Bitcoin Forum
August 21, 2017, 10:09:41 PM *
News: Latest stable version of Bitcoin Core: 0.14.2  [Torrent].
 
   Home   Help Search Donate Login Register  
Pages: « 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 ... 82 »
  Print  
Author Topic: [ANN][GAP] Gapcoin - Prime Gap Search - New Math Algo - CPU / GPU - Zero Premine  (Read 230107 times)
agran
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 896


View Profile
October 22, 2014, 04:37:25 PM
 #101

statistics: http://coinia.net/gapcoin/stat.php

QORA | 2ND GEN | NEW SOURCE CODE | QTz6fSV2VNc2wjwwsw57kwQzgQhmGw5idQ
1503353381
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1503353381

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1503353381
Reply with quote  #2

1503353381
Report to moderator
1503353381
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1503353381

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1503353381
Reply with quote  #2

1503353381
Report to moderator
1503353381
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1503353381

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1503353381
Reply with quote  #2

1503353381
Report to moderator
Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise here.
1503353381
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1503353381

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1503353381
Reply with quote  #2

1503353381
Report to moderator
1503353381
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1503353381

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1503353381
Reply with quote  #2

1503353381
Report to moderator
drumingspz
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 294

Where am I?


View Profile
October 22, 2014, 04:53:09 PM
 #102


Very cool.
drumingspz
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 294

Where am I?


View Profile
October 22, 2014, 04:54:05 PM
 #103

Anybody working on a windows based RPC miner?  I'd like to hijack some of the other machines in my office without setting up the wallet on each of them.
altpooler
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 123

Developer & Pool Operator | AltPooler.com


View Profile
October 22, 2014, 05:00:26 PM
 #104


Really nice job Cool

GlobalBoost-Y (BSTY) Pool: http://bsty.altpooler.com
Gapcoin - The largest, decentralized prime gap search https://bitcointalk.org/index.php?topic=822498.0

Beta launch of our new mining pool is currently scheduled for January 5, 2015.

We will feature Unitus merged mining for the yescrypt algorithm upon launch.

If you are a CPU miner and would like to help test our yescrypt merged mining implementation, please send me a PM for stratum connection details.
Phantas
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 304


View Profile
October 22, 2014, 05:05:50 PM
 #105

nice, but not working properly.
my wallet : GcSA42aiz9YNsVLQoJLXAZkjLFEtNDL52h
Available: 0.30772762
pending: 0.00 GAP
Immature: 14.7252879 GAP

in statistic:

last processed block: 1013 (october 22, 2014, 16:59 utc)
address: GcSA42aiz9YNsVLQoJLXAZkjLFEtNDL52h
total received: 0.00000000 gap
total send: 0.00000000 gap
final balance: 0.00000000 gap
ok


need fix Wink

Merge Mine 5 other Blake 256 coins - 6x your hash power  https://www.blakecoin.org/
agran
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 896


View Profile
October 22, 2014, 05:28:41 PM
 #106

The wallet can create a new address for each new generated block.

QORA | 2ND GEN | NEW SOURCE CODE | QTz6fSV2VNc2wjwwsw57kwQzgQhmGw5idQ
DonQuijote
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1302


♠ ♥ ♣ ♦ < ♛♚&#


View Profile
October 22, 2014, 05:36:57 PM
 #107

What is the reward now? Is it profitable to use a vps or should one wait for the new reward?

THE INGENIOUS GENTLEMAN DON QUIXOTE OF LA MANCHA
♠ ♥ ♣ ♦ < ♛♚♝♞♜ BTC tips address: 18vHV7TsnAfj16PfR5VVtCu9BiYuSidaeb
GreekBitcoin
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1428


getmonero.org


View Profile WWW
October 22, 2014, 05:38:21 PM
 #108

Is it possible to make gapminer mining on port 80? I tried starting daemon with port 80 but it says that it finds no headers no data.
GreekBitcoin
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1428


getmonero.org


View Profile WWW
October 22, 2014, 05:39:29 PM
 #109

What is the reward now? Is it profitable to use a vps or should one wait for the new reward?

It should be full block in about 120 blocks from now...
mightyWombat
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 8


View Profile
October 22, 2014, 05:47:40 PM
 #110

hi@all,
my wallet showed up a found block, coins were added. now, a few minutes later, this block isn't in the statistic anymore and the amount of coins decreased?!? it had an amount of 16.xxx gap, now its gone. where are they now???
maybe somebody can explain that to me...

thanks for any answers and good mining Smiley
DonQuijote
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1302


♠ ♥ ♣ ♦ < ♛♚&#


View Profile
October 22, 2014, 05:51:39 PM
 #111

What is the reward now? Is it profitable to use a vps or should one wait for the new reward?

It should be full block in about 120 blocks from now...
Thanks!!

300 min / 60= 5 hours

THE INGENIOUS GENTLEMAN DON QUIXOTE OF LA MANCHA
♠ ♥ ♣ ♦ < ♛♚♝♞♜ BTC tips address: 18vHV7TsnAfj16PfR5VVtCu9BiYuSidaeb
GreekBitcoin
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1428


getmonero.org


View Profile WWW
October 22, 2014, 05:52:25 PM
 #112

hi@all,
my wallet showed up a found block, coins were added. now, a few minutes later, this block isn't in the statistic anymore and the amount of coins decreased?!? it had an amount of 16.xxx gap, now its gone. where are they now???
maybe somebody can explain that to me...

thanks for any answers and good mining Smiley

Probably you were unlucky and mined an orphaned block?
mightyWombat
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 8


View Profile
October 22, 2014, 06:01:30 PM
 #113

hi@all,
my wallet showed up a found block, coins were added. now, a few minutes later, this block isn't in the statistic anymore and the amount of coins decreased?!? it had an amount of 16.xxx gap, now its gone. where are they now???
maybe somebody can explain that to me...

thanks for any answers and good mining Smiley

Probably you were unlucky and mined an orphaned block?


hmm, it's possible. i don't know how an orphaned block "acts" in the wallet  Huh it left not a single trace, just gone. i thought, orphaned blocks have to be confirmed first before they show their ugly face. in this case, time was to short to get confirmed. (last found block ist still pending). thx for your answer, bro! i don't like things like this  Cheesy
Baudrate
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 30


View Profile
October 22, 2014, 07:40:50 PM
 #114

Looking to setup a pool for this, was wondering how to setup the stratum support.

Dev, are you working on any source code for stratum pool support?

Essentially I saw in the original post and on official website that a pool is more friendly to setup for this coin as oppose to RIC or XPM. I thought I read it to be as easy as scrypt, however, being that this coin has its own algo, I doubt the stratum support is there just yet. Just curious how one would go about this.

Thanks in advance!
BanditryAndLoot
Member
**
Offline Offline

Activity: 70

Activity: 350


View Profile
October 22, 2014, 08:05:54 PM
 #115

j0nn9,

can you please elaborate on this:

Quote
With Gapcoin, you will be able to anonymously send money around the globe in no time.

Can you also please elaborate on this:

Quote
First of all, Gapcoin follows Riecoin's way and uses enough Miller-Rabin tests with random bases to avoid composite numbers being accepted as Prove of Work, like Primecoin mistakenly could.

I'm doing some reading on the three links I found on your website.

Also, looking forward to difficulty 35.4245 Cheesy

Do you have any expectations of what kind of hardware would need to be involved with this in order to get the difficulty to that level?

And it's only at the end of fall, that we discover it was naught but the wind that knew when one particular leaf was to fall from one particular tree, only to land in one distinct spot .. to be left for an eternity, and waste its time in a wait sublime. C0A2A1C4
j0nn9
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 178


View Profile WWW
October 22, 2014, 08:18:11 PM
 #116

Looking to setup a pool for this, was wondering how to setup the stratum support.

Dev, are you working on any source code for stratum pool support?

Essentially I saw in the original post and on official website that a pool is more friendly to setup for this coin as oppose to RIC or XPM. I thought I read it to be as easy as scrypt, however, being that this coin has its own algo, I doubt the stratum support is there just yet. Just curious how one would go about this.

Thanks in advance!

Yes, a stratum-mining implementation for MPOS pools is in progress.
I will inform you once it's finished.

Gapcoin - The largest, decentralized prime gap search
michael_phelps
Member
**
Offline Offline

Activity: 80


View Profile WWW
October 22, 2014, 08:23:20 PM
 #117

Hey guys,

First off, this is an awesome coin! I'm having fun trying to find blocks (found 2 so far!)

Question,

Is there any way to tweak the sievesize and sieveprimes  from the command line or the config file?

And if there is, what would be some good values to test ?


thanks

j0nn9
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 178


View Profile WWW
October 22, 2014, 08:34:32 PM
 #118

j0nn9,

can you please elaborate on this:

Quote
With Gapcoin, you will be able to anonymously send money around the globe in no time.

Anonymously as in Bitcoin "anonymously"  Wink

Can you also please elaborate on this:

Quote
First of all, Gapcoin follows Riecoin's way and uses enough Miller-Rabin tests with random bases to avoid composite numbers being accepted as Prove of Work, like Primecoin mistakenly could.

In Primecoin a fermat liar could be accepted as PoW.

PoW.cpp:
Code:
130   /* start has to be a prime */                                                 
131   if (!mpz_probab_prime_p(mpz_start, 25)) {                                     
132                                                                                 
133     mpz_clear(mpz_start);                                                       
134     return false;                                                               
135   }                                                                             
136                                                                                 
137   mpz_init(mpz_end);                                                           
138   mpz_nextprime(mpz_end, mpz_start);

mpz_nextprime also uses 25 miller rabin test:

mpz/nextprime.c:
Code:
107     /* Miller-Rabin test */                                                     
108     if (mpz_millerrabin (p, 25))                                               
109       goto done;

Every client uses 25 miller rabin test with random bases, to prove the primality of a prime gap.
That should ensure that pseudo primes gets detected by the network.

I'm doing some reading on the three links I found on your website.

Also, looking forward to difficulty 35.4245 Cheesy

Do you have any expectations of what kind of hardware would need to be involved with this in order to get the difficulty to that level?

Probably GPU and/or FPGA miners.

Gapcoin - The largest, decentralized prime gap search
j0nn9
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 178


View Profile WWW
October 22, 2014, 08:41:49 PM
 #119

Hey guys,

First off, this is an awesome coin! I'm having fun trying to find blocks (found 2 so far!)

Question,

Is there any way to tweak the sievesize and sieveprimes  from the command line or the config file?

And if there is, what would be some good values to test ?


thanks

You can use the setgenerate rpc call:

Code:
setgenerate generate ( genproclimit ) ( sievesize ) ( sieveprimes ) ( shift )

Set 'generate' true or false to turn generation on or off.
Generation is limited to 'genproclimit' processors, -1 is unlimited.
See the getgenerate call for the current setting.

Arguments:
1. generate         (boolean, required) Set to true to turn on generation, off to turn off.
2. genproclimit     (numeric, optional) Set the processor limit for when generation is on. Can be -1 for unlimited.
                    Note: in -regtest mode, genproclimit controls how many blocks are generated immediately.
3. sievesize        (numeric, optional) Sets the size of the prime sieve.
4. sieveprimes      (numeric, optional) Sets the amount of primes used in the sieve.
5. shift            (numeric, optional) Sets the header shift.
                    Note: sieve size can only have 2^shift size.

Note: shift also should be in range [14, 512]

Shift, should be the most sensitive parameter, because it controls the bit size of the primes.
Second would be sieve primes.

Gapcoin - The largest, decentralized prime gap search
GreekBitcoin
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1428


getmonero.org


View Profile WWW
October 22, 2014, 09:12:49 PM
 #120

Hey j0nn9. I am using some computers mining with gapminer on another computer and it seems to work. So i got 'share found' which as far as i can understand it shoud be block found on the daemon of the other pc. But it seems that i didnt found anything.

So my question is, can gapminer indeed mine on another computer's daemon or i am doing something wrong and i am just wasting the miners power? They seem to get work and mining... Could it just be an orphaned?
Pages: « 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 ... 82 »
  Print  
 
Jump to:  

Sponsored by , a Bitcoin-accepting VPN.
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!