Bitcoin Forum
December 09, 2016, 07:34:41 PM *
News: Latest stable version of Bitcoin Core: 0.13.1  [Torrent].
 
   Home   Help Search Donate Login Register  
Pages: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 [50] 51 52 53 54 »
  Print  
Author Topic: Ufasoft Miner - Windows/Linux, x86/x64, SSE2/OpenCL, Open Source  (Read 600657 times)
ufasoft
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 402


View Profile WWW
June 15, 2013, 07:31:02 AM
 #981

udb file but when it gets down to around 197-180 days it gets an access denied message and i cannot get it to work again until i delete the udb file.
Any other suggestions?
One bug already found in the 0.61 code.
Fixed version will be released in 2 days.

Bitcoin donations: 18X598V8rVdjy3Yg1cjZmnnv4SpPthuBeT
1481312081
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1481312081

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1481312081
Reply with quote  #2

1481312081
Report to moderator
Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise here.
1481312081
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1481312081

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1481312081
Reply with quote  #2

1481312081
Report to moderator
1481312081
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1481312081

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1481312081
Reply with quote  #2

1481312081
Report to moderator
d3m0n1q_733rz
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 378



View Profile WWW
June 15, 2013, 09:02:46 AM
 #982

I'm having a similar issue which causes an unhandled exception error and asks me if I want to send the report via e-mail.  It doesn't seem to generate a bug report for me to e-mail, it just looks for an e-mail program which most people NEVER USE.
But deleting the bitcoin.udb file doesn't fix the issue.  This error is particular a problem when attempting to compact the database when it says that it doesn't have anymore room on the hard drive with over 150GB left on it.  A little odd.

But anyhow, when I tell it to backup the wallet file do I need to generate one wallet file that will have both litecoin and bitcoin data on it, or do I need to select litecoin, backup, select bitcoin, backup etc?

Funroll_Loops, the theoretically quicker breakfast cereal!
Check out http://www.facebook.com/JupiterICT for all of your computing needs.  If you need it, we can get it.  We have solutions for your computing conundrums.  BTC accepted!  12HWUSguWXRCQKfkPeJygVR1ex5wbg3hAq
ufasoft
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 402


View Profile WWW
June 15, 2013, 09:57:09 AM
 #983

But anyhow, when I tell it to backup the wallet file do I need to generate one wallet file that will have both litecoin and bitcoin data on it, or do I need to select litecoin, backup, select bitcoin, backup etc?
Backup and Export are different operations.
To backup you should make copy of %APPDATA%\Ufasoft\coin\wallet.db. This file can be used by "Ufasoft Coin" software only.

When you call "File.Export", then file wallet.dat created for standard client. You should select some particular currency before exporting and then use exported file with that currency client.

Bitcoin donations: 18X598V8rVdjy3Yg1cjZmnnv4SpPthuBeT
d3m0n1q_733rz
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 378



View Profile WWW
June 16, 2013, 08:39:53 AM
 #984

Running on win7 x64 - installed (upgraded) to .61 - it started downloading the blockchains for my existing BTC, NMC, LTC wallets.  Kept crashing with a not enough space error.
When i restarted the ltc wallet would not display/load and there was an access denied error.
Any suggestions?
Remove file %APPDATA%\Ufasoft\Coin\litecoin.udb and run with only one currency enabled during initial download

Did this and got the litecoin and namecoin up to date - with bitcoin i have had to restart several times deleting the udb file but when it gets down to around 197-180 days it gets an access denied message and i cannot get it to work again until i delete the udb file.

Any other suggestions?

Thanks!
I have a suggestion.  If you have a bitcoin wallet.dat file, COPY IT and try using it with the bitcoin-qt program.  If it fails, open cmd.exe and run the bitcoin-qt.exe program from your 32-bit equivalent of program files with the switch -salvagewallet.  From there, backup your wallet once again and you can either open it in Ufasoft or leave it in bitcoin-qt to run.  But I found that my wallet.dat file had been slightly corrupt somehow.  Don't forget to encrypt it later and backup the encrypted version as the unencrypted version will be deemed useless.  Hope this helps.

I'll also be testing Ufasoft with the newly repaired wallet to verify that it is working properly.  Not sure if it works with encrypted wallet files though.

Edit:  Problem with Ufasoft Coin 0.61 confirmed.  Any attempt at closing/hiding the BTC transactions will result in "Access Denied" and a crash which can not be recovered from on restart of the program.  It will then show that BTC is being shown in the menu which it is not shown on the transactions screen.  Basically, it crashes a lot on the BTC side of things.  LTC works fine.

Funroll_Loops, the theoretically quicker breakfast cereal!
Check out http://www.facebook.com/JupiterICT for all of your computing needs.  If you need it, we can get it.  We have solutions for your computing conundrums.  BTC accepted!  12HWUSguWXRCQKfkPeJygVR1ex5wbg3hAq
ufasoft
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 402


View Profile WWW
June 17, 2013, 10:08:15 AM
 #985

0.62 fixed some crash bugs.

Bitcoin donations: 18X598V8rVdjy3Yg1cjZmnnv4SpPthuBeT
Moebius327
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 686



View Profile
June 23, 2013, 11:51:28 PM
 #986

I am getting this: "New stratum data with clean"

What does this mean? Shares are getting accepted.

Tips: 1A1SSSg3i54E2g8cAQJ1FCEZFvFvWYbcxA
Offering Loans and Escrow Service
xyzzy099
Legendary
*
Online Online

Activity: 941



View Profile
June 24, 2013, 01:29:05 AM
 #987

0.62 fixed some crash bugs.

This version crashes when downloading the block chain.  It gets very slow when it gets to ~350 blocks left, then crashes when there are ~170 blocks left.  After this happens, the "Bitcoin.udb" file has to be deleted or Coin will not start anymore.  This is on Win7-64bit.

Libertarians:  Diligently plotting to take over the world and leave you alone.
ufasoft
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 402


View Profile WWW
June 24, 2013, 05:43:03 AM
 #988

This version crashes when downloading the block chain.  It gets very slow when it gets to ~350 blocks left, then crashes when there are ~170 blocks left.  After this happens, the "Bitcoin.udb" file has to be deleted or Coin will not start anymore.  This is on Win7-64bit.
0.62 has a bug limiting Database size by 4GB.
Please dont use it with Bitcoin. Other currencies don't reach this limit.
0.63 will be released today

Bitcoin donations: 18X598V8rVdjy3Yg1cjZmnnv4SpPthuBeT
ufasoft
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 402


View Profile WWW
June 24, 2013, 12:10:12 PM
 #989

0.63 released:
http://ufasoft.com/files/ufasoft_coin_0.63.exe


Added: ModMiner Quad support

Bitcoin donations: 18X598V8rVdjy3Yg1cjZmnnv4SpPthuBeT
xyzzy099
Legendary
*
Online Online

Activity: 941



View Profile
June 25, 2013, 02:24:53 PM
 #990

This version crashes when downloading the block chain.  It gets very slow when it gets to ~350 blocks left, then crashes when there are ~170 blocks left.  After this happens, the "Bitcoin.udb" file has to be deleted or Coin will not start anymore.  This is on Win7-64bit.
0.62 has a bug limiting Database size by 4GB.
Please dont use it with Bitcoin. Other currencies don't reach this limit.
0.63 will be released today

I installed 0.63, and it appears to exhibit the same crashing behavior as 0.62 when the database gets big.  It gets really, really slow at ~300 days left, then starts crashing regularly by the time it gets to ~175 days left.

Libertarians:  Diligently plotting to take over the world and leave you alone.
ufasoft
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 402


View Profile WWW
June 25, 2013, 03:22:42 PM
 #991

I installed 0.63, and it appears to exhibit the same crashing behavior as 0.62 when the database gets big.  It gets really, really slow at ~300 days left, then starts crashing regularly by the time it gets to ~175 days left.
1. Did you deleted existing bitcoin.udb before start 0.63?
2. Was Bitcoin the only enabled currency?
3. Is your Windows x64 or 32-bit?
4. Can you share your bitcoin.udb after crash on some file hosting. e.g. Google Drive?

Bitcoin donations: 18X598V8rVdjy3Yg1cjZmnnv4SpPthuBeT
xyzzy099
Legendary
*
Online Online

Activity: 941



View Profile
June 25, 2013, 03:45:34 PM
 #992

I installed 0.63, and it appears to exhibit the same crashing behavior as 0.62 when the database gets big.  It gets really, really slow at ~300 days left, then starts crashing regularly by the time it gets to ~175 days left.
1. Did you deleted existing bitcoin.udb before start 0.63?
2. Was Bitcoin the only enabled currency?
3. Is your Windows x64 or 32-bit?
4. Can you share your bitcoin.udb after crash on some file hosting. e.g. Google Drive?

1. Yes
2. Yes
3. 64 bit Windows 7
4 I will try to do that this afternoon (EDT) when I get home from work.  Thanks for looking into the problem.


Libertarians:  Diligently plotting to take over the world and leave you alone.
xyzzy099
Legendary
*
Online Online

Activity: 941



View Profile
June 26, 2013, 01:47:27 AM
 #993

Actually, upon closer inspection, it seems that the failure mode has changed somewhat.

In 0.62, it would crash and leave a corrupted file, which would cause coin not to start until the bitcoin.udb file was deleted.

Now, it still gets very slow and crashes repeatedly as it gets to the last few hundred days, but now it does not corrupt the bitcoin.udb file when it crashes, as far as I can tell.  It will eventually crash with an error involving 'not enough storage for operation', but you can will restart it, and it will continue without issue, albeit very slowly.

Maybe you fixed the file size issue, but there is still a memory issue?  The machine I am running Coin on has 24GB of RAM, which is almost all unused, and hundreds of GB of free disk space too, so there is no real resource shortage.

Libertarians:  Diligently plotting to take over the world and leave you alone.
RoboCoder
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 387


Save A Life, Adopt a Pet Today!


View Profile WWW
June 28, 2013, 12:44:12 AM
 #994

I can confirm this actually - same environment - win 7 x64.

The error message is an not enough memory to perform this task or something similar.  Once the blockchain finally got caught up i am not seeing it as much - but in task manager it appears it continues to consume memory slowly over time - but has not corrupted the data.

Also occassionally i have to stop and restart it to get it to post a transaction to the network.

anyway - fwiw...
Zhukov0
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 26


View Profile
July 16, 2013, 04:20:13 PM
 #995

Hi people!
some months ago i started mining bitcoins on GNU/Linux, under Debian, and i used Ufasoft's Bitcoin-miner. It was for me the best mining soft, because i reached with it, on a Phenom x6 with a Geforce 9400GT, 15MHash/s (maximum, with 100% CPU use).
On other computers i've got, i tried to execute that soft, but on all of them i get the same error: Segmentation fault. Those computers are: a Intel Centrino, a Celeron, a Pentium 4 (with intel GPUs, so i know i'm not going to obtain lot o hashrate with them but.,..), and a Athlon 64 with an integrated Geforce 6150SE.
So i thought that error was because that mining soft doesn't allow single-core CPUs...
but some days ago i messed up my debian (on my main 6-cores AMD Phenom) and i installed Linux Mint. And i also get the same problem!!! Segmentation Fault!
For example, that's the command-line order and the segfault on a netbook with a Centrino:

david@Lubuntu-PortatilAcer:~/Escritorio/min3$ sh run.sh
/home/david/Escritorio/min3/bin/bitcoin-miner -a 60 -g yes -o http://eu.eclipsemc.com:8337 -t 1 -u k1773r_test -p foobar -l yes
bitcoin-miner 0.29  Copyright (c) 2012 Ufasoft  http://ufasoft.com/open/bitcoin
Mining for http://eu.eclipsemc.com:8337
Using CPU (1 threads)
Segmentation fault (core dumped)


On that computer i also get a core dumped fail.
So on the phenom ii x6 i can run another mining soft... but UFasoft's was the best! The only two programs i been able to run were Cpuminer (minerd) and Cgminer.
Cpuminer: i can mine with 100% cpu (6 cores) at 6/7 MH/s.
Cgminer: i can mine with my GPU at 3/4MH/s, with my system very lagged.
So as you can see Ufasoft's Miner was giving to me the best results!!!


So i ask if somebody knows how to fix the Ufasoft's mining soft problem... i really appreciate it ^^!!

DVC: 1BT4iMQsYtiW6PWG9mAPvBqUA7C2VingFH
Earn Devcoins by Writing (http://www.devtome.com/doku.php?id=earn_devcoins_by_writing)
ufasoft
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 402


View Profile WWW
July 16, 2013, 08:12:03 PM
 #996

I see you had used old version 0.29.
The latest is 0.66 with many bugs fixed

Bitcoin donations: 18X598V8rVdjy3Yg1cjZmnnv4SpPthuBeT
Zhukov0
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 26


View Profile
July 16, 2013, 09:33:28 PM
 #997

I see you had used old version 0.29.
The latest is 0.66 with many bugs fixed
Wow that's true, anyway i downloaded from here:
http://darkgamex.ch/ufasoft/
teorically the last one i downloaded is marked as 0.32.
Any more compiled Linux version?


Oh yeah by the way, I CAN use it ^^ just i've to execute the binary file, not the SH... but I only can mine with SHA256, not with Scrypt algorithm... so Litecoins and another cryptocurencys i'm not able to mine it

DVC: 1BT4iMQsYtiW6PWG9mAPvBqUA7C2VingFH
Earn Devcoins by Writing (http://www.devtome.com/doku.php?id=earn_devcoins_by_writing)
K1773R
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1526


/dev/null


View Profile
July 20, 2013, 06:50:19 PM
 #998

I see you had used old version 0.29.
The latest is 0.66 with many bugs fixed
Wow that's true, anyway i downloaded from here:
http://darkgamex.ch/ufasoft/
teorically the last one i downloaded is marked as 0.32.
Any more compiled Linux version?


Oh yeah by the way, I CAN use it ^^ just i've to execute the binary file, not the SH... but I only can mine with SHA256, not with Scrypt algorithm... so Litecoins and another cryptocurencys i'm not able to mine it
i stoped creating new builds as compiling failed and ufasoft didnt answer, il look at it now again Wink

EDIT:
nope, still cant compile Sad
Code:
~/ufasoft_coin-0.66$ make
g++ -DHAVE_CONFIG_H -I.  -I coin/inc -I coin/miner -pthread   -Wno-invalid-offsetof  -g -O2 -std=c++0x -c el/ext.h
el/ext.h:12:9: warning: #pragma once in main file [enabled by default]
In file included from ./el/libext/ext-cpp.h:1102:0,
                 from ./el/libext.h:1433,
                 from el/ext.h:18:
./el/libext/ext-fw.h: In member function 'int Ext::MemoryMappedFile::GetHandle()':
./el/libext/ext-fw.h:526:60: error: cast from 'Ext::HANDLE {aka void*}' to 'int' loses precision [-fpermissive]
make: *** [el/ext.h.gch] Error 1

~/ufasoft_coin-0.66$ make
make  all-am
make[1]: Entering directory `/home/k1773r/ufasoft_coin-0.66'
  CXX      coin/miner/bitcoin-miner.o
  CXX      coin/miner/bitcoin-sha256.o
  CXX      coin/util/util.o
  CXX      coin/miner/miner.o
  CXX      coin/miner/stratum-client.o
  CXX      coin/miner/serial-device.o
  CXX      coin/miner/miner-bitforce.o
  CXX      coin/miner/miner-fpga-modminer.o
g++ -DHAVE_CONFIG_H -I.  -I coin/inc -I coin/miner -pthread   -Wno-invalid-offsetof  -g -O2 -std=c++0x -c -msse2 -o coin/miner/bitcoin-sha256-x86x64.o coin/miner/bitcoin-sha256-x86x64.cpp
  CXX      coin/miner/miner-opencl.o
In file included from coin/miner/miner-opencl.cpp:11:0:
./el/comp/ext-opencl.h:19:3: error: #error OpenCL 1.2 or later version is required
coin/miner/miner-opencl.cpp: In constructor 'Coin::OpenclMiner::OpenclMiner(Coin::BitcoinMiner&, const Ext::Cl::Device&, const Ext::ConstBuf&)':
coin/miner/miner-opencl.cpp:176:8: error: 'CL_CONTEXT_OFFLINE_DEVICES_AMD' was not declared in this scope
make[1]: *** [coin/miner/miner-opencl.o] Error 1
make[1]: Leaving directory `/home/k1773r/ufasoft_coin-0.66'
make: *** [all] Error 2

[GPG Public Key]  [Devcoin Builds]  [BBQCoin Builds]  [Multichain Blockexplorer]  [Multichain Blockexplorer - PoS Coins]  [Ufasoft Miner Linux Builds]
BTC/DVC/TRC/FRC: 1K1773RbXRZVRQSSXe9N6N2MUFERvrdu6y ANC/XPM AK1773RTmRKtvbKBCrUu95UQg5iegrqyeA NMC: NK1773Rzv8b4ugmCgX789PbjewA9fL9Dy1 LTC: LKi773RBuPepQH8E6Zb1ponoCvgbU7hHmd EMC: EK1773RxUes1HX1YAGMZ1xVYBBRUCqfDoF BQC: bK1773R1APJz4yTgRkmdKQhjhiMyQpJgfN
guytechie
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 293


View Profile
July 23, 2013, 02:25:57 AM
 #999

Does the intensity setting (-I) do anything?  I am mining on a GeForce 8700M and I get 6 MH/s, but desktop graphics lag badly.  I tried -10 to 10 and there's no change in responsiveness.  It's the same with other PCs with more powerful GPUs (GeForce GTx 660).

Anything I can do to reduce the mining intensity so I can continue to use the computer while mining?

Put something in my tip jar if I made your day. Smiley
BTC:
1MkmBHDjonAFXui6JEx9ZmEemfMtUo9Cmu
guytechie
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 293


View Profile
July 25, 2013, 11:25:11 AM
 #1000

Does anyone know about the Intensity switch and why it doesn't really seem to do anything?  Or am I using it wrong?

Put something in my tip jar if I made your day. Smiley
BTC:
1MkmBHDjonAFXui6JEx9ZmEemfMtUo9Cmu
Pages: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 [50] 51 52 53 54 »
  Print  
 
Jump to:  

Sponsored by , a Bitcoin-accepting VPN.
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!