Bitcoin Forum
December 03, 2016, 01:57:53 PM *
News: Latest stable version of Bitcoin Core: 0.13.1  [Torrent].
 
   Home   Help Search Donate Login Register  
Pages: « 1 ... 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 [93] 94 95 96 »
  Print  
Author Topic: [ANNOUNCE] Electrum - Lightweight Bitcoin Client  (Read 242923 times)
Muhammed Zakir
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 518


Bit-x.com - Fast & Easy Trade with Low Fees!


View Profile WWW
August 11, 2015, 12:32:20 PM
 #1841

Hi , I have a quick question here .
How to upgrade from a version to another new version (of Electrum) ? I simply install the other or I should unistall the old one , also does the seed works on different wallets , I mean a seed of 2.3 version should work fine on the 2.4 version ?

Yes, it works! Backup your Electrum wallet file(s) and install latest version.

-snip-

Should I uninstall the old wallet before installing a new version?

It's not necessary, but it doesn't hurt either.

(I will do multiple local and remote backups of my wallet before doing any installs or upgrades.)

That's always a good idea, but it also shouldn't be necessary. The only thing to be aware of is that Electrum 2.x will upgrade your wallet format. In order to downgrade to a 1.x version (not that you ever should need to), you'll either need to restore your wallet from it's seed or use a backup from before you upgrade.

Side note: if you do remote backups, be sure you've got a strong password on the wallet, or use a zero-knowledge backup provider such as SpiderOak (and a strong password with them).

-snip-

Finally, once the installation on the 10.9.5 system is completed and confirmed, is there any point of keeping the 1.9.8 wallet?

nerioseole alluded to one above—Electrum 2.x uses a different wallet format. If you give it a 1.9.8 wallet file, it will upgrade it to the new format behind the scenes (the seed remains the same). If you ever want to copy this 2.x wallet file to a machine that has Electrum 1.x on it, you'll need to instead either:
  • Use a backup from Electrum 1.x, or
  • simply restore from the seed.

Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise here.
1480773473
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1480773473

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1480773473
Reply with quote  #2

1480773473
Report to moderator
OmegaStarScream
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 756



View Profile
August 11, 2015, 12:44:11 PM
 #1842

Wait , what Shocked
I'am speaking about the seed only , in case I don't take backup files at all . it should still work right ? (same question for Multibit HD if you could answer) because it asks to take backup and I'am not sure what the seed is for if you have to take backup of files

Muhammed Zakir
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 518


Bit-x.com - Fast & Easy Trade with Low Fees!


View Profile WWW
August 11, 2015, 01:03:26 PM
 #1843

Wait , what Shocked
I'am speaking about the seed only , in case I don't take backup files at all . it should still work right ? (same question for Multibit HD if you could answer) because it asks to take backup and I'am not sure what the seed is for if you have to take backup of files

Sorry! I thought you were talking about backup in general.

Yes, you only need to backup the seed in order to recover Bitcoins or to restore a wallet. A seed is compatible with all versions of that wallet.

SebastianJu
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1624


Free Legendary Escrow Service - Tip Jar in Profile


View Profile WWW
August 15, 2015, 06:12:20 PM
 #1844

When exporting the private keys then it would be good when a sort of some form would be there. For example i wanted to delete all unused change addresses or the addresses not yet used or still in use. So that only the used ones remain. But the addresses seems to be in no order at all so that it's hard to delete them. I need to search them one by one after sorting them.

But while sorting them i found that some of the addresses have a space before the 1. I could not see that something is special about these addresses.

 

██████████████████████████████████████████████████████████████
██████████████████████████████████████████████████████████████
██████████████████████████████████████████████████████████████
██████████████████████████████████████████████████████████████
██████████████████████████████████████████████████████████████
█████████████████████████████████████████████████████████████
██████████████████████████████████████████████████████████████
██████████████████████████████████████████████████████████████
██████████████████████████████████████████████████████████████
██████████████████████████████████████████████████████████████
██████████████████████████████████████████████████████████████
██████████████████████████████████████████████████████████████
██████████████████████████████████████████████████████████████
 
Get Free Bitcoin Now!
  ¦¯¦¦¯¦    ¦¯¦¦¯¦    ¦¯¦¦¯¦    ¦¯¦¦¯¦   
0.8%-1% House Edge
[/
SebastianJu
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1624


Free Legendary Escrow Service - Tip Jar in Profile


View Profile WWW
August 15, 2015, 06:50:07 PM
 #1845

And it would be a nice feature when you could chose certain addresses in the addresslist and let you show the privkeys of these addresses. At the moment the rightclick only allows to block or free multiple addresses then.

 

██████████████████████████████████████████████████████████████
██████████████████████████████████████████████████████████████
██████████████████████████████████████████████████████████████
██████████████████████████████████████████████████████████████
██████████████████████████████████████████████████████████████
█████████████████████████████████████████████████████████████
██████████████████████████████████████████████████████████████
██████████████████████████████████████████████████████████████
██████████████████████████████████████████████████████████████
██████████████████████████████████████████████████████████████
██████████████████████████████████████████████████████████████
██████████████████████████████████████████████████████████████
██████████████████████████████████████████████████████████████
 
Get Free Bitcoin Now!
  ¦¯¦¦¯¦    ¦¯¦¦¯¦    ¦¯¦¦¯¦    ¦¯¦¦¯¦   
0.8%-1% House Edge
[/
RustyNomad
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 336



View Profile WWW
August 17, 2015, 06:55:52 AM
 #1846

Any idea when we can expect the Windows binaries for version 2.4?

Any update on the Windows binaries for version 2.4 ?
OmegaStarScream
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 756



View Profile
August 17, 2015, 07:04:15 AM
 #1847

Any idea when we can expect the Windows binaries for version 2.4?

Any update on the Windows binaries for version 2.4 ?

Still nothing , check here they got updated to 2.4.1 https://github.com/spesmilo/electrum/blob/master/RELEASE-NOTES versions should work fine on Ubuntu and other operating systems however windows .. nothing yet

RustyNomad
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 336



View Profile WWW
August 17, 2015, 09:05:16 AM
 #1848

Guess we Windows users will get 2.4 when 2.5 is released  Grin

I see on the download site that there is a 2.4.1 zip file for Windows [https://electrum.org/#download]

Anybody care to share how I can get that to run on my Windows PC. Running Win 8.1 and have Python 3.4 installed.


No to worry, got it running  Wink

Edit: Managed to get Electrum 2.4.1 running on my Win 8.1 pc. I'm however unable to make use of it as it does not pickup the Trezor plugin. I can see the Trezor plugin file in the plugin folder but when going to Plugin's on the Electrum menu there is no Trezor option so unable to use this version as all my wallets are on a Trezor.
SebastianJu
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1624


Free Legendary Escrow Service - Tip Jar in Profile


View Profile WWW
September 03, 2015, 12:23:30 PM
 #1849

Electrum servers today are really overloaded. I try to not use too many servers in order to lower the knowledge of my combined wallets addresses but i try 2 servers all the time and i have a really hard time connecting.

Maybe the server software might need an update to work faster like a server admin wrote here once?

Anyway... version 2.3.2 at least tries to reconnect faster than 2.1.

 

██████████████████████████████████████████████████████████████
██████████████████████████████████████████████████████████████
██████████████████████████████████████████████████████████████
██████████████████████████████████████████████████████████████
██████████████████████████████████████████████████████████████
█████████████████████████████████████████████████████████████
██████████████████████████████████████████████████████████████
██████████████████████████████████████████████████████████████
██████████████████████████████████████████████████████████████
██████████████████████████████████████████████████████████████
██████████████████████████████████████████████████████████████
██████████████████████████████████████████████████████████████
██████████████████████████████████████████████████████████████
 
Get Free Bitcoin Now!
  ¦¯¦¦¯¦    ¦¯¦¦¯¦    ¦¯¦¦¯¦    ¦¯¦¦¯¦   
0.8%-1% House Edge
[/
mmortal03
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1395


View Profile
September 04, 2015, 12:04:10 AM
 #1850


Edit: Managed to get Electrum 2.4.1 running on my Win 8.1 pc. I'm however unable to make use of it as it does not pickup the Trezor plugin. I can see the Trezor plugin file in the plugin folder but when going to Plugin's on the Electrum menu there is no Trezor option so unable to use this version as all my wallets are on a Trezor.


Did previous versions of Electrum work with your Trezor?
needmoney
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1176



View Profile
September 04, 2015, 04:58:07 PM
 #1851

Version 2.1.1 isn't synchronize Huh Huh

SebastianJu
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1624


Free Legendary Escrow Service - Tip Jar in Profile


View Profile WWW
September 10, 2015, 01:38:11 PM
 #1852

It seems the 2 servers i use, for privacy reasons i try to avoid using more, are not able to give me a connection again while spamming is going on. It seems they are overworked or so.

At least the last portable version i use, 2.3.2 tries to reconnect way faster But even that is not working for hours now. If i really need my wallet i would need to try other servers, which i would prefer being able to avoid because of connecting bitcoin wallet addresses.

There seems to be a problem with exchange rates plugin too. I can not chose a currency when i chose a service. And i tried to do so because the plugin stopped showing the exchange rates. I don't know how this might be connected with the spamming. Is there a central server dealing with that and it contains an electrum server too?

Only a headsup. I believe at the moment the electrum server software might be the bottleneck for electrum as a whole.

 

██████████████████████████████████████████████████████████████
██████████████████████████████████████████████████████████████
██████████████████████████████████████████████████████████████
██████████████████████████████████████████████████████████████
██████████████████████████████████████████████████████████████
█████████████████████████████████████████████████████████████
██████████████████████████████████████████████████████████████
██████████████████████████████████████████████████████████████
██████████████████████████████████████████████████████████████
██████████████████████████████████████████████████████████████
██████████████████████████████████████████████████████████████
██████████████████████████████████████████████████████████████
██████████████████████████████████████████████████████████████
 
Get Free Bitcoin Now!
  ¦¯¦¦¯¦    ¦¯¦¦¯¦    ¦¯¦¦¯¦    ¦¯¦¦¯¦   
0.8%-1% House Edge
[/
SebastianJu
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1624


Free Legendary Escrow Service - Tip Jar in Profile


View Profile WWW
September 11, 2015, 08:43:03 PM
 #1853

It seems electrum version 2.3.2 forgets the socks-settings with every restart. I don't know if it is already fixed in later versions though.

 

██████████████████████████████████████████████████████████████
██████████████████████████████████████████████████████████████
██████████████████████████████████████████████████████████████
██████████████████████████████████████████████████████████████
██████████████████████████████████████████████████████████████
█████████████████████████████████████████████████████████████
██████████████████████████████████████████████████████████████
██████████████████████████████████████████████████████████████
██████████████████████████████████████████████████████████████
██████████████████████████████████████████████████████████████
██████████████████████████████████████████████████████████████
██████████████████████████████████████████████████████████████
██████████████████████████████████████████████████████████████
 
Get Free Bitcoin Now!
  ¦¯¦¦¯¦    ¦¯¦¦¯¦    ¦¯¦¦¯¦    ¦¯¦¦¯¦   
0.8%-1% House Edge
[/
RustyNomad
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 336



View Profile WWW
September 11, 2015, 08:48:49 PM
 #1854

I'm running Electrum 2.3.2 portable and have not had any issues today.

Notes, mine is set to auto connect so that would make a difference. Just sent a transaction about 5 minutes ago without problems.

In regards to the exchange rate plugin. Mine is set to CoinDesk for USD and it seems to be working fine.
JWU42
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1484


View Profile
September 12, 2015, 12:51:06 AM
 #1855

My servers have struggled and work has made it tough to keep them online as much as I would like the last 24 hours.  Getting things sorted now..

GPG PubKey | THREEMA | OTC | HeatWare | 1JWU42QLGFESoQCC4iPzUDTRiC9nx5bi95
SebastianJu
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1624


Free Legendary Escrow Service - Tip Jar in Profile


View Profile WWW
September 12, 2015, 07:07:28 PM
 #1856

I'm running Electrum 2.3.2 portable and have not had any issues today.

Notes, mine is set to auto connect so that would make a difference. Just sent a transaction about 5 minutes ago without problems.

In regards to the exchange rate plugin. Mine is set to CoinDesk for USD and it seems to be working fine.

It works today again. I'm not sure if the spamming stopped or what the reason is. But yes, i chose to implement another server in my list of servers i use and it worked with him. I only try to not send the knowledge about my addresses to too many random internet users.

The exchange rate works again too.

 

██████████████████████████████████████████████████████████████
██████████████████████████████████████████████████████████████
██████████████████████████████████████████████████████████████
██████████████████████████████████████████████████████████████
██████████████████████████████████████████████████████████████
█████████████████████████████████████████████████████████████
██████████████████████████████████████████████████████████████
██████████████████████████████████████████████████████████████
██████████████████████████████████████████████████████████████
██████████████████████████████████████████████████████████████
██████████████████████████████████████████████████████████████
██████████████████████████████████████████████████████████████
██████████████████████████████████████████████████████████████
 
Get Free Bitcoin Now!
  ¦¯¦¦¯¦    ¦¯¦¦¯¦    ¦¯¦¦¯¦    ¦¯¦¦¯¦   
0.8%-1% House Edge
[/
SebastianJu
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1624


Free Legendary Escrow Service - Tip Jar in Profile


View Profile WWW
September 13, 2015, 08:25:43 PM
 #1857

Today it seems even worse. It seems all old servers vanished from the serverlists and the server i added to my trusted servers yesterday lags for nearly 70 blocks. Even after restart of electrum.  Shocked

And i see that after the restart of electrum portable 2.3.2 the socks setting is gone again. I don't know why that happens, it did not with 2.1.

Edit: I created 2 new wallets with 2.3.2 and it's the same with the socks-settings there.

Edit 2: It seems the plugin form is not working fully fine too. When i enable a plugin then the settings button isnt't showing up instantly, only after i close and reopen the form. And label sync only shows Force Upload and so on buttons. I can't setup the login details for some reason. And when i click one of these buttons then i get the error message:
Quote
[Errno 1] _ssl.c:504: error_1407742E:SSL routines:SSL23_GET_SERVER_HELLO:tlsv1 alert protocol version

 

██████████████████████████████████████████████████████████████
██████████████████████████████████████████████████████████████
██████████████████████████████████████████████████████████████
██████████████████████████████████████████████████████████████
██████████████████████████████████████████████████████████████
█████████████████████████████████████████████████████████████
██████████████████████████████████████████████████████████████
██████████████████████████████████████████████████████████████
██████████████████████████████████████████████████████████████
██████████████████████████████████████████████████████████████
██████████████████████████████████████████████████████████████
██████████████████████████████████████████████████████████████
██████████████████████████████████████████████████████████████
 
Get Free Bitcoin Now!
  ¦¯¦¦¯¦    ¦¯¦¦¯¦    ¦¯¦¦¯¦    ¦¯¦¦¯¦   
0.8%-1% House Edge
[/
SebastianJu
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1624


Free Legendary Escrow Service - Tip Jar in Profile


View Profile WWW
September 21, 2015, 11:59:09 AM
 #1858

Can it be that VPN-Server block Electrum server by default? I had often problems when using HideMyAss VPN with electrum but mostly i could simply chose another ip, so another server and it worked again. But today this did not work and i had to disable the vpn in order to access electrum. They otherwise would not connect.

So are serverproviders, where hidemyass is renting servers from, ban electrum ip's? I wonder what's the reason for that if true.

 

██████████████████████████████████████████████████████████████
██████████████████████████████████████████████████████████████
██████████████████████████████████████████████████████████████
██████████████████████████████████████████████████████████████
██████████████████████████████████████████████████████████████
█████████████████████████████████████████████████████████████
██████████████████████████████████████████████████████████████
██████████████████████████████████████████████████████████████
██████████████████████████████████████████████████████████████
██████████████████████████████████████████████████████████████
██████████████████████████████████████████████████████████████
██████████████████████████████████████████████████████████████
██████████████████████████████████████████████████████████████
 
Get Free Bitcoin Now!
  ¦¯¦¦¯¦    ¦¯¦¦¯¦    ¦¯¦¦¯¦    ¦¯¦¦¯¦   
0.8%-1% House Edge
[/
tnkflx
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 346


View Profile
September 21, 2015, 03:09:27 PM
 #1859

Can it be that VPN-Server block Electrum server by default? I had often problems when using HideMyAss VPN with electrum but mostly i could simply chose another ip, so another server and it worked again. But today this did not work and i had to disable the vpn in order to access electrum. They otherwise would not connect.

So are serverproviders, where hidemyass is renting servers from, ban electrum ip's? I wonder what's the reason for that if true.

Isn't that something you should ask them?

| Operating electrum.be & us.electrum.be |
SebastianJu
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1624


Free Legendary Escrow Service - Tip Jar in Profile


View Profile WWW
September 25, 2015, 02:27:08 PM
 #1860

Can it be that VPN-Server block Electrum server by default? I had often problems when using HideMyAss VPN with electrum but mostly i could simply chose another ip, so another server and it worked again. But today this did not work and i had to disable the vpn in order to access electrum. They otherwise would not connect.

So are serverproviders, where hidemyass is renting servers from, ban electrum ip's? I wonder what's the reason for that if true.

Isn't that something you should ask them?

Yeah, i might, though it might be that other users have similar experiences. Since most vpn providers only rent servers from serverproviders. Might be that others had something similar happening sine i guess when one big provider would decide to block then this would affect many vpn providers.

Today i have no problem anymore. Must have been something different.

 

██████████████████████████████████████████████████████████████
██████████████████████████████████████████████████████████████
██████████████████████████████████████████████████████████████
██████████████████████████████████████████████████████████████
██████████████████████████████████████████████████████████████
█████████████████████████████████████████████████████████████
██████████████████████████████████████████████████████████████
██████████████████████████████████████████████████████████████
██████████████████████████████████████████████████████████████
██████████████████████████████████████████████████████████████
██████████████████████████████████████████████████████████████
██████████████████████████████████████████████████████████████
██████████████████████████████████████████████████████████████
 
Get Free Bitcoin Now!
  ¦¯¦¦¯¦    ¦¯¦¦¯¦    ¦¯¦¦¯¦    ¦¯¦¦¯¦   
0.8%-1% House Edge
[/
Pages: « 1 ... 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 [93] 94 95 96 »
  Print  
 
Jump to:  

Sponsored by , a Bitcoin-accepting VPN.
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!