+-----------------------------------------------------------------------------+
| NVIDIA-SMI 396.26                 Driver Version: 396.26                    |
|-------------------------------+----------------------+----------------------+
| GPU  Name        Persistence-M| Bus-Id        Disp.A | Volatile Uncorr. ECC |
| Fan  Temp  Perf  Pwr:Usage/Cap|         Memory-Usage | GPU-Util  Compute M. |
|===============================+======================+======================|
|   0  GeForce GTX 106...  Off  | 00000000:01:00.0 Off |                  N/A |
| 70%   31C    P8     8W /  96W |     17MiB /  3018MiB |      0%      Default |
+-------------------------------+----------------------+----------------------+
|   1  GeForce GTX 106...  Off  | 00000000:02:00.0 Off |                  N/A |
| 70%   57C    P2    96W /  96W |    502MiB /  6078MiB |    100%      Default |
+-------------------------------+----------------------+----------------------+
|   2  GeForce GTX 106...  Off  | 00000000:04:00.0 Off |                  N/A |
| 70%   46C    P2    96W /  96W |    496MiB /  3019MiB |    100%      Default |
+-------------------------------+----------------------+----------------------+
|   3  GeForce GTX 106...  Off  | 00000000:0A:00.0 Off |                  N/A |
| 70%   61C    P2    97W /  96W |    502MiB /  6078MiB |    100%      Default |
+-------------------------------+----------------------+----------------------+
                                                                               
+-----------------------------------------------------------------------------+
| Processes:                                                       GPU Memory |
|  GPU       PID   Type   Process name                             Usage      |
|=============================================================================|
|    0       935      G   /usr/lib/xorg/Xorg                             5MiB |
|    1       935      G   /usr/lib/xorg/Xorg                             5MiB |
|    1     18735      C   /opt/mining/calcprofit/miner/zm/zm           485MiB |
|    2       935      G   /usr/lib/xorg/Xorg                             5MiB |
|    2     18746      C   /opt/mining/calcprofit/miner/zm/zm           479MiB |
|    3       935      G   /usr/lib/xorg/Xorg                             5MiB |
|    3     18724      C   /opt/mining/calcprofit/miner/zm/zm           485MiB |
+-----------------------------------------------------------------------------+

root     18724  3.0  1.5 39197088 122900 pts/3 Sl   14:05   0:03 /opt/mining/calcprofit/miner/zm/zm --dev 1 --server equihash.eu.nicehash.com --port 3357
root     18735  3.2  1.5 39197088 122796 pts/3 Sl   14:05   0:04 /opt/mining/calcprofit/miner/zm/zm --dev 0 --server equihash.eu.nicehash.com --port 3357
root     18746  3.0  1.5 39197088 122880 pts/3 Sl   14:05   0:03 /opt/mining/calcprofit/miner/zm/zm --dev 3 --server equihash.eu.nicehash.com --port 3357

why GPU 0 is free??  and GPU 2 is working ?


Killing process 18757 ends up killing the zm process running on GPU 0 (being the process using it as reported by nivida-smi).
--dev option is using CUDA device ids that are not the same as the ones reported by nvidia-smi.

Hence, in your case:
* GPU 0 is CUDA dev 2.
* GPU 1 is CUDA dev 0.
* GPU 2 is CUDA dev 3.
* GPU 3 is CUDA dev 1.
blackjec
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 20
Merit: 0


View Profile
May 24, 2018, 06:32:15 AM
 #3251

error in linux in parametr --dev

why GPU 0 is free??  and GPU 2 is working ?


nvidia-smi show devices as is, sorted by physically bus-ID.
All know miners (and zm too) show devices sorted alphabetically by his NAME.

For example - I has 3 gtx - 750, 950 and 1050ti.
Code:
+-----------------------------------------------------------------------------+
| NVIDIA-SMI 390.30                 Driver Version: 390.30                    |
|-------------------------------+----------------------+----------------------+
| GPU  Name        Persistence-M| Bus-Id        Disp.A | Volatile Uncorr. ECC |
| Fan  Temp  Perf  Pwr:Usage/Cap|         Memory-Usage | GPU-Util  Compute M. |
|===============================+======================+======================|
|   0  GeForce GTX 750     On   | 00000000:01:00.0  On |                  N/A |
| 42%   69C    P0    35W /  38W |    687MiB /   979MiB |     99%      Default |
+-------------------------------+----------------------+----------------------+
|   1  GeForce GTX 950     On   | 00000000:04:00.0 Off |                  N/A |
| 41%   72C    P0    73W /  75W |   1599MiB /  2002MiB |    100%      Default |
+-------------------------------+----------------------+----------------------+
|   2  GeForce GTX 105...  On   | 00000000:05:00.0 Off |                  N/A |
| 56%   72C    P0    N/A /  75W |   3167MiB /  4040MiB |     94%      Default |
+-------------------------------+----------------------+----------------------+
Look at columns 1 and 4 (ID and Bus-ID) - devices sorted by Bus-ID - 0:01 0:04 0:05


zm give next output -
Code:
2018-05-24 13:26:05|#  zm 0.6
2018-05-24 13:26:05|#  GPU0 + GeForce GTX 1050 Ti      MB: 4040  PCI: 5:0
2018-05-24 13:26:05|#  GPU1 + GeForce GTX 750          MB: 979   PCI: 1:0
2018-05-24 13:26:05|#  GPU2 + GeForce GTX 950          MB: 2002  PCI: 4:0
2
Devices sorted by name - 1050 750 950

For some example -
Code:
NeoScrypt CUDAminer v1.0.1 compiled with GCC 4.8 using CUDA 6.5

GPU #0: SM 6.1 GeForce GTX 1050 Ti
GPU #1: SM 5.0 GeForce GTX 750
GPU #2: SM 5.2 GeForce GTX 950
dave_bbp
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 168
Merit: 3


View Profile
May 25, 2018, 10:45:47 AM
 #3252

Hi there.
I used version 0.6 for weeks and never had any problems. Today I updated to 0.6.1 and while the performance seems ok (at least at pool side) I have a strange phenomenon:
The miner output only occurs ONCE and then never again (tested on different pools, coins etc.), so my whole output looks like this:
Code:
2018-05-25 12:34:36|#  server set difficulty to: 0.13281225 [003c3c3c3c3c3c3c3c3c3c3c3c3c3c3...]
2018-05-25 12:34:56|>  GPU1  74C  53% |  299.7 Sol/s   299.7 Avg   156.5 I/s | 3.37 S/W   93 W | 11.98  100  36 ++++
2018-05-25 12:35:46|#  server set difficulty to: 0.39843674 [0014141414141414141414141414141...]
2018-05-25 12:36:52|#  server set difficulty to: 1.06249797 [0007878787878787878787878787878...]
2018-05-25 12:37:56|#  server set difficulty to: 0.45021101 [0011c4f82b5f6776758143822497ee8...]
2018-05-25 12:39:02|#  server set difficulty to: 0.22510550 [002389f056beceeceb028704492fdd0...]
2018-05-25 12:41:11|#  server set difficulty to: 0.33348963 [0017fd1bd424589e05fd9e5c044476a...]
2018-05-25 12:42:16|#  server set difficulty to: 0.10105746 [004f29a8a25c70263eeeb5f1a022254...]
2018-05-25 12:43:22|#  server set difficulty to: 0.35370113 [00169e302e666749ef9b1d69bf9aac3...]
2018-05-25 12:44:26|#  server set difficulty to: 0.88425282 [00090c1345c30470cc72110a5a62059...]

I'm currently mining with a single 1060 (3GB) under Windows 10. Is there any way to force the miner to output the status line (or manually do so like e.g. pressing "h" in xmrig)? Thanks for your help!



just for comparison: version 0.6 looks like this:
Code:
2018-05-25 13:05:04|#  server set difficulty to: 003c3c3c3c3c3c3c3c3c3c3c...
2018-05-25 13:05:24|>  GPU1  72C  Sol/s: 295.1  Sol/W: 3.29  Avg: 295.1  I/s: 158.7  Sh: 14.88  1.00 53  +++++
2018-05-25 13:05:44|   GPU1  73C  Sol/s: 298.3  Sol/W: 3.29  Avg: 296.7  I/s: 156.8  Sh: 17.94  1.00 39  +++++++
2018-05-25 13:05:57|#  server set difficulty to: 0012ee5c12ece860d8678811...
2018-05-25 13:06:04|>  GPU1  74C  Sol/s: 297.4  Sol/W: 3.28  Avg: 296.9  I/s: 156.8  Sh: 14.93  1.00 48  +++
2018-05-25 13:06:25|   GPU1  75C  Sol/s: 296.5  Sol/W: 3.27  Avg: 296.8  I/s: 156.9  Sh: 14.91  1.00 37  +++++
2018-05-25 13:06:45|   GPU1  76C  Sol/s: 290.6  Sol/W: 3.25  Avg: 295.6  I/s: 156.8  Sh: 12.52  1.00 38  +
2018-05-25 13:07:05|   GPU1  76C  Sol/s: 292.5  Sol/W: 3.25  Avg: 295.1  I/s: 156.9  Sh: 11.43  1.00 48  ++
Etherion
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 442
Merit: 256


View Profile
May 26, 2018, 02:24:38 AM
 #3253

How do I get 0.6.1 to work with nicehash legacy miner 1.9.0.2? On windows 10


something changed from 0.5.8 to 0.6.1 as nhml does not want to benschmark. Betchmark fails



log from DSTM zm 0.6.1
2018-05-26 03:48:53|# zm 0.6.1
2018-05-26 03:48:53|# GPU0 - GeForce GTX 1080 Ti MB: 11264 PCI: 2:0
2018-05-26 03:48:53|# GPU1 - GeForce GTX 1080 Ti MB: 11264 PCI: 3:0
2018-05-26 03:48:53|# GPU2 - GeForce GTX 1080 Ti MB: 11264 PCI: 6:0
2018-05-26 03:48:53|# GPU3 + GeForce GTX 1070 MB: 8192 PCI: 5:0
2018-05-26 03:48:53|
2018-05-26 03:48:53|# pool1 equihash.eu.nicehash.com:3357
2018-05-26 03:48:53|
2018-05-26 03:48:53|# telemetry server listening on 127.0.0.1:4005
2018-05-26 03:48:54|# connected to: equihash.eu.nicehash.com:3357 [1/1]
2018-05-26 03:48:56|# server supports extranonce
2018-05-26 03:49:02|# server set difficulty to: 4.24999189 [0001e1e1e1e00000000000000000000...]
2018-05-26 03:49:22|> GPU3 50C 49% | 481.6 Sol/s 481.6 Avg 256.5 I/s | 3.84 S/W 126 W | 0.00 . .

log form zm 0.5.8
2018-05-26 03:45:37|# zm 0.5.8
2018-05-26 03:45:37|# GPU0 - GeForce GTX 1080 Ti MB: 11264 PCI: 2:0
2018-05-26 03:45:37|# GPU1 - GeForce GTX 1080 Ti MB: 11264 PCI: 3:0
2018-05-26 03:45:38|# GPU2 - GeForce GTX 1080 Ti MB: 11264 PCI: 6:0
2018-05-26 03:45:38|# GPU3 + GeForce GTX 1070 MB: 8192 PCI: 5:0
2018-05-26 03:45:38|
2018-05-26 03:45:38|# telemetry server started
2018-05-26 03:45:38|# connected to: equihash.eu.nicehash.com:3357
2018-05-26 03:45:40|# server supports extranonce
2018-05-26 03:45:46|# server set difficulty to: 0001e1e1e1e0000000000000...
2018-05-26 03:46:06|> GPU3 46C Sol/s: 472.5 Sol/W: 3.81 Avg: 472.5 I/s: 257.5 Sh: 0.00 . .
2018-05-26 03:46:27| GPU3 50C Sol/s: 469.2 Sol/W: 3.71 Avg: 470.9 I/s: 255.3 Sh: 0.00 . .

im sure I need to change something in MinerOptionPackage_dtsm.json but not what

{
"Name": "dtsm",
"Type": 19,
"GeneralOptions": [
{
"Type": "dtsm_time",
"ShortName": "--time",
"LongName": "--time",
"Default": null,
"FlagType": 0,
"Separator": ""
},
{
"Type": "dtsm_noreconnect",
"ShortName": "--noreconnect",
"LongName": "--noreconnect",
"Default": null,
"FlagType": 0,
"Separator": ""
},
{
"Type": "dtsm_temp-target",
"ShortName": "--temp-target",
"LongName": "--temp-target",
"Default": null,
"FlagType": 1,
"Separator": ""
}
],
"TemperatureOptions": []
}
artful
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 7
Merit: 0


View Profile
May 26, 2018, 02:59:44 PM
 #3254

error in linux in parametr --dev

why GPU 0 is free??  and GPU 2 is working ?


nvidia-smi show devices as is, sorted by physically bus-ID.
All know miners (and zm too) show devices sorted alphabetically by his NAME.

For example - I has 3 gtx - 750, 950 and 1050ti.
Code:
+-----------------------------------------------------------------------------+
| NVIDIA-SMI 390.30                 Driver Version: 390.30                    |
|-------------------------------+----------------------+----------------------+
| GPU  Name        Persistence-M| Bus-Id        Disp.A | Volatile Uncorr. ECC |
| Fan  Temp  Perf  Pwr:Usage/Cap|         Memory-Usage | GPU-Util  Compute M. |
|===============================+======================+======================|
|   0  GeForce GTX 750     On   | 00000000:01:00.0  On |                  N/A |
| 42%   69C    P0    35W /  38W |    687MiB /   979MiB |     99%      Default |
+-------------------------------+----------------------+----------------------+
|   1  GeForce GTX 950     On   | 00000000:04:00.0 Off |                  N/A |
| 41%   72C    P0    73W /  75W |   1599MiB /  2002MiB |    100%      Default |
+-------------------------------+----------------------+----------------------+
|   2  GeForce GTX 105...  On   | 00000000:05:00.0 Off |                  N/A |
| 56%   72C    P0    N/A /  75W |   3167MiB /  4040MiB |     94%      Default |
+-------------------------------+----------------------+----------------------+
Look at columns 1 and 4 (ID and Bus-ID) - devices sorted by Bus-ID - 0:01 0:04 0:05


zm give next output -
Code:
2018-05-24 13:26:05|#  zm 0.6
2018-05-24 13:26:05|#  GPU0 + GeForce GTX 1050 Ti      MB: 4040  PCI: 5:0
2018-05-24 13:26:05|#  GPU1 + GeForce GTX 750          MB: 979   PCI: 1:0
2018-05-24 13:26:05|#  GPU2 + GeForce GTX 950          MB: 2002  PCI: 4:0
2
Devices sorted by name - 1050 750 950

For some example -
Code:
NeoScrypt CUDAminer v1.0.1 compiled with GCC 4.8 using CUDA 6.5

GPU #0: SM 6.1 GeForce GTX 1050 Ti
GPU #1: SM 5.0 GeForce GTX 750
GPU #2: SM 5.2 GeForce GTX 950

claymore / ethdcrminer64  sorted by physically bus-ID.  nvidia-settings  sorted by physically bus-ID
blackjec
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 20
Merit: 0


View Profile
May 26, 2018, 07:10:44 PM
 #3255

claymore / ethdcrminer64  sorted by physically bus-ID.  nvidia-settings  sorted by physically bus-ID

It's right way, but is exception, not rule =)

P.S. if I remember correctly - nvidia-settings under Windows (nvcplui.exe) sorted by name.
Under linux - as defined in sections "Device" in /etc/X11/xorg.conf, but I not sure. I check it later.
hogwash.89m
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 4
Merit: 0


View Profile
May 26, 2018, 08:44:14 PM
 #3256

After adding 1080ti this miner is constantly crashing after some short time (10-30 minutes).
Tried without OC, stock settings even lower power limit with no OC, it's allwats crashed.

Other miners works perfectly, even Bminer works 24/7 without single problem (with average OC).

Previously when I had just 5x 1080 it works OK, but after swapping one with 1080ti I can't use this miner.
Power supply is rock solid and have enough room left (loaded on 60% capacity), mining rig sistem is stable 100%

OS: Windows Server 2016 Standard (v 1607)
Driver Version: 397.64

Here are the clocks:
1080ti
https://i.imgur.com/e0zKzYe.png
1080
https://i.imgur.com/ZitgUgV.png

Event Viewer:
Code:
Event 1000, Application Error
Faulting application name: zm.exe, version: 0.0.0.0, time stamp: 0x00000000
Faulting module name: zm.exe, version: 0.0.0.0, time stamp: 0x00000000
Exception code: 0xc0000005
Fault offset: 0x000000000008fe12
Faulting process id: 0x77c
Faulting application start time: 0x01d3f47d2c462088
Faulting application path: C:\!Miners\zm_0.6.1_win\zm.exe
Faulting module path: C:\!Miners\zm_0.6.1_win\zm.exe
Report Id: f962065c-be3a-4153-aa85-df417e9e33bd
Faulting package full name:
Faulting package-relative application ID:

Code:
Event 1001, Windows Error Reporting

Fault bucket 1718476532690713038, type 4
Event Name: APPCRASH
Response: Not available
Cab Id: 0

Problem signature:
P1: zm.exe
P2: 0.0.0.0
P3: 00000000
P4: zm.exe
P5: 0.0.0.0
P6: 00000000
P7: c0000005
P8: 000000000008fe12
P9:
P10:

Attached files:
\\?\C:\ProgramData\Microsoft\Windows\WER\Temp\WER20CD.tmp.WERInternalMetadata.xml

These files may be available here:
C:\ProgramData\Microsoft\Windows\WER\ReportArchive\AppCrash_zm.exe_4c86bba33fda172b979fde4c3dad8d2c2d2ff5_237d25c2_061f1a69

Analysis symbol:
Rechecking for solution: 0
Report Id: f962065c-be3a-4153-aa85-df417e9e33bd
Report Status: 0
Hashed bucket: 11d893f0476cc87e17d9414d35dff9ce

Also error report crash file (hope it can help).
https://mega.nz/#!y9VUwDrI!rleo2LMXiWaawMXqfE9thAIi7b9iHrbqYsltKoi9S4A


shibob
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 322
Merit: 148


POS / PRIMENODES


View Profile WWW
May 27, 2018, 05:57:32 AM
 #3257

Finally we have the power consumption report in new update ver.6.1. I still keep some of my rigs moving on mining ZEc, and let see what happen in the end of June as asics miners Z9 release out. By the way, ver.6.1 constantly crashes on my 1070 rigs even I set them at stock setting, low power limit, but it works fine for 1060 and P106 rigs.

markgeg
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 3
Merit: 0


View Profile
May 27, 2018, 11:27:49 AM
 #3258

Hi all,

Need help, last days my output seems very strange, the "+" that indicates one submitted share almost gone
please see my output, only two submitted shares from about 30 lines
Some suggestions?

> GPU0  63C  75% |  543.1 Sol/s   541.3 Avg   289.3 I/s | 3.37 S/W  161 W |  0.33  100  132
   GPU0  63C  75% |  541.9 Sol/s   541.4 Avg   289.2 I/s | 3.36 S/W  162 W |  0.30  100  132
   GPU0  63C  75% |  539.7 Sol/s   541.2 Avg   289.3 I/s | 3.36 S/W  159 W |  0.27  100  132
   GPU0  63C  75% |  538.9 Sol/s   541.0 Avg   289.2 I/s | 3.36 S/W  160 W |  0.50  100  124 +
   GPU0  63C  75% |  542.5 Sol/s   541.2 Avg   289.1 I/s | 3.36 S/W  163 W |  0.46  100  124
> GPU0  63C  75% |  543.0 Sol/s   541.3 Avg   289.2 I/s | 3.36 S/W  160 W |  0.43  100  124
   GPU0  63C  75% |  540.9 Sol/s   541.3 Avg   289.3 I/s | 3.36 S/W  158 W |  0.40  100  124
   GPU0  63C  75% |  538.4 Sol/s   541.1 Avg   289.0 I/s | 3.36 S/W  162 W |  0.37  100  124
   GPU0  63C  75% |  536.7 Sol/s   540.8 Avg   289.0 I/s | 3.36 S/W  158 W |  0.35  100  124
   GPU0  63C  75% |  539.1 Sol/s   540.7 Avg   289.1 I/s | 3.35 S/W  164 W |  0.33  100  124
> GPU0  63C  75% |  539.7 Sol/s   540.7 Avg   289.2 I/s | 3.35 S/W  162 W |  0.31  100  124
> GPU0  63C  75% |  542.7 Sol/s   540.8 Avg   289.4 I/s | 3.35 S/W  165 W |  0.30  100  124
   GPU0  63C  75% |  535.9 Sol/s   540.5 Avg   289.1 I/s | 3.35 S/W  160 W |  0.28  100  124
> GPU0  63C  75% |  550.8 Sol/s   541.0 Avg   289.2 I/s | 3.36 S/W  161 W |  0.27  100  124
   GPU0  63C  75% |  533.7 Sol/s   540.7 Avg   289.3 I/s | 3.35 S/W  164 W |  0.26  100  124
> GPU0  63C  75% |  537.0 Sol/s   540.5 Avg   289.3 I/s | 3.35 S/W  163 W |  0.25  100  124
   GPU0  63C  75% |  535.7 Sol/s   540.3 Avg   289.1 I/s | 3.35 S/W  164 W |  0.24  100  124
   GPU0  63C  75% |  544.8 Sol/s   540.5 Avg   289.3 I/s | 3.35 S/W  162 W |  0.23  100  124
   GPU0  63C  75% |  540.6 Sol/s   540.5 Avg   289.3 I/s | 3.35 S/W  161 W |  0.33  100  220 +
> GPU0  63C  75% |  541.1 Sol/s   540.5 Avg   289.2 I/s | 3.35 S/W  162 W |  0.32  100  220
   GPU0  63C  75% |  541.6 Sol/s   540.6 Avg   289.2 I/s | 3.35 S/W  160 W |  0.31  100  220
   GPU0  64C  75% |  540.1 Sol/s   540.6 Avg   289.0 I/s | 3.35 S/W  163 W |  0.30  100  220
   GPU0  64C  75% |  542.6 Sol/s   540.6 Avg   289.0 I/s | 3.35 S/W  154 W |  0.29  100  220 

blackjec
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 20
Merit: 0


View Profile
May 27, 2018, 11:48:05 AM
 #3259

claymore / ethdcrminer64  sorted by physically bus-ID.    sorted by physically bus-ID

It's right way, but is exception, not rule =)

P.S. if I remember correctly - nvidia-settings under Windows (nvcplui.exe) sorted by name.
Under linux - as defined in sections "Device" in /etc/X11/xorg.conf, but I not sure. I check it later.

I have checked and confirmed - nvidia-settings show GPU as defined by Identifier "DeviceN" (where N in 0,1,2 and so on) in section "Device".

For example:
Code:
Section "Device"
    Identifier     "Device0"
    Driver         "nvidia"
    VendorName     "NVIDIA Corporation"
    BoardName      "GeForce GTX 750"
    BusID          "PCI:1:0:0"
EndSection

Section "Device"
    Identifier     "Device1"
    Driver         "nvidia"
    VendorName     "NVIDIA Corporation"
    BoardName      "GeForce GTX 950"
    BusID          "PCI:4:0:0"
EndSection

Section "Device"
    Identifier     "Device2"
    Driver         "nvidia"
    VendorName     "NVIDIA Corporation"
    BoardName      "GeForce GTX 1050Ti"
    BusID          "PCI:5:0:0"
EndSection
show GPU order 750 - 950 - 1050

Code:
Section "Device"
    Identifier     "Device0"
    Driver         "nvidia"
    VendorName     "NVIDIA Corporation"
    BoardName      "GeForce GTX 750"
    BusID          "PCI:1:0:0"
EndSection

Section "Device"
    Identifier     "Device2"
    Driver         "nvidia"
    VendorName     "NVIDIA Corporation"
    BoardName      "GeForce GTX 950"
    BusID          "PCI:4:0:0"
EndSection

Section "Device"
    Identifier     "Device1"
    Driver         "nvidia"
    VendorName     "NVIDIA Corporation"
    BoardName      "GeForce GTX 1050Ti"
    BusID          "PCI:5:0:0"
EndSection
show GPU order 750 - 1050 - 950
extra_sauce
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 7
Merit: 0


View Profile
May 28, 2018, 12:05:44 AM
 #3260

Hi all,

Need help, last days my output seems very strange, the "+" that indicates one submitted share almost gone
please see my output, only two submitted shares from about 30 lines
Some suggestions?

Yeah, I noticed that as well.  I mine at flypool and the shares there track with what I've been used to, but the output shows only single '+' very sporadically.  Not too worried since the shares seem to track on flypool.
Pages: « 1 ... 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 [163] 164 165 166 167 »
  Print  
 
Jump to:  

Sponsored by , a Bitcoin-accepting VPN.
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!