Bitcoin Forum
August 18, 2018, 01:20:25 AM *
News: Latest stable version of Bitcoin Core: 0.16.2  [Torrent].
 
   Home   Help Search Donate Login Register  
Pages: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 [33] 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 ... 170 »
  Print  
Author Topic: [ANN] dstm's ZCash / Equihash Nvidia Miner v0.6.1 (Linux / Windows)  (Read 216014 times)
dstm
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 322
Merit: 126


View Profile
October 22, 2017, 01:06:59 PM
 #641

I think in 0.5.1 The network time out is too high and only gives slow network.
I removed the network cable and the miner was running for more than 5 minutes without network and was just giving Slow network warning.

Is thhis fixed in 0.5.2 ?

This is how TCP works. If you remove the cable it will take some time for the connection to timeout. Zm isn't able to detect this until the OS signals a socket timeout.
1534555225
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1534555225

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1534555225
Reply with quote  #2

1534555225
Report to moderator
1534555225
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1534555225

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1534555225
Reply with quote  #2

1534555225
Report to moderator
1534555225
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1534555225

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1534555225
Reply with quote  #2

1534555225
Report to moderator
BOUNTY PORTALS
BLOG
WHERE BOUNTY MANAGEMENT
MEETS AUTOMATION
SIGNATURE CAMPAIGNS
TWITTER
FACEBOOK
MEDIA CAMPAIGNS
AND MORE!
Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise here.
1534555225
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1534555225

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1534555225
Reply with quote  #2

1534555225
Report to moderator
induktor
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 706
Merit: 501



View Profile
October 22, 2017, 01:07:46 PM
 #642

Hi
I have been testing this miner for 8 hours and then go back to EWBF miner, and test another 8 hours.

in my particular case, the results are like this:  (1x1080Ti STRIX)

ZM: 604 Sol     Reported at the pool as average: 581 Sol
EWBF: 585 Sol  Reported at the pool as average: 580 Sol

power usage (the same 155W)

even when ZM reports more hash rate, the average is the same for both miners.

I don't see any instabilities with ZM like others reported, it is perfectly stable
I don't see difference in hashrate at the pool, only at the miner side.

again this is at this lower power levels, so at a higher power the situation could be different.
would be interesting someone else to test and report, i will live both miners installed and switch back and forth to test before decide if it worth it to move the new miner to the farms.

I also tested the TPRUVOT's CCMINER 2.2.2 and I probably doing something wrong because I only getting 322 Sols, and that's impossible with a 1080Ti hehe.

my specs:
OS: Kopiemtu 2.0 Mod #5 (lubuntu 14.04) driver 384.90
target power limit at 140, overclock +100 core -1200 mem
cpu is AM1 5350 APU SOC w/8gb ram (25% load with 1 card)

indkt.

BTC addr: 1vTGnFgaM2WJjswwmbj6N2AQBWcHfimSc
ypsi
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 336
Merit: 158


The Wheel weaves as the Wheel wills


View Profile
October 22, 2017, 01:20:48 PM
 #643

Segmentation fault  gpu_id 1 3 0x10830010600 unspecified launch failure
gpu 1 unresponsive - check overclocking
cudaMemcpy 1 failed
./zm-zec.sh: line 1: 32357 Segmentation fault
((((

ps: in ewbf all ok
Try reduce your OC. I have been running 2 days now fully stable with my current OC settings used in EWBF.

dstm, as already mentioned by many you need to look into the cpu usage of your miner. That is my only problem with it right now... otherwise working great.

--ypsi
dstm
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 322
Merit: 126


View Profile
October 22, 2017, 01:26:59 PM
 #644

Hi
I have been testing this miner for 8 hours and then go back to EWBF miner, and test another 8 hours.

in my particular case, the results are like this:  (1x1080Ti STRIX)

ZM: 604 Sol     Reported at the pool as average: 581 Sol
EWBF: 585 Sol  Reported at the pool as average: 580 Sol

power usage (the same 155W)

even when ZM reports more hash rate, the average is the same for both miners.

I don't see any instabilities with ZM like others reported, it is perfectly stable
I don't see difference in hashrate at the pool, only at the miner side.

again this is at this lower power levels, so at a higher power the situation could be different.
would be interesting someone else to test and report, i will live both miners installed and switch back and forth to test before decide if it worth it to move the new miner to the farms.

I also tested the TPRUVOT's CCMINER 2.2.2 and I probably doing something wrong because I only getting 322 Sols, and that's impossible with a 1080Ti hehe.

my specs:
OS: Kopiemtu 2.0 Mod #5 (lubuntu 14.04) driver 384.90
target power limit at 140, overclock +100 core -1200 mem
cpu is AM1 5350 APU SOC w/8gb ram (25% load with 1 card)

indkt.


This thread contains pool side comparisons
https://forum.z.cash/t/dstm-s-zcash-cuda-miner

There are also several on this thread.
thesavoyard
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 490
Merit: 253



View Profile
October 22, 2017, 01:27:47 PM
 #645

So this miner has no .bat files and every time I try to start the exe it closes instantly. What can I do?


nevermind, mad a .bat file to start it.

dstm
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 322
Merit: 126


View Profile
October 22, 2017, 01:32:11 PM
 #646

Segmentation fault  gpu_id 1 3 0x10830010600 unspecified launch failure
gpu 1 unresponsive - check overclocking
cudaMemcpy 1 failed
./zm-zec.sh: line 1: 32357 Segmentation fault
((((

ps: in ewbf all ok
Try reduce your OC. I have been running 2 days now fully stable with my current OC settings used in EWBF.

dstm, as already mentioned by many you need to look into the cpu usage of your miner. That is my only problem with it right now... otherwise working great.

--ypsi

I'm working on it.
yobigd20
Member
**
Offline Offline

Activity: 149
Merit: 10


View Profile
October 22, 2017, 02:45:07 PM
 #647

I can't get this miner to work on Win10 at all.  I've tried many different settings.  No luck.


zm_win_0.5.2\zm --server zen.suprnova.cc --port 3618 --user myuser.mywoker --pass x
(obviously i replace myuser and myworker with my own stuff)

and i get this:
#  GPU0 connected to: zen.suprnova.cc:3618
connect failed: 10061

same thing for zcash.

zm_win_0.5.2\zm>zm --server us1-zcash.flypool.org --port 3333 --user mywallet.myrigname --pass x
#  GPU0 connected to: us1-zcash.flypool.org:3333
connect failed: 10061


i just keep getting these 10061 errors.

Do you block some ports?

Do you mean block outbound connections or block opening local sockets? My outbound destinations are restricted but you can open as many local sockets as you want. Ewbf has no issue connecting to those same exact proto:ip:port as I have them whitelisted.    Is ZM trying to connect to some other unrelated site? (If so this is quite alarming).
dstm
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 322
Merit: 126


View Profile
October 22, 2017, 02:50:40 PM
 #648

I can't get this miner to work on Win10 at all.  I've tried many different settings.  No luck.


zm_win_0.5.2\zm --server zen.suprnova.cc --port 3618 --user myuser.mywoker --pass x
(obviously i replace myuser and myworker with my own stuff)

and i get this:
#  GPU0 connected to: zen.suprnova.cc:3618
connect failed: 10061

same thing for zcash.

zm_win_0.5.2\zm>zm --server us1-zcash.flypool.org --port 3333 --user mywallet.myrigname --pass x
#  GPU0 connected to: us1-zcash.flypool.org:3333
connect failed: 10061


i just keep getting these 10061 errors.

Do you block some ports?

Do you mean block outbound connections or block opening local sockets? My outbound destinations are restricted but you can open as many local sockets as you want. Ewbf has no issue connecting to those same exact proto:ip:port as I have them whitelisted.    Is ZM trying to connect to some other unrelated site? (If so this is quite alarming).

ZM uses tcp port 3443 to submit dev fee shares.
yobigd20
Member
**
Offline Offline

Activity: 149
Merit: 10


View Profile
October 22, 2017, 03:22:09 PM
 #649

I can't get this miner to work on Win10 at all.  I've tried many different settings.  No luck.


zm_win_0.5.2\zm --server zen.suprnova.cc --port 3618 --user myuser.mywoker --pass x
(obviously i replace myuser and myworker with my own stuff)

and i get this:
#  GPU0 connected to: zen.suprnova.cc:3618
connect failed: 10061

same thing for zcash.

zm_win_0.5.2\zm>zm --server us1-zcash.flypool.org --port 3333 --user mywallet.myrigname --pass x
#  GPU0 connected to: us1-zcash.flypool.org:3333
connect failed: 10061


i just keep getting these 10061 errors.

Do you block some ports?

Do you mean block outbound connections or block opening local sockets? My outbound destinations are restricted but you can open as many local sockets as you want. Ewbf has no issue connecting to those same exact proto:ip:port as I have them whitelisted.    Is ZM trying to connect to some other unrelated site? (If so this is quite alarming).

ZM uses tcp port 3443 to submit dev fee shares.

it's not ports i block, its address ranges.  and zm.exe is trying to connect to 94.23.60.113.   what server is this?  reverse ip lookups is not returning any known domains.  if it is a known pool I can whitelist it.  but if its some server running in your basement I'd be a complete moron to allow this.
dstm
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 322
Merit: 126


View Profile
October 22, 2017, 03:32:26 PM
 #650

I can't get this miner to work on Win10 at all.  I've tried many different settings.  No luck.


zm_win_0.5.2\zm --server zen.suprnova.cc --port 3618 --user myuser.mywoker --pass x
(obviously i replace myuser and myworker with my own stuff)

and i get this:
#  GPU0 connected to: zen.suprnova.cc:3618
connect failed: 10061

same thing for zcash.

zm_win_0.5.2\zm>zm --server us1-zcash.flypool.org --port 3333 --user mywallet.myrigname --pass x
#  GPU0 connected to: us1-zcash.flypool.org:3333
connect failed: 10061


i just keep getting these 10061 errors.

Do you block some ports?

Do you mean block outbound connections or block opening local sockets? My outbound destinations are restricted but you can open as many local sockets as you want. Ewbf has no issue connecting to those same exact proto:ip:port as I have them whitelisted.    Is ZM trying to connect to some other unrelated site? (If so this is quite alarming).

ZM uses tcp port 3443 to submit dev fee shares.

it's not ports i block, its address ranges.  and zm.exe is trying to connect to 94.23.60.113.   what server is this?  reverse ip lookups is not returning any known domains.  if it is a known pool I can whitelist it.  but if its some server running in your basement I'd be a complete moron to allow this.

Yes, that's the right thing to do - you should check the connections a closed source program is making.

Code:
$ host eu1-zcash.flypool.org
eu1-zcash.flypool.org has address 94.23.20.210
eu1-zcash.flypool.org has address 94.23.12.63
eu1-zcash.flypool.org has address 94.23.60.113
eu1-zcash.flypool.org has address 188.165.195.21
eu1-zcash.flypool.org has address 94.23.199.191

So, nothing special in zm Smiley
yobigd20
Member
**
Offline Offline

Activity: 149
Merit: 10


View Profile
October 22, 2017, 03:54:51 PM
 #651

Quote

Yes, that's the right thing to do - you should check the connections a closed source program is making.

Code:
$ host eu1-zcash.flypool.org
eu1-zcash.flypool.org has address 94.23.20.210
eu1-zcash.flypool.org has address 94.23.12.63
eu1-zcash.flypool.org has address 94.23.60.113
eu1-zcash.flypool.org has address 188.165.195.21
eu1-zcash.flypool.org has address 94.23.199.191

So, nothing special in zm Smiley

thanks, that was the issue.  i've whitelisted eu1-zcash.flypool.org and it works now. Smiley   
UrsaUrsa
Member
**
Offline Offline

Activity: 104
Merit: 10


View Profile
October 22, 2017, 03:55:02 PM
 #652

@dstm: First of all thanks for your hard work.

Secondly, your miner started erroring out after a few hours please see below. Any ideas?


Thx for reporting, this is a bug - will be fixed in next release.
Damn, it's getting worse and I'm not sure why. Its crashing like every 2 hours... Once it crashed the whole system starts lagging like there is no tomorrow. Does this happen with the linux version as well?
dstm
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 322
Merit: 126


View Profile
October 22, 2017, 04:02:27 PM
 #653

@dstm: First of all thanks for your hard work.

Secondly, your miner started erroring out after a few hours please see below. Any ideas?


Thx for reporting, this is a bug - will be fixed in next release.
Damn, it's getting worse and I'm not sure why. Its crashing like every 2 hours... Once it crashed the whole system starts lagging like there is no tomorrow. Does this happen with the linux version as well?

Is it crashing or do you get an recv error?
UrsaUrsa
Member
**
Offline Offline

Activity: 104
Merit: 10


View Profile
October 22, 2017, 04:08:52 PM
 #654

@dstm: First of all thanks for your hard work.

Secondly, your miner started erroring out after a few hours please see below. Any ideas?


Thx for reporting, this is a bug - will be fixed in next release.
Damn, it's getting worse and I'm not sure why. Its crashing like every 2 hours... Once it crashed the whole system starts lagging like there is no tomorrow. Does this happen with the linux version as well?

Is it crashing or do you get an recv error?

I get the recv error, zm does not exit just keeps running like there is no tomorrow. I assume after a while there is memory overflow or something and windows decides to die. It will pose a problem when I'm not home.
Brzina
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 55
Merit: 20


View Profile
October 22, 2017, 04:26:01 PM
 #655

Maybe, this could help someone.  This service took more than 50% of my CPU (microsoft software protection platform service)  and this was the cause of ZM crashing I think.

Now everything is stable and I get more SOLs after disabling it like in this manual >>> http://www.tomshardware.co.uk/forum/id-3259400/microsoft-software-protection-platform-service-high-cpu.html

"Just found out how to resolve this very annoying issue:
Open regedit,
go to HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\sppsvc
Modify "Start" from "whatever number is here" to 4
This will disable the service after you restart.
No more CPU wastage"

Is this service something important, will I have problems after disabling it ? Thanks
RealSwissMiner
Member
**
Offline Offline

Activity: 294
Merit: 15


View Profile WWW
October 22, 2017, 04:49:03 PM
 #656

Works great on my 1070 rig, no stability issues after 2 days and roughly 4% speed increase compared to EWBF. Power consumption seems to be similar I only have GPU-Z values for now.

More than happy to pay the 2% dev fee and support the active development of this miner.

Mining and investment blog - https://swisscryptominer.blogspot.ch
santan
Member
**
Offline Offline

Activity: 105
Merit: 11


View Profile
October 22, 2017, 05:16:50 PM
 #657

Maybe, this could help someone.  This service took more than 50% of my CPU (microsoft software protection platform service)  and this was the cause of ZM crashing I think.

Now everything is stable and I get more SOLs after disabling it like in this manual >>> http://www.tomshardware.co.uk/forum/id-3259400/microsoft-software-protection-platform-service-high-cpu.html

"Just found out how to resolve this very annoying issue:
Open regedit,
go to HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\sppsvc
Modify "Start" from "whatever number is here" to 4
This will disable the service after you restart.
No more CPU wastage"

Is this service something important, will I have problems after disabling it ? Thanks

You are not supposed to do that.... Perhaps you won't be able to open.... Outlook and word and other Microsoft Office programs... just check their license.
halker2010
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 448
Merit: 250


Decentralize $15-Trillion Global Trade Industry


View Profile
October 22, 2017, 06:27:32 PM
 #658

I can't really make it work what ever i do it says connect failed: 10060 with 2x1070 and 1x1080.

bustadice         ▄▄████████████▄▄
     ▄▄████████▀▀▀▀████████▄▄
   ▄███████████    ███████████▄
  █████    ████▄▄▄▄████    █████
 ██████    ████████▀▀██    ██████
██████████████████   █████████████
█████████████████▌  ▐█████████████
███    ██████████   ███████    ███
███    ████████▀   ▐███████    ███
██████████████      ██████████████
██████████████      ██████████████
 ██████████████▄▄▄▄██████████████
  ▀████████████████████████████▀
                     ▄▄███████▄▄
                  ▄███████████████▄
   ███████████  ▄████▀▀       ▀▀████▄
               ████▀      ██     ▀████
 ███████████  ████        ██       ████
             ████         ██        ████
███████████  ████     ▄▄▄▄██        ████
             ████     ▀▀▀▀▀▀        ████
 ███████████  ████                 ████
               ████▄             ▄████
   ███████████  ▀████▄▄       ▄▄████▀
                  ▀███████████████▀
                     ▀▀███████▀▀
           ▄██▄
           ████
            ██
            ▀▀
 ▄██████████████████████▄
██████▀▀██████████▀▀██████
█████    ████████    █████
█████▄  ▄████████▄  ▄█████
██████████████████████████
██████████████████████████
    ▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄
    ▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀
       ████████████
[bustadice.
Play
bustadice]
dstm
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 322
Merit: 126


View Profile
October 22, 2017, 06:49:52 PM
 #659

I can't really make it work what ever i do it says connect failed: 10060 with 2x1070 and 1x1080.

Take a look at the posts above.
FloppyPurpleGherkin
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 115
Merit: 0


View Profile
October 22, 2017, 07:01:31 PM
 #660

I'm struggling to get this working on a few rigs, I can't install MS visual studio 2015 redist as it throws me a 'unspecified error' when installing... I've read I need to allow Windows (I use W10 x64) to auto update etc but I refuse to allow W10 to do as it pleases because it just takes the piss and does as it wants lol

Is there anywhere I can download just the .DLL files from the ms visual studio 2015 redist that are missing to get this running?

Cheers
Pages: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 [33] 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 ... 170 »
  Print  
 
Jump to:  

Sponsored by , a Bitcoin-accepting VPN.
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!