Bitcoin Forum
April 23, 2019, 03:00:38 PM *
News: Latest Bitcoin Core release: 0.17.1 [Torrent]
 
   Home   Help Search Login Register More  
Pages: « 1 ... 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 [124] 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 »
  Print  
Author Topic: [ANN] dstm's ZCash / Equihash Nvidia Miner v0.6.2 (Linux / Windows)  (Read 221827 times)
minebomb
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 20
Merit: 0


View Profile
January 28, 2018, 06:02:30 PM
 #2461

Hi

Does the --target-temp feature work in simplemining?
It seems smos is overriding that miner option.

 I receive 'ssl want write' error when using an ssl connection. It happens on two separate pools. It happens intermittently.

How can I set miner to reload when internet connection fails? sometimes if internet connectivity is unstable then the miner does not recover and begin working properly again. It kind of times out.
 
Please advise.
PLAY NOW
Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise here.
1556031638
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1556031638

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1556031638
Reply with quote  #2

1556031638
Report to moderator
1556031638
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1556031638

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1556031638
Reply with quote  #2

1556031638
Report to moderator
1556031638
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1556031638

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1556031638
Reply with quote  #2

1556031638
Report to moderator
dstm
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 350
Merit: 126


View Profile
January 29, 2018, 01:18:31 PM
 #2462

Have you figured out the weird case where hashrate of a card dropping to about half of it after hours of completely stable running?
The rig has to be restarted in order to restore the appropriate hashrate.

https://bitcointalk.org/index.php?topic=2021765.msg29004024#msg29004024
dstm
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 350
Merit: 126


View Profile
January 29, 2018, 01:20:08 PM
 #2463

========== Sol/s: 1882.1 Sol/W: 3.31  Avg: 1864.7 I/s: 1005.4 Sh: 6.80   0.99 100
2018-01-23 19:52:16|   GPU2  61C  Sol/s: 301.5  Sol/W: 3.33  Avg: 300.9  I/s: 163.1  Sh: 1.07   0.99 94  
2018-01-23 19:52:16|   GPU3  59C  Sol/s: 321.4  Sol/W: 3.51  Avg: 309.2  I/s: 168.6  Sh: 1.16   0.99 78  
2018-01-23 19:52:16|   GPU0  63C  Sol/s: 327.6  Sol/W: 3.04  Avg: 328.6  I/s: 176.5  Sh: 1.17   0.99 183
2018-01-23 19:52:28|cudaMemcpy 2 failed
This is an overclocking problem, I think? But what GPU? The numeration is similar to 0123?
and what about cudaMemcpy 2 failed.
And the numder, is this a 3rd videocard?

Yes, that's the result of unstable hardware.
I'll improve the error message in this particular case such that zm reports the affected GPU.
dstm
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 350
Merit: 126


View Profile
January 29, 2018, 01:22:38 PM
 #2464

Having this issue & yes, on SMOS. Would just replace SMOS with Ubuntu if I could but only have remote access to rigs. Might need to mod SMOS source to fix :/
Recently i rolled update which limited number or running nvidia-settings processes which caused big load which caused most probably speed degradation mostly on motherboard H110.

Thank you tytanick.
dstm
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 350
Merit: 126


View Profile
January 29, 2018, 01:25:05 PM
 #2465

Any improvement, been a while since a good upgrade?

ZM needs some additional work I was previously not focusing on - this delays the release of 0.6 unfortunately.
dstm
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 350
Merit: 126


View Profile
January 29, 2018, 01:26:07 PM
 #2466

I actually advocated EWBF earlyer, but sticking with DSTM now Smiley Test ended with average 3049 EWBF vs 3099 DSTM. 50 free hashes? Sounds good for me... --fee 0 didn't helped EWBF. And at least in my case i still see 2% less shares then reported by miner. And even some say they see 1% reduce it still does not save EFBW.

And this is GDDR5X cards witch presumably should have worked better on EFBW.

P.S. I am not related to DSTM or EFBW in any way, long time used both but recent discussion in DSTM thread pushed me to do a test myself. Believe me or not, this was exactly same machiene of 6x1080 (non ti) not tweaked in any way for one or another miner, and it was not even restarted during test period.

https://imageking.eu/images/dstmcompar.png large image



So for us miners it is actually bad, DSTM does not have competition and would get out even with 3% fee....

I won't increase it.
bluepr0
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 9
Merit: 0


View Profile
January 29, 2018, 01:34:23 PM
 #2467

Any chance to add pool failover support @dstm?. With EWFB I can setup several pools in case one of the fails
dstm
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 350
Merit: 126


View Profile
January 29, 2018, 01:37:30 PM
 #2468

The demand on memory performance degrades with lower difficulty tests.
I would not trust anything running for short amount of time. EWBF for me died when he cannot even provide a binary over Google Drive (Trojan detection.)
DTSM became the miner of my choice thanks to a benchmark posted on http://www.zcashbenchmarks.info/

Thanks for the points - suggestions are welcome ofc.

Quote
I still stand with my first assessment that the main downfall of this client is the ability to communicate and state things clearly...

 - Difficulty is not a float, but hex

do you mean difficulty should be mapped to a smaller range such that it's easier to read? Float is a datatype representing real numbers it's not related to the radix/base that's used for representation.

Quote
- Log is just an extension of the command line output
 - Command line output is just a status message

I'm not sure why you have them impression it's 'just a status message' - it's actually much simpler to print events on a separate line - simply at the time they happen. Currently zm collects all the performance data and events for each GPU separately during a period of time. It calculates averages etc. and presents it in a compact structured way - otherwise you'll end up with a lot of unstructured spam on your ui.

Quote
- Telemetry replaces command line output (Good thing)
 - Current log makes little sense without further tools. (I would appreciate more details)

What details are you missing? And how is it related to tools you would not need otherwise?

Quote
I think the log should contain:
 - TCP communication details (Hostname, IP, Port)
It does.

Quote
- Share details (More than just + or *)

What per share details are useful and what's the use case for it? This would require to print each share on a separate line. If it's useful - I'll restructure the logfile format ofc.

Quote
- no performance ticks (Could be replaced by TXT file for benchmarking.)

It's in the logs such that you're able to check if something was affecting the performance on your rig in the past which helps debugging performance issues.

Quote
Anyway I am looking forward to new versions, but I am sticking with 0.5.7. Performance on 0.5.8 is worse for me CPU wise.

Now that's is a very useful information. If there are any regressions between the versions - pls report them - I can't fix them otherwise and they might appear in later versions too. How much did the cpu load increase for you?
CarlOrff
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 812
Merit: 439



View Profile
January 29, 2018, 01:39:25 PM
Last edit: January 29, 2018, 02:03:13 PM by CarlOrff
 #2469

You are talking of the new 0.6 DSTM version since a lot of time.
You told that 0.5.8 version to be a temporary version.
When do you think releasing 0.6 version and what will be new with it ?
Thank you.

Bitcoin + privacy respect = BitcoinZ (topic BitcoinZ)
The only decentralized crypto that complements Bitcoin on privacy.
You missed Bitcoin in 2009 ? Do not miss BitcoinZ in 2018 !
dstm
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 350
Merit: 126


View Profile
January 29, 2018, 01:41:52 PM
 #2470

Hi, just switched 9 rigs to DSTM 0.5.8, using ethos 1.2.9.  I have a question regarding CPU Usage and was wondering if anyone has found and solution for this, here's the details

Rigs 6/7/8/9- Biostar TB250-BTCPRO/i3 7100 3.9ghz/120GB SSD/8GB RAM/12GPUs x Gigabyte 1070 Windforce OC
Rigs 10/11/12/13- ASROCK H110 Pro BTC/i3 7100 3.9ghz/120GB SSD/8GB RAM/13GPUs x Palit 1070 Super Jetstream
Rigs 14- Biostar TB250-BTCPRO/i3 7100 3.9ghz/120GB SSD/8GB RAM/12GPUs X Palit 1070ti Super Jetstream

DSTM miner program CPU load
Rigs 6/8/9 - 60% to 70%
Rig 7 - 30% to 35%
Rigs 10/11/12/13 - 65% to 75%
Rig 14 - 60% to 70%

All of the run of similar OC's and Power settings, I have been trying to figure out why the CPU usage Load on all these rigs are high except for Rig 7.  Has anyone have similar issues?



This might be the effect of CPU frequency scaling - especially since rigs 6/7/8/9 have same hardware. It's optimal (optimal with respect to power cosumption) for the cpu to reduce it's clocks as much as possible. You'll see a higher cpu utilization ofc if the cpu is running on low clocks. Try to disable CPU frequency scaling / set it to performance mode to get reliable data.
dstm
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 350
Merit: 126


View Profile
January 29, 2018, 01:44:47 PM
 #2471

Hi

Does the --target-temp feature work in simplemining?
It seems smos is overriding that miner option.

I suggest you to ask this on the SMOS forum.


Quote
I receive 'ssl want write' error when using an ssl connection. It happens on two separate pools. It happens intermittently.
This is not an error. It's there to make debugging easier in case something goes wrong with ssl connections.


Quote
How can I set miner to reload when internet connection fails? sometimes if internet connectivity is unstable then the miner does not recover and begin working properly again. It kind of times out.
 
Please advise.

What version are you on? Previous zm versions had a reconnect timeout - current version doesn't.
dstm
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 350
Merit: 126


View Profile
January 29, 2018, 01:47:04 PM
 #2472

Any chance to add pool failover support @dstm?. With EWFB I can setup several pools in case one of the fails

0.6 has it. It's priority based, zm switches to the pool with the highest priority after it gets reachable again.
Andrey09
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 164
Merit: 0


View Profile
January 29, 2018, 01:57:20 PM
 #2473

In the new version 0.6.0, do not expect an increase in performance?
Atronoss
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 56
Merit: 0


View Profile
January 29, 2018, 02:48:25 PM
 #2474

lul thats stupid man.
ewbf = 3049
dstm = 3099 - 2% = 3037

Why use DSTM if earning less ? Makes no sense. And yes, --fee 0 works in EWBF.

Lul, guys here were right you are pretty stupid. Not stupid but actually dumb Cheesy 3099 is actual numbers from pool. But of course brain dead people does not read or actually try something, they just whine all around Smiley

See? I'm glad you finally found out yourself  Grin
ypsi
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 336
Merit: 158


The Wheel weaves as the Wheel wills


View Profile
January 29, 2018, 02:55:38 PM
 #2475

Any chance to add pool failover support @dstm?. With EWFB I can setup several pools in case one of the fails

0.6 has it. It's priority based, zm switches to the pool with the highest priority after it gets reachable again.
This is good news, thanks. Any limit on the number of pools?

--ypsi
Gelbstich
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 562
Merit: 509



View Profile
January 29, 2018, 02:58:42 PM
 #2476

AVG shows me zm.exe as a virus and versions 0.5.6 - 0.5.8 for Win64 in the opening post DO NOT MATCH the given sha1 hash number. Can anyone else confirm this please?

H
                 
                    ░░░                 
            ░▒█████████████▓░           
          ▓███████████████████▓         
        ▓█████████▓▓▒▓▓▓████▓░         
      ▒███████▒           ░             
     ▓█████▓░                     ░▒   
    ▓█████▒    ░▓███████▓▒        ░▓▓▒ 
   ░█████░   ░█████████████▒    ▒▓▒▒▓░
   █████▒   ░███████████████▓    ▓▒▒▒▓  
   █████    █████████████████░   ▒▓▒▒▓░ 
  ░████▓   ░██████████▓▓▓▓▓███   ░▓▒▒▓░ 
  ▒████▓   ▒████▓▒░              ░▓▒▒▓░
   █████ ░███▓░   ░▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓    ▒▓▒▒▓░
   ████████▓  ▒▒▓▓▓▓▓▒▒▒▓▒▓▓░    ▓▒▒▓▓ 
   ░██████   ░▓█▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓░    ▓▓▒▒▓░ 
    ▓███▒       ▒▓▓▓▓▓▓▓▒░     ▓▓▒▓▓▒   
     ▓█                      ▒▓▓▒▓▓▒   
              ░           ░▒▓▓▓▓▓▓▒     
           ░▒▓▓▓▓▓▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▒       
          ░███▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▒         
             ░▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▒▒            

                         
R I Z E N
.......White Paper....... .......Node System and Sidechains....... .......Help Desk.......





 
   


   
 
   
weeminer
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 7
Merit: 0


View Profile
January 29, 2018, 03:59:10 PM
 #2477

I tried switching from ewbf to dstm for the 2nd time yesterday. Initially it started out 5-10% faster than ewbf which is awesome, however after about 10-15 minutes it slowed more & more to the point where it was as much as 40% slower than ewbf, at which point I switched back.
I've talked to others that do not have the same problem, yet they were running less GPUs than I am. I have multiple rigs with 13x1070s & 1070tis.

I have the same problem with DSTM 0.5.6, 0.5.7 and 0.5.8. Stable and fast as hell, but after one hour it starts to make less and less sol/s.. in three hours I'm getting half rate (I start with 680-700 sol/s and after 4 hours I end with 230 sol/s)... so my only solution is restart the miner. All the time no more than 60ºC, fan speed at 60%. I have two rigs, same specs and the same problem: Asrock H110 PRO + 13 Nvidia 1080Ti (up five different brands, mixed). Every rig have 4 PSUs: 3 x 1000W + 1 x 1600W and just one cable to power every riser (4 pin molex version) so no problems about power or temperature. I use simplemining without overclock, just power at 200W, no extra mhz in gpu core or memory. Is it a configuration problem?

Yep same motherboard, never had this issue with any other miner but I'd love to get it working & get the extra sols. Anyone else have any ideas?

Are you all using SMOS?
Some SMOS user reported something similar recently.
https://bitcointalk.org/index.php?topic=2021765.msg27398311#msg27398311

If you take a look at the provided data: affected systems seems to have a lot 'nvidia-settings' processes running, this might be the reason for the performance drop after some time. So pls check if this is also the case on your system - It looks like SMOS is starting nvidia-setting (most likely for monitoring) without properly closing it.


Having this issue & yes, on SMOS. Would just replace SMOS with Ubuntu if I could but only have remote access to rigs. Might need to mod SMOS source to fix :/

I am also having this issue..running with smos. With 12 x gtx1060..rig started with 3700sol/s..after running for 2 hours the hash rate drop to 2000sol/s. Is there anyway we can fix this in smos ? I tried both 0.5.7 and 0.5.8 same result..Now trying 0.5.6 version
m1n1ngP4d4w4n
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 224
Merit: 100

CryptoLearner


View Profile
January 29, 2018, 04:02:54 PM
 #2478

Hey dtsm, how's the new version coming ? any approx ETA ? Will it be available in cuda 9.1 ?

keep up the good work !
Jughead1220
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 4
Merit: 0


View Profile
January 29, 2018, 07:34:21 PM
 #2479

I tried working theis with conjunction of  cdm open source.. https://forum.z.cash/t/cmd-equihash-miner-autorun-autorestart-watchdog-for-ewbf-claymore-dstm-ccminer/20640/123 ... on Zen cash in suprnova pool and i cant get it to work.Keeps saying something wrobg with the net.. I think its users  noobs error 😂😂.. .. it works in zcash in flypool.... ... I hope Dstm can place this similar scripts and can use it in both zcash and zencash both in suprnova and flypool...
vovanius
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 16
Merit: 0


View Profile
January 29, 2018, 07:36:48 PM
 #2480

Are there any intensity settings? Like --intensity in EWBF miner?
Pages: « 1 ... 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 [124] 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 »
  Print  
 
Jump to:  

Sponsored by , a Bitcoin-accepting VPN.
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!