Bitcoin Forum
May 20, 2022, 05:38:46 PM *
News: Latest Bitcoin Core release: 23.0 [Torrent]
 
   Home   Help Search Login Register More  
Pages: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 [35] 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 ... 123 »
  Print  
Author Topic: [ANN][GAP] Gapcoin - Prime Gap Search - New Math Algo - CPU / GPU - Zero Premine  (Read 285872 times)
alicea
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 1050
Merit: 501



View Profile
November 12, 2014, 12:49:59 AM
 #681

Hi there,

we had a little discussion about changing the block reward halving,
but it didn't lead to a conclusion. So, let's start a voting about it.

Every option is represented by Gapcoin address.
Every 0.00000001 GAP (1 Satoshi) counts as one vote.

The Gapcoin address with the most GAP will win the voting.
Then we will make a hard fork (or not) according to the chosen option.


The options are: halving the block reward

  • every 2 years (no hard fork)   GSJw8qfMBTrX1p9rRexuek4zXjb8ay3Nev
  • every year   GZHgCFHCwQYZhSqmGAJ7rKLYyo8fBEkgdj
  • every half year   GRNwEjBXhr3ccYV78LKRuzjt9howGVwx9c
  • every three months   GLjNmmTZiSxTyFHXAFBjXefmFNWUhTfXjk


Or reducing the block reward every block to effectively halve:

  • every 2 years   GU4oUgmeAC7T9DkgmrD1TjqcgHsdgXAhVU
  • every year   GHxr8JUNtaenHvrgqmt9oXTtZA8dA8DnBH
  • every half year   GRPwr2TiDNNBBUWa36os4Srppy4QdXxa9i
  • every three months   GKKcAv7UyJNLWsSPEwLRuYLBJjkRKvdp5k


The voting will end in one week (18.11.2014 10:00 PM UTC)

After the end of the voting, the funds of these addresses will be added to the
bounty for the first merit which breaks the world record.

Don't reduce neither halve, don't increase neither double. Leave it as it is. The things will self-regulate themselves.
Waiting for debugged gpu-miner.

Maybe add a vote option for no change as well.

Yeah! Simply don't touch it!

1653068326
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1653068326

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1653068326
Reply with quote  #2

1653068326
Report to moderator
1653068326
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1653068326

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1653068326
Reply with quote  #2

1653068326
Report to moderator
Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise here.
1653068326
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1653068326

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1653068326
Reply with quote  #2

1653068326
Report to moderator
1653068326
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1653068326

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1653068326
Reply with quote  #2

1653068326
Report to moderator
1653068326
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1653068326

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1653068326
Reply with quote  #2

1653068326
Report to moderator
j0nn9
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 177
Merit: 153


View Profile WWW
November 12, 2014, 01:41:56 AM
 #682


Maybe add a vote option for no change as well.

Yeah! Simply don't touch it!

This would be the first option:

every 2 years (no hard fork)  GSJw8qfMBTrX1p9rRexuek4zXjb8ay3Nev

Gapcoin - The largest, decentralized prime gap search
j0nn9
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 177
Merit: 153


View Profile WWW
November 12, 2014, 02:07:44 AM
 #683

Just published a new GPU-Miner released. It contains minor bug fixes:

Quote

Gapcoin - The largest, decentralized prime gap search
sirlimpy
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 30
Merit: 0


View Profile
November 12, 2014, 08:26:07 AM
 #684

Trying the new version, It no longer crashes <2048 however it still gives me 0pps no matter what I set -w to.
Fitamp
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 44
Merit: 0


View Profile
November 12, 2014, 09:17:29 AM
 #685

I have my Ubuntu build machine, would like to how how to compile the GPUminer against NVIDIA devices Huh

My PC has a Nvidia Geforce card, so if you know how I can do it then post the miner
Aleh777
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 352
Merit: 100


View Profile
November 12, 2014, 10:11:21 AM
 #686



Getting "file handle invalid" using gpu miner.
Get it on both gpus, regardless of parameters.

edit: 32 and 64 bit variant both same error.

try to delete kernel.bin

I have the same situation, the removal did not help Sad, tell me what to do?
p.s. Windows 7 (64) VGA AMD driver 13.11,  AMD SDC 2.9 instale.

nonce-pool
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 149
Merit: 100


View Profile
November 12, 2014, 10:52:05 AM
 #687



Getting "file handle invalid" using gpu miner.
Get it on both gpus, regardless of parameters.

edit: 32 and 64 bit variant both same error.

try to delete kernel.bin

I have the same situation, the removal did not help Sad, tell me what to do?
p.s. Windows 7 (64) VGA AMD driver 13.11,  AMD SDC 2.9 instale.



Stratum is not working with the windows miners, try using the longpoll port instead.
Aleh777
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 352
Merit: 100


View Profile
November 12, 2014, 11:09:21 AM
 #688



Getting "file handle invalid" using gpu miner.
Get it on both gpus, regardless of parameters.

edit: 32 and 64 bit variant both same error.

try to delete kernel.bin

I have the same situation, the removal did not help Sad, tell me what to do?
p.s. Windows 7 (64) VGA AMD driver 13.11,  AMD SDC 2.9 instale.



Stratum is not working with the windows miners, try using the longpoll port instead.

Just cause you were in the settings of the pool. Thank you for answering Smiley

Here are my settings bat file for R9 270X: gapminer-gpu.exe -d 0 -o http://mine3.gap.nonce-pool.com -p 4200 -u user.1 -x password -t 20--stratum --use-gpu
nonce-pool
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 149
Merit: 100


View Profile
November 12, 2014, 11:20:21 AM
 #689


Just cause you were in the settings of the pool. Thank you for answering Smiley

Here are my settings bat file for R9 270X: gapminer-gpu.exe -d 0 -o http://mine3.gap.nonce-pool.com -p 4200 -u user.1 -x password -t 20 --stratum --use-gpu

Working? Remove the --stratum in your connection string.
Aleh777
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 352
Merit: 100


View Profile
November 12, 2014, 12:40:58 PM
 #690


Just cause you were in the settings of the pool. Thank you for answering Smiley

Here are my settings bat file for R9 270X: gapminer-gpu.exe -d 0 -o http://mine3.gap.nonce-pool.com -p 4200 -u user.1 -x password -t 20 --stratum --use-gpu

Working? Remove the --stratum in your connection string.

I have one computer runs P9 270x and 7970 all normal - 480 000 PSS, on the second  computer  when run when r9280x and 2 r9 270x pps begins to fall to 100,000 for all vcards, maybe someone did this happen?
alibabacool
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 139
Merit: 100


View Profile
November 12, 2014, 12:57:45 PM
 #691


Just cause you were in the settings of the pool. Thank you for answering Smiley

Here are my settings bat file for R9 270X: gapminer-gpu.exe -d 0 -o http://mine3.gap.nonce-pool.com -p 4200 -u user.1 -x password -t 20 --stratum --use-gpu

Working? Remove the --stratum in your connection string.

I have one computer runs P9 270x and 7970 all normal - 480 000 PSS, on the second  computer  when run when r9280x and 2 r9 270x pps begins to fall to 100,000 for all vcards, maybe someone did this happen?
I think you have weak cpu on the second computer
Aleh777
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 352
Merit: 100


View Profile
November 12, 2014, 01:32:06 PM
 #692

yes that's right, only 2 cores 3000 hertz, reversed the card Smiley I will try ...
alicea
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 1050
Merit: 501



View Profile
November 12, 2014, 04:03:56 PM
 #693


Yes, ths version doesn't crash. But changing -w to 256, 128, 64, 32 or 4096 changes nothing Sad the gpu load is high but pps are zero...

Aleh777
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 352
Merit: 100


View Profile
November 12, 2014, 04:19:37 PM
Last edit: November 12, 2014, 05:10:56 PM by Aleh777
 #694


Yes, ths version doesn't crash. But changing -w to 256, 128, 64, 32 or 4096 changes nothing Sad the gpu load is high but pps are zero...

I have Windows 7 (64), driver VGA 13.11, AMD APP SDK v2.9 my computer - AMD FX 8150 + R9 280X+ HD 7970+R9 270X = pps 700 000-750 000, CPU load in 70%.

What is your system?
alicea
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 1050
Merit: 501



View Profile
November 12, 2014, 08:51:29 PM
 #695


Yes, ths version doesn't crash. But changing -w to 256, 128, 64, 32 or 4096 changes nothing Sad the gpu load is high but pps are zero...

I have Windows 7 (64), driver VGA 13.11, AMD APP SDK v2.9 my computer - AMD FX 8150 + R9 280X+ HD 7970+R9 270X = pps 700 000-750 000, CPU load in 70%.

What is your system?
CPU load or GPU load?
The one I'm testing on is: Mint 17 (64), catalyst 14.4, SDK 2.9, CPU Athlon, GPU Radeon 6850. GPU load about 70-80% and pps 0 (I'm not using CPU).

dcct
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 280
Merit: 250


View Profile
November 12, 2014, 09:24:55 PM
Last edit: November 12, 2014, 10:20:39 PM by dcct
 #696

I like to announce a modified version of the CPU-Miner. It's on average about 1000% faster. Yes, no typo, +1000%.

The trick is to only search for gaps that meet the criteria (pool = is a share, solo = is a block) and quickly discard others. 10g/h and 15g/h are not calculated anymore.

The source is available here:
https://bchain.info/gapminer_dcct_mod.zip

Check and compile yourself (just "make" will do the trick).

I hope to see new large gaps and expect some donations (could have just used it myself!):

GeXwYgVQKZWnctitxuJrvNMMZXWv3nd5RM

When using the pool make sure to point it at the port for GPU-mining (=higher target, less load on the pool).

alicea
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 1050
Merit: 501



View Profile
November 12, 2014, 09:31:59 PM
 #697

I like to announce a modified version of the CPU-Miner. It's on average about 1000% faster. Yes, no typo, +1000%.

The trick is to only search for gaps that meet the criteria (pool = is a share, solo = is a block) and quickly discard others. 10g/h and 15g/h are not calculated anymore.

The source is available here:
https://bchain.info/gapminer_dcct_mod.zip

Check and compile yourself (just "make" will do the trick).

I hope to see new large gaps and expect some donations (could have just used it myself!):

GeXwYgVQKZWnctitxuJrvNMMZXWv3nd5RM




Good job! 10x faster on my CPU. I'm starting CPU-mining, but I'd appreciate the solution of my GPU problem too Smiley

dmcx
Member
**
Offline Offline

Activity: 348
Merit: 10


View Profile
November 12, 2014, 09:52:07 PM
 #698

I like to announce a modified version of the CPU-Miner. It's on average about 1000% faster. Yes, no typo, +1000%.

The trick is to only search for gaps that meet the criteria (pool = is a share, solo = is a block) and quickly discard others. 10g/h and 15g/h are not calculated anymore.

The source is available here:
https://bchain.info/gapminer_dcct_mod.zip

Check and compile yourself (just "make" will do the trick).

I hope to see new large gaps and expect some donations (could have just used it myself!):

GeXwYgVQKZWnctitxuJrvNMMZXWv3nd5RM



can you provide windows binaries?

regards

.Minter.                       ▄▄▄▄▄▄▄▄▄
                  ▄▄▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▄▄
               ▄▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▄
            ,▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▄
          ,▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▄
         ▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓
        ▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓█▀█▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▀█▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓
       ▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓    █▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓   ▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓
      █▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓    ▀▓▓▓▓▓▓▓▓▓   ▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓
      ▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓█▓▓▄   ▀▓▀   ▓▓   ▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓
     ▐▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓   ▓▓▓▄     ▄▓▓▓   ▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▌
     ╟▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓   ▓▓▓▓▓▄ ▄▓▓▓▓▓   ▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▌
     ▐▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓   ▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓   ▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▌
      ▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓   ▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓   ▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓
      ║▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓   ▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓   ▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▌
       ▀▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓   ▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓   ▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓
        ▀▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓
         ╙▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▀
           ▀▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▀
             ▀█▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▀
                ▀█▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓█▀
                     ▀▀██▓▓▓▓▓▓▓██▀▀
||

╓▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▒
▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓
▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓█▀▀▀▀▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓
▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓         ▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▌
▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓         ▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▌
▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▌        ▐▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▌
▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓         ▀╜        ╙▀▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▌
▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓                      ▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▌
▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▌                       ▓▓▓▓▓▓▓▓▓▌
▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓                        ▓▓▓▓▓▓▓▓▓▌
▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓         ▓▓▓▓▓▌         ▓▓▓▓▓▓▓▓▓▌
▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▌         ▓▓▓▓▓          ▓▓▓▓▓▓▓▓▓▌
▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓⌐         ▓▓▓▓▓         ╣▓▓▓▓▓▓▓▓▓▌
▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓         ▀█▀▀^         ╫▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▌
▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▌                      ▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▌
▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓                     ▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▌
▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓                 #▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▌
▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▌
▀▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓
 ▀▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▀
 ╙▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▀
WALLET




                   ▄▄████
              ▄▄████████▌
         ▄▄█████████▀███
    ▄▄██████████▀▀ ▄███▌
▄████████████▀▀  ▄█████
▀▀▀███████▀   ▄███████▌
      ██    ▄█████████
       █  ▄██████████▌
       █  ███████████
       █ ██▀ ▀██████▌
       ██▀     ▀████
                 ▀█
dcct
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 280
Merit: 250


View Profile
November 12, 2014, 09:58:33 PM
 #699

can you provide windows binaries?

regards

I'm not familiar with compiling for windows, but I'm sure someone else can do it.
alicea
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 1050
Merit: 501



View Profile
November 12, 2014, 10:37:11 PM
 #700

can you provide windows binaries?

regards

I'm not familiar with compiling for windows, but I'm sure someone else can do it.


well, hopefully NOT! It's a best moment to leave windows and switch to any other system. Don't be a slave of Microsoft - compile what you need, when you want, at two (or one) keyboard commands!

Pages: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 [35] 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 ... 123 »
  Print  
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!