Bitcoin Forum
August 20, 2017, 11:23:55 PM *
News: Latest stable version of Bitcoin Core: 0.14.2  [Torrent].
 
   Home   Help Search Donate Login Register  
Pages: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 [43] 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 ... 1291 »
  Print  
Author Topic: [ANN][BURST] Burst | Efficient HDD Mining | New 1.2.3 Fork block 92000  (Read 2016283 times)
Ronixian
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 9


View Profile
August 12, 2014, 05:19:32 PM
 #841

Is it worth to create lower nnonces? Or just create from 100k? i only wanna use 4GB but i wanna mine some coin what are you thiunk?

4gb is.. not a lot. Be prepared to do a whole lot of waiting, but hey, you might just get lucky! Simply start creating from 0, I don't assume there's any difference in 'efficiency' on higher nonces, unless you actually have more (size)
The amount of nonces you can generate on 4gb is around.. 1600. So you'll be at a pretty big disadvantage compared to some of the 10TB+ miners.
Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise here.
1503271435
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1503271435

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1503271435
Reply with quote  #2

1503271435
Report to moderator
1503271435
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1503271435

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1503271435
Reply with quote  #2

1503271435
Report to moderator
joe.sixer
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 224


View Profile
August 12, 2014, 05:26:01 PM
 #842

For those buying/selling, are you using escrow services? Any recommendations?

Also, if anyone wants to pm to me their info on buys/sells, I'll put together a price chart to see how things look so far. Just need amount, price traded (sat/burst), date/time. No IDs will be used.
KriszDev
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 364


View Profile
August 12, 2014, 05:30:33 PM
 #843

Is it worth to create lower nnonces? Or just create from 100k? i only wanna use 4GB but i wanna mine some coin what are you thiunk?

4gb is.. not a lot. Be prepared to do a whole lot of waiting, but hey, you might just get lucky! Simply start creating from 0, I don't assume there's any difference in 'efficiency' on higher nonces, unless you actually have more (size)
The amount of nonces you can generate on 4gb is around.. 1600. So you'll be at a pretty big disadvantage compared to some of the 10TB+ miners.

I know 4GB is not much ,but i not have 100$ for new HDDs and my HDDs are working fine so i not wanna get another. Who invest more get more back. This is the problem with every cryptocoin. There should be a coin where the lower hashrate get more coin. And is there somebody who know what is deadline means?
crowetic
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1148


www.crowetic.com


View Profile WWW
August 12, 2014, 05:31:28 PM
 #844

Is it worth to create lower nnonces? Or just create from 100k? i only wanna use 4GB but i wanna mine some coin what are you thiunk?

4gb is.. not a lot. Be prepared to do a whole lot of waiting, but hey, you might just get lucky! Simply start creating from 0, I don't assume there's any difference in 'efficiency' on higher nonces, unless you actually have more (size)
The amount of nonces you can generate on 4gb is around.. 1600. So you'll be at a pretty big disadvantage compared to some of the 10TB+ miners.

I know 4GB is not much ,but i not have 100$ for new HDDs and my HDDs are working fine so i not wanna get another. Who invest more get more back. This is the problem with every cryptocoin. There should be a coin where the lower hashrate get more coin.

Lol... lower hashrate gets more... interesting concept, but I doubt it will ever take off. Tongue



              ▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓
             ▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓
          ▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓
        ▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓
       ▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓
     ▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓              ▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓
    ▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓                    ▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓
   ▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓                        ▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓
  ▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▒                          ▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓
  ▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▒                            ▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓
 ▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓                              ▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓
 ▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▒                              ▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓
 ▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▒                               ▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓
 ▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓                      ▒▓▓▓▓▓▒    ▓▓▓▓▓▓▓
  ▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓                        ▓▓▓▓▓▓▓    ▓▓▓▓▓
  ▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓              ▒▒▒▒▒▒     ▓▓▓▓▓▓▒    ▓▓▓
   ▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓              ▒▓▓▓▓▓▓    ▒▓▓▓▓▓▓
   ▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▒              ▓▓▓▓▓▓▓    ▒▓▓▓▓▓▓
    ▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓              ▓▓▓▓▓▓▒    ▓▓▓▓▓▓▓
      ▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▒            ▓▓▓▓▓▓▒    ▓▓▓▓▓▓
       ▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓    ▒▓▓▓▓▓▓▒   ▒▓▓▓▓▓▓
         ▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓    ▒▓▓▓▓▓▓
           ▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓    ▓▓▓▓▓▓▓
              ▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓
                   ▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓


ORA
    ..Decentralized hosting.
     ⊙ Decentralized social network
    ..Voting system.

Ronixian
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 9


View Profile
August 12, 2014, 05:37:36 PM
 #845

Is it worth to create lower nnonces? Or just create from 100k? i only wanna use 4GB but i wanna mine some coin what are you thiunk?

4gb is.. not a lot. Be prepared to do a whole lot of waiting, but hey, you might just get lucky! Simply start creating from 0, I don't assume there's any difference in 'efficiency' on higher nonces, unless you actually have more (size)
The amount of nonces you can generate on 4gb is around.. 1600. So you'll be at a pretty big disadvantage compared to some of the 10TB+ miners.

I know 4GB is not much ,but i not have 100$ for new HDDs and my HDDs are working fine so i not wanna get another. Who invest more get more back. This is the problem with every cryptocoin. There should be a coin where the lower hashrate get more coin. And is there somebody who know what is deadline means?

Lower hashrate, more coin? Interesting... people would just throttle their devices Cheesy But yes, making money with cryptocurrency is quite.. investment-based, unless you already own a good (gaming) pc... until ASICs come into play for said coin. Luckily that won't be a problem here.
The 'Deadline' is assigned to you every block when it has not been found. If the block has not been found by anyone before the deadline passes, it will be given to the first person to reach the deadline (ie the person who had the lowest deadline number assigned to them). This is derived from something but I don't know what. It's been said earlier in this topic though.
KriszDev
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 364


View Profile
August 12, 2014, 05:41:20 PM
 #846

Is it worth to create lower nnonces? Or just create from 100k? i only wanna use 4GB but i wanna mine some coin what are you thiunk?

4gb is.. not a lot. Be prepared to do a whole lot of waiting, but hey, you might just get lucky! Simply start creating from 0, I don't assume there's any difference in 'efficiency' on higher nonces, unless you actually have more (size)
The amount of nonces you can generate on 4gb is around.. 1600. So you'll be at a pretty big disadvantage compared to some of the 10TB+ miners.

I know 4GB is not much ,but i not have 100$ for new HDDs and my HDDs are working fine so i not wanna get another. Who invest more get more back. This is the problem with every cryptocoin. There should be a coin where the lower hashrate get more coin. And is there somebody who know what is deadline means?

Lower hashrate, more coin? Interesting... people would just throttle their devices Cheesy But yes, making money with cryptocurrency is quite.. investment-based, unless you already own a good (gaming) pc... until ASICs come into play for said coin. Luckily that won't be a problem here.
The 'Deadline' is assigned to you every block when it has not been found. If the block has not been found by anyone before the deadline passes, it will be given to the first person to reach the deadline (ie the person who had the lowest deadline number assigned to them). This is derived from something but I don't know what. It's been said earlier in this topic though.

Well >10000k deadline is littlbit too much.
checkraiser
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 17


View Profile
August 12, 2014, 05:43:03 PM
 #847

Does anyone know if a java classpath variable needs to be set?

I keep getting this error:

Exception in thread "main" java.lang.NoClassDefFoundError: akka/actor/ActorSyste
m
        at pocminer.POCMiner.startGenerate(POCMiner.java:65)
        at pocminer.POCMiner.main(POCMiner.java:42)
Caused by: java.lang.ClassNotFoundException: akka.actor.ActorSystem
        at java.net.URLClassLoader$1.run(Unknown Source)
        at java.net.URLClassLoader$1.run(Unknown Source)
        at java.security.AccessController.doPrivileged(Native Method)
        at java.net.URLClassLoader.findClass(Unknown Source)
        at java.lang.ClassLoader.loadClass(Unknown Source)
        at sun.misc.Launcher$AppClassLoader.loadClass(Unknown Source)
        at java.lang.ClassLoader.loadClass(Unknown Source)
        ... 2 more

Thanks for the help.
jzhoulon
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 168

spencer is everything


View Profile
August 12, 2014, 05:43:51 PM
 #848

Is it worth to create lower nnonces? Or just create from 100k? i only wanna use 4GB but i wanna mine some coin what are you think? And what is "deadline" int mining?


both can work... but i think 4G space ..it is too hard to mine a block...

Free Distribution 50,000,000 VPNCOIN !!! VirTCA1VtBQYyziwcGvrerZLK9ssGDZMGk[/color]
KriszDev
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 364


View Profile
August 12, 2014, 05:46:27 PM
 #849

Is it worth to create lower nnonces? Or just create from 100k? i only wanna use 4GB but i wanna mine some coin what are you think? And what is "deadline" int mining?


both can work... but i think 4G space ..it is too hard to mine a block...

How many will be enought?
Ronixian
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 9


View Profile
August 12, 2014, 05:55:00 PM
 #850

Is it worth to create lower nnonces? Or just create from 100k? i only wanna use 4GB but i wanna mine some coin what are you think? And what is "deadline" int mining?


both can work... but i think 4G space ..it is too hard to mine a block...

How many will be enought?

The more, the better - the most, the best. There's no stats available yet I think, so you can't really say anything meaningful about this..
I've seen multiple numbers come across, up to 15TB. So obviously their chances are... considerably higher.


Yes, someone else will get it before you, most likely. However it's calculated (or dealt out, dunno) per block. So if you're lucky you'll get a lower one and be able to 'steal' the block.
CryptoSurfer
Member
**
Offline Offline

Activity: 84


View Profile
August 12, 2014, 06:02:47 PM
 #851

Let;s hope this will be my 8th block:

{"result":"deadline: 1175"}
{"height":"606","generationSignature"

Nope Sad
KriszDev
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 364


View Profile
August 12, 2014, 06:07:33 PM
 #852

Let;s hope this will be my 8th block:

{"result":"deadline: 1175"}
{"height":"606","generationSignature"

How you made this low deadline?Huh? I allways get more than 100k.
CryptoSurfer
Member
**
Offline Offline

Activity: 84


View Profile
August 12, 2014, 06:10:38 PM
 #853

Let;s hope this will be my 8th block:

{"result":"deadline: 1175"}
{"height":"606","generationSignature"

How you made this low deadline?Huh? I allways get more than 100k.

Plots generated with x64 java on 1TB disk and much memory and luck.
Will tweak this later on.

Jus finished another plotted drive:

{"result":"deadline: 820"}
{"height":"609","generationSignature":
TetraHect0rCannabinol
Member
**
Offline Offline

Activity: 101

Twitter -> @z0rius


View Profile WWW
August 12, 2014, 06:12:16 PM
 #854

Yes, someone else will get it before you, most likely. However it's calculated (or dealt out, dunno) per block. So if you're lucky you'll get a lower one and be able to 'steal' the block.


The OP explains it :

...

How it works:
Miners generate and cache chunks of data known as 'plots', which are divided into 4096 portions known as 'scoops'.
Plots are generated by taking a public address and a nonce, then hashing it, pre-appending the resulting hash, repeating the hash-pre-append cycle many times, and then hashing the whole thing and xor'ing the last hash with the whole thing.
Plots are staggered together so chunks of the same scoop number are together, then written to disk.
Each block has a generation signature which is derived only from the previous block's generation signature and miner, so it is difficult to manipulate.
When mining, the scoop number to be used for a block is derived from the generation signature and the block height, so the miner reads all relevant scoops(each plot will have 1 relevant scoop, and staggering allows for larger sequential read with less seeking) Only 0.024% of the stored data will need to be read each block.
The generation signature is hashed with each scoop. 8 bytes are taken from the hash, then divided by a scaling factor(inverse difficulty)
The resulting number is a number of seconds. If that many seconds passes since the last block without a new one, the address/nonce combination used to generate that plot/scoop is eligable to announce a new block.
The miner's hardware can just sit idle until either that time or a new block.

The address/nonce is included in the block as proof of eligability, and the block is signed by that address.
...

*Grabs a bottle of Whiskey* - Its official, Im crazyer than crazy, I Am Hect0r Baby Cheesy
Ronixian
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 9


View Profile
August 12, 2014, 06:33:24 PM
 #855

Yes, someone else will get it before you, most likely. However it's calculated (or dealt out, dunno) per block. So if you're lucky you'll get a lower one and be able to 'steal' the block.


The OP explains it :

...
text
...


I've read that but I can't really make sense out of it. I'm not that knowledgeable about this kind of stuff (yet?), so I'll just need to do my research  Wink
PeaMine
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 674


View Profile
August 12, 2014, 06:54:45 PM
 #856

When I try to run the wallet run.sh in Supervisor (or any monitoring program) it seems it can't find the files needed, absolute or relative paths don't seem to help.
Using directory to set the directory, works for the other two sh files but not the wallet it seems.


Exception in thread "main" java.lang.NoClassDefFoundError: akka/actor/ActorSystem
        at pocminer.POCMiner.startGenerate(POCMiner.java:65)
        at pocminer.POCMiner.main(POCMiner.java:42)
Caused by: java.lang.ClassNotFoundException: akka.actor.ActorSystem
        at java.net.URLClassLoader$1.run(URLClassLoader.java:366)
        at java.net.URLClassLoader$1.run(URLClassLoader.java:355)
        at java.security.AccessController.doPrivileged(Native Method)
        at java.net.URLClassLoader.findClass(URLClassLoader.java:354)
        at java.lang.ClassLoader.loadClass(ClassLoader.java:425)
        at sun.misc.Launcher$AppClassLoader.loadClass(Launcher.java:308)
        at java.lang.ClassLoader.loadClass(ClassLoader.java:358)
KriszDev
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 364


View Profile
August 12, 2014, 07:00:23 PM
 #857

When I try to run the .sh files in Supervisor (or any monitoring program) it seems it can't find the files needed, absolute or relative paths don't seem to help.

Error: Could not find or load main class pocminer.POCMiner

and

Exception in thread "main" java.lang.NoClassDefFoundError: akka/actor/ActorSystem
        at pocminer.POCMiner.startGenerate(POCMiner.java:65)
        at pocminer.POCMiner.main(POCMiner.java:42)
Caused by: java.lang.ClassNotFoundException: akka.actor.ActorSystem
        at java.net.URLClassLoader$1.run(URLClassLoader.java:366)
        at java.net.URLClassLoader$1.run(URLClassLoader.java:355)
        at java.security.AccessController.doPrivileged(Native Method)
        at java.net.URLClassLoader.findClass(URLClassLoader.java:354)
        at java.lang.ClassLoader.loadClass(ClassLoader.java:425)
        at sun.misc.Launcher$AppClassLoader.loadClass(Launcher.java:308)
        at java.lang.ClassLoader.loadClass(ClassLoader.java:358)


Try http://javarevisited.blogspot.hu/2011/06/noclassdeffounderror-exception-in.html.
PeaMine
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 674


View Profile
August 12, 2014, 07:13:05 PM
 #858

When I try to run the .sh files in Supervisor (or any monitoring program) it seems it can't find the files needed, absolute or relative paths don't seem to help.

Error: Could not find or load main class pocminer.POCMiner

and

Exception in thread "main" java.lang.NoClassDefFoundError: akka/actor/ActorSystem
        at pocminer.POCMiner.startGenerate(POCMiner.java:65)
        at pocminer.POCMiner.main(POCMiner.java:42)
Caused by: java.lang.ClassNotFoundException: akka.actor.ActorSystem
        at java.net.URLClassLoader$1.run(URLClassLoader.java:366)
        at java.net.URLClassLoader$1.run(URLClassLoader.java:355)
        at java.security.AccessController.doPrivileged(Native Method)
        at java.net.URLClassLoader.findClass(URLClassLoader.java:354)
        at java.lang.ClassLoader.loadClass(ClassLoader.java:425)
        at sun.misc.Launcher$AppClassLoader.loadClass(Launcher.java:308)
        at java.lang.ClassLoader.loadClass(ClassLoader.java:358)


Try http://javarevisited.blogspot.hu/2011/06/noclassdeffounderror-exception-in.html.

Cleared up most errors using directory to set the launch directory for the .sh file and set static locations for the jar in sh.
Wallet is the culprit it seems(or only one not booting under supervisors)
Here is the error:


Exception in thread "main" java.lang.NoClassDefFoundError: akka/actor/ActorSystem
        at pocminer.POCMiner.startGenerate(POCMiner.java:65)
        at pocminer.POCMiner.main(POCMiner.java:42)
Caused by: java.lang.ClassNotFoundException: akka.actor.ActorSystem
        at java.net.URLClassLoader$1.run(URLClassLoader.java:366)
        at java.net.URLClassLoader$1.run(URLClassLoader.java:355)
        at java.security.AccessController.doPrivileged(Native Method)
        at java.net.URLClassLoader.findClass(URLClassLoader.java:354)
        at java.lang.ClassLoader.loadClass(ClassLoader.java:425)
        at sun.misc.Launcher$AppClassLoader.loadClass(Launcher.java:308)
        at java.lang.ClassLoader.loadClass(ClassLoader.java:358)
        ... 2 more
Exception in thread "main" java.lang.NoClassDefFoundError: akka/actor/ActorSystem
        at pocminer.POCMiner.startGenerate(POCMiner.java:65)
        at pocminer.POCMiner.main(POCMiner.java:42)
KriszDev
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 364


View Profile
August 12, 2014, 07:22:03 PM
 #859

When I try to run the .sh files in Supervisor (or any monitoring program) it seems it can't find the files needed, absolute or relative paths don't seem to help.

Error: Could not find or load main class pocminer.POCMiner

and

Exception in thread "main" java.lang.NoClassDefFoundError: akka/actor/ActorSystem
        at pocminer.POCMiner.startGenerate(POCMiner.java:65)
        at pocminer.POCMiner.main(POCMiner.java:42)
Caused by: java.lang.ClassNotFoundException: akka.actor.ActorSystem
        at java.net.URLClassLoader$1.run(URLClassLoader.java:366)
        at java.net.URLClassLoader$1.run(URLClassLoader.java:355)
        at java.security.AccessController.doPrivileged(Native Method)
        at java.net.URLClassLoader.findClass(URLClassLoader.java:354)
        at java.lang.ClassLoader.loadClass(ClassLoader.java:425)
        at sun.misc.Launcher$AppClassLoader.loadClass(Launcher.java:308)
        at java.lang.ClassLoader.loadClass(ClassLoader.java:358)


Try http://javarevisited.blogspot.hu/2011/06/noclassdeffounderror-exception-in.html.

Cleared up most errors using directory to set the launch directory for the .sh file and set static locations for the jar in sh.
Wallet is the culprit it seems(or only one not booting under supervisors)
Here is the error:


Exception in thread "main" java.lang.NoClassDefFoundError: akka/actor/ActorSystem
        at pocminer.POCMiner.startGenerate(POCMiner.java:65)
        at pocminer.POCMiner.main(POCMiner.java:42)
Caused by: java.lang.ClassNotFoundException: akka.actor.ActorSystem
        at java.net.URLClassLoader$1.run(URLClassLoader.java:366)
        at java.net.URLClassLoader$1.run(URLClassLoader.java:355)
        at java.security.AccessController.doPrivileged(Native Method)
        at java.net.URLClassLoader.findClass(URLClassLoader.java:354)
        at java.lang.ClassLoader.loadClass(ClassLoader.java:425)
        at sun.misc.Launcher$AppClassLoader.loadClass(Launcher.java:308)
        at java.lang.ClassLoader.loadClass(ClassLoader.java:358)
        ... 2 more
Exception in thread "main" java.lang.NoClassDefFoundError: akka/actor/ActorSystem
        at pocminer.POCMiner.startGenerate(POCMiner.java:65)
        at pocminer.POCMiner.main(POCMiner.java:42)


Try to recompile from the source code.
uray
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 532


A Decentralised Hedge Fund


View Profile
August 12, 2014, 07:23:20 PM
 #860

My Logo Submission :



open for modification request, png and svg format ready

Pages: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 [43] 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 ... 1291 »
  Print  
 
Jump to:  

Sponsored by , a Bitcoin-accepting VPN.
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!