Bitcoin Forum
May 23, 2018, 03:54:30 PM *
News: Latest stable version of Bitcoin Core: 0.16.0  [Torrent]. (New!)
 
   Home   Help Search Donate Login Register  
Pages: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 [27] 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 ... 163 »
  Print  
Author Topic: [ANN] dstm's ZCash / Equihash Nvidia Miner v0.6.1 (Linux / Windows)  (Read 205234 times)
MarcusDe
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 780
Merit: 503



View Profile WWW
October 20, 2017, 07:43:09 AM
 #521

Hi, anyone was able to connect miner to nicehash?

1527090870
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1527090870

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1527090870
Reply with quote  #2

1527090870
Report to moderator
1527090870
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1527090870

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1527090870
Reply with quote  #2

1527090870
Report to moderator
1527090870
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1527090870

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1527090870
Reply with quote  #2

1527090870
Report to moderator
Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise here.
1527090870
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1527090870

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1527090870
Reply with quote  #2

1527090870
Report to moderator
1527090870
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1527090870

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1527090870
Reply with quote  #2

1527090870
Report to moderator
1527090870
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1527090870

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1527090870
Reply with quote  #2

1527090870
Report to moderator
Andrey09
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 89
Merit: 0


View Profile
October 20, 2017, 07:48:37 AM
 #522

Any chance to get auto updater tool for dtsm?

Tnx for your work.
Brzina
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 53
Merit: 20


View Profile
October 20, 2017, 07:55:37 AM
 #523

When is a more stable version for win coming out ?
dstm
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 308
Merit: 119


View Profile
October 20, 2017, 07:59:11 AM
 #524

Hello Dev. Nice work, thanks. Can you add too the webinterface with stats which address (pool) is being used? I use a script that cycles through different pools in case one goes down.

This was already requested, will add.
dstm
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 308
Merit: 119


View Profile
October 20, 2017, 08:02:27 AM
 #525

got some errors on pool:  https://pool.miningspeed.com

GPU1 rejected share:  [20,"invalid solution 31"]
GPU3 rejected share:  [20,"invalid solution 30"]
GPU0 rejected share:  [20,"invalid solution 30"]
GPU3 rejected share:  [20,"invalid solution 30"]
GPU3 rejected share:  [20,"invalid solution 32"]

etc..

doesn't seem to be accepting any shares.


I'm able to reproduce this, seems currently the only pool that has issues, will check.
dstm
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 308
Merit: 119


View Profile
October 20, 2017, 08:08:58 AM
 #526

Well, here's my latest:

Running fine on 6x Gigabyte Windforce GTX 1070s, great hash rate and lower power draw than ewbf.
Great results on my desktop, which has 1x MSI Duke GTX 1070, maintaining 500 Sol/s without a hitch.

And then there's my rig of 7x Asus DUAL OC GTX 1070s which just doesn't seem to like this miner, strangely enough. I can run ewbf for days on end (I recently had it mining Zcash for over a week without any issue) but zm is completely unstable. Other than the graphics cards, it has identical hardware and software to the other rig with the Gigabyte cards, so I'm quite stumped. Sometimes it runs a few minutes and crashes, other times an hour or so - I did have one six-hour mining session where zm ran just fine before crashing. Today it's been really unstable, and I can't seem to get even 30 minutes. I've dialled overclocking way down, but still no luck, so I'm back to ewbf on that rig for now.

Maybe it is my NVIDIA drivers... which version GeForce drivers have you guys been getting stable results with this miner?

How does it crash? Does the system freeze?                                                                                     
Is anybody else having stability issues?
dstm
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 308
Merit: 119


View Profile
October 20, 2017, 08:14:45 AM
 #527

I get quite a lot of: GPU1 rejected share:  [21,"job not found"]

Across all my rigs. Does anyone have the same issue?

This happens if the pool submits new jobs frequently. I'm preparing work for each GPU in advance for performance reasons, so if the pool submits a new job it might happen that one of the GPUs solves a stale job. What pool was this on?
dstm
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 308
Merit: 119


View Profile
October 20, 2017, 08:17:09 AM
 #528

Please add external log file which will contain info about sol/s each card. I need it to restart zm if found 0 sol/s

This was requested already and it's on my todo list, there was no time for it, so I'll add this in one of the future versions.
Najszerszy
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 47
Merit: 0


View Profile
October 20, 2017, 08:18:42 AM
 #529

I get quite a lot of: GPU1 rejected share:  [21,"job not found"]

Across all my rigs. Does anyone have the same issue?

This happens if the pool submits new jobs frequently. I'm preparing work for each GPU in advance for performance reasons, so if the pool submits a new job it might happen that one of the GPUs solves a stale job. What pool was this on?

Thank you for the fast reply! Smiley

It was on suprnova (btcz.suprnova.cc)
dstm
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 308
Merit: 119


View Profile
October 20, 2017, 08:20:49 AM
 #530

Hi, anyone was able to connect miner to nicehash?


It's working for me, do you have issues connecting to nicehash?
dstm
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 308
Merit: 119


View Profile
October 20, 2017, 08:25:59 AM
 #531

Any chance to get auto updater tool for dtsm?

Tnx for your work.

This requires a lot of infrastructure, a server that provides updates, zm would have to connect to this server etc. I don't think it's worth.
N0pr3s3n7
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 51
Merit: 0


View Profile
October 20, 2017, 09:09:37 AM
 #532

Hey guys , first review and problems:

First of all miner is better and more effective by 2-3 % than EWBF. I've been running it on several machines , got improved hashrate  (GTX 1060  3gb from 280 ~ to 300 ~ , GTX 1070 from 470 to 490 , GTX 1080 from 540 to 550 , gtx 1080 ti from 720 - 740  , all vary bettwen + - 1-5 sol/s)
Machines are working fine with ETHcontrol , or anykind that has some watchdog that either restarts miner or knows what to do. But so far they are running stable.


Problem :

I got one rig with 7 cards and it seems that it cannot work good with dstm miner. It has 5x 1070 , 2x 1060 3g


First of all , to run it properly I had to lower power limit ALOT on all cards

Standart settings at afterburner:  80 pl / +150 core / +540 memory  -----------> at this point miner and Ethcontrol comes in some loop that whenever miner is started it's always killed and restarted , because it hangs out too much time or shows 0 sol/s for cards (e.g. miner takes a lot of time to start and doesnt start at all)

Settings to start: 65 pl / +150 core / + 540 memory -----------> miner starts but this is what happens , after "1round of hashing good" it starts hashing super pooorly. I dont know what should be the case , all my rigs are identical , just this is the only one with more than 6 cards. All have same windows / drivers etc etc etc . CPU seems to be stuck at 100% at rig 1 though when I run ZM miner , probably some problems with more than 6 cards rig on win 10 ?




edit: I've tried a lot of different settings but in vain. Problems seems to be that  POWER for cards makes crazy jumps (35-80 % PL for example) . Only time it worked fine for arround 5 mins , was because power limit somehow settled down at exactly 80 % (what was set) and it was running okey. Making any changes to OC settings results in various jumps in power and thus cards start to hashing super poorly. This is the only thing i've discovered.
MarcusDe
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 780
Merit: 503



View Profile WWW
October 20, 2017, 09:13:09 AM
 #533

Hi, anyone was able to connect miner to nicehash?


It's working for me, do you have issues connecting to nicehash?

Okay, it's working now like a charm :-D

dstm
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 308
Merit: 119


View Profile
October 20, 2017, 09:38:30 AM
 #534

Hey guys , first review and problems:

First of all miner is better and more effective by 2-3 % than EWBF. I've been running it on several machines , got improved hashrate  (GTX 1060  3gb from 280 ~ to 300 ~ , GTX 1070 from 470 to 490 , GTX 1080 from 540 to 550 , gtx 1080 ti from 720 - 740  , all vary bettwen + - 1-5 sol/s)
Machines are working fine with ETHcontrol , or anykind that has some watchdog that either restarts miner or knows what to do. But so far they are running stable.


Problem :

I got one rig with 7 cards and it seems that it cannot work good with dstm miner. It has 5x 1070 , 2x 1060 3g


First of all , to run it properly I had to lower power limit ALOT on all cards

Standart settings at afterburner:  80 pl / +150 core / +540 memory  -----------> at this point miner and Ethcontrol comes in some loop that whenever miner is started it's always killed and restarted , because it hangs out too much time or shows 0 sol/s for cards (e.g. miner takes a lot of time to start and doesnt start at all)

Settings to start: 65 pl / +150 core / + 540 memory -----------> miner starts but this is what happens , after "1round of hashing good" it starts hashing super pooorly. I dont know what should be the case , all my rigs are identical , just this is the only one with more than 6 cards. All have same windows / drivers etc etc etc . CPU seems to be stuck at 100% at rig 1 though when I run ZM miner , probably some problems with more than 6 cards rig on win 10 ?


edit: I've tried a lot of different settings but in vain. Problems seems to be that  POWER for cards makes crazy jumps (35-80 % PL for example) . Only time it worked fine for arround 5 mins , was because power limit somehow settled down at exactly 80 % (what was set) and it was running okey. Making any changes to OC settings results in various jumps in power and thus cards start to hashing super poorly. This is the only thing i've discovered.

Thx for the report, this is very helpful.

I'm currently heavier on CPU load.
It looks like your CPU is to slow to provide enough work for the GPUs. CPU load increases with the total solution rate of your system - so this is most likely why your 7card rig is having troubles since it requires more cpu time. What CPU are you on?
Trololino
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 5
Merit: 0


View Profile
October 20, 2017, 10:34:38 AM
 #535

Tested the windows 0.5.2 miner and its working faster for my 1070, but significantly slower for my 1080 rig (regular 1080's not Ti).

Hopefully it will be improved in the next patch Smiley
N0pr3s3n7
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 51
Merit: 0


View Profile
October 20, 2017, 10:50:51 AM
 #536

Hey guys , first review and problems:

First of all miner is better and more effective by 2-3 % than EWBF. I've been running it on several machines , got improved hashrate  (GTX 1060  3gb from 280 ~ to 300 ~ , GTX 1070 from 470 to 490 , GTX 1080 from 540 to 550 , gtx 1080 ti from 720 - 740  , all vary bettwen + - 1-5 sol/s)
Machines are working fine with ETHcontrol , or anykind that has some watchdog that either restarts miner or knows what to do. But so far they are running stable.


Problem :

I got one rig with 7 cards and it seems that it cannot work good with dstm miner. It has 5x 1070 , 2x 1060 3g


First of all , to run it properly I had to lower power limit ALOT on all cards

Standart settings at afterburner:  80 pl / +150 core / +540 memory  -----------> at this point miner and Ethcontrol comes in some loop that whenever miner is started it's always killed and restarted , because it hangs out too much time or shows 0 sol/s for cards (e.g. miner takes a lot of time to start and doesnt start at all)

Settings to start: 65 pl / +150 core / + 540 memory -----------> miner starts but this is what happens , after "1round of hashing good" it starts hashing super pooorly. I dont know what should be the case , all my rigs are identical , just this is the only one with more than 6 cards. All have same windows / drivers etc etc etc . CPU seems to be stuck at 100% at rig 1 though when I run ZM miner , probably some problems with more than 6 cards rig on win 10 ?


edit: I've tried a lot of different settings but in vain. Problems seems to be that  POWER for cards makes crazy jumps (35-80 % PL for example) . Only time it worked fine for arround 5 mins , was because power limit somehow settled down at exactly 80 % (what was set) and it was running okey. Making any changes to OC settings results in various jumps in power and thus cards start to hashing super poorly. This is the only thing i've discovered.

Thx for the report, this is very helpful.

I'm currently heavier on CPU load.
It looks like your CPU is to slow to provide enough work for the GPUs. CPU load increases with the total solution rate of your system - so this is most likely why your 7card rig is having troubles since it requires more cpu time. What CPU are you on?

It's intel 1151 , G3930  , it's not impressive but it's not on the downside of any processors.

edit. I got such processor on all my machines , and also planning to add up to total of 8 cards on each of them soon , so this might be huge problem to run ur miner @ them
Andrey09
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 89
Merit: 0


View Profile
October 20, 2017, 11:48:17 AM
 #537


Thx for the report, this is very helpful.

I'm currently heavier on CPU load.
It looks like your CPU is to slow to provide enough work for the GPUs. CPU load increases with the total solution rate of your system - so this is most likely why your 7card rig is having troubles since it requires more cpu time. What CPU are you on?

It's intel 1151 , G3930  , it's not impressive but it's not on the downside of any processors.

edit. I got such processor on all my machines , and also planning to add up to total of 8 cards on each of them soon , so this might be huge problem to run ur miner @ them


I have same cpu -and don't have problem. 8 GPU in rigs.

All fine, stable h/s
Aroud 95-100% cpu LOAD (G3900) on 8 gpu + teamviewer.
djazher
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 40
Merit: 0


View Profile
October 20, 2017, 12:42:21 PM
 #538

Hey, thanks for the good work.

Actually testing it on 2 6x EVGA 1070 rigs. OC settings : PL -65% | Core +120 | Mem +500 | AVG 4.3 sol/W.

So far, the hashrate is improved by 4% compared to EWBF.

+ Does the temp controller overtake AB fan control, as I understand when OP says "It is recommended to set your fan speed to 100% when using this setting.", or am I totally wrong ? So far, it does not, and fans just run at max speed. I definitely don't want to use 100% fans, they usually run at 45% max, and I'm pretty fine with that.

+ Is there a way to use different colors to separate displayed information ?

+ Maybe worth implementing an auto-restart function, as during a 1h network maintenance, I found my rigs had exited the program. Short connection shortage restart as soon as it re-connects, but longer ones seem to just exit.
PCMining
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 224
Merit: 100


View Profile WWW
October 20, 2017, 02:52:42 PM
 #539

Guys, I have uploaded this DSTM's Equihash Nvidia Miner in our pool.
You can try pre-configured windows versiyon...


http://pcmining.xyz:8080/getting_started

PS: Don't forget to edit wallet adresses with yours...

http://www.pcmining.xyz   | 1% pool fee...
BitcoinZ & Buck & LitecoinZ & SafeCoin & SnowGem & VoteCoin
raven1322
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 172
Merit: 105


A BLOCKCHAIN SOLUTION TO DISRUPT TRADE FINANCE


View Profile
October 20, 2017, 03:46:16 PM
 #540


Rig 1:
7x ASUS STRIX 1080 Ti:
EWBF: 690 Sol/s in Average
dstm: 720-740 Sol/s in Average

Rig 2:
7x ASUS STRIX 1080 Ti:
EWBF: 687 Sol/s in Average
dstm: 705-720 Sol/s

DSTM wins


That's a nice improvement for sure ... I'm off to give this a try (Win10) ... over my 14 rigs this could make quite a difference  Wink



Also the lower Sol/s on Rig2 is because it uses 1x1600W EVGA G2   compared to Rig1 that uses 2x1200W EVGA Platinum P2; I fool myself that Rig1 has a better Power input than Rig2, I could be wrong.
Also the settings is  Core +200 Memory +200 with Powerlimit at 80%. Each GFX uses around 195-200W. The temperature for each card moves from 39->47 degree Celsius. I will re-read the thread and try to fix the Api like I had on EWBF.

Thanks dtsm for a wonderful miner!


You must have won the gpu lottery for you to OC those 1080ti’s like that and still maintain those temps. I can only bring up my strix oc’s to +105/+135, afterwards frequent crashes occur. Also, temps stabilize around 54-58degC.

Pages: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 [27] 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 ... 163 »
  Print  
 
Jump to:  

Sponsored by , a Bitcoin-accepting VPN.
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!