Bitcoin Forum
December 05, 2016, 08:52:37 PM *
News: Latest stable version of Bitcoin Core: 0.13.1  [Torrent].
 
   Home   Help Search Donate Login Register  
Pages: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 [30] 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 »
  Print  
Author Topic: Bitminter client (Windows/Linux/Mac)  (Read 550221 times)
bittermuch
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 2


View Profile
December 06, 2013, 08:49:04 PM
 #581

I am running three workers as follows on BitMinter Client v1.4.3

Mac OSX Snow Leopard w/3 ASIC Block Erupter USB Miners
Windows 7 Enterprise -32 bit w/2 ASIC Block Erupter USB Miners on an HP Z200 Workstation
Windows 7 Professional -64 bit w/7 ASIC Block Erupter USB Miners and 2 x GeForce 9800GT graphics cards on GeForce R331.93 on an AlienWare Area 51 mini tower

While there do not appear to be any configurable items on the Mac, the GeForce 9800GT will allow me to modify these entries:

Work group size
Work intervals

and enable/disable Manual vectors

The information icon gives minimal descriptions and I'm wondering if others have tweaked these settings for a performance gain.  I just increased the Work group size of each GeForce to 256 and am watching its performance.

Regarding my Windows 7 boxes, I'm wondering if anyone has had success playing around with the comm port settings by increasing from the default speed of 9600.  My hash rates seem to be fairly consistent, but if possible, I wish to reduce the Proofs of work rejected by the server.  Or is that totally beyond my control?

All feedback is welcomed!
1480971157
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1480971157

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1480971157
Reply with quote  #2

1480971157
Report to moderator
1480971157
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1480971157

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1480971157
Reply with quote  #2

1480971157
Report to moderator
1480971157
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1480971157

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1480971157
Reply with quote  #2

1480971157
Report to moderator
Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise here.
1480971157
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1480971157

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1480971157
Reply with quote  #2

1480971157
Report to moderator
DrHaribo
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1960


Bitminter.com Operator


View Profile WWW
December 07, 2013, 10:11:52 AM
 #582

did testing  on the beta 1.4.3

you still have an under reporting bug on your bit fury red sticks.

Thanks! Looking into this.

While there do not appear to be any configurable items on the Mac, the GeForce 9800GT will allow me to modify these entries:

Work group size
Work intervals

and enable/disable Manual vectors

The information icon gives minimal descriptions and I'm wondering if others have tweaked these settings for a performance gain.  I just increased the Work group size of each GeForce to 256 and am watching its performance.

You can try some different settings and see what happens. Don't set the work intervals too high. You won't gain much by setting them higher than 20 ms.

Note that this will not be profitable anyway, due to the electricity costs. Use GPU mining as a learning tool to find out how mining works. Buy ASICs for actual mining.

▶▶▶ Bitminter.com - Your trusted mining pool since 2011.
FriedIV
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 18


View Profile
December 09, 2013, 02:40:02 PM
 #583

I flashed on of my jalepeno's  this morning with BitForce_SC-1.2.5. Everything seemed to go fine. However now Bitminter cannot connect to it. Under Control Panel>Hardware and Sound>Devices and Printers BitFORCE SHA256 SC shows up. And it is on USB Serial Post(COM16). Bitminter says it cannot probe COM16: port in use. Can anyone give an idea of what I can do to fix this? Or did I break it?
DrHaribo
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1960


Bitminter.com Operator


View Profile WWW
December 09, 2013, 03:18:21 PM
 #584

I flashed on of my jalepeno's  this morning with BitForce_SC-1.2.5. Everything seemed to go fine. However now Bitminter cannot connect to it. Under Control Panel>Hardware and Sound>Devices and Printers BitFORCE SHA256 SC shows up. And it is on USB Serial Post(COM16). Bitminter says it cannot probe COM16: port in use. Can anyone give an idea of what I can do to fix this? Or did I break it?

Something still running that has the COM port open? Maybe try a reboot.

▶▶▶ Bitminter.com - Your trusted mining pool since 2011.
FriedIV
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 18


View Profile
December 09, 2013, 03:52:17 PM
 #585

It is the jalepeno that is connected to USB (COM16). Changing the USB plugin that the jalepeno is  plugged into causes the new COM port to be in use as well and Bitminter is unable to detect the device there either. Yet under my Devices and Printers Windows page the jalepeno shows up as BitFORCE SHA256 SC.
DrHaribo
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1960


Bitminter.com Operator


View Profile WWW
December 09, 2013, 06:23:51 PM
 #586

It is the jalepeno that is connected to USB (COM16). Changing the USB plugin that the jalepeno is  plugged into causes the new COM port to be in use as well and Bitminter is unable to detect the device there either. Yet under my Devices and Printers Windows page the jalepeno shows up as BitFORCE SHA256 SC.

The COM port is always in use? Did you try a reboot?

▶▶▶ Bitminter.com - Your trusted mining pool since 2011.
uberdag
Member
**
Offline Offline

Activity: 61


View Profile
December 10, 2013, 03:42:07 AM
 #587

Any work planned work on hex16's  specifically hex16b's Smiley


DrHaribo
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1960


Bitminter.com Operator


View Profile WWW
December 10, 2013, 07:07:33 AM
 #588

Any work planned work on hex16's  specifically hex16b's Smiley



Any documentation for those?

▶▶▶ Bitminter.com - Your trusted mining pool since 2011.
FriedIV
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 18


View Profile
December 10, 2013, 02:10:31 PM
 #589

It is the jalepeno that is connected to USB (COM16). Changing the USB plugin that the jalepeno is  plugged into causes the new COM port to be in use as well and Bitminter is unable to detect the device there either. Yet under my Devices and Printers Windows page the jalepeno shows up as BitFORCE SHA256 SC.

I also posted this:

I flashed on of my jalepeno's  this morning with BitForce_SC-1.2.5. Everything seemed to go fine. However now Bitminter cannot connect to it. Under Control Panel>Hardware and Sound>Devices and Printers BitFORCE SHA256 SC shows up. And it is on USB Serial Post(COM16). Bitminter says it cannot probe COM16: port in use. Can anyone give an idea of what I can do to fix this? Or did I break it?


The COM port is always in use? Did you try a reboot?


Since I flashed the jalepeno, yes. The jale is plugged in and windows sees it as a miner but now the bitminter program does not see it and says that it "cannot probe COM16: port in use" . The port is in use because the jale is plugged into it. Checking device properties the jale shows up on the com port that bitminter says it cannot scan or something. I have rebooted several times. I also tried plugging the jale into another usb plug. The com port changed and the same message was given by Bitminter, "cannot probe COMxx: port in use".
Billsonl
Member
**
Offline Offline

Activity: 72


View Profile
December 25, 2013, 07:40:00 PM
 #590

Hi Dr.  I am having difficulties connecting my 2 KnC miners to your pool.  I am getting the "Connect to CGMiner API failed."  It only started yesterday after a reboot.  I was mining fine for a month before.  What is going on?  Thanks for your help.  I have been using the same setting and it worked before.  they are as follows

mint.bitminter.com:3333
MyUserId.workerName

NVM, solved the problem.
railzand
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 462

Lux e tenebris


View Profile
December 31, 2013, 07:21:56 PM
 #591

I am running three workers as follows on BitMinter Client v1.4.3

Mac OSX Snow Leopard w/3 ASIC Block Erupter USB Miners
Windows 7 Enterprise -32 bit w/2 ASIC Block Erupter USB Miners on an HP Z200 Workstation
Windows 7 Professional -64 bit w/7 ASIC Block Erupter USB Miners and 2 x GeForce 9800GT graphics cards on GeForce R331.93 on an AlienWare Area 51 mini tower

While there do not appear to be any configurable items on the Mac, the GeForce 9800GT will allow me to modify these entries:

Work group size
Work intervals

and enable/disable Manual vectors

The information icon gives minimal descriptions and I'm wondering if others have tweaked these settings for a performance gain.  I just increased the Work group size of each GeForce to 256 and am watching its performance.

Regarding my Windows 7 boxes, I'm wondering if anyone has had success playing around with the comm port settings by increasing from the default speed of 9600.  My hash rates seem to be fairly consistent, but if possible, I wish to reduce the Proofs of work rejected by the server.  Or is that totally beyond my control?

All feedback is welcomed!

I reckon you'd be better off financially using your gpus to mine scrypt coins and convert to btc at hashco.ws see my sig. look at https://litecointalk.org/index.php/topic,7722.0.html, but set them up for hascows. now i think about it you'll need to run cudaminer for your nvidia cards. research round that litecoin setup would show you some ideas for intervals and vectors if you want to stay loyal to DrH.
with your asics, there are threads on here somewhere about overclocking and com settings. you might need a fan

d-angel2001
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 40


View Profile
January 01, 2014, 02:14:08 PM
 #592

I have a question regarding Bitminter Client. I am currently mining with 2 Block Erupters having a total of about 660 MH/s. My Client has been running for 5 days now shoing up I've earned 00058592 BTC Coins (or are this blocks?!)

In Bitminter login it is showing up that my total earnings are like this:

Quote
Personal Assets    Balance           Unconfirmed    Future            Expected per block
Bitcoins                0.00227229    -                    0.00227229    0.00003750
Namecoins            0.00717448    -                    0.00717448    0.00007501

I feel like there's some difference between my client earnings and those showing up here? Or is it because I missunderstand something between the two statistical numbers in client and my bitminter login?

I also would be glad to know what exactly the shift feature (https://bitminter.com/shifts) is meaning to me and my earnings. Do I have to share my earnings because I am earning "less" compared to other miners with better hardware?



By side... currently Bitminter is mining BTC and NMC which are both Sha256 based currencies. Wouldn't it make sense to cross-mine other Sha256 currencies as well even if they are not as successful as BTC/NMC yet? As far as I know BTC/NMC Mining works somehow without much more extra calculation efford...

I had a look to this list showing up other SHA256 Crypto-Currencies...
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_cryptocurrencies

railzand
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 462

Lux e tenebris


View Profile
January 01, 2014, 05:23:28 PM
 #593

I have a question regarding Bitminter Client. I am currently mining with 2 Block Erupters having a total of about 660 MH/s. My Client has been running for 5 days now shoing up I've earned 00058592 BTC Coins (or are this blocks?!)

In Bitminter login it is showing up that my total earnings are like this:

Quote
Personal Assets    Balance           Unconfirmed    Future            Expected per block
Bitcoins                0.00227229    -                    0.00227229    0.00003750
Namecoins            0.00717448    -                    0.00717448    0.00007501

I feel like there's some difference between my client earnings and those showing up here? Or is it because I missunderstand something between the two statistical numbers in client and my bitminter login?

I also would be glad to know what exactly the shift feature (https://bitminter.com/shifts) is meaning to me and my earnings. Do I have to share my earnings because I am earning "less" compared to other miners with better hardware?



By side... currently Bitminter is mining BTC and NMC which are both Sha256 based currencies. Wouldn't it make sense to cross-mine other Sha256 currencies as well even if they are not as successful as BTC/NMC yet? As far as I know BTC/NMC Mining works somehow without much more extra calculation efford...

I had a look to this list showing up other SHA256 Crypto-Currencies...
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_cryptocurrencies

figure 00058592 will probably be number of shares accepted since you started client. shares are your own contribution as a proportion of all. client doesn't show btc earnings.

merged mining with namecoin indeed takes no or v little more effort. not all sha256 coins can be merge mined with btc. the ones that can are useless/scams/painintheasss

d-angel2001
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 40


View Profile
January 01, 2014, 05:56:16 PM
 #594

I have a question regarding Bitminter Client. I am currently mining with 2 Block Erupters having a total of about 660 MH/s. My Client has been running for 5 days now shoing up I've earned 00058592 BTC Coins (or are this blocks?!)

In Bitminter login it is showing up that my total earnings are like this:

Quote
Personal Assets    Balance           Unconfirmed    Future            Expected per block
Bitcoins                0.00227229    -                    0.00227229    0.00003750
Namecoins            0.00717448    -                    0.00717448    0.00007501

I feel like there's some difference between my client earnings and those showing up here? Or is it because I missunderstand something between the two statistical numbers in client and my bitminter login?

I also would be glad to know what exactly the shift feature (https://bitminter.com/shifts) is meaning to me and my earnings. Do I have to share my earnings because I am earning "less" compared to other miners with better hardware?



By side... currently Bitminter is mining BTC and NMC which are both Sha256 based currencies. Wouldn't it make sense to cross-mine other Sha256 currencies as well even if they are not as successful as BTC/NMC yet? As far as I know BTC/NMC Mining works somehow without much more extra calculation efford...

I had a look to this list showing up other SHA256 Crypto-Currencies...
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_cryptocurrencies

figure 00058592 will probably be number of shares accepted since you started client. shares are your own contribution as a proportion of all. client doesn't show btc earnings.

merged mining with namecoin indeed takes no or v little more effort. not all sha256 coins can be merge mined with btc. the ones that can are useless/scams/painintheasss


Thanks for the answer. Can you also tell me how the "shift" influences my personal earnings? Will I loose some of my personal minings having less efficient hardware vs. users having more expensive hardware?

DrHaribo
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1960


Bitminter.com Operator


View Profile WWW
January 01, 2014, 09:01:08 PM
 #595

Thanks for the answer. Can you also tell me how the "shift" influences my personal earnings? Will I loose some of my personal minings having less efficient hardware vs. users having more expensive hardware?

Some info here: https://bitcointalk.org/index.php?topic=27062.msg2769824#msg2769824

▶▶▶ Bitminter.com - Your trusted mining pool since 2011.
elitemobb
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 195


View Profile WWW
January 03, 2014, 12:10:24 AM
 #596

Getting Communication error http status code 500 on 1.4.3

http://unomp.org uNOMP Dev | http://influxcoin.xyz Influx Coin Dev | http://coinze.com Coinze.com Operator
DrHaribo
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1960


Bitminter.com Operator


View Profile WWW
January 03, 2014, 01:02:57 AM
 #597

Getting Communication error http status code 500 on 1.4.3

The data center where our mining server is hosted appears to be
completely down. It's being worked on. Updates will follow on twitter,
facebook, google+ and bitcointalk.

Apologies for the downtime.

▶▶▶ Bitminter.com - Your trusted mining pool since 2011.
iamphoenix
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 244



View Profile
January 05, 2014, 09:19:55 AM
 #598

is there any way u guys can make a SCRYPT mining platform similar to this.. is there one already out there??


Get Daily Free SIGNs before too late. T6ZzzGAkxmSQDmeNUZPBf3pbD2ogiC2DDf

Myriadplatform.org
DrHaribo
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1960


Bitminter.com Operator


View Profile WWW
January 05, 2014, 12:57:20 PM
 #599

is there any way u guys can make a SCRYPT mining platform similar to this.. is there one already out there??

I may add support for that. We'll see.

▶▶▶ Bitminter.com - Your trusted mining pool since 2011.
DarkHunter04
Member
**
Offline Offline

Activity: 112


View Profile
January 07, 2014, 08:32:29 PM
 #600

Hey guys Smiley

ive a question - when will the Bitminter Client official support Antminer u1? I can use him, but with a short delay because of selftest error



Thanks for answer Smiley

Daily free Bitcoins/Litecoins/Feathercoins/Fedoracoins - free signup here: http://qoinpro.com/
Be a part of NUTs! Be a Nut! Join Smiley
https://bitcointalk.org/index.php?topic=397938.0
Pages: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 [30] 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 »
  Print  
 
Jump to:  

Sponsored by , a Bitcoin-accepting VPN.
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!