Bitcoin Forum
December 09, 2016, 01:45:37 PM *
News: To be able to use the next phase of the beta forum software, please ensure that your email address is correct/functional.
 
   Home   Help Search Donate Login Register  
Pages: « 1 ... 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 [84] 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 ... 830 »
  Print  
Author Topic: OFFICIAL CGMINER mining software thread for linux/win/osx/mips/arm/r-pi 4.9.2  (Read 4824657 times)
This is a self-moderated topic. If you do not want to be moderated by the person who started this topic, create a new topic.
-ck
Moderator
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 2002


Ruu \o/


View Profile WWW
September 28, 2011, 07:14:19 AM
 #1661

You have been bitten by the windows-is-failing-to-build-you-a-kernel bug that I have no idea how to fix short of installing linux. Restart it over and over and eventually it might work.

Primary developer/maintainer for cgminer and ckpool/ckproxy.
Pooled mine at kano.is, solo mine at solo.ckpool.org
-ck
Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise here.
BadPenny
Member
**
Offline Offline

Activity: 70



View Profile
September 28, 2011, 08:09:37 PM
 #1662

failed to init GPU thread 1, disabling device 1

What is wrong?

cgminer -o http://charitycoin.org:8344 -u --- -p --- -o http://pit.deepbit.net -u --- -p --- -k phatk -w 256 -I d,9,9,9 --gpu-memclock 300,300,300,300 --gpu-engine 950,1000,1000,1020 --gpu-fan 65,100,100,100 --gpu-vddc 1.1,1.163,1.163,1.212
No port for secondary pool?

I owe my soul to the company store.
DeathAndTaxes
Donator
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1218


Gerald Davis


View Profile
September 28, 2011, 11:01:20 PM
 #1663

I noticed that only one username and pass is used. Does it mean that the power of all 4 cards will be assigned to 1 pool worker?

This!
I have been trying to assign a worker account to each worker. Is it possible?
This only makes all GPU for a single worker:

Quote
cgminer -o http://api.bitcoin.cz:8331 -u user -p pass -w 256 -v 2 -I 8 -d 0 -o http://api.bitcoin.cz:8331 -u user2 -p pass2 -w 256 -v 2 -I 8 -d 1 -o http://api.bitcoin.cz:8331 -u user3 -p pass3 -w 256 -v 2 -I 8 -d 2 -o http://api.bitcoin.cz:8331 -u user4 -p pass4 -w 256 -v 2 -I 8 -d 3


Why exactly would you want to do this?  The ability to run (in my case 6+ GPU) per worker is one of the best advantages of cgminer.

Does having x workers for x GPU gain you anything?
ancow
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 373


View Profile WWW
September 28, 2011, 11:05:39 PM
 #1664

Does having x workers for x GPU gain you anything?
The pool's idle worker notification actually becomes useful?

BTC: 1GAHTMdBN4Yw3PU66sAmUBKSXy2qaq2SF4
-ck
Moderator
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 2002


Ruu \o/


View Profile WWW
September 29, 2011, 12:02:33 AM
 #1665

Does having x workers for x GPU gain you anything?
The pool's idle worker notification actually becomes useful?
How would one decide when to separate them out and not? Most of us don't want it to do this and you'd have to have some convoluted command to link one account to one device and only when you want this. The command parsing is messy enough as it is Sad

Primary developer/maintainer for cgminer and ckpool/ckproxy.
Pooled mine at kano.is, solo mine at solo.ckpool.org
-ck
ancow
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 373


View Profile WWW
September 29, 2011, 12:15:55 AM
 #1666

Does having x workers for x GPU gain you anything?
The pool's idle worker notification actually becomes useful?
How would one decide when to separate them out and not? Most of us don't want it to do this and you'd have to have some convoluted command to link one account to one device and only when you want this. The command parsing is messy enough as it is Sad

Personally, I think this would best be left for when we have a decent config file format. If it ever gets implemented, it should ideally be flexible enough to allow arbitrary worker<->GPU mappings, anyway (to satisfy everybody).
Until then, I would say multiple cgminer instances have little enough overhead to bother with this.

BTC: 1GAHTMdBN4Yw3PU66sAmUBKSXy2qaq2SF4
-ck
Moderator
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 2002


Ruu \o/


View Profile WWW
September 29, 2011, 01:03:34 AM
 #1667

Quote
Enable 0.5% donation by default.

I plan on maintaining a patch to remove all of the donation code from the project starting in the near future.  I think people who want to donate (such as myself) are capable of choosing to on their own through the normal channels.
You are free to do as you please. The donation 0.5% by default patch was testing the waters and proved within a heart's beat how popular the idea would be. There is no default donation in the code, but I am not removing the --donation option.

Thanks very much to the handful of people who are actually using the donation feature by the way! Even a tiny bit is appreciated Smiley

Primary developer/maintainer for cgminer and ckpool/ckproxy.
Pooled mine at kano.is, solo mine at solo.ckpool.org
-ck
kano
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1932


Linux since 1997 RedHat 4


View Profile
September 29, 2011, 01:24:59 AM
 #1668

Quote
Enable 0.5% donation by default.

I plan on maintaining a patch to remove all of the donation code from the project starting in the near future.  I think people who want to donate (such as myself) are capable of choosing to on their own through the normal channels.
Don't forget to not use any pools that have a % donation option ...

Pool: https://kano.is BTC: 1KanoiBupPiZfkwqB7rfLXAzPnoTshAVmb
CKPool and CGMiner developer, IRC FreeNode #ckpool and #cgminer kanoi
Help keep Bitcoin secure by mining on pools with Stratum, the best protocol to mine Bitcoins with ASIC hardware
Luke-Jr
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 2100



View Profile
September 29, 2011, 01:35:09 AM
 #1669

Quote
Enable 0.5% donation by default.

I plan on maintaining a patch to remove all of the donation code from the project starting in the near future.  I think people who want to donate (such as myself) are capable of choosing to on their own through the normal channels.
Don't forget to not use any pools that have a % donation option ...
I think that leaves only Eligius, though when I get around to rewriting the codebase, I do plan to offer it as an option...

MadHacker
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 154



View Profile
September 29, 2011, 01:41:31 AM
 #1670

I'm more a one shot donate kinda person.
1.5 bitcoins sent your way. Grin
thanks for the wonderful work and I really appreciate it
-ck
Moderator
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 2002


Ruu \o/


View Profile WWW
September 29, 2011, 01:49:25 AM
 #1671

I'm more a one shot donate kinda person.
1.5 bitcoins sent your way. Grin
thanks for the wonderful work and I really appreciate it
Thanks  Cheesy

Primary developer/maintainer for cgminer and ckpool/ckproxy.
Pooled mine at kano.is, solo mine at solo.ckpool.org
-ck
The LT
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 188



View Profile WWW
September 29, 2011, 02:31:36 AM
 #1672

Good job guys on adding the cgminer ebuilds to the bitcoin overlay, but I'd like to request if it's possible to add a 9999 (git) version to the overlay. I've also written an alternative ebuild for cgminer which fetches adl-sdk without any additional ebuilds.

The ebuild is here if anyone needs it. It also has a sample config file installed in /etc/cgminer, a conf.d configuration file and an init.d script. It also has an ugly xorg startup script which just fires up bare xorg without any display managers.

http://lt.internets.ru/misc/cgminer-git-ebuild.tar.gz
The LT
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 188



View Profile WWW
September 29, 2011, 02:38:27 AM
 #1673

Quote
Enable 0.5% donation by default.

I plan on maintaining a patch to remove all of the donation code from the project starting in the near future.  I think people who want to donate (such as myself) are capable of choosing to on their own through the normal channels.
You are free to do as you please. The donation 0.5% by default patch was testing the waters and proved within a heart's beat how popular the idea would be. There is no default donation in the code, but I am not removing the --donation option.

Thanks very much to the handful of people who are actually using the donation feature by the way! Even a tiny bit is appreciated Smiley

I'm definately going to use the donation feature. All who disagree are free to maintain patches and all they want. They would be better of forking the project, adding useful features and requesting pulls from ckolivas though.

This "i plan on" message was totally uncalled for, really... cgminer is a project with a very dynamic release cycle, just look at the commit history, the author is really putting quite a bit of effort into it and the donation option really makes it very easy to donate on a regular basis.

Thumbs up, ckolivas! Keep up the good work!
Sp0tter
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 285


View Profile
September 29, 2011, 03:11:41 AM
 #1674

Quote
I'm definately going to use the donation feature. All who disagree are free to maintain patches and all they want. They would be better of forking the project, adding useful features and requesting pulls from ckolivas though.

This "i plan on" message was totally uncalled for, really... cgminer is a project with a very dynamic release cycle, just look at the commit history, the author is really putting quite a bit of effort into it and the donation option really makes it very easy to donate on a regular basis.

Thumbs up, ckolivas! Keep up the good work!

Love ckolivas, love the work, love cgminer.  Open source is about the freedom to make things how you want.  Not instigating, not trolling, don't want attention.  Just mentioned that in case anyone else is going to be looking for a modified version.. will make different future post with the github link or patch.

Please donate to ckolivas, and attach a note saying you prefer to have your miner mine, and to do the donations in your bitcoin client,

http://allchains.info - First to provide difficulty estimates for forks.
The LT
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 188



View Profile WWW
September 29, 2011, 03:16:49 AM
 #1675

Quote from: Sp0tter[/quote

Love ckolivas, love the work, love cgminer.  Open source is about the freedom to make things how you want.  Not instigating, not trolling, don't want attention.  Just mentioned that in case anyone else is going to be looking for a modified version.. will make different future post with the github link or patch.

Please donate to ckolivas, and attach a note saying you prefer to have your software mine, and to do the donations in your bitcoin client,

Could you please elaborate on why you would go through the repeated hassle of creating a patched version of cgminer when the option itself doesn't in any way impair the functionality of the program? The message just pops-up once and doesn't even popup when you log via syslog.

Does that message annoy you so much so you're willing to go through setting up a forked project for that?

I'm not dissin' you in any way, I'm just a bit confused as to why it would be such an issue for anyone.

Thanks!
Sp0tter
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 285


View Profile
September 29, 2011, 03:27:48 AM
 #1676

Quote
Could you please elaborate on why you would go through the repeated hassle of creating a patched version of cgminer when the option itself doesn't in any way impair the functionality of the program? The message just pops-up once and doesn't even popup when you log via syslog.

It's just a personal preference.  I get to change something I don't like,  and get more familiar with cgminer.  It's on the list.. also working on a gox bot and ncurses front end for bitcoind,  but it shouldn't take much time to do this one.

http://allchains.info - First to provide difficulty estimates for forks.
MadHacker
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 154



View Profile
September 29, 2011, 05:52:23 PM
 #1677

have a small problem.
had a power failure last night and when the miners restarted i got the following message
Code:
[2011-09-29 11:48:07] No servers were found that could be used to get work from.
[2011-09-29 11:48:07] Please check the details from the list below of the servers you have input
[2011-09-29 11:48:07] Most likely you have input the wrong URL, forgotten to add a port, or have not set up workers
[2011-09-29 11:48:07] Pool: 0  URL: http://btcguild.com:8332  User: ******  Password: ******
Press enter to exit:
I expect it was just a network hiccup,
is there anyway i can easily prevent this from happening...
with winter storms around the corner i expect a few power failures occurring and would like the miners to start up smoothly

note: running on Windows7 64 bit
-ck
Moderator
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 2002


Ruu \o/


View Profile WWW
September 29, 2011, 11:01:27 PM
 #1678

have a small problem.
had a power failure last night and when the miners restarted i got the following message
Code:
[2011-09-29 11:48:07] No servers were found that could be used to get work from.
[2011-09-29 11:48:07] Please check the details from the list below of the servers you have input
[2011-09-29 11:48:07] Most likely you have input the wrong URL, forgotten to add a port, or have not set up workers
[2011-09-29 11:48:07] Pool: 0  URL: http://btcguild.com:8332  User: ******  Password: ******
Press enter to exit:
I expect it was just a network hiccup,
is there anyway i can easily prevent this from happening...
with winter storms around the corner i expect a few power failures occurring and would like the miners to start up smoothly

note: running on Windows7 64 bit
Presumably this is because your network is not connected by the time your mining has started. If you are scripting some kind of auto-startup, you need to make sure the mining happens late enough that the network is up. Perhaps a simple wait or sleep in your windows .bat file would be enough (not sure of the syntax in windows) so that it waits for a minute before starting. The error is there for a reason as 99% of the failures people were reporting were they had entered the wrong details. I guess I can add an override as (yet) another command line.

Primary developer/maintainer for cgminer and ckpool/ckproxy.
Pooled mine at kano.is, solo mine at solo.ckpool.org
-ck
MadHacker
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 154



View Profile
September 29, 2011, 11:48:10 PM
 #1679

have a small problem.
had a power failure last night and when the miners restarted i got the following message
Code:
[2011-09-29 11:48:07] No servers were found that could be used to get work from.
[2011-09-29 11:48:07] Please check the details from the list below of the servers you have input
[2011-09-29 11:48:07] Most likely you have input the wrong URL, forgotten to add a port, or have not set up workers
[2011-09-29 11:48:07] Pool: 0  URL: http://btcguild.com:8332  User: ******  Password: ******
Press enter to exit:
I expect it was just a network hiccup,
is there anyway i can easily prevent this from happening...
with winter storms around the corner i expect a few power failures occurring and would like the miners to start up smoothly

note: running on Windows7 64 bit
Presumably this is because your network is not connected by the time your mining has started. If you are scripting some kind of auto-startup, you need to make sure the mining happens late enough that the network is up. Perhaps a simple wait or sleep in your windows .bat file would be enough (not sure of the syntax in windows) so that it waits for a minute before starting. The error is there for a reason as 99% of the failures people were reporting were they had entered the wrong details. I guess I can add an override as (yet) another command line.
I'm curretnly waiting about 40 seconds. (batch script) before it runs the miner.
i supose one option is to have a timer on the (press enter to exit) and then it just retries.
ancow
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 373


View Profile WWW
September 29, 2011, 11:58:31 PM
 #1680

I'm curretnly waiting about 40 seconds. (batch script) before it runs the miner.
i supose one option is to have a timer on the (press enter to exit) and then it just retries.

You pretty much have two options:
  • Loop until you get a successful ping to a host that is usually online (say, google) and only start cgminer after that.
  • Start cgminer in an endless loop. That way you'd also have cgminer restart in case it crashes. However, you'd lose any output that may help you find the problem.

BTC: 1GAHTMdBN4Yw3PU66sAmUBKSXy2qaq2SF4
Pages: « 1 ... 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 [84] 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 ... 830 »
  Print  
 
Jump to:  

Sponsored by , a Bitcoin-accepting VPN.
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!